Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 6:41 pm

grizli je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:1.2 TSI je za Polota, za golfa mora bit vsaj 1.4 TSI

Zakaj že? :roll:

Zato ker pol ure prehitevaš avto pred sabo, po avtocesti ga moraš tiščat, če greš kam na potovanje recimo smučat in so v avtu štirje ljudje in pritljaga, moraš avto na kolenih fehtat da kam gre, ko sem jaz vozil z omenjeno mašino sem pohodil na gas in sem čakal da se bo kaj zgodilo.
Iz mojega vidika je prava mašina za golfa 2.0 TDI oz 1.6 TDI + čip, pri starejšem pa 1.9 TDI z 130km, bencin pa 1.4 TSI, da lahko vsaj normalno prehitiš

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jan 18, 2010 6:57 pm

pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

Zato ker pol ure prehitevaš avto pred sabo, po avtocesti ga moraš tiščat, če greš kam na potovanje recimo smučat in so v avtu štirje ljudje in pritljaga, moraš avto na kolenih fehtat da kam gre, ko sem jaz vozil z omenjeno mašino sem pohodil na gas in sem čakal da se bo kaj zgodilo. Moj jih ima 200km pa še razmišljam o tuningu.
Iz mojega vidika je prava mašina za golfa 2.0 TDI oz 1.6 TDI + čip, pri starejšem pa 1.9 TDI z 130km, bencin pa 1.4 TSI, da lahko vsaj normalno prehitiš

@pskoda: Oprosti ampak res ne razumem zakaj si ti ne kupiš mogoče super duper avta z 400+ konji, če ti pa že dvesto ni dovolj. To me res podkuri in razjezi. Pa kaj bi ti še rad? Jest jih imam samo 75. pa smo v soboto šli na izlet z mojo prdulco štirje in to čez vršič v bovec in čez mejo spet v slovenijo pa smo glih tako prišli brez vseh problemov.
Pač voziš po omejitvah in glih tako prideš kamor želiš. Ti pa le daj čipat tvojo corso, da se bo sploh kam premaknila. ;) ;) .

Pa brez zamere ampak res ne razumem koliko moči je enim sploh dovolj?

lp

P.s. se opravičujem za off. oops oops

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 7:03 pm

King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

Zato ker pol ure prehitevaš avto pred sabo, po avtocesti ga moraš tiščat, če greš kam na potovanje recimo smučat in so v avtu štirje ljudje in pritljaga, moraš avto na kolenih fehtat da kam gre, ko sem jaz vozil z omenjeno mašino sem pohodil na gas in sem čakal da se bo kaj zgodilo. Moj jih ima 200km pa še razmišljam o tuningu.

@pskoda: Oprosti ampak res ne razumem zakaj si ti ne kupiš mogoče super duper avta z 400+ konji, če ti pa že dvesto ni dovolj. To me res podkuri in razjezi. Pa kaj bi ti še rad? Jest jih imam samo 75. pa smo v soboto šli na izlet z mojo prdulco štirje in to čez vršič v bovec in čez mejo spet v slovenijo pa smo glih tako prišli brez vseh problemov.
Pač voziš po omejitvah in glih tako prideš kamor želiš. Ti pa le daj čipat tvojo corso, da se bo sploh kam premaknila. ;) ;) .

lp

Jaz sem raje doma kot pa grem z takim avtom, ne rečem da je 200km premalo ampak 100km jih je pa res premalo, razen dizla da se seveda pridit tudi z dijano. Včasih grem na obalo pa grem čez vrhniko po avtocesti in vidim tiste mlinčke ki imajo okrog 75km recimo punto mk1 pa dva sedita notr ki mu hlih tolk da gre 100km/h, kaj šele če bi bil polen avto. 400km je pa preveč ker se samo napikuješ in poraba se poviša za dobrih 5l
Najbolj mi gre naživce, ko govorija kako leti krepko čez 200km/h, kakšni hude pospeške ima ta 1.2 mašina, potem pa čez en ali dva meseca pa sprašuje kam ga naj gre čipat :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jan 18, 2010 7:14 pm

pskoda je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

lp

Jaz sem raje doma kot pa grem z takim avtom, ne rečem da je 200km premalo ampak 100km jih je pa res premalo, razen dizla da se seveda pridit tudi z dijano. Včasih grem na obalo pa grem čez vrhniko po avtocesti in vidim tiste mlinčke ki imajo okrog 75km recimo punto mk1 pa dva sedita notr ki mu hlih tolk da gre 100km/h, kaj šele če bi bil polen avto. 400km je pa preveč ker se samo napikuješ in poraba se poviša za dobrih 5l

Prav pol pa bodi doba med štirimi stenami in se na internetu šopiri koliko konjev imaš.
Si morda pomislil, da nimamo vsi evrčkov, da bi imeli dvesto konjev in se z njimi šopirili na ves glas. Vsa čast, da si lahko privoščiš tak vagen in da ga lahko vzdržuješ. Kar pa se tiče voznikov, ki se peljejo počasi pa se za njih ne sekiraj. Namreč ko boš imel za sabo neko veliko kilometrino boš vedel o čem govorim.

lep pozdrav in varno vožnjo.

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 7:18 pm

King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

lp

Prav pol pa bodi doba med štirimi stenami in se na internetu šopiri koliko konjev imaš.
Si morda pomislil, da nimamo vsi evrčkov, da bi imeli dvesto konjev in se z njimi šopirili na ves glas. Vsa čast, da si lahko privoščiš tak vagen in da ga lahko vzdržuješ. Kar pa se tiče voznikov, ki se peljejo počasi pa se za njih ne sekiraj. Namreč ko boš imel za sabo neko veliko kilometrino boš vedel o čem govorim.

lep pozdrav in varno vožnjo.

lp

Jaz se ne šopirim, ker imam tistih bogih 200km ne bi rekel če bi jih imel +500km. Nikol nisem rekel, da moraš imet 200km amapk sem zgoraj napisal katere mašine so boljše za golfa. Recimo 1.6 TDI je dosti cenejša vožnja in udobna, tisi evro več ki ga boš dal pri novem, boš pa pri rabljenem več dobil kot za 1.2.
Bencinski turbači in poceni vožnja ne gre skup, za to je TDI pravi naslov
Počas bo dost off-a
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po jan 18, 2010 7:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jan 18, 2010 7:34 pm

baucek je napisal/-a:Pri 130 km/h v 6. prestavi ima 70 dB, na koliko se vrti pa ne vem.

kaže dB namesto bratov ali kaj :lol:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 18, 2010 7:49 pm

Nevem fantje... če bi jaz kupoval omenjenega Polota se najbrž nebi
odločil za tale 1.2 TSI. V Golfa pa absolutno ne. Saj ne rečem, ima
zavidljive številke - navor, porabo, razmerje med tem. Vprašanje je
kako bo z vzdržljivostjo in okvarami po določenem številu kilometrov?
Ker je motor nov, ne-preizkušen.
Moje mnenje.

Lp!

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 18, 2010 7:50 pm

pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

Zato ker pol ure prehitevaš avto pred sabo, po avtocesti ga moraš tiščat, če greš kam na potovanje recimo smučat in so v avtu štirje ljudje in pritljaga, moraš avto na kolenih fehtat da kam gre, ko sem jaz vozil z omenjeno mašino sem pohodil na gas in sem čakal da se bo kaj zgodilo.

Saj nisi resen..., ne vem ali ima sploh smisel komentirati tole tvoje absurdno pretiravanje. Mogoče bi bilo pa prav, da bi se zamislil nad svojimi vozniškimi sposobnostmi, če je to res kar si zapisal in s 105 konjskim avtomobilom nisi sposoben enakovredno sodelovati v vsakdanjem prometu.

Moje mnenje je, da 1.2 TSI v Golfu omogoča popolnoma normalno vožnjo v veliki večini različnih situacij in da zadošča širokemu krogu običajnih voznikov.

Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 18, 2010 7:54 pm

grizli je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

Saj nisi resen..., ne vem ali ima sploh smisel komentirati tole tvoje absurdno pretiravanje. Mogoče bi bilo pa prav, da bi se zamislil nad svojimi vozniškimi sposobnostmi, če je to res kar si zapisal in s 105 konjskim avtomobilom nisi sposoben enakovredno sodelovati v vsakdanjem prometu.

Moje mnenje je, da 1.2 TSI v Golfu omogoča popolnoma normalno vožnjo v veliki večini različnih situacij in da zadošča širokemu krogu običajnih voznikov.

Lp

x2 :pop:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po jan 18, 2010 7:56 pm

grizli je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:

Lp

Ja, ko v avto pogledaš pa ponavadi vozi kakšen starejši ata z klobukom ali kakšna ženska, ki je skor čist nabita na sprednji šipi in bi najraje še sanke podaljšala na voznikovrm sedežu
Jaz bom odnehal, ker ne bomo nikoli prišli skup, pa še brezvezne poste nabijamo

Veliko varnih in predusem počasnih km

LP
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po jan 18, 2010 8:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po jan 18, 2010 8:03 pm

kaže dB namesto bratov ali kaj

Ne, ampak sem samo prepisal iz tabele v nemškem Autobildu.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 19, 2010 7:39 am

zijan je napisal/-a:
besoft je napisal/-a:lep pozdrav

imam v lasti Yetija z 1.2 TSi motorjem..in povem, me je presenetil pozitivno. V primerjavi se lahko brez problema spogleduje z 90 Km dizlom..le poraba je večja. Pri vožnji z povprečno hitrostjo 160 km/h po avtocesti je bila poraba cca 9l. Pri normalni vožnji pa je povprečje nekje 6 do 6, 5l, ampak je potrebno v zakup vzeti tudi da Yeti tehta 1,5 t...je pa res , da si ga opremalo časa lastim, da bi ga podrobneje spoznal.

navora in moči dovolj za tudi kakšno drzno prehitevanje...

Koliko obratov ima v 6-ti prestavi pri 130 km/h oz. 160 km/h? Kakšen je hrup motorja? Trenutno vozim Golfa V 1.6 in me zanima če je 1.2 TSI "lepši" za vozit. Hvala.

Če je 1.2 TSI vsaj približno tak kot 1.4 TSI, potem ni primerljiv z 1.6, ki si ga mimogrede lastim tudi jaz v golfu. :-P

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 19, 2010 7:56 am

pskoda je napisal/-a:Jaz sem raje doma kot pa grem z takim avtom, ne rečem da je 200km premalo ampak 100km jih je pa res premalo, razen dizla da se seveda pridit tudi z dijano. Včasih grem na obalo pa grem čez vrhniko po avtocesti in vidim tiste mlinčke ki imajo okrog 75km recimo punto mk1 pa dva sedita notr ki mu hlih tolk da gre 100km/h, kaj šele če bi bil polen avto. 400km je pa preveč ker se samo napikuješ in poraba se poviša za dobrih 5l
Najbolj mi gre naživce, ko govorija kako leti krepko čez 200km/h, kakšni hude pospeške ima ta 1.2 mašina, potem pa čez en ali dva meseca pa sprašuje kam ga naj gre čipat :roll:

Clio III z dobro tono in polno natovorjen, 1.2 16V motor (75KM), pa sm pršu na Cres s točno 6.0 litri porabe. V vrhniški klanec sicer gas do dile, vendar je zdržal rahlo čez 140 km/h do vrha. Kdor pa ne zna mal vnaprej se prpraut na klanc, mu pa tud še ekstra 50 konjev ne pomaga kj dost.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To jan 19, 2010 10:13 am

zijan je napisal/-a:
Koliko obratov ima v 6-ti prestavi pri 130 km/h oz. 160 km/h? Kakšen je hrup motorja? Trenutno vozim Golfa V 1.6 in me zanima če je 1.2 TSI "lepši" za vozit. Hvala.

Ti lahko povem da bo lepši za vozit od navadnega 1.6. Navora ima že pri 1500 obratih ogromno (za tak motor). 1.4 tsi ima pri 160 -3000 obratov pri 130 pa cca 2500 ..

lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To jan 19, 2010 11:16 am

legendarac je napisal/-a:Je že kdo vozil polota ali golfa s tem motorjem?

Jaz sem prejšnji teden vozil Golfa s tem motorjem...in motor(ček) je za neko normalno vožnjo in kot vstopni motor odličen! Seveda ne nudi take zaloge moči in veselja ob vožnji, kot "večji" 1.4 TSI, ampak vseeno je v primerjavi s starim 1.6 (75 kW / 102 KM) oziroma ostalimi atmosferskimi motorji primerljive moči svetlobna leta boljši! Motor je po občutku v vožnji (zaloga moči / pospeški / končna hitrost) popolnoma primerljiv z dizelskim motorjem enake moči. Je pa TSI praktično neslišen (na semaforju sem kar nekajkrat začudeno pogledal, če mi je motor slučajno ugasnil oops ). Z avtom sem naredil nekaj več kot 200 km mešane vožnje in povprečna poraba se je gibala med 6,5 in 8,5 litra...

Dr.M3 je napisal/-a:Zanimivo bo videti delovno dobo teh mlinčkov. ;)

Nekje sem enkrat zasledil podatek, da je motor konstruiran na življensko dobo najmanj 300.000 km! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 19, 2010 12:05 pm

Pozitivna stran TSI motorjev je zagotovo tudi ta, da so sparjeni z 6-stopenjskim menjalnikom. 2500 obratov pri 130 km/h je zelo dober podatek za bencinarja, sploh če je tako tih kot se govori. Nevem zakaj ima recimo 1.6 tdi samo 5-stopenjski menjalnik?! Tu so za moje pojme zelo brcnil v temo, tudi zato ker imajo danes praktično vsi konkurentje 6 prestav.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jan 19, 2010 12:58 pm

Ja že, ampak so prestavna razmerja tako dolga, da ni potrebe po 6. brzini.
Za primerjavo.
VI-ka 2.0 TDI 81 kW ima le 5 brzin, ampak pri 100 km/h ima v 5. 1800 obratov, pri 130 km/h pa 2400 obratov.
Recimo jaz imam tudi 2.0 (ni VAG)pa več konjev in imam pri 90 - 2000 obratov, pri 130 pa 2900 obratov.

Naj kdo napiše koliko ima pri 90 in 130 km/h ta novi 1.6 105 konjski TDI :idea:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 19, 2010 1:58 pm

Polo78 je napisal/-a:Pozitivna stran TSI motorjev je zagotovo tudi ta, da so sparjeni z 6-stopenjskim menjalnikom. 2500 obratov pri 130 km/h je zelo dober podatek za bencinarja, sploh če je tako tih kot se govori. Nevem zakaj ima recimo 1.6 tdi samo 5-stopenjski menjalnik?! Tu so za moje pojme zelo brcnil v temo, tudi zato ker imajo danes praktično vsi konkurentje 6 prestav.

Ja vgradijo samo 5-brzinskega zato, da motivirajo ljudi da kupijo močnejši motor z 6 prestavami, ki imajo večjo maržo na močnejšem. Itak njim je vseeno ali dajo 6 prestav ali 5
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 19, 2010 7:45 pm

Meni se zdi 1.2 TSI zelo dostojen naslednik 1.6 8v motorja in sicer ga prekaša v vsem ( 6 prestav, visok navor, tiho delovanje...). Potrebno je vedeti, da je to osnovna motorizacija, kjer pri konkurentih kraljujejo 1.4 16v mašine z cca. 90 KM z okoli 110Nm navora.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To jan 19, 2010 8:23 pm

Koda: Izberi vse
Nekje sem enkrat zasledil podatek, da je motor konstruiran na življensko dobo najmanj 300.000 km!

To se bo seveda videlo šele po par letih, ko bo v obtoku dovolj teh motorjev (da ne bo scenarij kot pri starejšem 2.0TDI, ki so imeli serijske težave). :tomidelej:

Mislim, da bi znal ta motor biti top izbira za Polota. Za golfa je pa kljub vsemu malce prešvoh.

Glede primerjave z 1.6 mašino. Ta ima seveda eno veliko prednost. To so stare in preizkušene mašine. Ter pri starem avtu seveda odpade tudi bojazen, da odpove turbina (ker potem je strošek auč :tomidelej: )
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov