Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: porsche 944

Napisal/-a croma_man Po dec 06, 2010 12:13 pm

RH ZW1 so 17, ZW3 pa tudi 18.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po dec 06, 2010 2:46 pm

Aha so 17tke pol super. Ker jaz sem na eni strani gledal pa so meli samo 18tke gor zato sem mislo da so 18tke najmanj.

Na tej strani sem gledo, mogoče sem pa spregledo da so 17tut.
http://www.wheelmachine2000.de/autos/Po ... rhprad5sl/
Alfa romeo 147

Sashs
aka puntoshark

Napisal/-a Sashs Če dec 09, 2010 11:32 pm

Moj je bil parkrat lazje razbit... Slampasto popravljen No in to je treba prej zrihtat preden gre h licarju...

Je pa ameriski tak da rje na avtu ni

1234bum
Nov uporabnik

Napisal/-a 1234bum Pe dec 10, 2010 2:24 am

Tole sm pa mogu pridt pokomentirat.

Sashs je napisal/-a:2,5 je audi osnova 3.0 pa je porsche konstrikcija ki ima manjso porabo kot 2,5 morda se ti bo zdelo neumno ampak je tako, drugi konjenica... Se sploh ne da primerjat avto ima 1500 kg a se ti sanja kaj delajo 165 konji z to tezo ali pa 50 konjev vec

V sloveniji bos o teh avtih izvedel bore malo... Razn od lastnikov ki ga resnicno premorejo vec bos zvedel na tujih forumih in bos tudi sam ugotovil da je 3.0 bolj hvaljen in sicer v s2 izvedbi...sigurno ne zastonj...

Audi osnova je ja, komej čakam.

Z razliko glavne gredi (stroker) in glave (16v) je S2 ( M44.41) popolnoma identičen motor s tem, da ima premer cilindra namesto 100, 104mm.
Osnova je pa pri popolnoma vseh porschejih 944 polovica motorja iz 928, ki je razvit 100% s strani porscheja.

Noben ne hvali S2 izvedbe, če že kdo hvali M44 3.0 motor je to naslednja verzija tega motorja z variocam-om, ki je v 968. Pravi motor za v ta avto je 2.5 turbo ali turbo S (951/951S), ki ima za razliko od navadnih 2.5 in 3.0 potencial in z lahkoto (cca 4000€ brez dela) preseže 350 konjev na kolesih. Vsi zelo hvalijo tudi limited slip menjalnik s hladilnikom, ojačanima prvo in drugo prestavo in končnicami AOR, ki pa ga S2 ni nikoli videl.

Sashs je napisal/-a: glede na to da so timotorjineunicljivi je dobra alternativa je pa letnik 91 in ne 87 kot gledas ti....

Bullshit. So zelo občutljivi na določene faktorje in glih tko kot vsak motor s časom začne pihat mem batnih obročkov in dihtng. 20+ let je kr čas.

Sashs je napisal/-a:Problem pri porsu 944cabrio je ta da jih je bilo narjenih samo 499 komadov, in jih je v kosih izredno malo.

Cabrioletov je bilo narejenih čez 6000 in komplet vse dele se da dobit z novo streho vred. Celo novo karoserijo se da dobit za vse verzije 944. Ni pa poceni.

Sashs je napisal/-a:Porsche 944s2 vrednost... Par jurjev

Izraz zacudenja ljudi katerim naredis risanko... Neprecenljivo :)

Par jurjev stane korito za rože.

xalfist:

pri kupovanju porša si prihrani to izkušnjo z mal ga je treba porihtat, ker verjami, da ti ne bo všeč. Sprednja meglenka za s2/t pri nas stane 500€, sklopka stane 2500€ in tako naprej. Korito, ki ga boš dobil za 3000€ bo do relativno dobrega stanja potreboval še min 10.000€, brez pretiravanja in še po tem ne bo nikoli tak kot mora biti. Bo pač tko kot sashs pravi "parkrat lažje razbit" korit. Menjava jermen, ki je imperativnega pomena za te avtomobile, te bo prišla na servisu kjer znajo to narest 1000€, pa raje več, shadetree mehanik ti bo pa zadevo sicer naredil in na roko zategnil za 200€, naslednji dan, bo glava pa kot presta.

Uglavnem spodnja linija je ta, da kupuješ porša in če se mislš vozt z njim ga boš tut plačal kot porša. Js ti svetujem, da daš vse v enem obroku in kupiš avto za 10k+, ki ima znano zgodovino, dve kili računov in entuziastičnega lastnika. Lahko pa se odločiš za "parkrat lažje razbito" korito in poleg odplačevanja z denarjem odplačuješ še z živci.

Kakor koli, če se boš odločil za drugo opcijo, se bova verjetno kmalu slišala, pa ti lahko dam kakšen nasvet mimgrede ;)

Drgač pa avto je v brezhibnem stanju avtomobilistična nirvana, ki ji praktično noben avto ne seže do kolen. V razjebanem stanju je pa precej ne-poceni nočna mora.

Jeremy Clarkson recimo pravi o 944 tole:
I wanted one of those so much I ached. In fact, if I were to draw up a list of the 10 best cars I've ever driven, the 944 turbo would certainly be included.

Sashs:

Ne klobasej tok.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe dec 10, 2010 7:57 am

Kot sem že mnogo krat tukaj napiso, bom imel ta avto kot drugi avto. Avto za vsak dan imam, in me mislim imet takšnega avta za vsak dan da bom šel v trgovino pa mi bo 10folka ga rzukalo z vrati, da ne govotim o risih na laku in vandalizma. Za vsak dan imam avto, ki mi ga ni škoda, to bom imel za dušo, in mi ni pomembno da bi mel avto 350konjev kot praviš ampak mi je že 2.5 163 dovolj, če pa bi več pa se tut nebom brano. Ker jaz si tega porscha ne kopujem, da se bom z njim ven znorel, za kaj takšnega bi si kupil eno novejšo zverinico pa se skanto nekje hehe pa je toto. To bo za mojo dušo.
1234bum je napisal/-a:

xalfist:

pri kupovanju porša si prihrani to izkušnjo z mal ga je treba porihtat, ker verjami, da ti ne bo všeč. Sprednja meglenka za s2/t pri nas stane 500€,

Pa še to, nebi se rad pametnega delal saj sem to temo odprl da bi čim več izvedel o modelo 944, ampak če se tako spoznaš in praviš da pri nas stane meglenka 500€, nevem če imaš sam 944 in kopuješ samo nove in original dele na porsche slovenija, ampak meglenko fog light dobiš na ebay za 30+ dolarjev.
Alfa romeo 147

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So dec 11, 2010 8:47 pm

kako napreduje nakup porscheja ker ponudbe teh avtovomobilčkov je kar nekaj
Slika

1234bum
Nov uporabnik

Napisal/-a 1234bum Ne dec 12, 2010 5:08 pm

xalfist je napisal/-a:Kot sem že mnogo krat tukaj napiso, bom imel ta avto kot drugi avto. Avto za vsak dan imam, in me mislim imet takšnega avta za vsak dan da bom šel v trgovino pa mi bo 10folka ga rzukalo z vrati, da ne govotim o risih na laku in vandalizma. Za vsak dan imam avto, ki mi ga ni škoda, to bom imel za dušo, in mi ni pomembno da bi mel avto 350konjev kot praviš ampak mi je že 2.5 163 dovolj, če pa bi več pa se tut nebom brano. Ker jaz si tega porscha ne kopujem, da se bom z njim ven znorel, za kaj takšnega bi si kupil eno novejšo zverinico pa se skanto nekje hehe pa je toto. To bo za mojo dušo.
1234bum je napisal/-a:

xalfist:

pri kupovanju porša si prihrani to izkušnjo z mal ga je treba porihtat, ker verjami, da ti ne bo všeč. Sprednja meglenka za s2/t pri nas stane 500€,

Pa še to, nebi se rad pametnega delal saj sem to temo odprl da bi čim več izvedel o modelo 944, ampak če se tako spoznaš in praviš da pri nas stane meglenka 500€, nevem če imaš sam 944 in kopuješ samo nove in original dele na porsche slovenija, ampak meglenko fog light dobiš na ebay za 30+ dolarjev.

Ja 30 + 150.

Sem na hitro preveril, najcenejša opcija trenutno za totalno skloftan par brez dnevnih luči (us verzija) je $200 za tole:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Porsche- ... ccessories

Poleg cene pa je še poštnina in cca 30 do 40% carine in DDVja (na ceno+poštnino) iz amerike, pa mi povej koliko to pol nanese?

So pa tudi nove na ebay.de ampak so okoli 250€/kos + shipping in si na 300€ po kosu. Pa govorimo samo o meglenkah, ne o kakšnem puščajočem tesnilu na balansirni gredi ali kaj podobnega, kar je težava 90% teh avtomobilov in cenovno ni ravno v rangu menjave meglenke. Pa je ta problem povezan z odlično vzdrževanimi primerki. Bog ne daj, da ima avto še kakšen problem, ki je nastal kot posledica malomarnosti v preteklosti in recimo, da potrebuje nove ojnične ležaje, batne obročke in head-job. Potem boš ugotovil, da batni obročki za en bat stanejo 400€+, set tesnil za motor 1200€, če je Alusil cilinder slučajno tak kot je v veliko 944k pa še brušenje, honanje in kemično obdelavo Alusil cilindrov in večje bate, kar te bo koštalo še vsaj 3-5k€.

Pol je pa tle še delo. Vsak kompetenten porsche mehanik uporablja Loreal lasne izdelke, ker se ceni.
Ni pa to edina stvar, ki jo ceni, ceni tudi namakanje svojih nežnih ročic v šmer in to cca 100€ ali več na uro.
Mehanikov čas se ceni popolnoma po isti tarifi kot če ti vijači 997 GT3RS

Zgleda pa ta nočna mora nekako takole:

Slika

Slika

Se pa jaz ne spoznam dosti. Vem samo to, da je najcenejši porše v bistvu najdražji in da žvaka ni za seljaka. Sploh ne stara 20 let+.

Lahko pa kupiš ja.jca in jih zgoniš do konca, samo to ne bo za dušo. Golf 2 D. je bolj za dušo od zjebane 944.

Pa veliko sreče želim s porschejem.
Zadnjič spremenil 1234bum, dne Ne dec 12, 2010 5:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne dec 12, 2010 5:18 pm

1234bum: Daj ne šali se 30 do 40% carine. Ne govori na pamet. Pri izdelku iz USA bo plačal izdelek, poštnino, na oboje ddv 20% in 2,5% carine (razen, če presežeš vrednost 700€, potem je mislim, da 3,4%). ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

1234bum
Nov uporabnik

Napisal/-a 1234bum Ne dec 12, 2010 5:27 pm

Če je poštnina 300€ je 20% DDV na poštnino + še par procentov carine (na poštnino??!) lep dodatek k originalni ceni. 30%+ slovenske požrešnosti je kr realna številka pri avtomobilskih delih. iz amerike.

Da ne govorimo o poštnini..

******, I checked USPS today and they tell me it will cost $1,005.50 US dollars to ship the package. UPS is $1500.00 US dollars. I don;t see the value there for you? If you would like to check for yourself, my address to ship from is 4121 Highland Village Texas USA 75077
Let me know how you would like to proceed, I have it boxed up and ready to ship the package

Ebay je kul ja. Za zelo majhne stvari.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne dec 12, 2010 5:35 pm

Če ti kupiš recimo te meglenke za 200 dolarjev gori, plačaš še 50 poštnine in te na koncu to pride 189€ plus 2,5% carine in 20% davka. Pa to ni slovenska požrešnost, temu se reče varovanje domačega (EU) tržišča. Noben ti ne brani, da ne kupiš... koliko boš plačal pa je od tebe odvisno. ;)

Edit: Glej če nekdo plača poštnino po USA 1000 usd je k****n. Pa če za dele v Slo. plačaš 1000 usd si k****n, ker te nategujejo. Sem imel konkretne pošiljke iz USA v Slo. pa vrjami, da niso take cifre. Ja če pa zapališ za prvo, kaj ti nekdo reče pa boš pač drago plačal. In ja Ebay je cool, če veš kakšne so cene in kaj kupuješ.
"this is so euro its asian" by Sam B.

1234bum
Nov uporabnik

Napisal/-a 1234bum Ne dec 12, 2010 5:58 pm

189€ plus 2,5% carine in 20% davka za dve luknjasti meglenki. kšn evro odstopanja je tlele od $30 men se zdi.

Je pa carina za različne stvari različna. Jaz sem v dveh primerih plačal davka na slovenijo več kot 35% originalne cene. Če je to odstopanje od normale ali ne pa ne vem.

Se pa nekaterih stvari pri nas ne dobi in ti ne preostane drugega kot "bite the bullet & pay" pa kakršna koli je pač cena. Zgornji quote sem dobil za relativno velik del za harleya, ki je v evropi precej redek. Še bolj redki so deli, najbolj redek pa je ta del in ravno jaz ga rabim.

Sicer pa ebay gor/dol, pravilno vzdržrevanje porscheja 944 stane precej več kot vzdrževanje audija, merkana ali corvete. Sploh če človek ni sam svoj mehanik. Kjer so pa spet pasti v smislu popravljanja nečesa za 200€ in v procesu narest škode za 2000€.

Btw: Orodje za napenjanje jermena za 944 (P9201) stane najmanj 500€ na ebayu. Napenjanje jermena brez tega orodja pa je loterija, z glavno nagrado v obliki znanja kaj pomeni interference motor v teoriji in praksi.
Zadnjič spremenil 1234bum, dne Ne dec 12, 2010 6:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne dec 12, 2010 6:16 pm

ne vem če se splača pisat pa bom vseen probu
1234bum ne vem česi prebrau celo temo pol bi vidu da se je že sachs in jaz pa še kdo trudu da bi razložu fantu kaj pomeni imeti 20 let starga porša za par tisoč eur
pa saj naj sam proba ker bo zdajle enkrat tak odpisu da ga ne misli met za vsakdan bla bla bla
pa bo to pisanje spet razumu kot žalitev

1234bum
Nov uporabnik

Napisal/-a 1234bum Ne dec 12, 2010 6:30 pm

Hehe. To je problem cele civilizacije naše. Nikakor se ne naučimo nič od drugih ali celo iz zgodovine, vse je treba na lastni koži probat. :D

Nism čist cele prebral ampak sm pa nekaj kronskih neumnosti ujel, avto ne za vsak dan je ena izmed teh neumnosti. Ni važn če ga maš za vsak dan al pa enkrat za na 5 let, če so ja.jca so ja.jca in vozt ja.jca ne more bit za dušo. Razn če si mazohist. Druga kronska neumnost je pa tista, da žre 3.0 manj od 2.5 :) Optimizacija pa to :lol:

2.5 ima uradno porabo tkole:
urban 12.3 l/100km
90kmh 5.8 l/100km
120kmh 6.8 l/100km

S2 ima pa tkole:

Slika

1234bum
Nov uporabnik

Napisal/-a 1234bum Ne dec 12, 2010 8:00 pm

drgač pa tlele je en star turbać precej ugodno: http://cgi.ebay.ca/Porsche-944-Rothmans ... 1e60482ed5

Btw točno takle je na nurburgringu nažgal 959 super porša, tolk o baby porscheju.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po dec 13, 2010 12:47 am

No tega še nisem povedal, kaj sem hotel povdati z tem, da nebo to avto za vsak dan. z tem sem nisem mislil, da si ga bom kupil in od dneva nakupa vsak dan v avto in ga obnavljal ker to ni izvedljivo, ampak da imam za vsakdanjo vožnjo drug avto, tako da bo lahko 944 nekaj časa počakal v garaži da bom na njem naredo kar bom sam hotel. Seveda da se bom zapeljal z njim na okoli ampak potem pa v garažo. To je vse glede tega. Če narobe razmišljam tut ok.

Glede mehanikov, nebom rekel da znam vse ker nisem učen mehanik ampak marsikaj pa znam. Ker včasih si misliš da naj pogledajo strokovnjaki in greš na poblaščen servis, pride tip z rač priklopi na avto in reče da je vse ok ne da bi odprl pokrov motorja, potem pa si pač sam umažem rokem in okrijem težavo v 5min lahko podvomiš v pooblaščene serviserje. Ampak z tem ne pravim da lahko porschea kvalitetno popravlja vsak ki ima pol ure časa in unior komplet orodja.

Glede stroškov pa je tak, če pogledamo resnici v oči zapravimo vsak dan po 3000€ na cesti, se pelješ v naselju npr 70-80km/h hipotetično se lahko nabere tak znesek. Zaj pa kaj je boljše dat 500€ vsak teden policijo ali si za tak denar urejat avto vsak teden? In kolk sem se prežrl ko sem mogo policijo plačat pa sem si mislo p... za tak dnar bi že felne dobo pa, ker sem jim to plačal nise zaradi tega bil lačn. No najboljše se je peljat po omejitvah ampak takih je 10%.

Spremljam malo te 944 na enem tujem net oglasniku in mi je zanimivo da se najbolj hitro prodajo tisti za par tisoč €, zaj pa nevem al je to ker hočeš folk koupit avto in ga obnovit al pa ga kupi se znori in proda. Osel gre sam enkrat na let, in če sem jaz ta osel bom še pač enkrat, sedaj pa če se mi bo led pod nogami zlomil ali pa ne pa bom vido. Aja pa plavat znam hec hec.

Tak da enkrAt se živi pa ne govorim da je treba pretiravat, v grob nebomo nesli nič, lahko si mrtev danes, lahko jutri. In če ne probaš ne veš.
Pa nisem užaljen berlingoman, pa tut če govorimo o stroških sem se sprijazno z tem.

Lep pozdrav.
Alfa romeo 147

marinakorosec
Nov uporabnik

Napisal/-a marinakorosec So jan 15, 2011 7:13 am

juhica je napisal/-a:povprecna slovenska placa je nekaj cez 960 eur...

Kuga pa ti ješ da si tak brihten? a sam Knorr juhice iz vrečk? Matr pa tukaj prebereš
pa take da te srat prime. Vsi doktorji ekonomije in vse vejo a doma sedijo za PC-jem.
Porsche 944 lahka kupiš in to na povprečno plačo? Žal rabiš še za letno kasko zavarovanje in vzdrževanje
še dodatnih 8000 eur. :!: Na kmetiji ga boš mel med kravicami brez bencina. =P

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog So jan 15, 2011 2:35 pm

no, tudi tebi s tvojim odgovorom bi morda pasala še kakšna Knorr juhica prej...

svašta :roll:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So jan 15, 2011 4:56 pm

marinakorosec je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:povprecna slovenska placa je nekaj cez 960 eur...

Kuga pa ti ješ da si tak brihten? a sam Knorr juhice iz vrečk? Matr pa tukaj prebereš
pa take da te srat prime. Vsi doktorji ekonomije in vse vejo a doma sedijo za PC-jem.
Porsche 944 lahka kupiš in to na povprečno plačo? Žal rabiš še za letno kasko zavarovanje in vzdrževanje
še dodatnih 8000 eur. :!: Na kmetiji ga boš mel med kravicami brez bencina. =P

Če te srat pritisne je bolj primeren prostor wc ne avtomobilizem :D
Vsi ne študiramo eknomije kot večina, obstajajo še kakšen drug- se vidi da si povprečem lahkomiselneš.
Če bi živel na kmetiji bi živl veliko bolje , kot večina slovencev. Zakaj? Delavni cas si pridediš po svoje, mehanizacija je vredna za 20 povprečnih avtov, subvencije da se samo smejiš, če rabiš še več posekaš par hektarjev pa je toto.
Imam kasko na trenutnem avto že 9 let in potem ko rabiš odškodnino pa dobiš take drobtinice , da ti mine. Ta da kasko si lahko nekam vtakneš.
Lahko si ga kupi vsak z povprčno in nadpovprečno plačo vse stvar okusa in želja. 8000€ za kasko in vzdrževanje na leto pa s kje si ti človek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no cometn :lol: , to pa je vic leta bravo :roll:
Alfa romeo 147

bmw330cd
Nov uporabnik

Napisal/-a bmw330cd So jan 15, 2011 5:11 pm

Veš kako bi ti jaz rekel, kot sem že marsikomu. Kupi kar ti je všeč in kar si želiš in ne poslušaj drugih. Če pa boš videl, da ti je finančno preveliko breme ga pač prodaš. In še zmeraj boš zadovoljen, da si vsaj nekaj časa imel avto, kateri ti je bil sanjski, med tem, ko si tisti najbolj pametni ne upajo živeti svoje sanje. Če boš naredil napako ti boš pa tudi ti nosil posledice. Vendar je ni večje napake, kot ne poslušati svojih želja in jih utapljati v racionalnosti.

lp,M
Opozorilo: Beri pravilnik - člen 2.1

najnaj.si
Nov uporabnik

Napisal/-a najnaj.si So jan 15, 2011 8:36 pm

Je kdo že pogledal tega?

http://www.avto.net/ad.asp?id=3161762

Tudi jaz se zanimam za takšno mašinco...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov