Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Re: Giulietta, Astra ali Golf

Napisal/-a 4momo To nov 30, 2010 11:23 pm

10 let star Golf MAX-5000€ MIN-2200€
10 let stara AR 156-MAX 3500 MIN-1550
Torej razlika v ceni OD ŠTARTA DO CILJA ENAKA Na začetku daš več za Golfa in na koncu več dobiš, tako kot pri Alfi daš manj in manj dobiš na koncu !! procentualno je na dolgi rok, v mojem primeru najman 10let, razlika nepomembna :!: :!:
razlika pri mojem nakupu pa je bila okoli 3500-4000€ v korist Giuliette, upoštevajoč končno izplačilo z obrestmi vred :!:

Ampak če bi VSE gledali samo na vloženo-prodano za: si v vseh primerih na izgubi (razen nakup kakšne nepremičnine!)
Torej hodite peš, ali štopajte in imejte denar v žepu :con :huh:

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo To nov 30, 2010 11:26 pm

brett je napisal/-a:4momo: Čestitke ob nakupu!! Naj ti lepotica dobro služi!

Bi ti pa priporočal, da naročiš serviserjem, da ti izklopijo napravo za pranje žarometov. Sam jo imam pri golfu in je kot prvo neuporabna, kot drugo pa žre tekočino za steklo, ko nora. In sem moral velikokrat dotočiti. Poleg tega mi je vedno najprej ošpricalo luči, nato šele šipo. In je bila cela havba mokra + časovni zamik je kar dolg. Če pri Alfi deluje na isti princip jo izklopi, da ne boš živcev zgubil :twisted:

LP

Ojla
Giulietta ima Bi-xenon z obveznim ( po zakonu) pranjem žarometov..... bomo videli kako bo s tem

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 30, 2010 11:27 pm

Ne razumem ljudi kateri kupijo avto oz. ga sploh ne kupijo in že razmišljajo kako bo pri prodaji čez npr. 10 let in koliko bodo dobili zanj.
To je isto, kot da se imaš namen poročit z žensko in tisti trenutek že razmišljaš kako se je boš rešil čez 10 let, dokler je še frišna.
Zadnjič spremenil nevermind, dne Sr dec 01, 2010 12:23 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 30, 2010 11:32 pm

4momo 156-ka drži ceno slabše kot 159-ka.

@brett: No ko boš ugovotil zakaj ima xenon obvezno pranje žarometov, boš pranje verjetno priklopil nazaj. Glede špricanja na luči pa je v knjigi z navodili sigurno še kak uporaben nasvet ;), le preveri (namreč ko luči na gorijo ne dela tudi pranje).

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 30, 2010 11:37 pm

Ja žalostno tole. Sem že večkrat bral, da pri nekaterih modelih avta pranje ne nuca nič - siptomi so pa kot jih je opisal brett. Na koncu ugotoviš, da je pranje le za zadostitev tehnične izpravnosti in za policaje. Npr. v ameriki na ameriških avtih pri redkokaterem novejšem avtu vidiš pranje s xenonom.

Me pa zanima kako imajo novejši avti pranje. Ker eni starejši avti s xenonom imajo posebej stikalo.
Kaj je posebej stilako ali je vezano na npr. brisalce?

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo To nov 30, 2010 11:38 pm

lizard je napisal/-a:4momo 156-ka drži ceno slabše kot 159-ka.

@brett: No ko boš ugovotil zakaj ima xenon obvezno pranje žarometov, boš pranje verjetno priklopil nazaj. Glede špricanja na luči pa je v knjigi z navodili sigurno še kak uporaben nasvet ;), le preveri (namreč ko luči na gorijo ne dela tudi pranje).

Bom videl če to velja pri Giulietti Hvala za informacijo :hi

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 30, 2010 11:48 pm

Pranje je v prvi meri zaradi zime. Namreč xenon žarice se grejejo precej manj kot halogenske in ne stopijo sneg oz. led iz luči, in na koncu ne vidiš nič. Na AC, kjer se to najraje zgodi ne moreš kar na odstavnem pasu ustavit in ščistit luči...

@4momo: kot pri vsakem avtu se naprej prebere navodila, sem prepričan, da bo notri vse obrazloženo ;). Lahko pa jih snameš z neta, medtem ko nestrpno čakaš.

@nevermind: vklopi se če imaš prižgane luči, stikalo pa je v večini avtov seveda enako kot za pranje vetrobranskega stekla.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr dec 01, 2010 6:52 am

tha_man je napisal/-a:Čestitke za nakup, naj ti dobro služi in ponuja veliko užitkov v vožnji!

branee je napisal/-a:Predvsem zato ker golf dobro drzi ceno in ko prodajas dobis nekaj denarja nazaj(pa ceprav ga bos imel 10 let).. Alfam pada cena ko kamen ko se skotali iz mostu (nic slabega nisem mislil); npr 159ka pade v 2 letih iz 23.000€ na 10-11.000€. Kar velik padec, napram recimo passatu ce vzamem podobni razred za primerjavo ki nov stane priblizno 23.000€ rabljen 2 leti z vec prevozenimi kilometri je se kar vreden 17-18.000€..

2 leti stare 159 po 11 jurjev so zanič ohranjene (največkrat razbite in nič kaj dobro popravljene) z ohoho prevrtenimi kilometri iz uvoza. Sem jih že precej pogledal in je bilo pri vseh tako. Spodobno ohranjene 2008 letniki iz uvoza so okrog 15k, slovenske pa še jurja ali dva več. Sm moraš imeti že fajn srečo da sploh najdeš slovensko, tudi zaradi takega razmišljanja kot je zgoraj napisano. Tako da je izguba vrednosti IMO čisto primerljiva s konkurenco, še posebej če primerjaš s kakimi Audiji ali BMWji, ki so v bistvu prava konkurenca. Podobno bo nedvomno veljalo tudi za Giulietto - dva jurja cenejša od Golfa, in toliko bo razlike tudi pri prodaji. Le da bo tukaj kaka slovenska več na izbiro, če se bo nadaljeval tak trend prodaje kot je trenutno. Držim pesti :)

Torej sem sel pogledat: Kar nekaj jih je 1.lastnik, slovensko poreklo, potrjena servisna, ni karamboliran niti poskodovan (gre se za AR 159 1,9dizl). Cena, glej ga zlomka 11.000€. Nov je kot sem napisal cca 24.000€ enako opremljen.

passat: Se pravi isti letnik kot AR; 1lastnik, slovensko poreklo, potrjena servisna, ni karamboliran niti poskodovan. Gleda se pravtako dizl s podobnimi zmogljivostmi. Cena je pa 16.500€. Cena novega je cca 24.800€ enako opremljen oz se kancek boljse..

Torej tvoji argumenti so vsi bili potolceni.

Zdej koliko je cena v startu nevem ker me roko na srce taki avtomobili ne interesirajo, je pa tudi kar nekaj resnice ce bos avtomobil imel 10 let to ravno ne igra bistvene razlike..

@4momo ni ti treba bit zaljiv in ne, ne hodim pes. Imam m5 letnik 08, pred tem se vozil 350z (tisti ki misli da nakladam lahko povprasa locota na tem forumu) in se marsikateri drug avto sem si lastil. Ne gre se pa tukaj o tem, jest sem podal samo svoje razmisljanje o tem, ni se trba strinjat ni pa potrebno zaljivo napadat.

@nevermind: Jaz vedno razmisljam o tem, je pa res da jaz nimam noben avto v lasti vec kot 3 leta.(Kot sem ze zgoraj napisal dejstvo da namerava imeti avto 10 let spremeni marsikaj in mogoce potem tudi to moje ne pride v postev ampak v tem casu jest naceloma zamenjam 3 ali 4 avtomobile in zato sem napisal svoj vidik)

Nevem kako lahko primerjas svojo partnerko s plocevino? Zanimivo..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr dec 01, 2010 9:46 am

branee, povej še kje si gledal, ker na avto.netu očitno nisi, ali pa imaš drugačen avto.net kot jaz. Slovenske alfe s pogoji ki si jih napisal (če ne štejemo letnikov 2010, ki so verjetno testne in ene 2008 brez cene), so cele 3: ena je letnik 2005, ena 2006 in ena 2007. Takšnih Passatov je samo letnikov 2006 16. Poleg tega je to staro 4 leta in ne dve, kot si napisal zgoraj.

Passati s primerljivo opremo in letnikom 2006 so ravno tako v rangu 10-12k. Razni 4motion, automatiki in z usnjeno notranjostjo pa niso ravno podobno opremljeni kot Alfa, saj so bili novi bližje 30k. Treba je pogledati malo dlje od motorja.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr dec 01, 2010 10:03 am

vsi so letniki 2007 in na avto netu, ostalo najdeno preko kofiguratorja vozil na spletnih straneh AR sloveija in pa vw slovenija

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Sr dec 01, 2010 10:07 am

Tele trditve da Alfa drži ceno bolje/enako od nemške konkurence so smešne...itak se primerja fleet passate z družinskimi alfami 159 (mogoče pride na 100 službenih passatov ena alfa).
Pa nimam nič proti alfi, prej nasprotno, sem jo že imel in sem bil zadovoljeno samo je pa vseeno verjetno ne bom nikoli več kupil...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr dec 01, 2010 10:16 am

Sem sel sedaj iz firbca pogledat na konfiguratorju koliko stane golf 1.4 TSI 160km in pride s biksenonski žarometi 20.888€ govora je o comfortline

AR 1.4 TB Multiair z Bi-ksenonski žarometi s sistemom AFS, cena je 21.840€. Kar sem opazil pri alfi je da moras barvo placat ni vazno katero vzames cene gredo od 250€ pa do 2.100€..

Ostale opreme nisem dajal not ker nevem kaksno je mozakar gledal ko jo je kupil oz kaj je kupil da primerjam lahko 100%

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Sr dec 01, 2010 10:35 am

lizard je napisal/-a:Pranje je v prvi meri zaradi zime. Namreč xenon žarice se grejejo precej manj kot halogenske in ne stopijo sneg oz. led iz luči, in na koncu ne vidiš nič. Na AC, kjer se to najraje zgodi ne moreš kar na odstavnem pasu ustavit in ščistit luči...

@4momo: kot pri vsakem avtu se naprej prebere navodila, sem prepričan, da bo notri vse obrazloženo ;). Lahko pa jih snameš z neta, medtem ko nestrpno čakaš.

@nevermind: vklopi se če imaš prižgane luči, stikalo pa je v večini avtov seveda enako kot za pranje vetrobranskega stekla.

Ne vem kako je s xenonom in pranjem žarometov, ker jaz nimam xenona, ampak klasične halogenke. ;)
Posebnih navodil v zvezi s tem ni v knjižici, niti nimam posebej stikala za vklop/izklop. Če je pa vezano na vklopljenost luči, imam le-te vedno vklopljene (AUTO način).

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Sr dec 01, 2010 10:38 am

Res je samo, da v Sloveniji morata imeti pes in avto nemške starše :mrgreen:

Nemci sami pravijo takole

Marke / Modell Leistung kW Listenpreis Fixkosten Werkst.-kosten Betriebsk. Wertverlust Gesamtkosten Monat Cent/km
159 1.9 JTDM 8V Eco (DPF).... 88 25600 97 58 91 340 586 46,9
Passat 2.0 TDI Trendline (DPF) 81 26200 89 39 95 326 549 43,9

Torej razlika v izgubi vrednosti minimalno v korist Passata (5%; 340 & 326) pri najcenejšem dizlu. Je pa res tudi, da v Sloveniji smo bolj papeški od papeža - bolj švabi kot švabi :roll:

In res je tudi, da nista čisto primerljiva avtomobila, Alfe 159 z 81 kW nimaš, ker živ bog ne bi kupil takega traktorja :rofl

Še link
http://www.padersprinter.de/mobilrechner/adac_2009.pdf

Plus še link na DAT (ki je bil osnova za izračun izgube vrednosti pri ADAC-u), pa si sami računajte (za ta dva zgoraj - prva reg. 1.1.2008, 60 kkm, razmerje 11.171,00€/ 11.497,00€ v korist passata torej manj kot si plačal razlike na začetku)

http://www.dat.de/fzgwerte/index.php?ac ... 7339&view=

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Sr dec 01, 2010 11:52 am

branee je napisal/-a:Torej sem sel pogledat: Kar nekaj jih je 1.lastnik, slovensko poreklo, potrjena servisna, ni karamboliran niti poskodovan (gre se za AR 159 1,9dizl). Cena, glej ga zlomka 11.000€. Nov je kot sem napisal cca 24.000€ enako opremljen.

passat: Se pravi isti letnik kot AR; 1lastnik, slovensko poreklo, potrjena servisna, ni karamboliran niti poskodovan. Gleda se pravtako dizl s podobnimi zmogljivostmi. Cena je pa 16.500€. Cena novega je cca 24.800€ enako opremljen oz se kancek boljse..

Torej tvoji argumenti so vsi bili potolceni.

branee je napisal/-a:vsi so letniki 2007 in na avto netu, ostalo najdeno preko kofiguratorja vozil na spletnih straneh AR sloveija in pa vw slovenija

Link

Ne vem, ampak a imamo res drug avto.net?

Oh ja, pa v opombah za to prvo alfo piše, da je od drugega lastnika in da je treba narediti redni servis...

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Sr dec 01, 2010 12:20 pm

Ah, ljudje, bodite veseli, da so Alfe na tako slabem glasu v Sloveniji, ker za malo denarja dobiš odličen avto, ki se super vozi in ima ogromno opreme in to samo zato, ker se jih večina izogiba zaradi predsodkov. Tisti, ki pa nimajo j**c in domišljije, kam vložiti višek denarja, pa naj vozijo "varne nakupe", kot so VW in podobno...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr dec 01, 2010 12:23 pm

Jest sem samo nastavil iskalnik; 1.lastnik, slovensko poreklo 07 in opremo sem bral. Pa sej sploh ni vazno.

Sem klical kolega in mu predstavil ta avtomobil AR 2007, 1.lastnik. 130.000km, potrjena servisna, slo vozilo ves koliko ponuja? med 9 in 10.000€. (opremo sem dal vse standard)

Klical se drugam predstavil sem se povedal da imam pasata pravtako karavan kot je tista AR zgoraj, isto 1.lastnik, 130.000km,slo vozilo, potrjena servisna, ponudil mi je med 11.500 12.500€.(isto oprema standard)

Potem se upostevamo, da si pusti kar nekaj denarja "lufta" za svoj zasluzek pa si naracunaj razliko. Zakaj sem to delal? Ker cenitev je drugace placljiva..

rnisan

s spostovanjem, vem da nekateri tezko sledite debatam :? , ampak se ne pogovarjamo o kvaliteti temvec ceni, ce bi se pa sel varne nakupe definitivno nebi vozil m5 ali pac :roll:

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Sr dec 01, 2010 12:42 pm

Dal sem točno link s pogoji, ki si jih navedel in jaz vidim drugačen rezultat...

Pa saj ne trdim da ne dobiš več za nemca (in da ga predvsem lažje prodaš) samo ne pretiravat. Sploh pa ta razlika ni bistvena, če se vrnemo k temi in ceni čez 10 let, kot pravi 4momo, poglejmo

Link

In ker sploh ni nobene 147 od prvega lastnika, klikneš na kljukico (1. lastnik) na levi in si tamtam

Link

Najdražja je alfa :mrgreen:

@4momo - čestitke in naj ti dobro služi :vrum

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr dec 01, 2010 12:54 pm

Brezveze vse tole nazadnje pisano ce bo imel 10 let. To kar si nazadnje dal nima nobene veze.. Jaz lahko dam tudi ceno mojega avta 100.000€ pa ceprav vem da v sanjah nebom prodal avto za to ceno. Povej mi ce poznas koga ki bo rekel da je to dobra cena da razmislja o nakupu 6500€ alfe stare prakticno 10 let?

Kot druga stvar lahko je to ksn mulc spet gor dal (nebi blo prvic da se spilajo). Edina relevantna cenitev je po eurotaxu in poklici pa vprasaj ko meni ne verjames na besedo.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Sr dec 01, 2010 1:07 pm

Ampak se pa obešaš na tisto (sem dal smajla zato tam), kar ti paše :roll: Na drugem linku sta dve alfi 147, ena 2590 in ena 6400, in 14 golfov, od 2200 do 5890. Torej razpon cen je enak, ti si pa močno (močnomočno) pretiraval s tvojim kamnom z mosta. Isto sem ti pokazal za 159/passat pa še kar trajbaš svoje o ogroooomni razliki v ceni rabljenih.

Pa še napisal sem ti osebno mnenje, da se lažje proda (golf) in da je določena razlika v ceni. Majhna v prid nemcem :!:

Edit: Če bi dal pa tista dva jurja razlike danes na banko pa jih čez 10 let vzel ven, pa še to razliko pokriješ.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 11 gostov