tha_man je napisal/-a:Čestitke za nakup, naj ti dobro služi in ponuja veliko užitkov v vožnji!
branee je napisal/-a:Predvsem zato ker golf dobro drzi ceno in ko prodajas dobis nekaj denarja nazaj(pa ceprav ga bos imel 10 let).. Alfam pada cena ko kamen ko se skotali iz mostu (nic slabega nisem mislil); npr 159ka pade v 2 letih iz 23.000€ na 10-11.000€. Kar velik padec, napram recimo passatu ce vzamem podobni razred za primerjavo ki nov stane priblizno 23.000€ rabljen 2 leti z vec prevozenimi kilometri je se kar vreden 17-18.000€..
2 leti stare 159 po 11 jurjev so zanič ohranjene (največkrat razbite in nič kaj dobro popravljene) z ohoho prevrtenimi kilometri iz uvoza. Sem jih že precej pogledal in je bilo pri vseh tako. Spodobno ohranjene 2008 letniki iz uvoza so okrog 15k, slovenske pa še jurja ali dva več. Sm moraš imeti že fajn srečo da sploh najdeš slovensko, tudi zaradi takega razmišljanja kot je zgoraj napisano. Tako da je izguba vrednosti IMO čisto primerljiva s konkurenco, še posebej če primerjaš s kakimi Audiji ali BMWji, ki so v bistvu prava konkurenca. Podobno bo nedvomno veljalo tudi za Giulietto - dva jurja cenejša od Golfa, in toliko bo razlike tudi pri prodaji. Le da bo tukaj kaka slovenska več na izbiro, če se bo nadaljeval tak trend prodaje kot je trenutno. Držim pesti

Torej sem sel pogledat: Kar nekaj jih je 1.lastnik, slovensko poreklo, potrjena servisna, ni karamboliran niti poskodovan (gre se za AR 159 1,9dizl). Cena, glej ga zlomka 11.000€. Nov je kot sem napisal cca 24.000€ enako opremljen.
passat: Se pravi isti letnik kot AR; 1lastnik, slovensko poreklo, potrjena servisna, ni karamboliran niti poskodovan. Gleda se pravtako dizl s podobnimi zmogljivostmi. Cena je pa 16.500€. Cena novega je cca 24.800€ enako opremljen oz se kancek boljse..
Torej tvoji argumenti so vsi bili potolceni.
Zdej koliko je cena v startu nevem ker me roko na srce taki avtomobili ne interesirajo, je pa tudi kar nekaj resnice ce bos avtomobil imel 10 let to ravno ne igra bistvene razlike..
@4momo ni ti treba bit zaljiv in ne, ne hodim pes. Imam m5 letnik 08, pred tem se vozil 350z (tisti ki misli da nakladam lahko povprasa locota na tem forumu) in se marsikateri drug avto sem si lastil. Ne gre se pa tukaj o tem, jest sem podal samo svoje razmisljanje o tem, ni se trba strinjat ni pa potrebno zaljivo napadat.
@nevermind: Jaz vedno razmisljam o tem, je pa res da jaz nimam noben avto v lasti vec kot 3 leta.(Kot sem ze zgoraj napisal dejstvo da namerava imeti avto 10 let spremeni marsikaj in mogoce potem tudi to moje ne pride v postev ampak v tem casu jest naceloma zamenjam 3 ali 4 avtomobile in zato sem napisal svoj vidik)
Nevem kako lahko primerjas svojo partnerko s plocevino? Zanimivo..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.