Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

legendarac
Novinec

Re: Novi PASSAT

Napisal/-a legendarac So apr 14, 2012 4:51 pm

peroRS je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:
zany je napisal/-a:Nikakor ne morem razumet, kaj ljudje gledajo ko rečejo, da je isti kot prejšnja generacija? Drugače pa odličen avto, še naprej srečno pa varno in naj ti čimbolj služi :)

Predvsem koristi če ga pogledaš. Nova maska in rit pač ne zmoreta prikrit enakega avta. Je pa seveda med ljudmi razlika med zmožnostjo dojemanja forme oz. občutka za obliko. Eni v dizajnu nekaj takoj vidijo/opazijo, si lažje predstavljajo formo, drugi pa težje. Zato so eni ljudje zmožni biti dizajnerji/kiparji/..., drugi pa borzni posredniki. Pač nismo vsi enaki. Načeloma pa ima v ozadju tudi vpliv katero možgansko hemisfero imaš bolj aktivno (leva-racionalna, desna-iracionalna).

Moraš tudi upoštevat, da veliki večini kupcev VAG koncerna odgovarja, da v oblikovanju ni drastičnih sprememb in da zgleda bolj "konzervativno", še posebej znotraj.
Vsaj meni osebno je bolj pomembno, da se tehnika posodablja, pa da bom avto lahko čez par let prodal za dobro ceno, ne pa kot pri nekaterih drugih znamkah, kjer je na začetku prodaje BUM, čez nekaj let pa se stari dobro ohranjeni primerki prodajajo praktično zastonj (hitra in velika izguba vrednosti) :roll:

Se pa strinjam, da recimo Mondeo/Citroen C5/Insignia zgledajo veliko bolje kot Passat.

Za moje potrebe je Passat to kar potrebujem :tomidelej:. Dejstvo pa je da imajo vsake oči :shock: svojega malarja in prav je tako.

Lep pozdrav iz Totega konca

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So apr 14, 2012 6:10 pm

lizard je napisal/-a:
zany je napisal/-a:Nikakor ne morem razumet, kaj ljudje gledajo ko rečejo, da je isti kot prejšnja generacija? Drugače pa odličen avto, še naprej srečno pa varno in naj ti čimbolj služi :)

Predvsem koristi če ga pogledaš. Nova maska in rit pač ne zmoreta prikrit enakega avta. Je pa seveda med ljudmi razlika med zmožnostjo dojemanja forme oz. občutka za obliko. Eni v dizajnu nekaj takoj vidijo/opazijo, si lažje predstavljajo formo, drugi pa težje. Zato so eni ljudje zmožni biti dizajnerji/kiparji/..., drugi pa borzni posredniki. Pač nismo vsi enaki. Načeloma pa ima v ozadju tudi vpliv katero možgansko hemisfero imaš bolj aktivno (leva-racionalna, desna-iracionalna).

Jaz formo več kot dobro dojemam, kar pa ne spremeni dejstva, da mi je novi Passat (v karavanski različici) izredno lep, prejšnji mi pa nikoli ni bil. Ni mi bil niti grd, ampak daleč od tega, da bi si ga želel zaradi oblike. ;) Malo drugače je bilo s 3B, ki mi je bil zelo lep od samega začetka, 3BG pa še toliko lepši in mi je še vedno eden lepših karavanov (go figure). :D Pa to je bilo še v časih, ko nisem imel vozniške in tudi VW ni bil ravno "pravilo" v družini, od 93´ do konc 2005 (nakup Golfa) je bil doma edini VW Transporter, drugače pa v tem času dva Renaulta in Opel in ne gre za "vsajeno" mnenje, ampak čisto moje lastno (verjetno tudi v veliki meri subjektivno) dojemanje! :D

Skratka ta novi je prvi (res uporaben karavan) v tem razredu po kar nekaj letih, ki me z obliko zares prepriča. (Pa še 3.6 V6 motor ima v ponudbi :twisted: ).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne apr 15, 2012 6:32 am

@PeroRS: Vse to je jasno, ampak o tem nisem govoril. Aktualni Passat (B7) je uradno zgolj face-lift prejšnega, in ni nov model, ne glede na to kako ga VW imenuje. Kot kontra primer sta recimo B5.5 in B6 - kjer gre za nov model, kar je jasno takoj. In to so pač dejstva - pika.
VW je zaradi poimenovanja vnesel med ljudi odvečno polemiko oz. z drugimi besedami, znajo tržit avto. Kot prvo, ker so ga poimenovali z B7 so dali laični javnosti občutek, da gre za nov model (tudi v reklamah se je govorilo nov Passat, kot recimo tudi za letošnji FL Audija A4-ke piše nov A4), po drugi strani pa pri poljudno-strokovni javnosti zanetijo debato, kar samo razplamti pozornost in posledično zastonj reklamo. Ne pomeni zdaj nič od tega ali je Passat B7 slab ali dober, ampak zgolj to, da je šlo za prenovo.

@Tommy: Nekdo, ki daje funkionalnost pred obliko je vsekakor oseba z aktivnejšim racionalnim delom možganov. Zelo rad povdarjaš VW-jevo ergonomijo in prostornost, torej je jasno kaj najprej opaziš in k čemu strmiš. Ljudje, ki dajejo prednost formi, pa so ponavadi iracionalnejši, ker ostale lastnosti podredijo slednji. Najverjenteje zato, ker formo bolje dojemajo, in si ne morejo kaj da ji ne bi dali prednost, pred ostalimi stvarmi (svobodna volja je itak iluzija oz. konstrukt naših možganov :)). In tu pridemo do tega katero stran možganov ima kdo dominantnejšo. Statistika je taka, da imajo umetniki, kiparji, dizajnerji, risarji, pisatelji, filozofi, politiki, igralci,.. aktivnejšo desno hemisfero, ki med drugim omogoča tudi, da so ti ljudje bolj kreativni.
Nobena polovica seveda ni boljša kot taka, ampak ima dominantnost ene ali druge svoje prednosti ter slabosti. Seveda se je treba tudi zavdat, da situacija ni tako polarizirana, ampak so procesi med obema polovicama precej prepleteni, ni torej nujno, da nekaj velja na splošno, ampak so vedno izjeme! - že od same narave dela ki ga trenutno opravljamo je odvisno katera stran bo takrat aktivnejše vključena v proceš ramzišljanja.

To kar nekdo znaznava kot lepo oz. grdo seveda s tem nima nič, ampak je odvisno zgolj od posameznika oz. njegovega okusa. A zgoraj opisano govori zgolj o dojemanju neke oblike kot oblike same - kako dobro si to obliko nekdo vizualizira v možganih in kako jo oceni - torej bi lahko rekli, da nekdo bolje/hitreje vidi kaj je lepše. Čeprav to je zdaj bila zelo drzna izjava - saj je lepo zgolj nekaj kar določamo ljudje!
Minimalne spremembe za nekoga nekaj polepšajo ali pogršajo. Tebi je FL Passata ta avto naprimer polepšal. To samo pomeni, da bi ti ena punca, ki ti ni všeč lahko z manjšo korekcijo/spremembo obraza in riti postala huda bejba.
Treba se je seveda zavedat, da smo ljudje tisti, ki dajemo tem rečem subjektiven pomen - v naravi o.z v vesolju ni nič lepo, grdo, bolje/slabše oblikovano, zlobno/dobro,... ampak postane tako šele ko to sprocesirajo naši možgani in temu dajo pomen, a ti možgani niso nič drugega kot zelo kompleksno prepletena mreža 100 milijard nevronskih celic, kjer lahko vsaka od teh tvori do skoraj 20.000 povezav :). Jebena zadeva tale naš možgan in precej težko je tudo vse to razložit, če nisi strokovnjak na tem področju - kar jaz seveda nisem.

Sam sebe ocenjevati zgolj iz sebe zna dostirat biti napačno in tudi nevarno - namreč kako ti veš kako dobro dojemaš formo, saj ne veš kako točno jo dojemajo drugi (saj ne moreš vstopiti v njih) in torej svoje zmožnosti ne moreš primerjat z njihovimi? Lahko sicer dobiš neko okvirno predstavo, ampak je ta subjektivna, predvsem pa nezanesljiva, kot vse človeške zaznave. Če hočeš vsaj delno bolj objektivno ugotoviti svoje zmožnosti dojemanja forme (pa kakšnekoli druge kognitivne zmožnosti) je precej bolje to oceniti na podlagi tega kar je znanost o možganih že ugotovila. Se pravi, da primerjaš kako drugi nekaj dojemajo na podlagi raznoraznih testov, ki so jih opravili.
Dostikrat imaš opisane vzorce razmišljanja in dojemanja, do katerih so prišli z raziskavami, in zelo hitro se z določenimi vzorci tudi postovetiš, ker opaziš, da se pojavljajo tudi pri tebi, čeprav dokler o njih nisi bral, sploh nisi nekega vzorca opazil. Šele ko si o njem prebral si ugotovil: "hej točno tako pa tudi jaz delujem :)".
Lahko začneš s kakšnimi vprašalniki, npr; tale: http://www.wherecreativitygoestoschool. ... b_test.htm - ko boš rešil vprašalnik boš imel rezultate oz. vzorce razmišljanja podane v odstotkih (glede na to kako si odgovorjal). Sem siguren da boš v teh opisih našel samega sebe ;)
http://www.angelfire.com/wi/2brains/left.html
http://www.angelfire.com/wi/2brains/right.html

Se opravičujem za off-t.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 15, 2012 9:50 am

@lizard: brez zamere, se mi ne podrobno brat teh črev oops :mrgreen:

Se strinjam, da je pri VW-ju večina novih modelov dejansko faceliftanih, vsaj kar se tiče oblike, čeprav pravijo, da je to nov model. Hočem pa povedat, da ni to nujno slabo.
Zakaj bi neko stvar spreminjal, če se dobro prodaja in je sprejeta pri kupcih? ;)

Je bil pa meni osebno zares LEP Passat model 3BG (=aka mini Škoda Superb 1 =P ) 8) Ti novi mi niso nevem kaj, sploh zadnji zgleda samo povečana Jetta (oz. Jetta mi je lepša).

Si pa zadel še drugo bistvo:
lizard je napisal/-a:VW je zaradi poimenovanja vnesel med ljudi odvečno polemiko oz. z drugimi besedami, znajo tržit avto. Kot prvo, ker so ga poimenovali z B7 so dali laični javnosti občutek, da gre za nov model (tudi v reklamah se je govorilo nov Passat, kot recimo tudi za letošnji FL Audija A4-ke piše nov A4), po drugi strani pa pri poljudno-strokovni javnosti zanetijo debato, kar samo razplamti pozornost in posledično zastonj reklamo. Ne pomeni zdaj nič od tega ali je Passat B7 slab ali dober, ampak zgolj to, da je šlo za prenovo.

Že na tem forumu se to opazi...kljub temu, da je večina folka anti-VAG, se ga non-stop vključuje v debate, z njim primerja (tako dobre kot slabe strani).
Verjetno se določeni niti sami ne zavedajo, da kljub pljuvanju dejansko delajo reklamo. :lol: :mrgreen:

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne apr 15, 2012 10:16 am

Ko združiš vse dobre lastnosti ostalih znamk oziroma modelov dobiš rezultat: VW PASSAT :D.
Dejansko je pa tako kot je rekel Pero RS vsi primerjajo svoje favorite s Passatom, kar verjetno pomeni da je referenca v tem razredu. :bow

Lep pozdrav iz Totege konca

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Po apr 16, 2012 2:37 pm

Nekaj me pa zanima pri teh novih Pasastih.

Ko pogledam od prijateljice Pasata med pospeševanjem je jasno vidno da malce kadi, tudi izpušna cev je rahlo umazana od saj. Medtem ko pa pri moji Mazdi in Pežoju od žene je izpušna cel čista. Govorimo o avtomobilih ki so stari eno leto (Pežo jih ima že dve).

A se to dogaja tudi pri drugih Pasatih ali je tukaj kaj narobe?

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po apr 16, 2012 2:50 pm

Sam sem pol leta kupoval avto srednjega razreda in po testu vsaj 8ih različnih modelov je bila izbira otročje lahka: Passat (B7) Variant 2.0 TDI Comfortline. Best buy glede na ceno in kaj dobiš zanjo. Sem že naredil par 12+ urnih voženj z njim pa je bilo moje fizično počutje isto kot če bi naredil 1 km.

Res je da je armatura brez 100 gumbov in treh dispalyev ampak meni je to všeč saj nudi vrhunsko ergonomijo brez oblikovalskih nesmislov. Sicer pa naj nekdo pogleda kakšno armatura je v MB S/CL. Očitno za nakatere tle poden od podna ker ima samo eno vrstico gumbov...

bently
Nov uporabnik

Napisal/-a bently Po apr 16, 2012 6:19 pm

andrejus je napisal/-a:Nekaj me pa zanima pri teh novih Pasastih.

Ko pogledam od prijateljice Pasata med pospeševanjem je jasno vidno da malce kadi, tudi izpušna cev je rahlo umazana od saj. Medtem ko pa pri moji Mazdi in Pežoju od žene je izpušna cel čista. Govorimo o avtomobilih ki so stari eno leto (Pežo jih ima že dve).

A se to dogaja tudi pri drugih Pasatih ali je tukaj kaj narobe?

Ne vem no, naš passat je star 7 let, pa ima popolnoma čist "auspuh". Medtem ko za drugi avto (bencinar) to nikakor ne moram trditi, pa daleč od tega da bi se kdarkoli iz bencinarja kadilo. Je pa res, da ima passat filter trdih delcov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 16, 2012 10:01 pm

@lizard: Ti pa tud znaš sam sebi zakomplicirat življenje! :D Glede dojemanja forme sem imel v mislih le to, da mi je kristalno jasno, kdaj je osnovna oblika pri avtu ista in spremenijo samo masko, odbijače, razne detajle... ;) Če mi razlagaš, da je nevarno sam sebe ocenjevat (kar sploh nisem počel v tej meri, kot si to ti očitno razlagal), bi lahko (končno!) sprejel tudi to, da me ne moreš ocenjevat na podlagi tega, kakšni avti so mi všeč, ker (spet) brcaš v temo. ;) Še najbolj me jezi, da tisti, ki vam VW ne odgovarja, pišete o tistih, ki nam odgovarja, kot da gre ali za čisto objektivno naklonjenost ali pa za izprane možgane.

Tvoja primerjava z žensko je res do konca bedasta, namreč če ženski v celoti zamenjaš obraz in rit, je lahko razlika ogromna (razen če je recimo obraz zate sekundarnega pomena?). Passatova "postava" mi pa ni bila napačna, motilo me je predvsem to, kar so na srečo spremenili spremenili! ;)

Ne razumem, kaj ti je treba toliko filozofirat, pač naju ne prepričajo iste oblike in ne vem zakaj rineš v ospredje racionalnost, ko sem jasno povedal, da prej ni bil kaj posebno všeč, zdaj mi je pa izredno lep. Funkcionalno gre praktično za isti avto, torej je jasno, da je to mnenje izključno na podlagi izgleda. Naj še povem, da mi je sprva Jetta bila lepša, ampak ko je tisti prvi vtis že mimo in sem videl malo več Passatov...

mi je ta oblika (karavan, črna barva, malo več kroma) čisto subjektivno gledano huda za popi....: :D

Slika
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po apr 16, 2012 10:09 pm

Variant je tudi meni zelo všeč

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus To apr 17, 2012 12:30 pm

Sam sem pol leta kupoval avto srednjega razreda in po testu vsaj 8ih različnih modelov je bila izbira otročje lahka: Passat (B7) Variant 2.0 TDI Comfortline. Best buy glede na ceno in kaj dobiš zanjo. Sem že naredil par 12+ urnih voženj z njim pa je bilo moje fizično počutje isto kot če bi naredil 1 km.

LOL

Če bi ti pri prvi trditvi še lahko prikimal, ti pri drugi vsekakor ne morem. V večini sodobnih avtomobilov tega razreda je vožnja udobna. V zadnjih letih sem menjal 4 nove avtomobiel in moram reč, da bistvene razlike med modeli ni bilo, niti pri Hondi, ki jo jaz osebno tako opevam. Honda je bila najbolj komot ampak ne bistveno od recimo Vectre ali Pasata.

Osebno menim, da je Passat za SLO kupca mogoče res najbolj optimalni nakup, če le imaš denar, še posebej če se upošteva da se ga bo lahko z lahkoto prodalo ter da pridobiš na ugledu če se voziš z VWjem. Ostalli konkurentje tega ne nudijo.

Ponavadi imaš nek budžet, katerega si rezerviral za avto in z njim poskušaš kupiti največ avtomobila. Do sedaj sem vse avtomobile, ki sem jih kupil dobil po ugodni ceni (avto srednjega razreda za ceno dobro opremljenega Golfa). Podobno je bilo z Mazdo 6.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To apr 17, 2012 12:39 pm

Ceed je napisal/-a:Variant je tudi meni zelo všeč

Tebi? ;) Ne morem da verjamem. Pa prosim s tem ne mislim nič slabega. :D

lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To apr 17, 2012 12:44 pm

Ceed je napisal/-a:Variant je tudi meni zelo všeč

Me2, ampak mora imeti xenon. Brez tega mi izgubi vsaj 20% na izgledu. Še vedno ni napačen, ampak..

BTW, je kje kaka slika, kako bi zgledal brez kroma na prednji maski itd?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 17, 2012 12:55 pm

andrejus je napisal/-a:Osebno menim, da je Passat za SLO kupca mogoče res najbolj optimalni nakup, če le imaš denar, še posebej če se upošteva da se ga bo lahko z lahkoto prodalo ter da pridobiš na ugledu če se voziš z VWjem. Ostalli konkurentje tega ne nudijo.

Tudi tole je en velik LOL. Ne razumem tega splošnega prepričanja v Sloveniji, da z vožnjo VW-ja pridobiš na ugledu :roll: Mogoče 30 let nazaj.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To apr 17, 2012 1:33 pm

Tommy tokrat pa si res narobe razumel kaj sem želel povedat - sicer pa mimo določenih dognanj ne gre - nihče te ni ocenjeval zgolj na podlagi avta, ki ga voziš, ampak skupaj s posti in pogledi na življenje se človek hitro opiše, sploh če je tako aktiven pisec kot si ti - in konec koncev psihologija in nevroznanost te zadeve lahko lepo popredalčkata in tako gre nekoga po branju njegovih misli enastavno uvrstit vsaj približno kam spada. Ne vem pa zakaj se počutiš, kot, da ti hočem povdeti, da je tvoj pogled na svet napačen - niti slučajno, sploh pa ne vem o kakih izpranih možganih govoriš - brezveze me nekaj napadaš... Ljudje smo si itak lahko zelo različni, a vseeno zelo podobni.
Sicer nadaljevat niti nima smisla in niti ne bom, ker gre preveč na osebno raven vse skupaj. Sem samo želel malce razložiti kako nekatere stvari v naših možganih delujejo. Itak bi debata lahko postala preveč naravoslovna, kjer pa je potrebno znati že nekaj več o delovanju človeškega telesa/možganov (seveda na nivoju faksa), kar pa seveda ne le da ne sodi v ta del foruma, tudi dvomim, da sem sam zmožen iti v bolj znanstvene vode kar se te tematike tiče - itak bi potem najverjetneje lahko govoril samo še sam s sabo :).

P.S. Nisem napisal da bi menjal obraz/rit, ampak samo spremenil detalje, mogče linija brade, polnost lic, krivulju obrvi, oblika ustnic, itd... take malenkosti, lahko zelo spremenijo privlačnost. Pa ne govorim o plastičnih operacijah. Jaz osebno sicer pri ženksah prvo opazim obraz in detajle na njem, čeprav se dostirkat tega sploh ne zavedam :)

Mi je pa zanimivo kako se določene avte označuje za referenco v razredu. Namreč skorajda vsak model je referenca nečesa. Eden je referenca udobja, eden je referenca cene, drugi spet dizajna, tretji ergonimije, četrti cene vzdrževanja, peti lege na cesti, šesti prostornosti, sedmi nepokvarljivosti in tako naprej... Najbolj uspešen bo verjetno tisti, ki bo pri vseh teh stvareh dovolj dober, da bo prepričal največ ljudi, ampak v nobeni od teh stvareh verjetno ne bo povsem na prvem mestu - in tak avto bo skoraj sigurno tudi najbolj racionalen, in to je trenutno Passat, zato je mislim, da tudi najbolje prodajan avto v segmentu in ugaja najbolj širokemu spektru ljudi. Enostava formula za uspeh (na papirju - v praksi je potrebno seveda še imeti dober marketing, imidž, servisno mrežo, in tako naprej)... Skratka vsak se odloči sam, in kaj mu ugaja to išče - nekdo tbo seveda trdil, da je za njega najbolj ugoden Passat, ker se sklaplja z njegovim pogledom na živjenje, nekomu bo pa avto povsem anti, ker ne predstavlja ničesar za čem v življenju strmi. Tako je in tako bo... samo razumeti je treba raznolikost, najprej pa se splho zavedat da slednja obstaja in jo sprejet.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 17, 2012 1:58 pm

Nikjer nisem napisal, da imam občutek, da "obsojaš" moj način razmišljanja, le polagam ti na dušo, da brcaš v temo s svojim ocenjevanjem, kakšen tip človeka sem in kako razmišljam. Tvoje prepričanje je zmotno, če misliš, da boš po prebiranju mojih postov (tudi če jih je 1.000.000) na avtomobilističnem forumu, ugotovil nekaj, česar ne ugotovi niti velika večina ljudi, ki so že leta z mano zelo pogosto v stiku. ;)

In čeprav glede izgleda vse skupaj zelo lepo zavijaš v folijo, bi pod črto rad znanstveno "dokazal", da je tvoje dojemanje lepote "boljše" kot od nekoga, ki mu je (zelo) všeč ta "fejsliftani" Passat. Prepričan sem pa, da tega ne boš priznal (mogoče niti samemu sebi).

P.S.: Sem uporabil tisti tvoj prvi link in rezultat me dobro opiše. Je pa drugačen, kot si ti sklepal! ;)
Slika

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus To apr 17, 2012 3:02 pm

Tudi tole je en velik LOL. Ne razumem tega splošnega prepričanja v Sloveniji, da z vožnjo VW-ja pridobiš na ugledu Mogoče 30 let nazaj.

Kje pa živiš? Novi Pasat (in ne krš iz uvoza) je še vedno cilj mnogih družin srednjega razreda.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To apr 17, 2012 5:36 pm

andrejus je napisal/-a:
Tudi tole je en velik LOL. Ne razumem tega splošnega prepričanja v Sloveniji, da z vožnjo VW-ja pridobiš na ugledu Mogoče 30 let nazaj.

Kje pa živiš? Novi Pasat (in ne krš iz uvoza) je še vedno cilj mnogih družin srednjega razreda.

In kaj je s tem narobe oz. zakaj bi se s tem obremenjeval, če pa lahko kupiš npr mazdo. ;) In stvar je rešena.

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 17, 2012 5:43 pm

andrejus je napisal/-a:

Živim v stvarnosti v 21. stoletju in raje kupim Superba karavan z več opreme za manjši denar in dobim boljši avto z neprimerno več prostora ;)
Z značkami se pa itak ukvarjajo samo tisti, ki imajo miselnost še izpred 30 let, ko je bil Golf 2 dizel bog in batina med fičoti :roll:

King1 je napisal/-a:In kaj je s tem narobe oz. zakaj bi se s tem obremenjeval, če pa lahko kupiš npr mazdo. ;) In stvar je rešena.
lp

Ali pa Citroena, Fiata, Renaulta, Forda, Hondo, Toyoto.....pač kar komur paše in v čemer se SAM DOBRO POČUTI, NE ZATO DA IMA UGLED MED SOSEDI ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 17, 2012 10:34 pm

peroRS je napisal/-a:
andrejus je napisal/-a:Osebno menim, da je Passat za SLO kupca mogoče res najbolj optimalni nakup, če le imaš denar, še posebej če se upošteva da se ga bo lahko z lahkoto prodalo ter da pridobiš na ugledu če se voziš z VWjem. Ostalli konkurentje tega ne nudijo.

Tudi tole je en velik LOL. Ne razumem tega splošnega prepričanja v Sloveniji, da z vožnjo VW-ja pridobiš na ugledu :roll: Mogoče 30 let nazaj.

Meni se tudi zdi prav patetično, da si narod skuša s VW-jem kupit ugled! :shock: Meni je med drugim všeč ravno zato, ker ne izstopa (oz. ne privlači preveč pozornosti nase), ne pa zato, ker bi želel "imidž". No čeprav očitno ga le ima, če nekaterim "sovražnikom" povzroča toliko sivih las! :mrgreen:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov