peroRS je napisal/-a:on-topic: spremljaj malo oglase. Vsake toliko se pojavi kakšen Leon 1.8T 4x4 ali pa A3 1.8T quattro za omenjen denar (seveda, če iščeš avto s podobno močjo kot imaš sedaj)

Oglase spremljam skozi, žal pa je večina eno veliko razočaranje. Leonov 1.8T 4x4 je v Sloveniji zelo malo, še manj pa 2.8 V6 4x4.. Takšnega sem imel pred svojim že zaaranega, ampak žal za primer, da ga tisti, ki je dal prvi aro ne bi odpeljal. Aro je imel postavljeno za 2 tedna, zadnji dan je prišel po avto

Tistega ne bi menjal, pa da bi blo nevem kaj

Če bi spet vzel 1.8T, bi raje vzel vsaj 210 konjsko verzijo, (sej veš, drugačna postavitev nekaterih stvari (sesalni kolektor) ipd..) in poslednična "lažja" predelava.. ti boš vedel

Če se vrnem k temi.. jaz žal ne morem pohodit v drugi ali tretji, da bi tcs probal naredit svoje, ker je glih na najhujšem delu par skoraj 90° ovinkov, na zunanjem delu pa ni ograje, dol pa prepad, kjer je umrlo že x ljudi.
adis je napisal/-a:subaru impreza res da je wagon-car
Trenutno gledam enega (ogabno zelenga) Foresterja 2.0T
~toMmy~ je napisal/-a:Subaru... ampak ker smo VAG.ovci, se zadeva zakomplicira!

To je po eni strani res, ampak čas gre naprej. Ko sem bil mlajši, sem bil za Hondo in njihove "vzdržljive" motorje (ne zdaj razumet, da so me privlačle rižotke, ker me niso). Potem sem se zaljubil v VAG in German styling, čeprav je pri meni še vedno tuning > styling. Ko zadnje čase berem o problemih v VAG grupi in menim, da so "over-priced", me vse bolj vleče vstran. Sicer so nemški stroji še vedno stroji. Verjetno smo se zato tudi odločli za Nissan Juka (pozitivno presenečen) in ne za (spet) novega Golfa. Bi pa tudi trenutno če bi imel denar izbral Evota ali Sti pred Golfom 6R ipd, čeprav tudi moja top izbira ni kakšen Ferrari ali Lambo, ampak je GTR R35

tiguan je napisal/-a:Terensko vozilo, nekateri tu imajo terenca, ker ne nuca ne osebni ne navadni 4x4. Sicer pa 900 mnv je tud Jezersko ali pa kakšna Planina pod Golico.
Problem tukaj je, da veliko krat ni spluženo. Lani sem se v takem snegu ustavil z novo Fiat Pando 4x4 in brez problema speljal. Mislim, da bi večina 4x4 avtov uspela prit gor.
peroRS je napisal/-a:simply je napisal/-a:Sam bi ostal na Leonu 150KM in si kupil ožje zimske gume z globokim profilom za suh sneg.
Če govoriš za @HPF-ja...on ima v osnovi 180KM Leona, ki ima 312mm prednje zavore. Tako, da manjše gume od 205/55/16'' ne grejo gor

Tako je, moj Leon ima že v osnovi 180 konjev in 312mm prednje diske, zato manjše gume niso možne, ker manj od 16" ne gre gor.
Lahko bi probal z drugačnimi dimenzijam gum, ampak ne bom, ker bi mogo verjetno menjat platišča, potem še homologacija.. po drugi strani pa mi je avta tudi škoda. Špera je 1k€. O njej sem že razmišljal, ampak žal nimam 1k€ na zalogi (druga kot Qualife pa ne bi dal not)