Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejc1
Poznavalec foruma

Re: VW Golf Variant : Škoda Octavia Combi

Napisal/-a nejc1 Sr dec 28, 2011 8:09 pm

border_ je napisal/-a:Bog ne daj, da pomislim na OCTAVIA varnost s samo 4 AIRBAG-i, avto je tako varen kot avtomobili pred 13 leti

:eyes :eyes :roll:

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr dec 28, 2011 8:18 pm

čestitke za nakup, naj ti odlično služi!
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 28, 2011 8:20 pm

stenlyt je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:In do sedaj še nisem videl razstavljenega 1.6TDI motorja na servisu.

Našemu golfu 1.6 TDI 66kW so menjal vse 4 šobe.

No, vse je enkrat prvič oops
In kaj je bil vzrok? poleg tega, da je to pač VW :mrgreen:

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Če dec 29, 2011 5:31 pm

border_ je napisal/-a:Koncno po dveh mesecih... konec dileme... danes kupil GOLFA 1.6TDI 105 - confortline (in nekaj dodatne opreme). Cena prava ;-) Po teskih pogajanjih.

Pa se moje mnenje, OCTAVIA se ne more primerjati z Golfom (mu je pa tik za petami), tako kot se Golf ne more primerjati z Audi A3. Pa tukaj govorte kaj hocte, sam sem testiral oba avta z isto opremo in se vse prevesi na VW. Bog ne daj, da pomislim na OCTAVIA varnost s samo 4 AIRBAG-i, avto je tako varen kot avtomobili pred 13 leti, zgodba se se seveda spremeni, ce dodamo stranske zavese, a se vseeno ni tako kot GOLF 6, saj ima ta 97% varnosti in ta kraljuje med avtomobili od 1200 KG in do 1450 KG. Prednost SKODE je samo ta, da ima poceni servise, ti so 50 eur ceneje od VW GOLFA.

Lepota avtomobilov, je pa relativna! Vsake oci imajo svojega malarja!

Napovedujem pa se svetlejso prihodnost novi skodi octaviji, ki se bo pojavila cez leto dni. 8)

Over and out!

Ojoj kakšno razmišljanje. Ko sem leta 2009 kupoval avto, sem imel bolj sladke skrbi. Odločal sem se med 1.6 tdi in 1.9 tdi. Izbral sem 1.9 in mi ni niti najmanj žal. Če bi danes stal v trgovini, bi brez pomisleka vzel 2.0 tdi. Raje kot Golfa 1.6 TDI z comfortline opremo. :D Glede na moj stil vožnje, bi bil ta mlinček z 105 km prenevaren zame. Glede varnosti pa, če se zabiješ čelno, ti predočeni odstotki ne bodo nič kaj bolj pomagali. Zanimivo, da se toliko poudarja kvaliteto in dovršenost materialov pri Golfu, nihče pa ni komentiral rešitve glede prtljažnega prostora pri karavanu, ki je zagotovo v prid Škodi.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Če dec 29, 2011 5:56 pm

itak je stvar okusa, avto zelo podobna, baje se pa zadnja leta octavie manja kvarijo kot vw, baje z 2.0tdi pri škodah sploh ni problemov, v primerjavi z audi in vw

lp

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Če dec 29, 2011 7:15 pm

maarkec je napisal/-a:itak je stvar okusa, avto zelo podobna, baje se pa zadnja leta octavie manja kvarijo kot vw, baje z 2.0tdi pri škodah sploh ni problemov, v primerjavi z audi in vw

lp

Aleluja, končno en pameten :D =P

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po jan 09, 2012 7:55 pm

VW Golf Variant so avtomboili proizvedeni v Mehiki. Tudi prodajalci zatrjujejo, da so viden razlike med klasicnim golfom (Made in NEM) in Variant (Made in MEH).

Sam vozim klasicni GOLF VI 1.6 TDI 105KM... poraba... ne lazem... 4.6 l/100km. Res pa je, da je moja voznja umirjena in nadzorovana. Sami materiali v navadnem golfu so vrhunski, izoliranost na nivoju. Golf je za moje pojme boljsi od Octavie. A ne pozabite, da je Octavia vecja. O varnosti nebi, ker sem ze.

marebu
Nov uporabnik

Napisal/-a marebu Po jan 09, 2012 8:09 pm

glede družinskih avtov je octavia za ,moje pojme primernejša. je bolj prostorna. pa še koncernska tehnika je noter.

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Po jan 09, 2012 10:22 pm

peroRS je napisal/-a:
stenlyt je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:In do sedaj še nisem videl razstavljenega 1.6TDI motorja na servisu.

Našemu golfu 1.6 TDI 66kW so menjal vse 4 šobe.

No, vse je enkrat prvič oops
In kaj je bil vzrok? poleg tega, da je to pač VW :mrgreen:

Avto je imel v obratih od 1800 do 2100 čuden zvok, oteženo speljevanje. Vglavnem ni delal, kot bi moral. Sedaj po menjavi šob deluje kot bi moral ob nakupu, lažje se speljuje in ne crkuje več pri speljevanju ter motor dela bolj uglajeno.

ojanez
Nov uporabnik

Napisal/-a ojanez So maj 10, 2014 9:46 pm

Da obudim staro temo. V tem času sta na trg prišla nova modela - Golf VII variant in Škoda Octavia Combi.

Kaj bi sedaj rekli o primerjavi? Golf je popravil dva izmed najbolj peročih minusov: velikost prtljažnika in izgled (predvsem zadnjega dela).
Octavia pa je dejansko postala dražji avto ob primerljivih motorjih in opremi. To lahko pripišemo ugodnim variantam financiranja, ki se jih poslužuje večina kupcev.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So maj 10, 2014 10:03 pm

Težka odločitev,če bi gledal katerega bi potem lažje prodal,zaradi miselnosti potencialnih kupcev,Golf,kateri mi je lepši,Octavia,kateri je boljši,to pa naj povedo poznavalci :)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne maj 11, 2014 6:10 am

Octavia je predraga in pregrda. Golf

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne maj 11, 2014 6:51 am

Če že octavio, bi jaz najraje vzel RS-ko (ne vem kako je s financam). Drugače pa Golf.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne maj 11, 2014 7:35 am

Sem se kar dosti navozil z Golfom 7 variant 2.0TDI 4 motion.
Odličen avto v vseh pogledih:
-vozne lastnosti vrhunske
-prostora več kot dovolj
-šparovec, kljub temu da ima za odtenek "krajši menjalnik" kot navadni FWD
-150KM se sicer ne čuti toliko živahnih kot pri starih PD motorjih (predvsem občuten upad moči nad 3500rpm), vendar kljub temu lepo zvezno pospešuje preko 210kmh
-pri serijskem comfortline nisem pogrešal nič (razen osebno bi doplačal za xenon)

Pri Octavii mi je to super, ker lahko dokupiš xenon brez LED dnevnih luči (300€ razlike je tudi nekaj).
Poleg tega osebno spet ne maram elektronske ročne (plus zame pri Octavii).
Tako, da bi se pri enakih modelih (motor, oprema) odločil za Octavio (ki ima tudi kar nekaj prostora več).

Sta pa v 95% avta popolnoma identična.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

zelenik
Nov uporabnik

Napisal/-a zelenik Če mar 05, 2015 2:15 am

A ve kdo kaj se je zgodilo, da je Ocavia postala dražja od Golfa? Že res, da sta avta zelo zelo podobna ampak a ni to malo skregano z logiko da je "ata" cenejši od svojega "sina"? Gledam 2.0 tdi motorje in nekako kot po pravilo je cena Golfa nižja.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 05, 2015 7:32 am

Pa upoštevaj še, da na golfa lahko dobiš dodaten popust (recimo okoli 10%), pri škodi pač ne. In potem je razlika še večja.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če mar 05, 2015 8:07 am

zelenik je napisal/-a:A ve kdo kaj se je zgodilo, da je Ocavia postala dražja od Golfa? Že res, da sta avta zelo zelo podobna ampak a ni to malo skregano z logiko da je "ata" cenejši od svojega "sina"? Gledam 2.0 tdi motorje in nekako kot po pravilo je cena Golfa nižja.

Čisto enostavno, Octavia se prodaja veliko bolje kot Golf in si to lahko privošči. Samo poglej po cestah - koliko vidiš npr. novih Golfov GTD ali pa Octavij RS ?

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 05, 2015 10:16 am

dask je napisal/-a:
zelenik je napisal/-a:A ve kdo kaj se je zgodilo, da je Ocavia postala dražja od Golfa? Že res, da sta avta zelo zelo podobna ampak a ni to malo skregano z logiko da je "ata" cenejši od svojega "sina"? Gledam 2.0 tdi motorje in nekako kot po pravilo je cena Golfa nižja.

Čisto enostavno, Octavia se prodaja veliko bolje kot Golf in si to lahko privošči. Samo poglej po cestah - koliko vidiš npr. novih Golfov GTD ali pa Octavij RS ?

Dejstvo, da se Octavia prodaja bolje kot Golf (če primerjamo karavanski izvedenki) mi je še vedno uganka. Ko sem sam nedavno izbiral med omenjenima sem se zelo hitro odločil za Golfa, navkljub splošnemu prepričanju, da naj bi bila Octavia nepremegljiva v price/performance razmerju. Po mojem mnenju je to samo še en mit oziroma spretno oglaševanje in pozicioniranje Škode kot znamke s strani uvoznika. To in pa seveda "hudo dobro" financiranje, ki je kot nalašč za povprečnega kupca, ki se pri nakupu avtomobila ne poglablja preveč v podrobnosti.

Ampak če gremo nazaj k ceni - po primerjavi enako motoriziranih in zelo podobno opremljenih izvedenk (2.0TDI 40 let vs. 2.0TDI Ambient + dodatki, ki so pri Golfu že serijski) sem na koncu začudeno ugotovil, da bi me (upoštevaje popuste pri obeh znamkah) Golf pri plačilu z gotovino stal dobrih 21 tisoč, Octavia pa s praktično identično opremo 24.5 tisoč :shock: Res pa je, da sta ti končni ceni tudi posledici precej višjih popustov na gotovino pri VW kot pa pri Škodi, kjer, kot rečeno, skoraj posiljujejo s tistim svojim 1% financiranjem na mesec... Še vedno pa ostaja dejstvo, da je bila Octavia upoštevaje redni ceni po ceniku (brez popusta) 2 tisoč € dražja od Golfa. To je pa po mojem mnenju popolnoma neupravičeno. Edina manjša prednost, ki jo dam Octavii, je tistih par cm daljša medosna razdalja, vse ostalo pa je na strani Golfa. Vsaj kar se mene tiče...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če mar 05, 2015 10:39 am

Po mojem se je lepo usidralo v glavah Slovencev prepričanje, da je Octavia glede na ponujeno zelo ugodna, na to igrajo prodajalci. Žal je to bilo le na pol res že pri prejšnji generaciji. Ko sem v 2011 kupoval RSko, je šlo v primerjavi z Golfom v prid Octavii predvsem to, da GTDja ni bilo v karavanski izvedbi. No ja, pa še to, da je bil prejšnji Golf Variant res grd. oops Pri aktualni pa je treba kar detajlno pogledat in se odločit, nikakor ne morejo več preričat, da je to cenovno izredno ugoden avto. Če bo GTD variant cenovno podobno rangiran kot Octavia RS, bo zame Golf sigurno boljša izbira - če drugega ne, ker je teh RS Octavij ratal ko smeti po cesti :lol:

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če mar 05, 2015 12:00 pm

Zanimivo, ja. Ker od Golfa je pa lepši in cenejši npr. Peugot 308. Ampak pri nas je pač v Moravče bolj nobel z golfom se pripeljat.
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov