Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

čare
Mojster foruma

Re: alfa 156 1.9 ali 2.4? nujno rabim pomoč - nasvet

Napisal/-a čare Ne nov 11, 2012 10:48 pm

E vidiš vidiš tukaj pa si tud ti mal mimo ustrelil.Od 10 let starega avta pričakuješ da bo v top stanju.To je že OK,samo v TOP stanju bo tudi cena temu primerno višja in avta tud povohal ne bo noben in potem sew prodajajo sekreti kakršni se pač prodajajo,ti pa imaš še pogoj da je prave barve in smo spet na začetku...Yebi ga dec,kupuješ star avto.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne nov 11, 2012 10:50 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
mire je napisal/-a:A sklopko je on ze enkrat menjal ? pri 120k, ce sem prav razumel

Ja sklopko je on menjal ko je avto kupil 2007 leta pri 120.000. No sedaj sem še naredil test. Kolegu sem rekel naj ga pokliče in malo povpraša če je motor, turbina , sklopka vse ok , tak po ovinkih, in je rekel da avto gre odlično, da nimaš kaj mrdat. hehe ok ko sem ga jaz klical še kao ni vedel, zaj ve da je sklopka zanič in še kr laže. In ko je vprašal kolk je zadnje cena je rekel 2400€ , ker je avto res dober. Z zanič sklopko za 2400e hvala lepa.

Se pravi, da je tip v 120.000km "uredil" sklopko tako, da le-ta sedaj drsi?Po 120.000km?
Pa kolegu je take napljuval?
Ma dej, pozab na ta sekret.Če je v 120kkm zapalu skolpko, je verjetno še kej drugega hin.Ni vredno 2400€.

No, jst sem sklopko uničil v 90k km :) Ni to nič takšnega.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po nov 12, 2012 7:42 am

čare je napisal/-a:E vidiš vidiš tukaj pa si tud ti mal mimo ustrelil.Od 10 let starega avta pričakuješ da bo v top stanju.To je že OK,samo v TOP stanju bo tudi cena temu primerno višja in avta tud povohal ne bo noben in potem sew prodajajo sekreti kakršni se pač prodajajo,ti pa imaš še pogoj da je prave barve in smo spet na začetku...Yebi ga dec,kupuješ star avto.

Ne bo čisto držalo da iščem top avto. Iščem pa avto vsaj tolk ohranjen ki ga imam sedak, oz vem kako lahko zgleda avto po 10 letih, poznam avte od kolegov, fotra itd ki so letniki 03, 04 pa so takšni kakšnega sam pričakujem. Tak da nobem mi ne bo rekel ja saj je avto star 10 let kaj pa pričakuješ. Vem kaj lahko pričakujem in takega tut hočem.

Kot drugo če on napiže ceno 2500e pa ne omeni čist znucanih diskov, zanič sklopke itd sem že itak vse nastel, smatram da je to vse ok. Če bi mi že po telefonu rekel to pa to pa to je za zamnejat, ok vem kaj kopujem vem kaj pričakujem in vem da ma takšno ceno za avto ki je treba to pa to menjat. Ne pa da ma tako ceno, pa nič ne pove in daje vstis oz sam reče menjas sam spodnje roke in voziš.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po nov 12, 2012 8:08 am

xalfist je napisal/-a:
čare je napisal/-a:E vidiš vidiš tukaj pa si tud ti mal mimo ustrelil.Od 10 let starega avta pričakuješ da bo v top stanju.To je že OK,samo v TOP stanju bo tudi cena temu primerno višja in avta tud povohal ne bo noben in potem sew prodajajo sekreti kakršni se pač prodajajo,ti pa imaš še pogoj da je prave barve in smo spet na začetku...Yebi ga dec,kupuješ star avto.

Ne bo čisto držalo da iščem top avto. Iščem pa avto vsaj tolk ohranjen ki ga imam sedak, oz vem kako lahko zgleda avto po 10 letih, poznam avte od kolegov, fotra itd ki so letniki 03, 04 pa so takšni kakšnega sam pričakujem. Tak da nobem mi ne bo rekel ja saj je avto star 10 let kaj pa pričakuješ. Vem kaj lahko pričakujem in takega tut hočem.

Kot drugo če on napiže ceno 2500e pa ne omeni čist znucanih diskov, zanič sklopke itd sem že itak vse nastel, smatram da je to vse ok. Če bi mi že po telefonu rekel to pa to pa to je za zamnejat, ok vem kaj kopujem vem kaj pričakujem in vem da ma takšno ceno za avto ki je treba to pa to menjat. Ne pa da ma tako ceno, pa nič ne pove in daje vstis oz sam reče menjas sam spodnje roke in voziš.

Kot so ti že povedali pričakuješ nemogoče. Gledaš avtomobile s povprečno ali celo podpovprečno ceno in pričakuješ da bo avtomobil brez vseh težav... Pri 10 let starem avtomobilu moraš pričakovat manjša popravila - to trobimo na tem forumu že mnogo let, pa ste še vedno optimisti ki pričakujete tip top primerke. Saj obstajajo, so pa redki kot diamanti, pa tudi zlatarsko ceno dosegajo če se lastnik zaveda kaj prodaja. Pri toliko starem avtomobilu enostavno moraš pričakovat, da je treba poleg poznanih napak modela nekaj vložiti še v potrošni material (diski, ploščice, amortizerji, kakšen končnik, morda kakšno tesnilo na motorju...) leta in kilometri pač prinesejo svoje. Povrh vsega pa se pri že tako slabi izbiri obremenjuješ še z barvo in drugimi nemunostmi. Glede na pričakovanja najbolje da kupiš nov avtomobil ali pa začneš sklepati kompromise glede nepomembnih kriterijev (barva in oblika karoserije).

Naj to ne izpade kot zagovarjanje prodajalcev ki prikrivajo stanje vozila - tudi sam močno preziram take primerke.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 12, 2012 8:19 am

xalfist je napisal/-a:

Tut 10 let star avto je lahko v TOP stanju,samo bo tudi cena temu primerna.Vse je odvisno,kdo je avto imel in kaj je z njim počel. Kot naprimer un audi, katerega sem predlagal v eni temi, pa mi avtor napiše, da je cena previsoka. Jah,jbg...top rabljen avto ima svojo top ceno. Tudi jaz, ko sem kupoval rabljen avto, sem kupil najdražjega od izbranih modelov,ki se je prodajal na avtonetu. Pa so mi vsi govorili, da sem i****, ker bi lahk kupu cenejšega. Ja, že, ampak temu idiotu avto služi brez težav. Tko, da te razumem, kaj iščeš...

Matjazy je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
mire je napisal/-a:A sklopko je on ze enkrat menjal ? pri 120k, ce sem prav razumel

Ja sklopko je on menjal ko je avto kupil 2007 leta pri 120.000. No sedaj sem še naredil test. Kolegu sem rekel naj ga pokliče in malo povpraša če je motor, turbina , sklopka vse ok , tak po ovinkih, in je rekel da avto gre odlično, da nimaš kaj mrdat. hehe ok ko sem ga jaz klical še kao ni vedel, zaj ve da je sklopka zanič in še kr laže. In ko je vprašal kolk je zadnje cena je rekel 2400€ , ker je avto res dober. Z zanič sklopko za 2400e hvala lepa.

Se pravi, da je tip v 120.000km "uredil" sklopko tako, da le-ta sedaj drsi?Po 120.000km?
Pa kolegu je take napljuval?
Ma dej, pozab na ta sekret.Če je v 120kkm zapalu skolpko, je verjetno še kej drugega hin.Ni vredno 2400€.

No, jst sem sklopko uničil v 90k km :) Ni to nič takšnega.

Kak ti je pa to ratalo? :shock:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 12, 2012 9:18 am

Tristan01 - ne gledam avte z najnižjo ali povprečno ceno, ampak avte kateri mi ustreza, vrjetno nisi prebral cele teme. Tako da letnik in cena ne igrata klučne vloge. Bol pomembno je da ustreza mojim zahtevam in željam.
Še bom enkrat napisal isto. Če nekdo da ceno 2500e in trdi da je vse ok pol smatram da je avto samo za vozit, pol se ne pričakuje se da moraš menajt pol avta. Če bi povedl to pa to je za zamenjat zato je taka cena bi to pričakoval, in to tut sprejel tako pa ko ti pol stvari zamolči pa se vprašaš o njegovi poštenosti. In tut če on to vse zamilči pričakujš dober avto neglede na ceno. No 2500e za 02 tut ni nek drobiž za alfo če smo realni. Nimajo nevem kak večjih cen podobni letniki.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po nov 12, 2012 12:27 pm

xalfist je napisal/-a:Tristan01 - ne gledam avte z najnižjo ali povprečno ceno, ampak avte kateri mi ustreza, vrjetno nisi prebral cele teme. Tako da letnik in cena ne igrata klučne vloge. Bol pomembno je da ustreza mojim zahtevam in željam.
Še bom enkrat napisal isto. Če nekdo da ceno 2500e in trdi da je vse ok pol smatram da je avto samo za vozit, pol se ne pričakuje se da moraš menajt pol avta. Če bi povedl to pa to je za zamenjat zato je taka cena bi to pričakoval, in to tut sprejel tako pa ko ti pol stvari zamolči pa se vprašaš o njegovi poštenosti. In tut če on to vse zamilči pričakujš dober avto neglede na ceno. No 2500e za 02 tut ni nek drobiž za alfo če smo realni. Nimajo nevem kak večjih cen podobni letniki.

Prebral sem temo. Sem pa mnenja da se preveč držiš avtomobila ki ti ustreza in se premalo zavedaš razmer na trgu. Ponudbe je ogromno, vendar žal zelo malo kakovostne. Izmed nekaj kakovostnih primerkov pa bi rad še našel takega ki povsem ustreza tebi... Potrebno bo zelo veliko časa ali pa kompromis. Za piko na i pa gledaš še avtomobile ki se danes prodajajo za nekaj procentov cene novega... Leta in kilometri so naredili svoje - ne samo pri ceni. Pričakovat da bo avto povsem brez napak je utopično, pa naj lastnik še tako trdi da je avtomobil popoln. Zato se sprijazni, da bo kaj malega potrebno še popraviti, daj na stran še nekaj 100 EUR in kupi soliden primerek ki bo z malce ljubezni postal to kar si želiš.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po nov 12, 2012 12:44 pm

Še za info obstaja drug forum kjer boš dobil dosti več informacij o avtomobilu ki ga iščeš in kjer imajo uporabniki tudi dosti več informacij, kje dobiti dober avto, ki ga želiš oz.poznajo tudi kar nekaj primerkov, ki se prodajajo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 12, 2012 5:04 pm

tristan01 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Tristan01 - ne gledam avte z najnižjo ali povprečno ceno, ampak avte kateri mi ustreza, vrjetno nisi prebral cele teme. Tako da letnik in cena ne igrata klučne vloge. Bol pomembno je da ustreza mojim zahtevam in željam.

Prebral sem temo. Sem pa mnenja da se preveč držiš avtomobila ki ti ustreza in se premalo zavedaš razmer na trgu. Ponudbe je ogromno, vendar žal zelo malo kakovostne. Izmed nekaj kakovostnih primerkov pa bi rad še našel takega ki povsem ustreza tebi... Potrebno bo zelo veliko časa ali pa kompromis. Za piko na i pa gledaš še avtomobile ki se danes prodajajo za nekaj procentov cene novega... Leta in kilometri so naredili svoje - ne samo pri ceni. Pričakovat da bo avto povsem brez napak je utopično, pa naj lastnik še tako trdi da je avtomobil popoln. Zato se sprijazni, da bo kaj malega potrebno še popraviti, daj na stran še nekaj 100 EUR in kupi soliden primerek ki bo z malce ljubezni postal to kar si želiš.

LP Tristan01

Ja saj z nakupom ne hitim nikamor, ker če bi hiter bi že kakšno kupil. Na slovenskem trgu je teh alf 156 limuzin z 2.4 motorji malo, pa če gledam od 02 naprej pa črne barve, pa pristanem na zelo redki, kar se zavedam in tudi iščem avto že par mesecev, in še jih če bo treba bom. Denarja za morebitna popravila je dovolj, tako da ne kopujem avta do konca mojga trenutnega bugta.

Seveda vem da bo moral v vsak avto nekaj vložiti, diski in pa spodnje roke me pri tej alfi sploh nista zmotili, ampak, da ti zamolči sklopko ki pa
je strošek od 300 in pa lahko do 800€, tega pa ne sprejmem glih, pa še cene ne bi sputil v vrednosti zamenjave sklopke.

Glede drugih foromov, seveda sem tudi tam dejaven na alfa-f , ampak ker je tukaj aktivnih več ljudi za nasvte sprašujem tudi tukaj. Na alfa-f sem se tudi dogovarjal za eno 156 2.4 črne barve, 03 letnik za 3200€, ampak jo bo lastnik prodal samo v primru če najde dobro 166, kar pa lako traja tudi veliko časa, sem pa drgač prvi v vrsti za njegovo 156tko :D oz me kontarktira , ko/če bo na prodaj.
Drugih 156 na alfa-f ni oz je tako da sw jih je res malo morje, dizlc limuzin pa zelo malo. sploh z 2.4. Ampak ko sem peljal 1.9 in 2.4 8) sem takoj vedel kaj hočem- seveda 2.4.
Alfa romeo 147

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Po nov 12, 2012 5:20 pm

No, kolk je pa po tvoje vredna tale alfa ki ima slabo sklopko?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 12, 2012 11:07 pm

virtuoso89 je napisal/-a:No, kolk je pa po tvoje vredna tale alfa ki ima slabo sklopko?

Cena je čist primerna stanju avta, če odmisliš sklopko, zato sem si šel avto tut ogledat, za brezveze ne hodim alf gledat, in če sklopka ne bi bila zanič bo mu tut tolk dal oz rekel je, da ga da za 2400 to je sam spustil. Če pa te ranima realna cena sem jo tu že napisal 2500€- 300 do max 800€ popravilo+sklopa( mogče še vztrajnik ampak mislim da vztrajnik ni), potem realna cena nekj 2100€, tolk se mu tudi ponudil.
Ja njegov mehanik mu je rekel, da mu popravi za 150€ da so moogče samo lamele, ampak ker ima avto chiptuning oz mislim da ima boxtuning, je vrjetno kr sklopka zanič. In misli da ok mehanik mu je rekel 150, če spustim za 100-200€ je to čist ok. Ampak jaz tolk nebi tvegal in mel stroške še z celo sklopko oz vztrajnikom. Pa potem ko ga je še kolega klical in je spet tajil in govoril da je motor turbina in sklopka vredu, potem sem ugotovil da ga pač hoče nekomu preprosto podtaktniki tak kak je. Tak da nek poštenjak glih ni.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 16, 2012 5:40 pm

No tako se napiše če je kaj v okvari. Ne pa tako,kot je imela ta zadnja alfa, ki sem jo šel gledat sklopko zanič, pa ti prodajalec taji.

V tem oglasu pa lepo piše tolk pa tolk je cena v okvari, tolk pa tolk pa če jo popravi.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6672094&show=1
"na avtu je pocena sprednja sipa na sovoznikovi strani. menjalnik v okvari cena z novim menjalnikom 2650 in sprednjo sipo. na avtu so novi diski in oblogespredaj ,zadaj, menjane polosovine, menjane vse 4 roke spredaj, velik servis pri 150000. pri 169000 menjano olje. samo resni.
SAMO resni... "
Alfa romeo 147

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe nov 16, 2012 8:51 pm

Prvi ki je tukaj neresen je prodajalce ki za podrto 147 hoče 2 jurja pa pol.Pa če ma ta alfa 170000 km si odbijem tiča takoj.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So nov 17, 2012 2:17 pm

čare je napisal/-a:Prvi ki je tukaj neresen je prodajalce ki za podrto 147 hoče 2 jurja pa pol.Pa če ma ta alfa 170000 km si odbijem tiča takoj.

Pa dobro ceno ima kakšno ima oz misli da je avto vreden. Ampak moj point je bil da je vsaj napiso kaj je na avto za zamenjat, in veš kaj pričakuješ
Alfa romeo 147

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Ne nov 18, 2012 6:05 pm

Zdajle je na netu ena 156 2.4 JTD za 1000 eur iz 03, pohiti

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po nov 19, 2012 4:59 pm

zundapp je napisal/-a:Zdajle je na netu ena 156 2.4 JTD za 1000 eur iz 03, pohiti

Ah ta zelena alfa je imela ceno 1890, poglej kolkma sedaj. To je druga alfa ki sem jo šel gledat. Tip mi natvezo kak je lastnik 6let, nova turbina itd. V resnici je šmuglar jo je vzel v račun, nima računa za novo turbino itd. Zadek je barvan. Prtlažnik je tak krivo gor narejen, linije čist mim, itd ne da se mi vsega naštevat.

Sploh pa teh poceni alf ne gledam več, ker so vse krš. Pa gledam da je vsaj od 02letnika naprej.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne nov 25, 2012 6:59 pm

rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Re: alfa 156 1.9 ali 2.4?

Napisal/-a xalfist Ne jan 06, 2013 8:52 pm

Evo pa manjšem zatišju spet ena črna alfica za mene. Pozna kdo to alfo iz dolenskega konca je. Sem klical, ker nima napisano km, in pa cene. Kilmometrov je 293.000 to se mi zdi malo veliko, še bol zmotlo me je to, ker ima napisano kaj vse je bilo menjano ampak nima pa nobenega računa, ker baje njegov kolega dela na alfa servisu in mu je to vse rihto ceneje. Aja cena pa je 2500e.
Se splača iti pogledat al ne?
Pa še enmo vprašanje za tiste ki se spoznate na ličarstvo oz v tej smeri, ta spojler ki je na tej alfi mi ni všeč. Če hipotetično kupim to alfo, in če hočem odstranit tak spojler, kakšne stroške potegne za sabo?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6827957&show=1
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jan 07, 2013 9:47 pm

Meni to načeloma nič ne pomeni da so bile v zadnjih 3,7letih menjane vse te stvari. Recimo da je on to menjal vse pri nakupu in naredil vmes precej km in zna bit marsikaj spet za menjat. Tako da to ne pomeni dosti..
Je razlika ali so zavore stare 3 leta ali pol leta. Sklopka bi se pa mogla čutit ali je bila menjana ali ne.
Volanski drog je sigurno menjan ker je na vsaki pri teh km :D

Spojler pa odvisno ali je privijačen ali je zalepljen. Če je zalepljen z nekim normalnim lepilom bi se ga dalo dobiti dol (recimo jaz sem imel na twingu spojler pritrjen z maso za stekla lepit in se ga je z lahkoto vzelo dol brez posledic).

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po jan 07, 2013 10:03 pm

B|ind je napisal/-a:Meni to načeloma nič ne pomeni da so bile v zadnjih 3,7letih menjane vse te stvari. Recimo da je on to menjal vse pri nakupu in naredil vmes precej km in zna bit marsikaj spet za menjat. Tako da to ne pomeni dosti..
Je razlika ali so zavore stare 3 leta ali pol leta. Sklopka bi se pa mogla čutit ali je bila menjana ali ne.
Volanski drog je sigurno menjan ker je na vsaki pri teh km :D

Spojler pa odvisno ali je privijačen ali je zalepljen. Če je zalepljen z nekim normalnim lepilom bi se ga dalo dobiti dol (recimo jaz sem imel na twingu spojler pritrjen z maso za stekla lepit in se ga je z lahkoto vzelo dol brez posledic).

Ja sam jih je naredo 110.000km koliko je rekel.

No zadnje čase sem začel gledati tudi po manjši verziji alfe 147 tale mi je padla v uči, morem poklicati da vidim kako je na stvari.http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6832300&show=1

in pa ta
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6786952&show=1
Alfa romeo 147
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov