Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 13, 2013 12:41 am

Sem ti napisal tudi konkreten primer oz. primera iz prakse, kako je s stroški pri dizlu, če slučajno nisi opazil! :roll: Btw pa ni opazit, da bi si ti denar težko prislužil oz. ga privarčeval, ker jasno daješ vedet, da te NE zanimajo dejanski stroški z avtomobilom, ampak izključno zanesljivost in si na račun kakšne okvare manj (če sploh) pripravljen plačat na tisoče € več za gorivo. Rineš z glavo skozi zid in pričakuješ, da ti bo kdo dejansko pripravljen resno pomagat pri tem. Nehaj ignorirat dobronamerna mnenja oz. pljuvat čez njih... ali pa pač naredi neumnost, če ti ni škoda denarja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 13, 2013 12:48 am

~toMmy~ je napisal/-a:Sem ti napisal tudi konkreten primer oz. primera iz prakse, kako je s stroški pri dizlu, če slučajno nisi opazil! :roll: Btw pa ni opazit, da bi si ti denar težko prislužil oz. ga privarčeval, ker jasno daješ vedet, da te NE zanimajo dejanski stroški z avtomobilom, ampak izključno zanesljivost in si na račun kakšne okvare manj (če sploh) pripravljen plačat na tisoče € več za gorivo. Rineš z glavo skozi zid in pričakuješ, da ti bo kdo dejansko pripravljen resno pomagat pri tem. Nehaj ignorirat dobronamerna mnenja oz. pljuvat čez njih... ali pa pač naredi neumnost, če ti ni škoda denarja.

Ok zmagal si :pivo

če bi bil ženska ki išče fanta bi te preskočil :mrgreen:
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 13, 2013 1:07 am

Na srečo imam žensko in to takšno, ki je dovolj pametna, da se zaveda, da tudi če Calgon podaljša življensko dobo pralnega stroja, stane skozi leta toliko kot nov stroj. :D To je nekaj, kar zate ne bi mogel trdit! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 13, 2013 1:23 am

~toMmy~ je napisal/-a:Na srečo imam žensko in to takšno, ki je dovolj pametna, da se zaveda, da tudi če Calgon podaljša življensko dobo pralnega stroja, stane skozi leta toliko kot nov stroj. :D To je nekaj, kar zate ne bi mogel trdit! :D

Mogoče pa niti ni tako pametna, kajti če bi kupila dober stroj ji nebi bilo treba uporabljati calgona za daljšo življensko dobo, ker bi stroj zaradi svoje zanesljivosti zdržal več časa kot ostali ter brez problemov med samo uporabo in ji nebi nebi bilo treba kupiti novega, kajti star bi še vedno delal :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 13, 2013 2:12 am

nooblette je napisal/-a:...tommy kakšni nasveti pa? kakšni povej? zanimala me je predvsem zanesljivost, 90% postov pa so neke računice in vse drugo samo tisto kar sem vljudno uprašal ne, TOREJ?!! uporabnik @esem,maniaxxx,TOYOTA, in mogoče še kakšen je podal uporabno informacijo, vsi drugi pa kaj?? A si mogoče povedal dejansko kaj pametnega v teji temi kar bi me zanimalo oziroma sem uprašal?? Mogoče podal kakšen link, karkoli?? Vse drugo pišeš samo tisto kar uprašam ne, torej? Kako nej drugače odreagiram kot, da dam na ignore?...

Ni se treba spuščat na osebni nivo! Dovolj je, če se vprašamo, kakšne odgovore si dobil in predvsem tudi, kakšnih nisi. Dejstvo je, da je bila večina odgovorov dobr(onamerni)h (vsaj glede na povprečje), tako glede vsebine kot resnosti, niso ti pa odgovorili na konkretno vprašanje. Si pomislil, zakaj ne? Kljub fanovstvu? Zato in samo zato, ker konkretnega, zanesljivega in direktnega odgovora na tvoje vprašanje sploh ni!. Ne obstaja avto, za katerega bi dali roko v ogenj, da je bistveno bolj zanesljiv od ostalih.

Pa tudi, če obstaja, gremo vsi preko tega (Subaru) (Mazda bi tudi morda še šla, a ni dosti drugačna od ostalih.), tvoj odgovor ("ni mi všeč" - če se ne motim?) pa seveda sproži implicirano povečano nestrpnost v odgovorih ostalih. Ker je nasploh nemogoče odgovorit, še posebno pa, če se eno redkih opcij kar počez ignorira. Tudi, ker nas sprašuješ "nemogoča" vprašanja. Lost/lost situacija za zaprisežene avtomobiliste, ki tudi njim samim ni vseeno glede zanesljivosti, a imajo dovolj znanja, da vejo, da pravega odgovora očitno in žal ni? Ti pa vseskozi zahtevaš točno to "čarodejstvo"...

Kaj naj ti torej odgovorijo? Ja, točno to, kar s(m)o ti tudi odgovarjali, samo ne vedno s takimi eksplicitnimi besedami. In če te od "neodgovora" (odgovora, ki ga ni, enostavno ne obstaja) "preusmerjajo" k drugačnim, delnim odgovorom, je vzrok za to menda jasen? Je pa bilo večinoma dobronamerno....

Za konec - izberi oz napiši nekaj avtov, ki so ti všeč in dosegljivi ter si jih morda že vozil, mi bomo pa predlagali izvedbe le-teh z (relativno) bolj zanesljivimi motorji, menjalniki, elektriko ipd (tako, kot je že bilo storjeno s par avti).

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 13, 2013 7:10 am

nooblette je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Na srečo imam žensko in to takšno, ki je dovolj pametna, da se zaveda, da tudi če Calgon podaljša življensko dobo pralnega stroja, stane skozi leta toliko kot nov stroj. :D To je nekaj, kar zate ne bi mogel trdit! :D

Mogoče pa niti ni tako pametna, kajti če bi kupila dober stroj ji nebi bilo treba uporabljati calgona za daljšo življensko dobo, ker bi stroj zaradi svoje zanesljivosti zdržal več časa kot ostali ter brez problemov med samo uporabo in ji nebi nebi bilo treba kupiti novega, kajti star bi še vedno delal :D

No pa povej kater pralni stroj je dober, da s ene bo pokvaru 15 let, da noter dajem samo praške pa perem? Beko, miele, bosch, gorenje... torej kupujem 100% zanesljiv pralni stroj, ki 15 let ne bo videl serviserja. Odgovarja lahko izključno @ nooblette

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr feb 13, 2013 7:14 am

ban je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

No pa povej kater pralni stroj je dober, da s ene bo pokvaru 15 let, da noter dajem samo praške pa perem? Beko, miele, bosch, gorenje... torej kupujem 100% zanesljiv pralni stroj, ki 15 let ne bo videl serviserja. Odgovarja lahko izključno @ nooblette

...............................................................................

lp

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr feb 13, 2013 7:25 am

Vprašanje je enako kot če bi na finančnem forumu spraševal kam naložiti denar da bo donos največji, odgovori bi bili identični kot za ta zanesljiv nov avto :lol:

Zdaj pa res, tako kot ti je esem predlagal napiši tu nekaj kandidatov in njihove cenovne ponudbe in specifikacije, potem boš pa lahko začel dobivati konkretne odgovore.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr feb 13, 2013 9:12 am

J.McLane je napisal/-a:
Zdaj pa res, tako kot ti je esem predlagal napiši tu nekaj kandidatov in njihove cenovne ponudbe in specifikacije, potem boš pa lahko začel dobivati konkretne odgovore.

Saj je že v svojem prvem postu omenil svoje želene kandidate:

chan je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:
Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi menite :) Najraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.

... Ker gre za precej "frišne" modele na trgu, je o kakšnih hibah na dolgi rok zaenkrat še nemogoče govoriti. Morebiti bi lahko gledali na kakšne vzporednice ter potencialne hibe pri modelih, na katere se naslanja omenjena želena trojica ...

Možne informacije (vsaj o potencialnih motornih hibah) - par primerov tujih forumov: http://www.peugeotforums.com/forums/207-36/; http://www.citroen-owners-club.co.uk/ci ... n-models/; http://www.daciaforum.co.uk/forum/1-dacia-forum-uk/
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 13, 2013 9:46 am

chan je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:

Saj je že v svojem prvem postu omenil svoje želene kandidate:

chan je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:
Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi menite :) Najraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.

... Ker gre za precej "frišne" modele na trgu, je o kakšnih hibah na dolgi rok zaenkrat še nemogoče govoriti. Morebiti bi lahko gledali na kakšne vzporednice ter potencialne hibe pri modelih, na katere se naslanja omenjena želena trojica ...

Možne informacije (vsaj o potencialnih motornih hibah) - par primerov tujih forumov: http://www.peugeotforums.com/forums/207-36/; http://www.citroen-owners-club.co.uk/ci ... n-models/; http://www.daciaforum.co.uk/forum/1-dacia-forum-uk/

kandidate je že napisal, ampak želi si čimbolj ZANESLJIV avto. in za mene avto, ki ima večen motor pač ni zanesljiv, če moram vsakih 6 let menjati aluminjaste roke, če hladilnik prepari na 5 let ob normalni zimski uporabi in pranju in če podvozje že po par letih dobi luft in postane glasno, poleg tega pa se že novemu dogaja, da včasih na križišču ko stojiš prestavna ročica noče in noče v 1. prestavo.. torej kaj je zanesljiv avto? tisti, kateri ima čim manj stroškov vzdrževanja ali tisti, ki je čim manjkrat na rednih servisih in na izrednih kateri so znani zaradi hib?
nekaj ne gre skupaj še posebaj zato, ker človek hoče točne odgovore hkrati pa ne pove koliko kilometrov bo naredil in koliko let želi imeti avto.. če bi te parametre seštel bi videl takoj, kakšna je zguba vrednosti in kakšni so povprečni stroški vzdrževanja, registracije in zavarovanja. potem bi z lahkoto lahko komentirali, da so recimo PSA deli tako poceni, da tudi če je nevem mazda bolj vzdržljiva, se splača kupit francoza in imeti tsti denar na strani za okvare. ker pa ni točnih računov ni točnih odgovorov. gre le za prazno flancanje...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 13, 2013 9:52 am

esem je napisal/-a:Za konec - izberi oz napiši nekaj avtov, ki so ti všeč in dosegljivi ter si jih morda že vozil, mi bomo pa predlagali izvedbe le-teh z (relativno) bolj zanesljivimi motorji, menjalniki, elektriko ipd (tako, kot je že bilo storjeno s par avti).

Težko, ker on želi izključno atmosferskega bencinarja. Koliko z relativno novimi motorji jih je pa naklepalo 200 in več tisoč kilometrov, da bi lahko govorili o zanesljivosti? (Pri dizlih to ne bi bil problem)

@nooblette: In kako boš ti pri novem pralnem stroju vedel, kateri bo zdržal več od ostalih? Upoštevaj, da se modeli menjajo zelo pogosto in ti nihče tega ne more povedat iz izkušenj! Lahko ves pameten kupiš od Gorenja, ker je stari delal 20 let brez težav, pa boš pozneje mel serviserja med hitrimi klici. Ampak to še ni tako čudno pri tebi, čudno je, da bi raje kupil čim bolj zanesljiv "pralni stroj" in dal 300€ več za elektriko in vodo, kot enega, ki bo imel okvaro za max. 100€ in te bo vseeno stal 200€ manj.

A lahko prosim razložiš, zakaj si pripravljen zmetat na tisoče € stran na račun tega, da boš imel 3-4 okvare manj?

P.S.: @Jerch_: Cca. 25k km letno je omenil, lastit si pa verjetno misli (vsaj) 10 let avto glede na razmišljanje o okvarah ipd.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 13, 2013 10:13 am

~toMmy~ je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Za konec - izberi oz napiši nekaj avtov, ki so ti všeč in dosegljivi ter si jih morda že vozil, mi bomo pa predlagali izvedbe le-teh z (relativno) bolj zanesljivimi motorji, menjalniki, elektriko ipd (tako, kot je že bilo storjeno s par avti).

A lahko prosim razložiš, zakaj si pripravljen zmetat na tisoče € stran na račun tega, da boš imel 3-4 okvare manj?

P.S.: @Jerch_: Cca. 25k km letno je omenil, lastit si pa verjetno misli (vsaj) 10 let avto glede na razmišljanje o okvarah ipd.

če se pod okvare misli, da bo avto stalno vozen in to potrebuje recimo zaradi odgovorne službe, potem se kupi kot sem rekel preverjen model (starejši vendar nov avto) s preverjenim motorjem. preverjeno ne pomeni, da se ne kvari ampak, da točno veš kaj se kvari in to preventivno menjaš. koneckoncev, če bi pri prvih 1,5dci (tam 2004, 2005) na 120.000km menjali ojnične lezaje in delali servise na 15.000 ter dali ultrazvočno čistit šobe in pri 150.000 menjali črpalko, potem bi motor delal še danes s 300.000km. pa tega niso vedeli. in to je tisto, kar ti lahko tukaj izveš. torej vprašaj konkretno o določenem avtu z določenim motorjem in menjalniko, ki je že preizkušen v koncernu in potem boš dobil odgovor. vse ostalo je res popolnoma brezsmiselno

s tem, da če bi recimo to vedel za 1,5dci takrat bi dal 300eu za ojnične lezaje, nekaj drobiža več za bolj pogosto menjavo olja in filtrov, kakšnih 150eu za čiščenje na bosch uradnem servisu in nekaj več za črpalko (delphi so problematične). vse skupaj precej manj kot bi prišparal že po 5letih in recimo da 125.000km! Lahko pa to zanemaris in ti samo ojnični lezaji naredijo za 2000eu skode in potem pac reces, da je bil avto cista zguba pri nakupu in tako dalje..

rajše mam jasne odkrite okvare kot pa prikrite in potem diagnostika in razčlične interpretacije, stran vržen denar.
ps: 1,5dci je naveden le kot slučajni primer. nikaor ga ne svetujem ali odsvetujem. tisto kar bi jst uporabniku svetoval bi ga razburilo, ker je pač težko dojeti da se vse kvari

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 13, 2013 11:10 pm

ok, zadeva se je danes malce zasukala ter mi dala malo misliti. Konec leta naj bi bila naprodaj škoda fabia 1.9sdi od lastnika ki ga poznam in vem kaj je bilo z avtom (zgodovia)

Torej zadeva mi precej diši, in mogoče se celo nebom odločil za nakup novega (ne vem še). Počasi obupujem nad novimi avtomobili saj očitno ne bom našel kar želim. Danes sem si ogledal mazdo 3 ter dacio lodgy dizel, in morem rečt da mi je tale lodgy bil zelo ušeč, tudi na testno vožnjo sem šel :) (1.5 dci)

cenovno gledano pa je škoda ki bo naprodaj več kot pol ceneje in naj bi bila neuničljiva, torej... :D

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr feb 13, 2013 11:26 pm

dacia pa kvaliteta.. raje škodo vzemi :D
Alergičen na rjo

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr feb 13, 2013 11:30 pm

zuzek je napisal/-a:dacia pa kvaliteta.. raje škodo vzemi :D

škoda je letnik 05 1.9sdi torej kar se spet tiče zanesljivosti je to to? vem da nikamor ne gre ampak če bo delal kot se zagre? @tommy sem vzel na znanje kaj hočeš povedat z stroški ter se strinjam (pa z ostalimi uporabniki ki ste napisali isto)

Zdej sem se malo ohladil okoli celotnega nakupa in malo bolj trezno razmišljam :D Prej me je pa fedr srbel in če bi trije rekli to je to roko dam v ogenj bi šel kar kupit še isti dan pomoje :D oops

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 14, 2013 7:08 am

SDI je pa res neuničljiv motor, to nardiš pol miljona km BP.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če feb 14, 2013 7:42 am

ban je napisal/-a:SDI je pa res neuničljiv motor, to nardiš pol miljona km BP.

poleg tega pa ga celega popraviš za 500eu.. lahko se napises koliko km bo imela?
glede na tvoj stil vožnje- idealen avto.. nevem kam bi rad šel, če praviš da voziš 110 po ac

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Če feb 14, 2013 5:47 pm

Zdravo
Sam sem pred enim mesecem kupil Citroena c-elysea exluzive 1.6 hdi. Ja avto ima FAP filter. Avtocesta mestna vožnja in vse imaš porabo okoli 4.8l. Sicer na potovalnem kaže 4.4 malo laže. Ja men deluje za enkrat super. Vse mi deluje dokaj za ziher ni nekaj veliko elektronike,zelo ne občutljiva notranjost,..... Če te kaj zanima uprašaj. Drugač pa,če greš v kako avtohišo dobiš testenga pomojih izkušnjah brez problema za dan ali dva pa vidiš,če je to to..

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če feb 14, 2013 8:20 pm

Ucasih mors reskirat pa kupit prvo, kar ti je usec. Velikokrat se to izkaze za boljsi nakup kokr pa cincanje pa premisljevanje pa previdnost.
Vsekakor pa vso sreco pri nakupu za karkoli se bos ze odlocil. Pa nej ti vsaj pol tako dobr sluzi kot predhodnik.
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če feb 14, 2013 9:03 pm

Evo jutri imam TEST P3008 :D Če keri razmišlja v to smer in NAKUP mu lahko, kaj napišem iz UTISOV & Probe :idea: :?: V glavnem sem visok 190cm in 125kg =P Notranjost merim po VIŠINI in GLOBINI, torej nastavim si voznikov sedež in potem se še zadaj vsedem, da preverim prostor za KOLENA in GLAVO ter VSTOP v vozilo ;) Na cesti pa PROŽNOST motorja, ter PREGLEDNOST iz in ZA VOZILOM !
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 13 gostov