~toMmy~ je napisal/-a:Sem ti napisal tudi konkreten primer oz. primera iz prakse, kako je s stroški pri dizlu, če slučajno nisi opazil!Btw pa ni opazit, da bi si ti denar težko prislužil oz. ga privarčeval, ker jasno daješ vedet, da te NE zanimajo dejanski stroški z avtomobilom, ampak izključno zanesljivost in si na račun kakšne okvare manj (če sploh) pripravljen plačat na tisoče € več za gorivo. Rineš z glavo skozi zid in pričakuješ, da ti bo kdo dejansko pripravljen resno pomagat pri tem. Nehaj ignorirat dobronamerna mnenja oz. pljuvat čez njih... ali pa pač naredi neumnost, če ti ni škoda denarja.
~toMmy~ je napisal/-a:Na srečo imam žensko in to takšno, ki je dovolj pametna, da se zaveda, da tudi če Calgon podaljša življensko dobo pralnega stroja, stane skozi leta toliko kot nov stroj.To je nekaj, kar zate ne bi mogel trdit!
nooblette je napisal/-a:...tommy kakšni nasveti pa? kakšni povej? zanimala me je predvsem zanesljivost, 90% postov pa so neke računice in vse drugo samo tisto kar sem vljudno uprašal ne, TOREJ?!! uporabnik @esem,maniaxxx,TOYOTA, in mogoče še kakšen je podal uporabno informacijo, vsi drugi pa kaj?? A si mogoče povedal dejansko kaj pametnega v teji temi kar bi me zanimalo oziroma sem uprašal?? Mogoče podal kakšen link, karkoli?? Vse drugo pišeš samo tisto kar uprašam ne, torej? Kako nej drugače odreagiram kot, da dam na ignore?...
nooblette je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Na srečo imam žensko in to takšno, ki je dovolj pametna, da se zaveda, da tudi če Calgon podaljša življensko dobo pralnega stroja, stane skozi leta toliko kot nov stroj.To je nekaj, kar zate ne bi mogel trdit!
Mogoče pa niti ni tako pametna, kajti če bi kupila dober stroj ji nebi bilo treba uporabljati calgona za daljšo življensko dobo, ker bi stroj zaradi svoje zanesljivosti zdržal več časa kot ostali ter brez problemov med samo uporabo in ji nebi nebi bilo treba kupiti novega, kajti star bi še vedno delal
ban je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Na srečo imam žensko in to takšno, ki je dovolj pametna, da se zaveda, da tudi če Calgon podaljša življensko dobo pralnega stroja, stane skozi leta toliko kot nov stroj.To je nekaj, kar zate ne bi mogel trdit!
Mogoče pa niti ni tako pametna, kajti če bi kupila dober stroj ji nebi bilo treba uporabljati calgona za daljšo življensko dobo, ker bi stroj zaradi svoje zanesljivosti zdržal več časa kot ostali ter brez problemov med samo uporabo in ji nebi nebi bilo treba kupiti novega, kajti star bi še vedno delal
No pa povej kater pralni stroj je dober, da s ene bo pokvaru 15 let, da noter dajem samo praške pa perem? Beko, miele, bosch, gorenje... torej kupujem 100% zanesljiv pralni stroj, ki 15 let ne bo videl serviserja. Odgovarja lahko izključno @ nooblette
J.McLane je napisal/-a:
Zdaj pa res, tako kot ti je esem predlagal napiši tu nekaj kandidatov in njihove cenovne ponudbe in specifikacije, potem boš pa lahko začel dobivati konkretne odgovore.
chan je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:
Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi meniteNajraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.
... Ker gre za precej "frišne" modele na trgu, je o kakšnih hibah na dolgi rok zaenkrat še nemogoče govoriti. Morebiti bi lahko gledali na kakšne vzporednice ter potencialne hibe pri modelih, na katere se naslanja omenjena želena trojica ...
chan je napisal/-a:J.McLane je napisal/-a:
Zdaj pa res, tako kot ti je esem predlagal napiši tu nekaj kandidatov in njihove cenovne ponudbe in specifikacije, potem boš pa lahko začel dobivati konkretne odgovore.
Saj je že v svojem prvem postu omenil svoje želene kandidate:chan je napisal/-a:nooblette je napisal/-a:
Zdaj pa malo gledam za c elysee, dacia lodgy, peugeot 301, vglavnem kaj vi meniteNajraje diesel če je pa kakšen izredno zanesljiv bencinar bom pa tudi požrl kak liter večjo porabo.
... Ker gre za precej "frišne" modele na trgu, je o kakšnih hibah na dolgi rok zaenkrat še nemogoče govoriti. Morebiti bi lahko gledali na kakšne vzporednice ter potencialne hibe pri modelih, na katere se naslanja omenjena želena trojica ...
Možne informacije (vsaj o potencialnih motornih hibah) - par primerov tujih forumov: http://www.peugeotforums.com/forums/207-36/; http://www.citroen-owners-club.co.uk/ci ... n-models/; http://www.daciaforum.co.uk/forum/1-dacia-forum-uk/
esem je napisal/-a:Za konec - izberi oz napiši nekaj avtov, ki so ti všeč in dosegljivi ter si jih morda že vozil, mi bomo pa predlagali izvedbe le-teh z (relativno) bolj zanesljivimi motorji, menjalniki, elektriko ipd (tako, kot je že bilo storjeno s par avti).
~toMmy~ je napisal/-a:esem je napisal/-a:Za konec - izberi oz napiši nekaj avtov, ki so ti všeč in dosegljivi ter si jih morda že vozil, mi bomo pa predlagali izvedbe le-teh z (relativno) bolj zanesljivimi motorji, menjalniki, elektriko ipd (tako, kot je že bilo storjeno s par avti).
A lahko prosim razložiš, zakaj si pripravljen zmetat na tisoče € stran na račun tega, da boš imel 3-4 okvare manj?
P.S.: @Jerch_: Cca. 25k km letno je omenil, lastit si pa verjetno misli (vsaj) 10 let avto glede na razmišljanje o okvarah ipd.
zuzek je napisal/-a:dacia pa kvaliteta.. raje škodo vzemi
ban je napisal/-a:SDI je pa res neuničljiv motor, to nardiš pol miljona km BP.
Po forumu brska: tomzzi in 13 gostov