Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Nakup avtomobila do nekje 5k ali 6k €

Napisal/-a King1 Če maj 02, 2013 7:39 am

ggorenc je napisal/-a:
bmw nima niti enega V6 na lagerju.

Dobr no mal popusti je le ženska... =P pač verjetno ne ve da ima bmw pač R6 in ne V6. ;)

lp

p.s. sicer pa ne vem, če je bmw kupljen z razumom. Bolj z čustvi do znamke in avta. Pocen glede na vse ravno ne bo... Ne vem no samo naglas razmišljam. Pa srečen in dober nakup ti želim. ;)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če maj 02, 2013 8:16 am

Gorenc sorcy, sem dostopala prek telefona, tako, da nisem bla niti pozorna na zs. No sej se je meni zdelo čudno za to, ker mi je za vgradnjo plina trdil,da je 6valjnik (oz.rekel da je 6v) ne pri plineksu, da ne bo pomote) my bad... in ima dražjo vgradnjo plina zaradi tega, 320i, M54,6 cilindrov, 170 KM(tale zverinca) - se pravi R6. Zato sem rekla, da se ne bom prerekala in verjetno ima stric prav glede na to da je blizu 50 in ne bom solila pameti. Hah saj to, no tja vem da ne bom sla vgradit plina. :evil: Glej zaenkrat bom počakala, kaj bo s tem avtom, ker ne bi še enkrat umikala are in trenutno smo v dogovoru, da se avto pogleda in vidi, če je še kaj za naredit. Drugače pa pohvalno, zelo lep primerek mašince, čeprav mi je osebno ljubši 320i ali pa 325i, se mi zdi da so bolj vzdržljivi motorji.Ne bom trdila ampak sem že kar nekaj lepega prebrala o njih.

King1 hvala za dodatno razumevanje, ker sem ženska :D V sedmici sem imela pa V8, to pa valda drži =P Trojke nisem nikoli imela, sedmica je bila pa taka kot bi vzdrževala zlato ;) Tako, da bi mogla bit trojka mala malca proti uni kravi. Ko sem tankala, sem pa jokala.Nikol konca :mrgreen: Drugače pa se še trudim učit, ker obožujem vse kar rohni po cesti ;)

Ne morem dodat slike sedmice :huh:
Zadnjič spremenil Stellaria28, dne Če maj 02, 2013 9:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če maj 02, 2013 9:28 am

OK, lepo da se veseliš, ampak tole je daleč česarkoli razumnega...
Za 50.000km/leto nabavit 12 let starega 170KM bencinarja BMW, pri tem, da si komaj nabrala denar? :ue
Zavarovanje, gorivo, bog ne daj, da bi bila kakšna okvara... V 3 letih bo imel pa 300.000km..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 02, 2013 9:38 am

Sam je pa BMW, ne pa avto :lol: ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če maj 02, 2013 9:52 am

Ja tako je padla odločitev, ker se mi je takoj pred prazniki ponudila varianta za službo in to 10km od doma, tako da po vsej verjetnosti ne bom več rabila terat mašine tako daleč. Zdaj je postala razumljiva, ker sem načeloma že sprejeta, samo še po praznikih formalnosti uredim. Pa tudi malo več denarcev bo padlo. :mrgreen: yeeey Tako, da pri takih izdatkih si ga bom lahko špogala in še z mojim se bova vozila skoraj na isto mesto v službo, tako da. :D Tako da jih bo zdaj samo še 20k na leto. Tako kot je bilo ponavadi. Dejte bit veseli z mano. :DDD

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 02, 2013 10:53 am

Mislim, da je BMW 3 dobra odločitev. Edino kar bi jaz spremenil, vzel bi dizla (za 5-6 tisoč dobiš dobrega dizla). Sicer pa: veseli smo s teboj in jaz mislim, da si super izbrala! Še posebej zato, ker prejšnjega lastnika poznaš!

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če maj 02, 2013 11:20 am

Mislim da bo res uredu nakup in zgodovina je zanesljiva. Edino malo dražja registracija, a se mi glede na dizla 1.9 ne pozna prav veliko razlike. 832€ me bo prišel ful kasko,ker ga imam vedno. Se mi zdi res pripravna zadeva, toča pa parking in podobno. Počasi grem še na LPG pa bo kar ok tudi s porabo. Res da je star avto ampak ima pa redne servise, kar veliko pomeni in pa menjano je bilo vse takoj ko je šlo ali pa preventivno. Ima nekaj praskic, te so neizogibne pri takšni starosti, ena malo rjavi in jo bom zrihtala pred zimo. Avto ima še prvo barvo, pretipala sem vse blatnike, še posebej zadnje - nobene rje.Spodaj je bilo pred vsako zimo zaščitno premazano podvozje. Mislim, da bi mogla zadevica špilat.Zaenkrat bom kar pri bencincu ostala, dizel bi bil ok zaradi porabe ampak bo počakal do naslednjega nakupa avta, ko bo malo večji kupček denarja ;)

Maniaxxx je bmw je ;) ampak nisem tako usekana na znamko, ok so mi tako Bmw kot Volvo sta si po delovanju mašinc kar podobna. Pa ne zaradi znamke ampak zaradi izkušenj pri znancih, ker so res zadovoljni s tovrstnimi avtomobili. Tudi stari VW so zakon. Se mi zdi, da novejši avtomobili so, slabše je stanje in delovanje motorjev. Od mojega kolega ima Jaguarja x-typa in ga res heca vse po spisku. Redno servisiran a ves čas nekaj crkuje, pa je letnik 2005. Fordov motor? Ne prepriča me preveč. Avto od asistence, Polo 1.2 TSI, nov 26k prevoženih. Vse rožlja v mašini in cuka. Polno glavo imam tega pleha, če pa ne bo hotel delat pa naj crkne. Mrcina plehasta. :twisted:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne maj 05, 2013 8:39 pm

Hehe, upam, da bo res OK! Drugače spet piši :roll: :lol:

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Po maj 06, 2013 12:37 pm

Ne se hecat fantje :mrgreen: Od zdaj naprej javljam samo še porabo in užitke ob vožnji =P

Avto so pregledali in vse štima, le dve cevki sta bili rahlo prepereli in so jih zamenjali. Km štimajo kot je treba, no pa saj v to nisem dvomila, ker vem koliko se gospod vozi. Tako da menja olje na leto in ne na število prevoženih ;) Naredila bom še mali servis, da ga po svoje zašibam, le malo ga bom šparala na začetku, ker je bil do sedaj vožen zelo po upokojensko. :lol: Da ne bo kaj ven usekalo. Koliko časa mislite, da potrebuje rahlo zamorjen motor, da se navadi na malo urnejše obrate? :roll:

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po maj 06, 2013 4:31 pm

BMW in ostali vzdržljivi motorji zdržijo krepko več kot samo ušivih 300.000km, samo ker gre vsak trol pri prodaji vrtet kilometre potem valda bo imel tak avto recimo pri 15 let starosti še vedno 170.000km v resnici pa kakšnih 400-500.000km.
Kdor zna vozit avto, ga redno servisira pri tistem mehaniku, ki je vreden zaupanja mu bo dolgo služil.
Če pa te motijo kilometre pa jih zavrti na 66.987 km, moj ima 216000km tipični eden najslabših vw motorjev 1.4 16v pa avto nikjer nč ne pušča, motor dela, le dobro olje sem mu privoščil, ki ga bom menjal na 20.000km. Če mi crkne pri 300.000km bom krepko razočaran.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po maj 06, 2013 4:51 pm

Koliko časa mislite, da potrebuje rahlo zamorjen motor, da se navadi na malo urnejše obrate?

Za dizel sem rabil ca. 1500 do 2000 km, da se je zbudil :) Koliko bo pa ta rabil pa ne vem, v glavnem poslušaj dif. in pozornost daj na kot zadnjih koles ;)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če maj 09, 2013 6:06 am

ojnica je napisal/-a:Za dizel sem rabil ca. 1500 do 2000 km, da se je zbudil Koliko bo pa ta rabil pa ne vem, v glavnem poslušaj dif. in pozornost daj na kot zadnjih koles

Se bom potrudila, da ga ne bom preveč matrala ;) ampak bo pa LPG kar potreben, zaenkrat ga lepo vozim in imam povprečno porabo okrog 10 pri kombinirani vožnji, samo na AC sem ga spravila na 8, v naseljih pa celo do 7, če mi folk ne bremza sredi ceste za brezveze :D Drugače pa lepo prede in sem zaenkrat zelo zadovoljna.Upam, da bo delal še naprej tako kot je treba. :mrgreen:

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 To okt 01, 2013 9:10 pm

O lep pozdrav! Malo sem brskala po forumu, pa sem rekla, da se malo javim po vseh vaših dobronamernih nasvetih :D Kupljen BMW se zaenkrat kaže kot dobra naložba. Dela ko urca, ravno smo vgradili plin in se ubadamo z novo porabo in podobnimi stvarmi. :-P Ker pa se bliža zimski čas, pa me zanima, če mi kdo priporoči kakšne dobre zimske gume, ki jih uporablja sam na avtu z zadnjim pogonom... ;) :?:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr okt 02, 2013 7:20 am

Stellaria28 je napisal/-a:O lep pozdrav! Malo sem brskala po forumu, pa sem rekla, da se malo javim po vseh vaših dobronamernih nasvetih :D Kupljen BMW se zaenkrat kaže kot dobra naložba. Dela ko urca, ravno smo vgradili plin in se ubadamo z novo porabo in podobnimi stvarmi. :-P Ker pa se bliža zimski čas, pa me zanima, če mi kdo priporoči kakšne dobre zimske gume, ki jih uporablja sam na avtu z zadnjim pogonom... ;) :?:

O zimskih gumah imaš kar nekaj tem. Sicer pa nima veze, da imaš zadnji pogon, dobra guma mora biti na vsakem avtu. Priporočam Continental TS850, če pa ti je važno zelo majhna obraba, potem Michelin Alpin A4.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če okt 03, 2013 5:49 pm

Ja saj si bom še tam pogledala, nekaj se omenja na temah, da pri zadnjem pogonu asimetrična guma naj ne bi grabila tako kot je treba, se pravi , da ima V zareze. Tako nekako so mi razložili ampak mi ni bilo čisto jasno, pa sem mislila, da je kdo zadovoljen s kakšno specifično gumo za zadnji pogon. Hvala za nasvet, danes so tudi že ADAC testi zunaj - sveži :D Pa jih grem malo preštudirat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov