yashica je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Na mojem koncu se dober mesec vozi rdeči FR s temnimi stekli, panoramo in izgleda res lepJaz sem ga vozil lani z novim 1.4 tsi 122 in me je kar navdušil. Edino start/stop sistem mi je brezvezen in odveč.
Ki se ga da pri FR opremi 100% izklopiti
Za testno vožnjo so mi porinili v roke ključe črnega FR-a in mi ni bilo všeč ne trzanje pedalke ne po mojem mnenju prezgodnje prvo ugašanje pred samoforjem. Od vžiga mrzlega motorja in speljavanja se pripeljem do prvega samoforja, ki je oddaljen nekaj sto metrov in je motor že ugasnil pa o kakšni ogretosti motorja ni bilo govora. Z izklopom se takrat nisem ukvarjal in, če to drži kar si napisal potem je to zame velik plus. Tudi sicer na splošno mislim, da je ta sistem nepotrebna navlaka. Z avtom sem prevozil nekje 300km in nisem našel omembe vredne pripombe, malenkosti se najdejo pa tako ali tako pri vsaki znamki. No, mogoče lahko omenim samo nadležno pritajeno cinglanje v notranjosti pri pospeševanju nad dobrih 2000 obrati za katerega je kriva prevelika toleranca na obtočnem ventilu turbine. Spodrsljaj je bil že takrat dobro znan, popravilo zahteva ene tri minute časa in podložko pa je zadeva sanirana. Prijetno me je presenetil motor, ki zelo mirno, tiho vžiga in je nasplošno zelo kultiviran. Tudi ročni menjalnik si zasluži pohvalo, ker je enostavno odličen.
pskoda je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Ki se ga da pri FR opremi 100% izklopiti
Pri FR opremi se res da izklopiti na sredinski konzoli pod radiem in nad klimo.
pskoda je napisal/-a:yashica je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:yashica je napisal/-a:Na mojem koncu se dober mesec vozi rdeči FR s temnimi stekli, panoramo in izgleda res lepJaz sem ga vozil lani z novim 1.4 tsi 122 in me je kar navdušil. Edino start/stop sistem mi je brezvezen in odveč.
Ki se ga da pri FR opremi 100% izklopiti
Za testno vožnjo so mi porinili v roke ključe črnega FR-a in mi ni bilo všeč ne trzanje pedalke ne po mojem mnenju prezgodnje prvo ugašanje pred samoforjem. Od vžiga mrzlega motorja in speljavanja se pripeljem do prvega samoforja, ki je oddaljen nekaj sto metrov in je motor že ugasnil pa o kakšni ogretosti motorja ni bilo govora. Z izklopom se takrat nisem ukvarjal in, če to drži kar si napisal potem je to zame velik plus. Tudi sicer na splošno mislim, da je ta sistem nepotrebna navlaka. Z avtom sem prevozil nekje 300km in nisem našel omembe vredne pripombe, malenkosti se najdejo pa tako ali tako pri vsaki znamki. No, mogoče lahko omenim samo nadležno pritajeno cinglanje v notranjosti pri pospeševanju nad dobrih 2000 obrati za katerega je kriva prevelika toleranca na obtočnem ventilu turbine. Spodrsljaj je bil že takrat dobro znan, popravilo zahteva ene tri minute časa in podložko pa je zadeva sanirana. Prijetno me je presenetil motor, ki zelo mirno, tiho vžiga in je nasplošno zelo kultiviran. Tudi ročni menjalnik si zasluži pohvalo, ker je enostavno odličen.
Glede tega kar je podčrtano te pa čist ne razumem oz zanima me katero mašino si imel?
peroRS je napisal/-a:
Start&stopa ne moreš trajno izklopiti. S tistim gumbom ga lahko izklopiš, ampak moraš to storiti vsakič ko na novo prižgeš avto.
Vsi imajo tako, ne samo FR.
pskoda je napisal/-a:A o tej podloški je govora. Hvala bogu, da nisem vzel tsija
Glede start-stop se ga da začasno izklopit, dela pa takrat ko bodo določeni pogoji izpolnjeni se pravi je tudi važno koliko stopinj ima olje.
pskoda je napisal/-a:Zato sem šel danes zanalašč probat start-stop pri mrzlem in ta tvoja trditev pri meni ne drži
razen če ima tsi spet drugače kot tdi
yashica je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:
Start&stopa ne moreš trajno izklopiti. S tistim gumbom ga lahko izklopiš, ampak moraš to storiti vsakič ko na novo prižgeš avto.
Vsi imajo tako, ne samo FR.
Kaj pa trajno s testerjem na pooblaščencu? Sicer bolje kot nič ampak mi ni do tega, da bi vsakič posebej stiskal tipko.
Leon Reference 1.2 TSI
bencin / 77 kW/105 KM / 5-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 5.2l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 119g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,015g/km
Leon Reference 1.2 TSI Start-Stop
bencin / 77 kW/105 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.9l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 114g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,03g/km
.com je napisal/-a:Že dolgo časa teče polemika, ali se da start stop sistem ugasniti - DA se! vendar v SLO noben tega še ni poizkusil, na tujih forumih pa so dokazi, da se to da...
yashica je napisal/-a:Motor je drugače res tih napram staremu. Ali drugače, nasplošno se novi leon 1.4 tsi lepše in precej tišje pelje of golfa 6.
Clancy je napisal/-a:Stari motor 1.4 TSI 122 iz Golfa 6 in novi novi 1.4 TSI 122 nista ista? Novi ima namesto verige jermen, ali je še kakšna druga razlika? Ker se že stari zelo tiho in lepo pelje.
danatory je napisal/-a:So kakšne razlike med znamkami v motorju(software)? 1.4 122 se mi je v Leonu zdel veliko bolj živahen kot pa v A3. V Leonu sem dobil občutek, da več kot to skoraj ne rabiš dočim A3 je bil prava lenoba.
yashica je napisal/-a:Pojma nimam kako ima narejeno. Glede na to, da sem avto vozil kmalu po tistem, ko je stekla prodaja dopuščam možnost, da je imel testni kakšno napako. Vem samo to, da sem avto prevzel, ko je stal čez noč tako, da sem štartal izpred salona z mrzlim. Bom ob priliki poskusil dobiti testnega za čez vikend in bom mal povprašal kako je s tem.
Da ne bo govora samo o start/stop sistemu... Kakšno imaš povprečno porabo s svojo zverino
danatory je napisal/-a:So kakšne razlike med znamkami v motorju(software)? 1.4 122 se mi je v Leonu zdel veliko bolj živahen kot pa v A3. V Leonu sem dobil občutek, da več kot to skoraj ne rabiš dočim A3 je bil prava lenoba.
pskoda je napisal/-a:če boš slučajno dobil testnega bi te prosil, če lahko spodaj zadaj pogledaš ali ima most ali ima roke ker mislim, da 150 konjski tdi ima most moj ima pa 100% roke. Hvala
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov