maniaxxx je napisal/-a:Ti lažeš yashica, samo zato ker ne maraš VW![]()
![]()
.
yashica je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Ti lažeš yashica, samo zato ker ne maraš VW![]()
![]()
.
Ups... oprosti sem se zatipkal poraba je 5.4lSi zdaj zadovoljen
![]()
![]()
Kako ne maram VW-jaSem največji vaglover, večjega ni
Martin Winterkorn bi mi lahko šenkal eno mk7, glede na to, da avto vozim od novega že tri leta po servisih pa ga še vedno imam, kljub temu, da v tem času niso odpravili niti ene napake
maniaxxx je napisal/-a:Sej niso imeli kaj odpraviti, VW ja nima napak
Pri VII so že toliko napredovali, da ima avto notranji bazen, mislim da noben od konkurentov ne ponuja te opcije
Popravljena poraba je pa bolj realna če imaš veliko mestne vožnje
maniaxxx je napisal/-a:VAG-ovci naju bodo linčali in naju imenovali za nepoznavalca in haterja, meni osebno je to velik kompliment, ko pride iz ust enega takega
Gosic je napisal/-a:Zakaj pa naj bi ta potovalni računalnik v Mazdi lagal o porabi, v tvojem Golfeku pa ne ?
Nimaš podatka o prevoženih kilometrih, koliko goriva je bilo v tanku, o vremenu, načinu vožnje, pnevmatike polne ali rahlo prazne.... itd itd. Skratka, vozi tvojega pri 400rpm, tam naj bi imel že 1/9 vsega navora.
.com je napisal/-a:Yashica pa isto... Kolikor ima ta človek smole pri golfu je pomoje nima noben...
maniaxxx je napisal/-a: Lahko pa mirno napišm cel spisek bedarij pr mazdi
Renault VG je napisal/-a:Jaz bi se pa nekako strinjal z @.com. Niti ni tako hudo, da ima avto napake, bolj je problem, ker je dražji od konkurence. Vsi imajo težave, nekateri bolj nekateri manj. Golf ima sicer kot kaže precej težav za katere pa ni nujo, da se ne bodo sčasoma odpravile. Napake sicer težko spregledaš ne glede na to koliko si dal za avto ampak pri avtomobilu za katerega pa se oglašuje da je najboljši in oh in sploh ter tudi dražji od konkurence pričakuješ vsaj manj napak če že ne more biti brez. Napake pri kvaliteti izdelave in materialih pa se kot kaže pojavljajo povsod. Pri naši Laguni je že tretja prevleka sedeža raztrgana v 80k km pa to le zaradi tega ker niso računali na to, da usnje ni dovolj prožno v vseh letnih časih in je začel pokati. Pri Cliu je spustil hladilnik klime ko je bil pol leta iz garancije, to je na srečo polovico častil Renault Slovenija. Tako, da napake so in napake bodo , tistim ki so cenejši jim je lažje odpuščati.
yashica je napisal/-a:.com je napisal/-a:Yashica pa isto... Kolikor ima ta človek smole pri golfu je pomoje nima noben...
Misliš.. Precej šlampasta končna sestava karoserije, stikov vrat in odbijačev, ki sem jih doma sam odpravil kolikor se je dalo. Ropot pri hladnem zagonu ( variator faze , napenjalec verige, veriga), ki kljub menjavi prvih dveh delov + oljne črpalke še vedno ni odpravljen, ropot iz področja sklopke/menjalnika v prostem teku pri nižjih temperaturah in hladnem motorju + nenatančen in na trenutke, v smislu prestavljanja, nemogoč menjalnik. ZA VSE IMAJO RAZLAGO V SMISLU STANJA TEHNIKE IN TOVARNIŠKIH TOLERANCAH. Problem pa nastane, ko svoje trditve ne upajo napisati in poštampljati na list papirja, da je z avtom 100% vse OK. Da o čričkasti notranjosti, vratnih tesnilih ne govorim in po novem še ropotajoči klimi za katero tudi nimanjo rešitve in vseskozi škripajoče zavore pri vzratni vožnji. A ja, pozabil sem še vdor vode na zadnjih levih vratih, ki je posledica napake/poškodbe na tesnilu pokrova vrat med montažo. To sem rešil v lastni režiji z butyl gumi tesnilno maso, saj so kreteni na servisu hoteli zadevo sanirati s silikonom. Nazaj bi verjetno dobil avto s popraskano vratno tapeto in celotno kartušo silikona na vratih.
Kljub napakam za avto vseskozi maximalno redno skrbim, ga lepo vozim in redno perem. V upanju, da se napake s časoma odpravijo sem prvo leto kupil nov komplet replik od mk5 R32, zadnje led luči, ki jih mimogrede na servisu ne znajo skodirat niti v sanjah. Za to je - tebi dobro poznan, Dušan potreboval vsega 10 minut + odklep in spremembo nekaterih funkcij... skratka človek vreden zaupanja in znanja. Nabavil sem HL masko, usmernike zraka od R-a, skoraj nov rcd 510... vse preko zgoraj imenovanega, ki je zrihtal popuste na lastno pobudo za kar mu bom vedno hvaležen... ampak, vse dodelave so zaman, ker napake ostajajo oziroma se pojavljajo vedno nove. Avto bo pa 17-tega tega meseca dopolnil tri leta in ima trenutno prevoženih 29400km
Bat_zajla je napisal/-a:Renault VG je napisal/-a:Jaz bi se pa nekako strinjal z @.com. Niti ni tako hudo, da ima avto napake, bolj je problem, ker je dražji od konkurence. Vsi imajo težave, nekateri bolj nekateri manj. Golf ima sicer kot kaže precej težav za katere pa ni nujo, da se ne bodo sčasoma odpravile. Napake sicer težko spregledaš ne glede na to koliko si dal za avto ampak pri avtomobilu za katerega pa se oglašuje da je najboljši in oh in sploh ter tudi dražji od konkurence pričakuješ vsaj manj napak če že ne more biti brez. Napake pri kvaliteti izdelave in materialih pa se kot kaže pojavljajo povsod. Pri naši Laguni je že tretja prevleka sedeža raztrgana v 80k km pa to le zaradi tega ker niso računali na to, da usnje ni dovolj prožno v vseh letnih časih in je začel pokati. Pri Cliu je spustil hladilnik klime ko je bil pol leta iz garancije, to je na srečo polovico častil Renault Slovenija. Tako, da napake so in napake bodo , tistim ki so cenejši jim je lažje odpuščati.
Cena avta ne pove njegove kvalitete. Golf ni dražji od konkurence zaradi kvalitete, čeprav je bil v preteklosti znan po tem. Dražji je, ker ponuja več stvari kot konkurenca in ima neko ime. Ponavadi imajo dražji avtomobili več tehnologije in že zaradi tega prej rado kej crkne. Drugače pa tudi druge znamke imajo težave, ampak pač je golf tako ime in hitro začne pluvat po njem. Recimo, če bi ime chevrolete spark še nevem koliko težav, se to sploh nebi vedelo, saj nobeden ne pomisli nanj.
Renault VG je napisal/-a:Bat_zajla je napisal/-a:Renault VG je napisal/-a:Jaz bi se pa nekako strinjal z @.com. Niti ni tako hudo, da ima avto napake, bolj je problem, ker je dražji od konkurence. Vsi imajo težave, nekateri bolj nekateri manj. Golf ima sicer kot kaže precej težav za katere pa ni nujo, da se ne bodo sčasoma odpravile. Napake sicer težko spregledaš ne glede na to koliko si dal za avto ampak pri avtomobilu za katerega pa se oglašuje da je najboljši in oh in sploh ter tudi dražji od konkurence pričakuješ vsaj manj napak če že ne more biti brez. Napake pri kvaliteti izdelave in materialih pa se kot kaže pojavljajo povsod. Pri naši Laguni je že tretja prevleka sedeža raztrgana v 80k km pa to le zaradi tega ker niso računali na to, da usnje ni dovolj prožno v vseh letnih časih in je začel pokati. Pri Cliu je spustil hladilnik klime ko je bil pol leta iz garancije, to je na srečo polovico častil Renault Slovenija. Tako, da napake so in napake bodo , tistim ki so cenejši jim je lažje odpuščati.
Cena avta ne pove njegove kvalitete. Golf ni dražji od konkurence zaradi kvalitete, čeprav je bil v preteklosti znan po tem. Dražji je, ker ponuja več stvari kot konkurenca in ima neko ime. Ponavadi imajo dražji avtomobili več tehnologije in že zaradi tega prej rado kej crkne. Drugače pa tudi druge znamke imajo težave, ampak pač je golf tako ime in hitro začne pluvat po njem. Recimo, če bi ime chevrolete spark še nevem koliko težav, se to sploh nebi vedelo, saj nobeden ne pomisli nanj.
Ja tisti ki imajo več nove tehnologije imajo več napak ja, tako kot recimo prostoročna kartica pri Lagunah prejšnje generacije pa tam to ni bilo opravičilo. Pa nabiranje vode zaradi šlampastega pritrjevanja cevi in to da ti v rokah ostane kljuka nista ravno posledici napredne tehnologije ampak čiste šlamparije.
maniaxxx je napisal/-a:Niti ni toliko problem v ceni, napake imaju tudi vozila za 100 in več k evrov. Problem je v nekaterih osebkih, ki poveličujejo VW ( vstavi znamko po želji ) do nebes in še dlje in imenuje vse, ki se ne strinjajo z njimi za kretene ipd, sami pa so itak večvredni ker vozijo nekaj tako popolnega kot VW. Ta mentaliteta poveličevanja VW in tudi ostalih "nemških" proizvodov in dejanj je v SLO tako razširjena, da mi gre na bruhanje. Od tukaj se širi moje neodobravanje oziroma sovrašto do VW ( ki sploh ne obstaja, ker mi je ravno za vse znamke ), samo zaradi takih osebkov, sama znamka ali avto ima s tem bolj malo.
Čisti primer tega je moje pritoževanje čez polota, češ da sem neumen, da nimam pojma, da se lažem pretiravam in podobno, ko so pa začeli TSI-ji crkovat skoraj po tekočem traku je bilo malo boljše, ampak še vedno jaz pretiravam in si zmišljujem. Da teme o porabi ne omenjam, ker imam fetiš da pri VW govorim večje porabe od dejanskih samo zato da bi padla cena delnicam VAG-a