Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax So jun 19, 2010 7:28 am

Hvala!

Evo še eno vprašanje AVTO SLAK D.O.O. Novo Mesto?

Da še takoj tukaj vprašam, kaj mislite o tem avtu

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3766991&show=1 ?

Glede na to, da piše, da ima prevoženih 118.000 km, se mi zdi, da ima zelo obrabljen volan za toliko km! To lahko pomeni, da so km zbiti, lahko pa je samo na sliki tako. Imam namreč jetto l.06 s prevoženimi 140.000 km, pa nima še za enkrat nobenih vidnih znakov obrabe volana!

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo So jun 19, 2010 8:35 am

Če je avto vozil taprav dec, ki je v življenju že kaj delal z rokami (srebrn golf je v teh koncih za kmete zakon), je obraba povsem normalna. Prijatelj je imel audija a4, ki mu je pri 120 jurjih volan razpadal. Prvi lastnik je bil pa oče, ki pač nima nežnih rok.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jun 19, 2010 11:58 am

Na ročke, volan, pedala, sedeži ne moreš ocenjevat, koliko ima avto kilometrov. Avto vožen po mestu z 100.000km ima veliko večjo obrabo naštetih delov v notranjosti, kot avto z relacijskimi kilometri 300.000km+ (s tem avtom pa ni nič narobe, samo kupce moti in to zelo ... tako zelo, da ga tud pogledat nebi prišli)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jun 19, 2010 1:13 pm

frgo je napisal/-a:Če je avto vozil taprav dec, ki je v življenju že kaj delal z rokami (srebrn golf je v teh koncih za kmete zakon), je obraba povsem normalna.

:lol:

Pa tudi cena je previsoka.

alien12
Nov uporabnik

Napisal/-a alien12 So jun 26, 2010 10:10 pm

Zadnjič sem šel gledat tegale k Avto Osenjak iz Ptuja:

l. 2006

Slika

Avto je resnično lepo ohranjen samo kaj, ko pa več stvari preprosto ne štima:

-trdi da ima ESP in tempomat (po podatkih iz Microcata ni ne duha ne
sluha o njih)
-potrjena servisna (pooblaščen serviser, kjer je bil avto servisiran, pa nima nobenih
podatkov o vozilu)
-140000 prevoženih (nalepka, kdaj je naslednji servis pa očitno odtrgana dol).

Sprva je pri avtu res vse delovalo tip top, prodajalcu so tud usta letela kot namazana, da je delal na Ford servisu in potem začel bluzit, da pač nima tipke ESP, ker se ga pri tem modelu ne da izklopit, da ga lahko peljem na servisni pregled kamor hočem (samo preizkusne tablice si moram zrihtat). Skratka vse je ponudil že vnaprej, tak da mislim, da je hotel vzbuditi vtis poštenjaka, samo se je malo uštel, ker sem šel vse informacije preverjat. Rezultati pa so vidni zgoraj.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Maro24
Nov uporabnik

Napisal/-a Maro24 Sr jun 30, 2010 5:22 am

Lep pozdrav,

zanimam se za nakup tega avtomobila pri Malgaj Ljubljana. A ma kdo kakšne izkušnje z njimi? Sem namreč še bolj neizkušen pri nakupih (moj drugi nakup) pa ne bi rad kupil mačka v žaklju. Včeraj sem bil tam in sem videl servisno knjižico in je redno potrjena. Sam še vedno sem malo o dvomih glede km (avto jih ima 79000 km). je pa od prvega lastnika.
http://www.malgaj.si/rabljena/?send_mf= ... 4&x=33&y=5

Hvala za pomoč in nasvete

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr jun 30, 2010 9:00 am

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 30, 2010 9:30 am

Maro24 je napisal/-a:Lep pozdrav,

zanimam se za nakup tega avtomobila pri Malgaj Ljubljana. A ma kdo kakšne izkušnje z njimi? Sem namreč še bolj neizkušen pri nakupih (moj drugi nakup) pa ne bi rad kupil mačka v žaklju. Včeraj sem bil tam in sem videl servisno knjižico in je redno potrjena. Sam še vedno sem malo o dvomih glede km (avto jih ima 79000 km). je pa od prvega lastnika.
http://www.malgaj.si/rabljena/?send_mf= ... 4&x=33&y=5

Hvala za pomoč in nasvete

Clio billabong, trivratn, srebrn? Mene bl k kilometri bega slika prednjega konca, kjer mi zlo čudn zgleda maska + če upoštevamo dejstvo, da ni označen spodi, da avto ni bil karamboliran ali poškodovan, se mi ne zdi dobr nakup. Pa kolikor sm gledu rabljena vozila pr malgaju, mi niso bla neki všeč. Bod pozoren tud na starost gum - 5 in več let stara guma ti ne nuca (nekateri avti pr njih so mel clo 8 let stare gume). Poglej še kam drugam, meni malgaj (rabljena vozila) ni kaj preveč všeč.

PS: glede na voznikov sedež mislim, da pa kilometri so realni :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr jun 30, 2010 9:38 am

lol.. padla cena za 2k€? ..pa še zdej je predrag za moje pojme.
No escape from the mass mind rape...

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Sr jun 30, 2010 10:28 am

Tile so pa čarodeji a ne. Verjeli ali ne, avto je od drugega lastnika. Drugače pa pravi cigovagen. Si predstavljate ko deca skačejo ven in jih šteješ? Bekim, harifi, lugi,aren, lifdim, hasan.....tenfifa, genofefa, mojca :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jun 30, 2010 12:11 pm

maliBobi je napisal/-a:

Tile so pa čarodeji a ne. Verjeli ali ne, avto je od drugega lastnika. Drugače pa pravi cigovagen. Si predstavljate ko deca skačejo ven in jih šteješ? Bekim, harifi, lugi,aren, lifdim, hasan.....tenfifa, genofefa, mojca :lol:

to sploh niso romska (ciganska) imena :bonk
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jun 30, 2010 12:18 pm

No ja, mal je prodajalec res čudn, ampak še bolj sumljiva je pa stranka. Sem danes že par komentarjev prebral o njej (od ljudi, ki jo tudi osebno poznajo) na različnih forumih in se tudi meni vedno bolj zdi, da teta ne zmore lizinga in je zato naredila šaro.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Sr jun 30, 2010 3:10 pm

abbe je napisal/-a:
maliBobi je napisal/-a:

to sploh niso romska (ciganska) imena :bonk

Ne vsa se pa najde katero, tudi mojca ni....hec :lol:

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če jul 01, 2010 8:33 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3450360&show=1

Danes bil na ogledu tega vozila z namenom, da bi ga kupil a ni vse tako kot zgleda ni prvi lastnik, nima knjige, bil barvan malo tu malo tam slike veliko lepše ;) brez meilca laka se z lahkoto ugotovi kje je bil barvan, kilometri pomojem niso pravi avto je uvožen iz italije zadaj v prtljažnem prostoru strgana obloga in še bi lahko našteval...... Nažalost ga nimam doma na parkirišču :vrum

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 01, 2010 11:44 pm

Za taki dnar bi avto mogo met bixenon pa LED zadaj, da ne govorim o velikem barvnem zaslonu.

Hvala bogu, da nisi kupil.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Po jul 05, 2010 1:39 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3625540&show=1

Da ti slabo rata! Avto je imel nekoč v lasti kolega. Ko ga je kupil, so mu na uradnem servisu povedali, da je prevrten, ima cca 100kkm več. Kilometri v oglasu so po števcu, in ne realni km (torej jih ima resnično cca 100kkm več). Avto ima awd pogon, ki je kolegu 'crknil', tu o tem nič ne vejo, oz. trdijo da avto nima awd pogona (seveda, če ne dela). :roll: Toliko o sposobnostih prodajalcev in podjetja.

P.s.: prodaja se pa pri njih že več kot 2 leti!
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

atol
Nov uporabnik

A cosmos ljubljana

Napisal/-a atol Ne jul 11, 2010 6:34 am

Zdravo

Ima kdo izkušnje z rabljenimi avtomobili pri A cosmus? bil sem pri njih in se mi zelo dopade ena mazda 6 sive barve 2.0 diesel letnik 2009 12500 km ki je še ni bilo na internetu in mislim da jo bom kupil. a jo je kdo videl in ima kakšno mnenje oziroma menje o njih? So nategatorji?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jul 11, 2010 8:15 am

Pismo žalostno kaj vse prodajajo "znane" avtohiše.

atol
Nov uporabnik

Napisal/-a atol Ne jul 11, 2010 10:12 am

ejsim je napisal/-a:Pismo žalostno kaj vse prodajajo "znane" avtohiše.

Ej kaj si s tem mislil? jst A cosmos ne šimfam sam zanima me kakšno je mneje o njih. Našel sem fajn avto za dobro ceno ( ni prepoceni ni predrag) sam nočem se nategnit. Za druge pa ne vem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov