Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 To jul 13, 2010 8:29 pm

Zanimivo, ob nakupu (2006) je imel 260.000km, ima zanič turbino in dovodno cev, menjane samo spodnje roke spredaj (zgornje imajo zračnost). Ne dela zaklepanje na ključ pri sovozniku, občasno pri vozniku, občasno ne dela stikalo v ključavnici voznikovih vrat (takrat ne delujeta centralno zaklepanje in osvetlitev kabine. Klima spusti plin v treh mesecih, ključavnica prtljažnika ne deluje vedno, v voznikovih vratih je sta pvc nosilca šipe na zajli zalepljena (bosta verjetno popustila, ko bo najmanj treba). Ne dela notranje zaklepanje vseh vrat. Zadnji veliki servis je bil narejen 2006, pred 140.000 km. Prodan je bil za dele, pred dvema mesecema, za 800E ( ker je bilo preveč stroškov, da bi se izplačalo urejati).

Toliko o poštenosti prodajalca ...
... zasluži si kup klicev, zafrkavanja in kakšno na g.... !
[/img]
Priponke
pass.jpg

atol
Nov uporabnik

A cosmos

Napisal/-a atol Po jul 19, 2010 11:46 am

No da povem mojo izkušnjo z A cosmosom. Kupoval sem mazdo 6, 1 leto staro njihov avto, za 18.000 eur. Prvo me je šokiral ko je rekel da ko bo imel denar rabi 2 dni da uredi papirje?? Malce veliko glede na to da sem mu nakazal denar. Na LPP ko sem registriral je rabla 35 minut (merjeno) da je uredila vso solato ki so jo na Cosmusu kr nametal. Potem so rabl za navadn servis na 20.000 km 4 dni, avta niso od znotraj nič sčistl čeprav je blo dogovorjeno, prvi rok za predajo je bil torek, dobil sem ga v četrtek ob 17:00. Seveda ključ je tud bil samo en ker druzga ne najdejo (bojo na njihove stroške naročil še enga in ga na novo zakodiral) .Naredil 20 km ko se mi je vžgala lučka za motor. Baje standardna napaka mazde 6 diesel-lambda sonda. Ok je še v garanciji ampak to bojo zrihtal pr Selmar v Celju ker nekak nimam več živcev za A cosmos. Sej sm dobil predpražnike in leto garancije amapk joj joj joj. Glede da nism glih kupoval stare kište bi pričakoval boljšo storitev.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Re: A cosmos

Napisal/-a kolesar Po jul 19, 2010 1:40 pm

atol je napisal/-a:No da povem mojo izkušnjo z A cosmosom. Kupoval sem mazdo 6, 1 leto staro njihov avto, za 18.000 eur. Prvo me je šokiral ko je rekel da ko bo imel denar rabi 2 dni da uredi papirje?? Malce veliko glede na to da sem mu nakazal denar. Na LPP ko sem registriral je rabla 35 minut (merjeno) da je uredila vso solato ki so jo na Cosmusu kr nametal. Potem so rabl za navadn servis na 20.000 km 4 dni, avta niso od znotraj nič sčistl čeprav je blo dogovorjeno, prvi rok za predajo je bil torek, dobil sem ga v četrtek ob 17:00. Seveda ključ je tud bil samo en ker druzga ne najdejo (bojo na njihove stroške naročil še enga in ga na novo zakodiral) .Naredil 20 km ko se mi je vžgala lučka za motor. Baje standardna napaka mazde 6 diesel-lambda sonda. Ok je še v garanciji ampak to bojo zrihtal pr Selmar v Celju ker nekak nimam več živcev za A cosmos. Sej sm dobil predpražnike in leto garancije amapk joj joj joj. Glede da nism glih kupoval stare kište bi pričakoval boljšo storitev.

jst jim dam dnar ko je vse zrihtan,..
ker dnar vse pokvari..

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 25, 2010 11:05 pm

Ja seveda, oni pa bojo na lepe oke porihtali avto za tebe... Daj zresni se :roll:

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 10:09 am

Jaz imam pa eno zelo slabo izkušnjo s prodajo avtomobila, zato bom naslednji avto prodala avtohiši, če bom le finančno lahko.

Ok, torej prodajala sem Škodo Felicijo karavan. Cena je bila cca. 1500€, izgleda da prenizka, ker so me že isto minuto začeli klicat po telefonu. Začelo se je pravo obleganje, prvi ogled je bil že čez 10 minut. Tip je prišel iz Domžal, žal njegovega imena ne vem, je pa po rodu Makedonec, kar se takoj ugotovi po naglasu (da ne bi kdo mislil, da imam kaj proti drugim narodnostim, niti slučajno). Takoj, ko je prišel, je že klical drugi in rekel, da bo prišel na ogled, ko bo ta ta prvi šel, ker on "njega že pozna in ne bo prišel zraven". Ta ta prvi se je delal, da nič ne ve o tem. Telefon je zvonil non-stop, sami čudni tipi. No, ta se je odločil, ampak je hotel še znižati ceno. Vmes sta prišla še dva Rusa, ki sta bila čist ok, ampak se nista odločila, ker je kao v oglasu pisalo, da ima avto ABS, pa ga ni imel. Točno vem, kaj je pisalo v oglasu, ampak dobro, nista bila nič zoprna. No, potem se je ta ta prvi tip odločil, da bo avto vzel, ampak me je hotel po telefonu prepričat, da sem obljubila nižjo ceno. To me je zelo razjezilo, da me hoče na tak način prinest okrog.
Ok, za ceno smo se zmenili, mislim, da sem cca. 50€ znižala, kar sem itak imela v mislih, ker je bil avto precej opraskan od prejšnjega lastnika (nek stari gospod ga je imel prej).
Tip je vedno govoril, da je avto za njegovega brata, ampak da brat nima avta in tudi ta brat ga je vsake toliko klical po tel. Nakar sva se zmenila, da drugi dan naredimo prepis. Na vsak način je hotel prepis narediti v Trzinu in ne na AMZS-ju, kar se mi je že takoj zdelo sumljivo. Ko sva se potem dogovorila za prepis, me je klical, da nima časa in je prišel kar sam do mene, me ujel nekje pred blokom (kar mi je bilo zelo neprijetno, da me dobesedno zasleduje). Vsilil mi je denar (vso kupnino) in mi dal kupoprodajno pogodbo. Rekel je, naj grem v Trzin, naredim prepis s to pogodbo, avtu vzamem tablice in ga pustim na parkirišču. Na pogodbi je bilo napisano kr eno ime nekega tipa iz Moldavije. Jaz sem vztrajala pri tem, da naredimo lepo prepis nanj, kot se prepisi delajo, ne pa da pustim avto nekje na parkirišču brez tablic in prepišem kar na neko osebo, ki sploh ne vem, če obstaja. Ker se je obnašal do mene kot da sem neka punčka, ki nima pojma o vsem, sem na naslednje srečanje vzela s sabo očeta, da mi je že enkrat nehal tupit svoje fore, da je kao vseeno, če ti vzameš tablice dol, lahko prepišeš avto na osla (to je rekel) in avto ni več tvoj. Halo? Kot da ne vem, da obstaja šasija.
S pomočjo očeta smo se potem dogovorili, da naredimo prepis preko podjetja, torej komisijsko prodajo, potem pa naj se oni ukvarjajo z njim in Moldavijci. Vmes me je še tip napizdil, da je on kao mene čakal, jaz pa sem šetela psa. Halo? Kaj ima on za hodit pred moj blok, če sva bila dogovorjena drugače in kaj se vtika v to, kaj jaz delam. Večkrat sem mu vmes hotla vrnit tist denar, ampak ni hotel vzet. In skoz je neki metal ven, da on je meni zaupal, ker mi je dal denar in kr neki, v bistvu se je pa skoz neki zmišljeval in lagal. Ja, in stroške komisijske prodaje sem sama plačala, ker sem raje dala tistih 20€ al še manj, kot pa da mi požre živce.

- tako da NE PRODAJAJTE TIPU IZ MENGEŠA (ali Domžal, se točno ne spomnim - ima pa srebrno Octavio), KI KUPUJE RABLJENE AVTE IN PRODAJA DALJE, če nočete imeti skrbi. Ker tudi, če tablice pobereš, ostane šasija napisana na starega lastnika, dokler ni nove prometne.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr jul 28, 2010 10:25 am

Mi smo imeli podobno izkušnjo, verjetno še malo bolj grozljivo...od takrat naprej bi jaz sumljivim tipom že po tel rekel, da je avto prodan, pa tud če kliče 5min po objavi oglasa...pač je prodan sorodniku, ki je glih prišel, bla bla,...neki si zmisliš, ker NI vredno živcev.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Sr jul 28, 2010 10:45 am

/miha je napisal/-a:Mi smo imeli podobno izkušnjo, verjetno še malo bolj grozljivo...od takrat naprej bi jaz sumljivim tipom že po tel rekel, da je avto prodan, pa tud če kliče 5min po objavi oglasa...pač je prodan sorodniku, ki je glih prišel, bla bla,...neki si zmisliš, ker NI vredno živcev.

Ja sej to je najbolje. Že pri prejšnjem so me non-stop klicali in ponujali 2x nižjo ceno, potem pa sem na srečo prodala enemu zelo vredu kupcu.
Se pa tudi dogaja, da ljudje prodajo avto in ne naredijo prepisa. To je lahko zelo velik problem, ker se tista oseba potem vozi s tvojim avtom, dela lahko prekrške, karkoli, odgovarja pa lastnik. Sem slišala že za par takih primerov. Zato je vedno treba vztrajat pri tem, da avto ne daš od sebe dokler niso vsi papirji urejeni. In plačilo tudi, seveda.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: A cosmos

Napisal/-a mito155 Sr jul 28, 2010 7:33 pm

atol je napisal/-a:No da povem mojo izkušnjo z A cosmosom. Kupoval sem mazdo 6, 1 leto staro njihov avto, za 18.000 eur. Prvo me je šokiral ko je rekel da ko bo imel denar rabi 2 dni da uredi papirje?? Malce veliko glede na to da sem mu nakazal denar. Na LPP ko sem registriral je rabla 35 minut (merjeno) da je uredila vso solato ki so jo na Cosmusu kr nametal. Potem so rabl za navadn servis na 20.000 km 4 dni, avta niso od znotraj nič sčistl čeprav je blo dogovorjeno, prvi rok za predajo je bil torek, dobil sem ga v četrtek ob 17:00. Seveda ključ je tud bil samo en ker druzga ne najdejo (bojo na njihove stroške naročil še enga in ga na novo zakodiral) .Naredil 20 km ko se mi je vžgala lučka za motor. Baje standardna napaka mazde 6 diesel-lambda sonda. Ok je še v garanciji ampak to bojo zrihtal pr Selmar v Celju ker nekak nimam več živcev za A cosmos. Sej sm dobil predpražnike in leto garancije amapk joj joj joj. Glede da nism glih kupoval stare kište bi pričakoval boljšo storitev.

da malo objasnim zakaj 2 dni... ko je podpisana pogodba in položena ara, se vozilo (katero je v 99%) financirano mora plačati leasinghiši. Ker nakazilo ni sprovedeno takoj in v računovodstvu ponavadi rabijo da uredijo papirje je stvar načeloma pripravljena in plačana šele naslednji dan. In leasing hiša dokle ne vidi denarja, ne da pooblastila za odjavo.. V večini primerov mora biti vmes še posrednik (po zakonu)... ko to zmešamo skupaj, je dejansko papirjv več kot pa pri novm vozilu. Kakšnih 10 listov več in pa 5 ljudi.. zato 2 dni...

pa ne delam na cosmosu..

lp

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Sr jul 28, 2010 7:48 pm

jaz sem pred letom prodajal punta l.98 in že par sekund po objavi oglasa na avto.net, me je tip klical če še prodajam...očitno nekateri vsako sekundo osvežujejo stran in pregledujejo oglase...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 28, 2010 8:00 pm

MajaI je napisal/-a:Jaz imam pa eno zelo slabo izkušnjo s prodajo avtomobila, zato bom naslednji avto prodala avtohiši, če bom le finančno lahko.

Tip je prišel iz Domžal, žal njegovega imena ne vem, je pa po rodu Makedonec, kar se takoj ugotovi po naglasu (da ne bi kdo mislil, da imam kaj proti drugim narodnostim, niti slučajno)

kako pa po naglasu ves da je bil makedonc?
Ni vse res kar napišem

bastard
Nov uporabnik

Kraj: Murski Črnci

Napisal/-a bastard Sr jul 28, 2010 8:42 pm

Hvala za to informacijo, kako lahko nardiš prepis na nekoga levega če ga fizično ni pri prepisu? Kako se taka pogodba sploh overi na neko tujo osebo? Prosim napišite vse trike preprodajalcev, da bomo vedeli

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr jul 28, 2010 8:44 pm

abbe je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:Jaz imam pa eno zelo slabo izkušnjo s prodajo avtomobila, zato bom naslednji avto prodala avtohiši, če bom le finančno lahko.

Tip je prišel iz Domžal, žal njegovega imena ne vem, je pa po rodu Makedonec, kar se takoj ugotovi po naglasu (da ne bi kdo mislil, da imam kaj proti drugim narodnostim, niti slučajno)

Kako pa po naglasu veš, da je človek nemec, italijan....makedonec??

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če jul 29, 2010 6:48 am

abbe je napisal/-a:

- vem, da je bil Makedonec, ker dobro poznam ta naglas, ga ni težko zgrešiti. Pa potem je tudi sam povedal, ko sta se z očetom pogovarjala.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če jul 29, 2010 6:53 am

bastard je napisal/-a:Hvala za to informacijo, kako lahko nardiš prepis na nekoga levega če ga fizično ni pri prepisu? Kako se taka pogodba sploh overi na neko tujo osebo? Prosim napišite vse trike preprodajalcev, da bomo vedeli

- pravno se to seveda ne sme, zato pa je vztrajal, da greva narest prepis v Trzin in ne recimo na AMZS. Ker ima tam svoje ljudi, se poznajo med sabo.

Pa da ne bi misli kdo, da imam kaj pred ljudmi druge narodnosti, tud jaz imam veliko "mešane krvi". Ampak mogoče ga bo kdo zaradi tega lažje prepoznal.

Zaradi tega nočem imet predsodkov in če bom še kdaj prodajala avto, ne bom gledala na to, kakšen naglas ima človek, ampak če bo začel neki mutit in se že prvih pet minut cincat za ceno, se ne bom več ukvarjala z njim.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če jul 29, 2010 5:59 pm

Maja, Maja a je tebi tega treba.

;)

Uporabniški avatar
djdare
Nov uporabnik

Napisal/-a djdare Če jul 29, 2010 9:52 pm

Pozdravljeni! Verjeli ali ne prebral sem celo temo "Nategatorji!!!" in sedaj vas sprašujem za mnenja (nasvet, pomoč) pri nakupu avtomobila.
Ogledano imam tole:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3968625&show=1
Avto sem si že ogledal, vidijo se znaki uporabe, volan lepo ohranjen, na pokrovu motorja nekaj manjših poškodb od kamenčkov, sedeži tudi lepo ohranjeni. Trgovec mi je takoj povedal da je avto uvožen iz Francije, da ima pri njih opravljen veliki servis (osebno preveril samo mikro jermen ki je nov) ter garancijo eno leto preko družbe CarGarantie ne glede na prevožene kilometre (Peugeot Levja Priložnost). Ne moti me da je avto uvožen, dosedaj sem vozil dva (Audi A4 2.0TDI 2006-Italija ter VW Touran 1.9TDI-Francija) in z nobenim nisem imel nobenih težav. Redni servis, gume in to je bilo to. Drugače sem dobil dokaj dober občutek.

in tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3786929&show=1
Tudi tega sem si že ogledal v živo. Znotraj lepo ohranjen, prodajalec ob vprašanju če je bil kaj barvan prinese merilec laka in pomeri avto. Barvan pokrov prtljažnika, ostalo štima. Spredaj nekaj poškodb od kamenčkov (ena večja na robu pokrova motorja) opravljen veliki servis (nalepka na vezni steni, (sedaj vem da se jo da celo naknadno "ustvariti")). Drugače sem dobil dober občutek, le prodajalec me mogoče ni jemal resno (bil sem oblečen v kratke hlače in kratke rokave).

Zanima me kakšne izkušnje imate z dotičnima avtohišama.

Tole pa grem gledat jutri v LJ:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3946170&show=1
Tukaj pa me zanima če kdo pozna avto, ker kilometrov je res malo, avto je uvožen iz Italije opravljen ima samo en servis in ta je vpisan v servisno knjigo.

Najlepša hvala za informacije. Prijetno noč še naprej...

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 30, 2010 7:07 am

simply je napisal/-a:Maja, Maja a je tebi tega treba.

;)

:?:

djdare - od fanta sodelavec se je zadnjič hvalil, da zna prevrteti vsakemu avtu km. Jaz ti predlagam, da greš na ogled skupaj s kakšnim mehanikom, če nimaš te možnosti, pa pelji avto na pregled, to je naj. zihr. Ostalo pa bodo povedali drugi....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 30, 2010 7:18 am

MajaI je napisal/-a:

;)

djdare - od fanta sodelavec se je zadnjič hvalil, da zna prevrteti vsakemu avtu km. Jaz ti predlagam, da greš na ogled skupaj s kakšnim mehanikom, če nimaš te možnosti, pa pelji avto na pregled, to je naj. zihr. Ostalo pa bodo povedali drugi....

jaz se glede tega nebi hvalil, ta očitno nima razčiščenih pojmov kaj sme govoriti in kaj ne.

Uporabniški avatar
djdare
Nov uporabnik

Napisal/-a djdare Pe jul 30, 2010 7:53 am

MajaI je napisal/-a: :?:

Za obisk z mehanikom žal trenutno nimam možnosti (dopusti).
Glede pregleda se bom še odločil ko avto sam pogledam.
Mogoče kdo od forumašev pozna avto. Vse informacije so dobrodošle. Hvala.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 30, 2010 9:44 am

adis je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:

;)

jaz se glede tega nebi hvalil, ta očitno nima razčiščenih pojmov kaj sme govoriti in kaj ne.

ja, ni lepo nategovat ljudi, ampak eni pač za denar naredijo vse. o takih ljudeh imam svoje mnenje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov