Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jul 30, 2010 12:42 pm

Še eni nategatorji - Avtohiša Kolmanič na Avtomobilski 12 v MB.

Sestri so dali zelo ugodno ponudbo za Peugeot 107, poslali so jo po mailu. Ko je prišla osebno, pa niso nič več vedeli o tem in so jih postavili za 1500 višjo ceno. Tisto ponudbo pa naj bi sestavil prodajalec, ki je zdaj na dopustu in oni nič ne morejo. Glede na to, da je prišla iz Lj. v Mb. in da je brez avta, je bila seveda zelo jezna. Tudi v računalnik niso šli pogledat, da bi preverili to ponudbo, kasneje so ji pa poslali obrazložitev po mejlu, da je s tem mesecem prišel ven nov cenik in da je so se vozila medtem podražila. Da naj bi ona gledala star cenik, čeprav ji je to ponudbo nekaj dni nazaj poslal njihov prodajalec.

Prijavila jih je na Peugeot Slovenija in na tržni inšpektorat, tako da zdaj čaka na kakšen ukrep.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 30, 2010 4:57 pm

MajaI je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:Jaz imam pa eno zelo slabo izkušnjo s prodajo avtomobila, zato bom naslednji avto prodala avtohiši, če bom le finančno lahko.

Tip je prišel iz Domžal, žal njegovega imena ne vem, je pa po rodu Makedonec, kar se takoj ugotovi po naglasu (da ne bi kdo mislil, da imam kaj proti drugim narodnostim, niti slučajno)

kako pa po naglasu ves da je bil makedonc?

- vem, da je bil Makedonec, ker dobro poznam ta naglas, ga ni težko zgrešiti. Pa potem je tudi sam povedal, ko sta se z očetom pogovarjala.

sm skoraj prepricana da si zamenjala makedonca za albanca...sploh pa sm v to preprican ker si napaisla da ga ni tezko zgresit.makedoncev je pa v slovenija malo v primerjavi z drugimi narodi z bivse juge...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe jul 30, 2010 11:49 pm

MajaI je napisal/-a:Še eni nategatorji - Avtohiša Kolmanič na Avtomobilski 12 v MB.

Sestri so dali zelo ugodno ponudbo za Peugeot 107, poslali so jo po mailu. Ko je prišla osebno, pa niso nič več vedeli o tem in so jih postavili za 1500 višjo ceno. Tisto ponudbo pa naj bi sestavil prodajalec, ki je zdaj na dopustu in oni nič ne morejo. Glede na to, da je prišla iz Lj. v Mb. in da je brez avta, je bila seveda zelo jezna. Tudi v računalnik niso šli pogledat, da bi preverili to ponudbo, kasneje so ji pa poslali obrazložitev po mejlu, da je s tem mesecem prišel ven nov cenik in da je so se vozila medtem podražila. Da naj bi ona gledala star cenik, čeprav ji je to ponudbo nekaj dni nazaj poslal njihov prodajalec.

Prijavila jih je na Peugeot Slovenija in na tržni inšpektorat, tako da zdaj čaka na kakšen ukrep.

Hahahaha na inspektorat :cry :cry :cry

Ja, obeta se vecmiljonska tozba, ker je sestra bila oskodovana za celih 20 €.

Jaz tukaj ne vidim nobenega natega, ampak morebitno napako prodajalca.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So jul 31, 2010 2:17 pm

rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 So jul 31, 2010 2:44 pm

[quote="mire"]Sem ga milslil kupit, pa sem se premislil.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3970581&show=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... &picture=6[/quote]

nevem točno kaj se ga gre ta KREATIVNI NAJEMI,sem gledal oni imajo večina avtomobilov iz mobile.de.....kot jaz vem je to kaznivo :?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ So jul 31, 2010 3:25 pm

Ne razumem ? In kje je tukaj nateg ?

Za ceno, ki jo je sam dolocil, vam iz Nemcije pripelje Alpino, ki tam pac stane 16k € manj.

Lahko si pa tudi sam gres ponjo, njegova storitev je pac toliko drazja.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jul 31, 2010 4:30 pm

Njegova "storitev"? Za 16k se mu pokenjam na pisarniški stol :roll: In nevem kaj mislijo s tistim EU najemom - da bo prodajalca prepričal da mu posodi avo za teden in pripelje nazaj? Mogoče res ni nateg v končni fazi, je pa to zelo fino za naš ugled...
Me prav zanima koliko naivnežev se bo našlo. :shock:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So jul 31, 2010 6:43 pm

Courage™ je napisal/-a:Ne razumem ? In kje je tukaj nateg ?

Za ceno, ki jo je sam dolocil, vam iz Nemcije pripelje Alpino, ki tam pac stane 16k € manj.

Lahko si pa tudi sam gres ponjo, njegova storitev je pac toliko drazja.

Ne mislit,da ga resno kupujem :D .
Jst sem ga dal pac v to temo nateg ni,ker se sam odlocis a ga bos sel sam iskat al ne.
Toda za mene to ni neka resnost poslovanja,da lepis najbolj zanimve avtomobile z nemske strani pa pol kao tle nam prodajas.
Lp in lep vikend :D :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ So jul 31, 2010 7:56 pm

sebaveh je napisal/-a:Njegova "storitev"? Za 16k se mu pokenjam na pisarniški stol :roll: In nevem kaj mislijo s tistim EU najemom - da bo prodajalca prepričal da mu posodi avo za teden in pripelje nazaj? Mogoče res ni nateg v končni fazi, je pa to zelo fino za naš ugled...

Jebemomater, ce ti je cena previsoka pa se znajdi, on je tukaj le dal svojo ponudbo, ki je sicer draga, ampak verjemi, se najdejo kupci :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jul 31, 2010 8:26 pm

Courage™ je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Njegova "storitev"? Za 16k se mu pokenjam na pisarniški stol :roll: In nevem kaj mislijo s tistim EU najemom - da bo prodajalca prepričal da mu posodi avo za teden in pripelje nazaj? Mogoče res ni nateg v končni fazi, je pa to zelo fino za naš ugled...

Jebemomater, ce ti je cena previsoka pa se znajdi, on je tukaj le dal svojo ponudbo, ki je sicer draga, ampak verjemi, se najdejo kupci :)

Ja tej ki se najdejo so nategnjeni. Prodajalec je nategator.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jul 31, 2010 8:33 pm

nategator je nekdo ki ti proda unicen avto,pokvarjen avto,neizpraven avto ,avto ki ima prevrtene kilometre,avto ki je bil razsut pa tega ne pove,avto ki nima davkou placanih.
en k ti proda avto ki je v top stanju po ppac predragi ceni pa pac ni nategator.tist k ga za ta dnar kup pa ne prever dejanske cene pa to je pa pac naumn da je to naredu.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad So jul 31, 2010 8:36 pm

Blinder je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

Človek je postavil svojo ceno, če je za nekoga predrago, to še ne pomeni da človek nateguje.

Nategator bi bil, če bi prodal pokvarjen avto. Če je z avtom vse ok in je človek postavil svojo ceno, da ti avto pripelje iz nemčije (al odkod pač) to zame ni nateg.

Vsaj moje mnenje.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jul 31, 2010 8:46 pm

Senad je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

Človek je postavil svojo ceno, če je za nekoga predrago, to še ne pomeni da človek nateguje.

Nategator bi bil, če bi prodal pokvarjen avto. Če je z avtom vse ok in je človek postavil svojo ceno, da ti avto pripelje iz nemčije (al odkod pač) to zame ni nateg.

Vsaj moje mnenje.

Predstavljaj si , da kupiš tale avto od tega posrednika in drugi dan vidiš (še star) oglas na nemški strani za tvoj auto za 16k € manj. Kaj boš se počutil nategnjenega al zadovoljnega? :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So jul 31, 2010 9:01 pm

Ja, a ni osnovna ideja preprodaje, da stvar prodaš dražje kot si jo kupil? Ne boš verjel, ampak bi rekel, da večina, ki uvaža avtomobile iz tujine posluje po tem načelu ;)

Vsak prodajalec mora primarno gledati na svoj zaslužek. Na kupcu pa je, da bo precenil in se pozanimal ali je stvar vredna svojega denarja..., če je naiven je pa to izključno njegov problem.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ So jul 31, 2010 11:00 pm

Blinder je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

Vsaj moje mnenje.

Predstavljaj si , da kupiš tale avto od tega posrednika in drugi dan vidiš (še star) oglas na nemški strani za tvoj auto za 16k € manj. Kaj boš se počutil nategnjenega al zadovoljnega? :)

Get your facts straight.

To ni nategancija, clovek je preprodajalec, stvar bo kupil in jo drazje prodal. Potemtakem je nategancija celo tvoje zivljenje, nebos verjel, tudi v kaficu ko pijes sok ga je lastnik kupil za sigurno 50% prodajne cene :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Ne avg 01, 2010 7:48 am

Blinder je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

Vsaj moje mnenje.

Sej sem napisal, kaj je zame nateg.

PS: Nateg je bil ko sem kupil moj avto, ker nisem ziher da so kilometri ok, in spredaj je bil "zaleten".

Uporabniški avatar
avtomobili001
Nov uporabnik

Napisal/-a avtomobili001 Ne avg 01, 2010 11:24 am

uglaunm ta BMW serija 7: Alpina B7 KN0095,ki ima ceno 61 900 eur pri kreativni najemi je čist realna zaradi davkov,ki pridejo zelo visoko......ampak nepošteno je to,če se ti odpraviš v Trzin gledat avto pa videš da tega vozila sploh ni tam ampak so samo slike iz Nemčije...

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Ne avg 01, 2010 12:31 pm

avtomobili001 je napisal/-a:uglaunm ta BMW serija 7: Alpina B7 KN0095,ki ima ceno 61 900 eur pri kreativni najemi je čist realna zaradi davkov,ki pridejo zelo visoko......ampak nepošteno je to,če se ti odpraviš v Trzin gledat avto pa videš da tega vozila sploh ni tam ampak so samo slike iz Nemčije...

Temu se pa reče nateg :) Se strinjam.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne avg 01, 2010 12:54 pm

Sej pa ne gres kr na pamet gledat avta, verjetno prej poklices pa se pozanimas, se dogovoris za ogled, al se motim ? Nevem ce kdo kr gre brez da bi prej poklical.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne avg 01, 2010 4:23 pm

Ja in ko ga predhodno pokličeš, da bi se rad najavil za ogled ti bo pa kaj rekel? "Ja gospod avto je pa v Nemčiji". V oglasu nikjer ne piše da avta ni v Sloveniji, niti ne piše kot ponekod pred ogledom se najavite - torej je neke vrste nateg.

In pol lahko s človekom samo debatiraš preko telefona in kupiš avto glede na slike.. :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov