J.McLane je napisal/-a:@Jerch, Tipičen primer nepoznavanja in strahu pred nečem novim, glej moj podpis, tam imaš tudi vse stroške vpisane (3 leta), mestne vožnje imam samo ca 20%.
TSI in DSG sta pa dve najbolj kvarljivi kratici v avtoindustriji, sem slišal v gostilni, pa tudi v eni dolgi temi tu na forumu
Jerch_ je napisal/-a:brezpredmetna debata, ker v sloveniji ni mesta oz strnjenega naselja, kjer bi hibrid sploh prišel do izraza.
Bucko99 je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:brezpredmetna debata, ker v sloveniji ni mesta oz strnjenega naselja, kjer bi hibrid sploh prišel do izraza.
Priporočam, da z znancem probata eno Toyoto Hybrid - če je nezahteven je to toImajo u BTCju testno.. stane vaju samo kolikor bosta porabila za benz.
Je pa res če se veliko vozi po AC( 130km/h +), potem ne pride v poštev, no saj tudi 1.6 Tdi potem ne..
Aja pa če je ljubitelj traktorjev potem tudi nima smisla...
J.McLane je napisal/-a:Ima tašča 1.6 TDI pa ima 1 l višjo porabo (5,7 l zadnjih 5k km) kot jaz na istih relacijah, samo ona verjetno ne zna vozit
gasolinedream je napisal/-a:Pozabljate da je tudi Prius ni tako mali avto, ter da ima 100kW: )
PRIUS plus 2014: Top speed (km/h) 165
Acceleration 0-100 km/h (s) 11,3s
85 g CO2/km
http://www.toyota-center.si/wp-content/ ... s-plus.pdf
OCTAVIA greenline 2014: Top speed (mi/h) 128 = 205 km/h
Acceleration 0-60 mi/h (s) 10,6s - v EU navajajo 11,6s do 100km/h
85g CO2/km
VIR: http://listers.co.uk/New/Cars/Skoda/Oct ... _III/63667
Test drivers agree that the Toyota Prius isn’t particularly quick, but they still think it offers enough power to suit most drivers. Reviewers say that the transition between gas and electric power is quick and seamless, but a few critics note that the gas engine can sound noisy and unrefined.
"Acceleration in the 2014 Toyota Prius is far from sprightly, but it should be adequate for most buyers." -- Edmunds
"Due to the seamless transition between electric motor and gasoline engine, driving the 2013 Toyota Prius hybrid is a surprisingly drama-free event." -- Kelley Blue Book
"Kind of slow from a stop, but as the motors spool up, the Prius moves with steady abandon. Its best attribute is mid-speed throttle response. Again, it's not quick, but power comes on immediately thanks to the assistance of the electric motor." -- Consumer Guide
"I'm less enthused, though, about how the power is delivered compared with a conventional car or a pure EV - which is to say that it happens with some hesitation and surging, often accompanied by the gas engine revving or droning at seemingly inappropriate times." -- Cars.com
peroRS je napisal/-a:shaq32 je napisal/-a:To je ta problem, ni šans da dobiš 3 jurje popusta pri Octavii. Jaz sem po konfiguratorju iz 25.500 prišel na 24k s popustom.
Je že bila debata na temo teh popustov. 1500€ popusta na ponudbo ti bo napisal vsak trgovec, tudi če si 18-letnik, ki pride samo pasti firbec v salon.
Nato se pa začne pogajanje. Pa ne v smislu, kot počnejo nekateri, da s ponudbami letajo do 4-5 trgovcev in praktično izsiljujejo popuste.
Še stotič ponavljam, pa ne bom več. Če si resen kupec in pokažeš zanimanje boš dobil tudi resen popust. Seveda precej pomaga, če si redna stranka
ali pa če te pripelje nekdo, ki je že kupil avto. Potem se takoj šteješ za večjo stranko, kot nekdo, ki kupi en avto na 10 let in ga potem ni več na vidiku.Jerch_ je napisal/-a:potem se sploh ne splača na gotovino, ker te 4% rajše gotovino kam investiraš.
To vsekakor, sploh zdaj ko je brezobrestno financiranje. Daš malo večji polog, ostalo gotovino vežeš na banki in ti že obresti plačajo 2-3 obroke letno, odvisno od zneska.
MBtouran je napisal/-a:Zame je pomembno se kaj drugega kot zgolj motor in menjalnik. Oddaja Volan je naredila lepo primerjavo z aurisom dizlom in hibridom ini ga je dizel neso.
J.McLane je napisal/-a:Ja 90 konjski 1.4 dizel mlinček
J.McLane je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Zame je pomembno se kaj drugega kot zgolj motor in menjalnik. Oddaja Volan je naredila lepo primerjavo z aurisom dizlom in hibridom ini ga je dizel neso.
Ja 90 konjski 1.4 dizel mlinček
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov