Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: škoda octavia

Napisal/-a sonic Če maj 15, 2014 10:55 am

Cene se začnejo pri 20 jurjih za Golfa z vstopnim bencinarjem? Hm, nekoliko drago, četudi gre res za posebni in kar dobro opremljeni akcijski model, ne vem no... za 20 jurjev bi nekako pričakoval vsaj še DSG zraven, če ne je to potem bolj qurc akcijski popust...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 15, 2014 10:58 am

Al to je karavan, ne navaden.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če maj 15, 2014 11:01 am

@Jerch, Tipičen primer nepoznavanja in strahu pred nečem novim, glej moj podpis, tam imaš tudi vse stroške vpisane (3 leta), mestne vožnje imam samo ca 20%.

TSI in DSG sta pa dve najbolj kvarljivi kratici v avtoindustriji, sem slišal v gostilni, pa tudi v eni dolgi temi tu na forumu =P
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če maj 15, 2014 11:15 am

tisti ki verjame da so sedeži v octaviji za 28k€ boljši od A4 "klopc" živi v utvari. Res je edino, da A4 za 28k€ nima vse te dodatne opreme kot jo ima octavia in pa da je prostorsko bolj utesnjen. To da se Audi začne šele pri 50k€ so itak zgodbice za lahko noč.

A4 je avto, ki ga trenutno kupiš za "smešen" denar. Zvočna izolacija, ergonomija, materiali, sedeži, detajli so pa par razredov nad octavijo. Pa to ne pomeni da je slaba. daleč od tega. Odličen avto, kater se pa z dodatno opremo konkretno draži.

lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če maj 15, 2014 12:19 pm

J.McLane je napisal/-a:@Jerch, Tipičen primer nepoznavanja in strahu pred nečem novim, glej moj podpis, tam imaš tudi vse stroške vpisane (3 leta), mestne vožnje imam samo ca 20%.

TSI in DSG sta pa dve najbolj kvarljivi kratici v avtoindustriji, sem slišal v gostilni, pa tudi v eni dolgi temi tu na forumu =P

vidim tvoj podpis, ki mi sicer nič ne pomeni, ker bi ti lahko v podpis dal tudi sosedovega 1.6TDI 90 konjev s podobno težo-razred, leto dni star in s podobno strukturo vožnje kot omenjaš. je pa ena bistvena razlika, za tega dizla vem kako bo prodat čez 10 let, kot tudi verjamem, da bo delal boljše kot omenjeni.

tudi sam vozim dizla s pospeški pod 7s in je pri moji vožnji poraba sicer dober liter višja kot tvoja. vem pa, da ga ni hibrida ki bi dosegal tako porabo na AC pri moji potovalni hitrosti in hkrati omogočal take pospeške.

nimam nič proti hibridom, ampak vrnimo se nazaj na OCTAVIO.
ker jo kupuje znanec mu skupam pomagati, vendar ga boli da bi do novega leta na keš lahko dobil za 20.000 greenline s xenonom in malenkost boljšim radiem, danes pa se je situacija očitno spremenila in še oskubljene iz zaloge ni možno dobit za ta denar.

mito155
nevem kako je pri audiju. pri bmw so osnovni sedeži klopce. če ne doplačaš so definitivno slabši kot pri škodi. to vem, ker imamo doma octavio2 in ker sem pred nakupom sedel na marsikateri bmwjevi klopci :D

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če maj 15, 2014 12:44 pm

Ima tašča 1.6 TDI pa ima 1 l višjo porabo (5,7 l zadnjih 5k km) kot jaz na istih relacijah, samo ona verjetno ne zna vozit :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 15, 2014 1:09 pm

Za 5.7l na 100km moraš že 2.0 tdi-ja kar žgat oz minimum 150km po AC po mestu je pa pod 5.7l brez problema oz se vrti okrog 5l ;)
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če maj 15, 2014 1:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če maj 15, 2014 1:09 pm

Jerch_ je napisal/-a:brezpredmetna debata, ker v sloveniji ni mesta oz strnjenega naselja, kjer bi hibrid sploh prišel do izraza.

Priporočam, da z znancem probata eno Toyoto Hybrid - če je nezahteven je to to :) Imajo u BTCju testno.. stane vaju samo kolikor bosta porabila za benz.

Je pa res če se veliko vozi po AC( 130km/h +), potem ne pride v poštev, no saj tudi 1.6 Tdi potem ne..
Aja pa če je ljubitelj traktorjev potem tudi nima smisla...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če maj 15, 2014 1:21 pm

Bucko99 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:brezpredmetna debata, ker v sloveniji ni mesta oz strnjenega naselja, kjer bi hibrid sploh prišel do izraza.

Priporočam, da z znancem probata eno Toyoto Hybrid - če je nezahteven je to to :) Imajo u BTCju testno.. stane vaju samo kolikor bosta porabila za benz.

Je pa res če se veliko vozi po AC( 130km/h +), potem ne pride v poštev, no saj tudi 1.6 Tdi potem ne..
Aja pa če je ljubitelj traktorjev potem tudi nima smisla...

no končno nekdo realno napiše.. znanec se vozi 95% relacijo. lahko mu predlagam, da proba, ker tudi mene zanima kako se obnese hibrid- predvsem v mestu.

J.McLane je napisal/-a:Ima tašča 1.6 TDI pa ima 1 l višjo porabo (5,7 l zadnjih 5k km) kot jaz na istih relacijah, samo ona verjetno ne zna vozit :roll:

pokukaj malo statistiko in ti bo hitro jasno kaj sem ti napisal. moj 2 literski dizel z 205 konji shaja pri 2400/o pri 150km/h in zmernimi pospeševanji precej boljše kot bilo kateri hibrid. ker hibridu na večinoma relaciji hibridni pogon sploh ne pomaga, še posebaj pa ne na AC. Skoda octavia greenline je za umerjenega voznika in seveda za drugačen stil vožnje, če želi motor optimalno izkoristiti. kot tudi tebi pravim, da so hibrid optimalni v mestu. v drugi temi predlagaš nakup yarisa hibrida itd, nekomu ki bi rad v mestu porabo pod 6l. odlično. zdaj pa se še tukaj v tej temi vrni na octavio in sprejmi, da se jih največ proda oskubljenih dizlov.. najmanj pa DSG, ... hja TSI 1.2 pa še vedno preveč glede na to koliko je bilo težav. kakorkoli- verjetno se kupci octavij ne borijo ravno za hitrostne rekorde ali pa prevažajo samo po mestih.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če maj 15, 2014 2:17 pm

Ok, moj prvotni namen je bil izpostaviti visoko ceno in primerjava te cene s hibridom, ki je nekoč veljal kot nekaj kar se cenovno nikoli ne splača. Splošno mnenje ljudi je kot kaže še vedno tisti da "se ne splača", ampak glede na cene se splača že takoj ko ga pripelješ iz salona, pa če potem kuri enako kot dizel.

Kot pravim, klasična motorna tehnologija se izpopolnjuje poraba pada ampak nakupne cene so se pa približale hibridu, zanimivo. A ni?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 15, 2014 10:48 pm

Daj najprej sam pri sebi razčisti, kako varčno voziš ti in kako npr. tvoja tašča. Porabo, kot jo imaš ti, pogosto dosegam z 11 let starim, težkim, že takrat "zastarelim" dizlom z 205, nič kaj preveč varčnimi gumami na 2,3 bara, s tem da ponavadi še prehitevam vmes. Mislim, da ni potrebno kaj dosti razlagat, kakšna bi bila poraba pri takšni vožnji z Octavio Greenline, ki ima deklarirano porabo od 3,2l dalje...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe maj 16, 2014 2:05 am

Pozabljate da je tudi Prius ni tako mali avto, ter da ima 100kW: )

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe maj 16, 2014 7:27 am

gasolinedream je napisal/-a:Pozabljate da je tudi Prius ni tako mali avto, ter da ima 100kW: )

dobro pa tema je o octavii. pozablja se potem tudi, da imam jst zadaj 245-35/18 gume, negreenline motor pa brez težav dosegam dober liter večjo porabo s 50kw viška, če smo že natančni.

prius je energisjko učinkovit, ampak daleč od tega, da bi bil z vso to mehanizacijo kaj dosti bolj učinkovit kot kakšen greenline. seveda ob pravilni uporabi! Kako pa če bit bolj učinkovit, če je kar nekaj kg težji, ima enak koeficient upora in širše pnevmatike..

PRIUS plus 2014: Top speed (km/h) 165
Acceleration 0-100 km/h (s) 11,3s
85 g CO2/km
http://www.toyota-center.si/wp-content/ ... s-plus.pdf

OCTAVIA greenline 2014: Top speed (mi/h) 128 = 205 km/h
Acceleration 0-60 mi/h (s) 10,6s - v EU navajajo 11,6s do 100km/h
85g CO2/km

VIR: http://listers.co.uk/New/Cars/Skoda/Oct ... _III/63667

nekaj na to temo se tudi piše po raznih člankih

Test drivers agree that the Toyota Prius isn’t particularly quick, but they still think it offers enough power to suit most drivers. Reviewers say that the transition between gas and electric power is quick and seamless, but a few critics note that the gas engine can sound noisy and unrefined.

"Acceleration in the 2014 Toyota Prius is far from sprightly, but it should be adequate for most buyers." -- Edmunds
"Due to the seamless transition between electric motor and gasoline engine, driving the 2013 Toyota Prius hybrid is a surprisingly drama-free event." -- Kelley Blue Book
"Kind of slow from a stop, but as the motors spool up, the Prius moves with steady abandon. Its best attribute is mid-speed throttle response. Again, it's not quick, but power comes on immediately thanks to the assistance of the electric motor." -- Consumer Guide
"I'm less enthused, though, about how the power is delivered compared with a conventional car or a pure EV - which is to say that it happens with some hesitation and surging, often accompanied by the gas engine revving or droning at seemingly inappropriate times." -- Cars.com

Iz vsega skupaj jst nimam duše, da predlagam nekomu Priusa pred octavio greenline, če se bo ta nekdo vozil večino po AC, relacijo. prepričan sem, da je prius precej bolj varčen, če se vsak dan v rush hour cijaziš od Mednega do centra Lj.

PS: Prius Plug in dosega precej boljše rezultate in še večjo razliko v mestni porabi verjetno
PS2: octavia greenline s podaljšano 6. prestavo se zelo komfortno pelje po AC tudi 150
PS3: Na vsako octavio dodaš lepo 10.000eu, da prideš do podobno opremljenega Priusa. Glede na kupovanje Yarisa izpred par let, vem da je politika Toyote taka, da so praktično nepopustljivi pri pogajanjih, kar pa očitno tudi skoda postaja :D

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe maj 16, 2014 8:08 am

Sem upal da ne boste vrtali naprej ker je off topick ampak OK.

Tisti, ki zagovarjate dizle, zagovarjate kot, da večina voznikov živi tik ob avtocesti in se vozijo zgolj in samo v službo ob avtocesti 50 km daleč. Dizel zmaga, tu ni dvoma, ampak zmaga za en pljunek, če se držiš omejitve 130 kmh. Na to temo je bilo že en kup člankov, zadnji bi bil tale:
http://www.roadandtrack.com/features/we ... luxury-car
Bodite pozorni v članku kjer piše o doseženi hitrosti 115 milj na uro ali 84 kmh, nič čudnega da je tak končni rezultat. Veliko analiz je bilo narejeno pri konstanti hitrosti, tule so dokaj natančni grafi pri konstanti hitrosti, rezultat:
Hitrost Prius Passat 2.0 TDI
80 kmh 3,6 l 3,5 l
96 kmh 4,1 l 4,0 l
112 kmh 5,2 l 4,9 l

Nižja kot bo hitrost bolj bo rezultat izenačen, če pa potem te podatke dopolniš še z zaviranji, hladnimi zagoni, nekaj semaforjev, pa pridemo do tistega kar je vidno na spritmonitorju (v okvirih 80-100 kW, 1.400 kg, 4,5 m).

V preteklosti je bilo za hibrida potrebno plačati konkretno premijo (2-4k €) in vsi izračuni razen 100% mestne vožnje so bolj kot ne padli v vodo. Zato še enkrat: danes dobiš za praktično enako ceno hibrida kot dobiš TDI z ročnim menjalnikom (Auris vs. Golf/Octavia), zato je brezpredmetno govoriti ali se hibrid splača, pravo vprašanje je kdo ponuja več za to ceno. Jasno če je vprašanje samo denar potem 1.4 dizel mlinček za 10k €, tako kot uporabnik Lada :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe maj 16, 2014 8:51 am

J.McLane se strinjam popolnoma s tabo in hrati verjamem, da bodo ljudje kot je moj znanec ob naslednji generaciji Priusa (glede na razvoj sem prepričan, sploh pa glede na ceno) zelo resno razmislili o hibridu.
Žal pa moraš priznati, da je eno živeti na obrobju Munchena in se voziti vsak dan čez mesto ali pa živeti ob Jarunu in se voziti ćez Zagreb, kot pa živeti v Sloveniji, kateri glavno mesto zaobkrožiš v 20min po obvoznici. Kot drugo naša država nima nikakršnih restrikcij za center mesta kar se tiče čistosti izpuha, CO2. Da ne govorim, da so subvencije mizerne. Samo pri uvozu se danes pozna DMV, ki ga ocenijo glede na CO2. To je sramota, ker v marsikateri razviti državi še na stare dizle tlačijo DPF, da bi sem jim več kot razpolovila registracija (in se jim vložek v DPF hitro povrne). Pri nas pa nič od nič. Samo represija..

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe maj 16, 2014 5:53 pm

Zame je pomembno se kaj drugega kot zgolj motor in menjalnik. Oddaja Volan je naredila lepo primerjavo z aurisom dizlom in hibridom ini ga je dizel neso.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe maj 16, 2014 6:00 pm

peroRS je napisal/-a:
shaq32 je napisal/-a:To je ta problem, ni šans da dobiš 3 jurje popusta pri Octavii. Jaz sem po konfiguratorju iz 25.500 prišel na 24k s popustom.

Je že bila debata na temo teh popustov. 1500€ popusta na ponudbo ti bo napisal vsak trgovec, tudi če si 18-letnik, ki pride samo pasti firbec v salon.
Nato se pa začne pogajanje. Pa ne v smislu, kot počnejo nekateri, da s ponudbami letajo do 4-5 trgovcev in praktično izsiljujejo popuste.

Še stotič ponavljam, pa ne bom več. Če si resen kupec in pokažeš zanimanje boš dobil tudi resen popust. Seveda precej pomaga, če si redna stranka
ali pa če te pripelje nekdo, ki je že kupil avto. Potem se takoj šteješ za večjo stranko, kot nekdo, ki kupi en avto na 10 let in ga potem ni več na vidiku.

Jerch_ je napisal/-a:potem se sploh ne splača na gotovino, ker te 4% rajše gotovino kam investiraš.

To vsekakor, sploh zdaj ko je brezobrestno financiranje. Daš malo večji polog, ostalo gotovino vežeš na banki in ti že obresti plačajo 2-3 obroke letno, odvisno od zneska.

Evo pero, ko bom kupoval novega se lahko obrnem nate?
Če mi zrihtaš magičnih 10%, ti dam 100 evrov na roke. :D

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe maj 16, 2014 6:26 pm

MBtouran je napisal/-a:Zame je pomembno se kaj drugega kot zgolj motor in menjalnik. Oddaja Volan je naredila lepo primerjavo z aurisom dizlom in hibridom ini ga je dizel neso.

Ja 90 konjski 1.4 dizel mlinček :lol:

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe maj 16, 2014 6:49 pm

J.McLane je napisal/-a:Ja 90 konjski 1.4 dizel mlinček :lol:

Če je za formulo 1 dosti 1.6 je še za aurisa dosti 1.4 ;)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne maj 18, 2014 4:11 am

J.McLane je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Zame je pomembno se kaj drugega kot zgolj motor in menjalnik. Oddaja Volan je naredila lepo primerjavo z aurisom dizlom in hibridom ini ga je dizel neso.

Ja 90 konjski 1.4 dizel mlinček :lol:

saj tudi hibrid ni kaj dost jaci. Morda na papirju.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov