Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a emozul So nov 15, 2014 3:18 pm

mavrica je napisal/-a:očitno prodajalec gleda enako praktično kot jaz. Bomo videli, kam bodo šli trendi v prihodnje. Če bo tako kot pri mobitelih, bo kmalu vse na dotik. Volvo je pa itak kitajski :lol:

Sam volvo ima za moj okus zelo lepo, če ne najlepšo notranjost.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka So nov 15, 2014 3:18 pm

mavrica je napisal/-a:očitno prodajalec gleda enako praktično kot jaz. Bomo videli, kam bodo šli trendi v prihodnje. Če bo tako kot pri mobitelih, bo kmalu vse na dotik. Volvo je pa itak kitajski :lol:

Moj se je še vedno iz Švedske pripeljal ;) Pa pustimo kapital zadaj, ker potem lahko odpremo novo debato -> tudi PSA Peugeot Citroën je v kitajskem solastništvu in glede na to, kako slabo jim kaže, je samo vprašanje časa, kdaj bo prišlo do večinskega / popolnega lastništva...

Drugače pa v mojem Volvu ni nobenega touch screena, za kar sem izredno hvaležna (touch ne samo, da je umazan, nikoli ni tako natančen kot je gumb), je pa vse tam, kot mora biti in na dosegu tudi zame, ki nisem med najvišjimi.

Slika

Kar se tiče položaja za volanom: če upoštevaš, kako naj bi pravilno sedel, je včasih res težko najti pravilno nastavitev.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 4:53 pm

Strelka, a ne kako je luštno, ko ga med vožnjo lahko vzameš v roko in imaš popolni nadzor, ne da bi za to mogel pogledati nanj :-) Kater Volvo pa imaš?

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka So nov 15, 2014 5:41 pm

V40

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 5:49 pm

Super, všeč so mi karavani!

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka So nov 15, 2014 5:58 pm

Ta je bolj hatchback kot karavan :)

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 15, 2014 6:03 pm

a nenavadno za žensko :-)

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker So nov 15, 2014 11:54 pm

Ženska za volanom, na kateremu je znak ki označuje moški spol.. :twisted: Drugače pa odlična izbira, volvo je ipak volvo, kdor ga nima, tega ne razume. Kdor ga ima, ga ima za vedno, sploh če ima od s60 naprej. Moj naslednji avto bo zagotovo volvo, če bojo finance že dopuščale. Do takrat ga bom pa še nekajkrat očetu vzel.. :)

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne nov 16, 2014 12:02 am

Sicer nobenega Volvota nisem še vozil. Me pa zanima, kaj je tako posebnega oz. zakaj je boljši od ostalih znamk @AssKicker? Sicer vem, da je v varnosti na vrhu ampak premium znamke ne zaostajao za njim , kvečjemu prehitevajo.
Don't worry, be happy ;)

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Ne nov 16, 2014 12:05 am

V resnici je to starodaven znak za železo kot simbol trdnosti, varnosti in zanesljivosti Volva. V starem Rimu je predstavljal simbol za planet Mars, od tod tudi boga vojne (glej, glej, Mars:) in tako smo prišli do moških... :lol:

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Ne nov 16, 2014 12:09 am

metor je napisal/-a:Sicer nobenega Volvota nisem še vozil. Me pa zanima, kaj je tako posebnega oz. zakaj je boljši od ostalih znamk @AssKicker? Sicer vem, da je v varnosti na vrhu ampak premium znamke ne zaostajao za njim , kvečjemu prehitevajo.

Moj Volvič je najbolj varen avto, kar jih je NCAP testiral, tako rekoč najbolj varen avto na svetu ;) Pa je najmanjši v družini.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Ne nov 16, 2014 12:12 am

Mhm zanimivo strelka :D Eh nima veze znamka, kar se kakovosti/zansesljvosti in podobnnih zadev tiče, je vse tam tam. Noja sj, drgač si pa, kar hitr dobila avto ali je bil že na zalogi?

Najbolj varen khmm, med najbolšimi že najbolj varen pa nemoreš rečt. A ni bil najbolj varen avto leta 2013 Qoros 3 :?: . Pa uno blazino za pešče imajo tud drugi avti, prav tako samodejno zaviranje itd..
Don't worry, be happy ;)

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Ne nov 16, 2014 12:19 am

Tole je zdaj izpadla kot reklama za Volvo :lol: Ni bil moj namen, tako da ne bom več. Saj če koga kaj zanima, se itak da vse preverit na spletu in na kakšni testni vožnji.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Ne nov 16, 2014 12:21 am

uff strelka si pa res varen avto izbrala, nisem nikol gledal zdaj pa vidim, da je najbrž res najbolši: http://www.euroncap.com/results/volvo/v40/485.aspx

Sicer so se testi zaostrili ampak tudi, če bi ga danes še enkrat testirali bi bil pomoje še vedno med najvarnejšimi.

good, good pa veliko varnih Km, ki so v tem avtu že tako ali tako varni :D
Don't worry, be happy ;)

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Ne nov 16, 2014 12:52 am

strelka je napisal/-a:Ta je bolj hatchback kot karavan :)

Zdaj mi je šele jasno. Volvo pod istim imenom trži čisto nov avto, za katerega sploh nisem vedel, da obstaja.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 16, 2014 1:39 am

strelka je napisal/-a:

Moj se je še vedno iz Švedske pripeljal ;) Pa pustimo kapital zadaj, ker potem lahko odpremo novo debato -> tudi PSA Peugeot Citroën je v kitajskem solastništvu in glede na to, kako slabo jim kaže, je samo vprašanje časa, kdaj bo prišlo do večinskega / popolnega lastništva...

Drugače pa v mojem Volvu ni nobenega touch screena, za kar sem izredno hvaležna (touch ne samo, da je umazan, nikoli ni tako natančen kot je gumb), je pa vse tam, kot mora biti in na dosegu tudi zame, ki nisem med najvišjimi.

Slika

Kar se tiče položaja za volanom: če upoštevaš, kako naj bi pravilno sedel, je včasih res težko najti pravilno nastavitev.

Stvar okusa sicer ..meni tole ni prav nič všeč. Še posebej tista štrlječa ročna zavora. Kot da bi nekaj pozabili pospravit.
Tudi na sploh me je zmeraj motila ta ročna, ne glede na znamko in model. To da so začeli z električno ročno, mi je nekaj najboljšega kar so izmislili zadnje čase.

Volvo mi je drugače super avto od nekdaj. Tudi ta V40 je zelo lep za videt. Vem da so odlični in varni avti, ampak vedno ko sem pokukal noter me je to navdušenje minilo. Preveč ene sivine in na sploh notranjost ni po mojem okusu.

Sory, no .... ampak če gledamo tkole :roll: :roll:
Slika
Slika

Na sploh cenim tiste znamke ki si upajo res nekaj novega dati ven. Citroen je recimo v tem še najbolj pogumen. Tudi Renault zadnje čase kar pogumno oblikuje :)

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne nov 16, 2014 7:20 am

Moram, priznati, da je P308 na tej sliki od znotraj res lep, ampak... Najlažje je vse tipke stlačiti na ku..... zaslon in se potem hvaliti o urejeni armaturki.
Ali je res treba vse funkcije iskati in tapkati +/- po zaslonu? Pa saj to ni res :huh: .
Ne morem si predstavljati med vožnjo nastavljati hitrost ventilacije, gretje, smer pihanja in še nešteto ostalih funkcij na natlačenem zaslonu na zaviti ali jamasti cesti in še povrhu v gostem prometu.
Bistveno dalj časa moraš imeti pogled usmerjen s ceste in se osredotočiti na zaslon, da najdeš in potem še s prstom zadaneš na kvadratek, kot pri klasičnih tipkah in gumbih. Na cesti pa se v tem času lahko dogaja marsikaj.
Zame je tak način upravljanje osnovnih funkcij preko touch screena v avtomobilu totalno zgrešen.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne nov 16, 2014 7:45 am

....najbrž si ga vsaj za en dan imel na testu, predvidevam?

Ker drugače je tvoje pisanje navaden spam. :huh: ;)

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne nov 16, 2014 8:20 am

Vozil ga res še nisem, priznam. Bi ga pa enkrat res rad :) .

Imam pa podobno nameščen in velik zaslon v Sportsvanu in mi je že ciljanje (med vožnjo!) po shranjenih radijskih postajah (pet velikih kvadratkov-ikon) na začetnem zaslonu, dosti bolj problematično kot pri prejšnjem, kjer so bile za vsako postajo posebej tipke.
Zelo sem bil presenečen, ko sem videl, da je izklop ASR-a možen le preko nadležnega iskanja na zaslonu in ni tipke. Ostale bolj "vsakodnevne" funkcije pa se upravljajo preko tipk in vrtljivih gumbov, kar je dosti lažje kot pri tochscreenu kakorkoli obrneš, saj vrtljiv gumb ali tipko lahko najdeš skorajda brez umika pogleda s ceste.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne nov 16, 2014 9:58 am

Pri novi 308 ali 309 kar pač bo se bi šel stavit, da bodo gumbe za ventilacijo vrnili nazaj kot jih ima večina in tudi števci dvomim, da bodo ostali tako kot so zdaj ker ni primeren za vse tipe ljudi (višina) in oni po moje ciljajo na vse ljudi z denarjem.... pustimo se presenetiti ;)
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov