Indel je napisal/-a:Tretja stvar je pa ta, da so mi mojega starega VW na Peugeotu za 1000eur več ocenili kot na VW kar je sramota za VW prodajalce. Prvi lastnik sem, garažiran, niti ene pikice na vozilu, nikoli barvan, niti kramboliran, redno servisiran-še nekaj malega je garancije ostalo... in na eni izmed VW avtohiš(ki mi ga sicer niso ocenili), prodajajo isti avto kot je moj(isti motor, isti model, isti letnik, ista barva, ista oprema, moj jih ima še precej manj prevoženih in njihov je tretji lastnik) za 2000 eur več kot so meni ponudili pri drugem VW pooblaščencu.
Da si eden preprodajalec ne bi tukaj gor drznil mi pisati na privat sporočilo, da bi kupil moje staro vozilo, tako kot se je to dogajalo ko sem odprl to temo, ker s preprodajalci nočem imeti nič. Čeprav te pooblaščene avtohiše niso skoraj nič boljše od njih.
Če je to res, kar si napisal glede VW-ja, ga boš prodal v enem dnevu za povprečno ceno na Avto.net-u, razen, če je kakšna ''čudna'' izvedenka. Tako da je to razpredanje, koliko ti kdo da čisti bullshit. Razen, če ti jurja nič ne pomeni in ga boš vseeno dal raje Peugeot dilerju.
Še komentar na tisto glede privat sporočil: če se ti tako gre za ceno, ne vem, zakaj ne odgovarjaš preprodajalcem, morda ti bo pa kdo dal dobro ceno. Ali imaš kakšno sentimentalno navezanost na avto in ne sme prit v roke preprodajalca?
Indel je napisal/-a:Ko je pa avto star se pa tako vsi gibljejo s ceno tu nekje. Še najbolj je žalostno, ko kupci gledajo samo letnik, prevožene kilometre pa nihče in na koncu ponudijo isto ceno za neko vozilo ki jih ima prevoženih 60.000 ali pa 120.000. Še celo raje vzamejo 1 ali 2 lete mlajšega nabasanega z opremo, kilometri pa tako niso pomembni tudi če jih je 150.000km. Če bo pa jutri kaj crknilo pa tako ni pomembno, samo da je oprema in mlad letnik.
Vidim, da nisi že kar nekaj časa prodajal avtomobila (pa ne preprodajalcem). Ker to kar si napisal za končne kupce niti najmanj ne drži. Drži pa za nategune, ki potem zvrcnejo kilometre nazaj, še najraje pa imajo tak avto, ki ni bil servisiran na pooblaščencu.
Sicer pa vprašanje: zakaj misliš, da ima cca. 70% rabljenih avtov pri nas zvrtene števce? Zato, ker kupce prevoženi km sploh ne brigajo?
Kar se pa tiče dileme 308 in Golf 7. Pač, razmisli kaj ti največ pomeni in potem kupi tistega, ki ti najbolj ustreza. Sam ne bi bil niti najmanj v dilemi

.