Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Nakup rabljene Corse GSI ali Clio GT oz...

Napisal/-a pskoda To okt 27, 2015 6:15 pm

IgorMM je napisal/-a:z tako porabo se kr sprjazn na 17" v mestu z tem motorjem pod 10 neboš prišel (edino če boš jajcal)
ko boš dal zimske 195 16" gor bo pa tm 8-9 l :)

Vse se da ;)
Priponke
20121122_112334.jpg
12022011457.jpg
Zadnjič spremenil pskoda, dne To okt 27, 2015 6:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To okt 27, 2015 6:20 pm

uf, to je pa konkretna poraba za pazljivo vožnjo :o. Razumem da bi ga žgal, pol se nebi čudu.. Jaz bi vsekakor dal pregledati če je vse ok. Mogoče ga je prejšnji lastnik ravno zato prodal?
No escape from the mass mind rape...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin To okt 27, 2015 6:30 pm

IgorMM je napisal/-a:kolega ima opc corso isto tuning opravljen.
moj oče se je vozil z corso 14dni imel povprečno porabo mestno 8,6 po bc
jst sem vozil 3dni je bila povprečna 11l po bc
latnik se vozi že 4 leta pod 12l po bc nesprvi (pa tudi nešpara kej preveč)
avto je narejen da se gon 8)

Ej to sem tud jst ugatvljaj. Zdj ko sem se neizmerno trudil da bi imel majhno porabo sem jo imel dejansko vecjo kot ko sem ga gonil... kako je to mogoce??

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin To okt 27, 2015 6:44 pm

50km absolutnega jajcanja poraba 12.7l

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To okt 27, 2015 9:15 pm

Vprašaj uporabnika _furby_. On jo je na relaciji spravil pod 6, mislim da je celo pico dobil, ker je stava padla :D
No escape from the mass mind rape...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin To okt 27, 2015 10:28 pm

a_sist je napisal/-a:Vprašaj uporabnika _furby_. On jo je na relaciji spravil pod 6, mislim da je celo pico dobil, ker je stava padla :D

Ja on ima fantasticno porabo. Ima pa identicen avto kot jaz. Tko da ocitno ima tok drugacen tuning/mapo narejeno...? Mogoce skopiram njegovo mapo hahaha:)

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin To okt 27, 2015 10:31 pm

a_sist je napisal/-a:uf, to je pa konkretna poraba za pazljivo vožnjo :o. Razumem da bi ga žgal, pol se nebi čudu.. Jaz bi vsekakor dal pregledati če je vse ok. Mogoče ga je prejšnji lastnik ravno zato prodal?

Ja sej to pravm! Zato mi je cudn kako ima lahko tako veliko porabo po izredno pazljivi voznji, pa tudi ce je po mestu...
Mogoe ideja kam oz. komu naj dam pogledat?

Ja cist mozn da mu poraba ni bila vsec...

Zdj sm za nalasc 20 km zelo nepazljivo in agresivno vozil. Poraba je identicna kot ko sem pazljivo vozil.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Sr okt 28, 2015 12:03 am

Sam sem šel z Mitom 1.4T 135 probat min porabo, izven naselij, vmes par naselij, kar nekaj klancev, samo da sem prestavljal pri 2500 in vozil max 80, in sem spravil iz običajnih 10-11l na 6,3l.
Prej z 1.6 16V 105 se je pa tudi dalo prit iz 8-9l na 6,0l.

Tako da mislim da na 7l bi skoraj vsaj avto do 200KM moral prit.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 28, 2015 8:43 am

Đin je napisal/-a:Zdj sm za nalasc 20 km zelo nepazljivo in agresivno vozil. Poraba je identicna kot ko sem pazljivo vozil.

Probaj še preračunat na roke če BC slučajno laže, ker tole je res malo čudno.
Jaz sem imel 4 leta OPC-jko pa nisem imel take izkušnje oz nekje min je bila 5.4l kot se vidi zgoraj in max +15l.

Če boš peljal kar enemu bo samo priklopil na tester pogledal če je kakšna napaka kar po moje ni in on bo rekel, da pač ima tako porabo za te konje kar pa seveda ni res. Zelo velik problem bo najti človeka, ki se bo spustil v parametre komponent, ker večina sploh ne ve kaj je treba gledat, kdor pa zna ima pa itak preveč dela.

Želim ti veliko sreče in upam, da BC laže

ps.: zaradi takih in podobnih stvari jaz vedno kupim čisto nov avto, ker taki avtomobili so prej videli vse drugo kot normalno, umirjeno vožnjo (vsaj pri mojem je bilo tako)
Lp

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Sr okt 28, 2015 8:52 am

res je visoka poraba, al ti ne dela prav BC al pa je kaj drugega narobe
imam focusa 1.6 ecoboost čipan na 200hp in po 30.000km je poraba še vedno na 6.5L ( se pa vozim več al manj po regionalni cesti )

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Sr okt 28, 2015 9:15 am

pskoda je napisal/-a:Probaj še preračunat na roke če BC slučajno laže, ker tole je res malo čudno.

Če boš peljal kar enemu bo samo priklopil na tester pogledal če je kakšna napaka kar po moje ni in on bo rekel, da pač ima tako porabo za te konje kar pa seveda ni res. Zelo velik problem bo najti človeka, ki se bo spustil v parametre komponent, ker večina sploh ne ve kaj je treba gledat, kdor pa zna ima pa itak preveč dela.

Bom preracunal ja. To je vsekakor naslednji korak. Sicer se pa zdaj menim s kolegom, ki se s takimi stvarmi ukvarja. Bo pogledal ce ga kje nepotrebno prevec zaliva in ce je vse ok kar se zadeva mape.

Kar se napak zadeva sem pa pred nakupom peljal v avto moste (Opel) in so ze tm pregledal tudi to in so rekl da ni nobenih zapisov o napakah v racunalniku...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Sr okt 28, 2015 9:17 am

Fenix_ je napisal/-a:imam focusa 1.6 ecoboost čipan na 200hp in po 30.000km je poraba še vedno na 6.5L ( se pa vozim več al manj po regionalni cesti )

Uf, tole se pa zelo lustn slis! Cestitke!:)

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Sr okt 28, 2015 1:36 pm

Corsa ima 45l tank a ne? 40l + 5 rezerva? To pomeni da je ena "crtica" na stevcu za gorivo 5.67l. Zdj mi je za 68 km porabu eno crtico oz. se je ravnokar premaknil nanjo. Ce je odcitavanje tanka tocno potem mi je za 68km prabil 5,67l kar pomeni, da bi poraba na 100km bila 8,27 :) kar je pa premalo lol Boljs bom pa videl ko bo tank prazn, ampak do tam je pa se dolga, ker sem par dni nazaj napolnil cel tank...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr okt 28, 2015 5:27 pm

Za to da so tiste crtice SKRAJNO nenatancne se nisi slisal? Kako lahko tako nerazgledan clovek pride sploh do denarja za kupit tak avto?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Sr okt 28, 2015 5:36 pm

Blinder je napisal/-a:Za to da so tiste crtice SKRAJNO nenatancne se nisi slisal? Kako lahko tako nerazgledan clovek pride sploh do denarja za kupit tak avto?

Khm... ? Verjamem da so nenatancne, hvala.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 28, 2015 6:22 pm

Natočiš polen tank in resitiraš števec za kilometre oz jih daš na 0km. Ta polen tank bencina sprazniš, da je recimo noter še cca 1/4 bencina. Se zapelješ do bencinske natočiš polen tank pogledaš koliko litrov si natočil in na števec pogledaš koliko si prevozil.

Zdaj formula, da dobiš povprečno porabo je, da litre ki si jih natočil in kilometre ki si jih prevozil deliš in množiš z 100.

Primer: 40l / 450km x 100 = 8.88l se pravi v tem primeru je pokuril 8.88l na 100km

Upam, da je kolikor toliko razločno napisano, ker bolj razločno ne znam napisat.

ps.: tiste črtice bolj lažejo kot ljudje 1 aprila
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Sr okt 28, 2015 7:05 pm

Hvala, točno tako imam v planu sprobati. Glede nato da merim kilometre že od zadnjega polnega tanka, bom kar sedaj oz. jutri ko bom imel prevoženih 100km (po zadnjem polnem tanku) šel sprobati natankati do konca:) Res me firbec matra in ne morem čakati do praznega tanka:)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr okt 28, 2015 9:40 pm

a_sist je napisal/-a:Vprašaj uporabnika _furby_. On jo je na relaciji spravil pod 6, mislim da je celo pico dobil, ker je stava padla :D

Jaz sem mu jo pa plačal :lol: . Če bi meu dizla bi mu tak nafta nazaj pritekala :lol: :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 28, 2015 10:22 pm

Đin je napisal/-a:Hvala, točno tako imam v planu sprobati. Glede nato da merim kilometre že od zadnjega polnega tanka, bom kar sedaj oz. jutri ko bom imel prevoženih 100km (po zadnjem polnem tanku) šel sprobati natankati do konca:) Res me firbec matra in ne morem čakati do praznega tanka:)

Če sem jaz prov razumel si ti naredil 100km od kar si napolnil polen tank?
Če je to res imaš premalo kilometrov. Prevozi jih vsaj 300km nato natoči polen tank, ker bo meritev bolj natančna.
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Če okt 29, 2015 9:30 am

pskoda je napisal/-a:Če sem jaz prov razumel si ti naredil 100km od kar si napolnil polen tank?
Če je to res imaš premalo kilometrov. Prevozi jih vsaj 300km nato natoči polen tank, ker bo meritev bolj natančna.

Tako ja, 100km. Verjamem da bi bila meritev bolj natancna, ampak ze pri 100km bom videl ali BC laze ali ne, poleg tega bi danes ali jutri zelel avto odpeljati na valjcke in diagnostiko mape. Ob tem bi rad mojstre obvestil tudi o (pre)velikosti porabe...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov