Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Pe dec 15, 2006 11:44 am

moj nasvet je da greš na you tube pa si naložiš video od Top Gear pa napišeš kak avto bi mel, pa pogledaš test, pa ti bo takoj vse jasno...

drugače pa alfa je športen avto in ni nikakor clio ali golf, tak da ne primerjaj tele avte. če si navajen na golfa, kupi nemca... alfo je treba vozit, ne jajcat!

a ni tko alfisti?

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe dec 15, 2006 12:11 pm

če se avtomobili redno vzrdužuje ti bo vsak lepo tekel kar se tiče italjanov moj tipo v dveh letih samo olje pa termostat sicer pa je bil golf 4 avtomobili z največ okvarami leta 2001 al2002 nevem točno ker me ne briga ampak vem da je res in nevem zakaj vsi pljuvate čez italjanske avtomobile tisti ki ga še ni imel naj ne govori

hladov
Nov uporabnik

Kraj: primorska-bolj jugovzhodna

Napisal/-a hladov Pe dec 15, 2006 12:26 pm

UHHHH! Seveda ne bodo naredili oskubljenega avta samo zame. :ppppp Upal sem, da si bom lahko privoščil (ko bom lahko) eno alfico. :bow Ker pa sem se rahlo umiril :wink: zadnjih nekaj let se sedaj skoraj bojim da je zadeva preživa za moj stil. :twisted: ;)

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Pe dec 15, 2006 12:26 pm

Zaradi takih kot so nekateri na tem forumu si skor nebi kupu svoje prve alfe.
Samo glede na to da sem hotu avto z max. preformansi sem si vseeno ubodu alfo,
in neboste verjeli tko kot sem zadovoljen z tem avtom (formulo) še nisem bil z nobenim.

O okvarljivosti nebi kej preveč govoru ker se dosti manj kvari kot kaki renoji...

Preformace: lega na cesti :shock: , pospešek :shock: , oprema :shock: , oblika :shock: ...

Poraba, hja 12l povprečno, sam je pa tud 6cilindrov pa 180km.

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

alfista_
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a alfista_ Pe dec 15, 2006 2:16 pm

mislim da ima sport prav...
v zadnjih časih čujem veliko okvar renojev...
zdej pa nevem al odvisno na katerega naletiš al je to splošno :?:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe dec 15, 2006 2:19 pm

Sam naj se ne začne še o renojih :pray:

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Pe dec 15, 2006 3:02 pm

preziram renaulte ampak nehajte, ker je že prešlo mejo dobrega okusa... pustite ljudi na majo renaulte, ker če jih ne bi meli oni, bi se moral mi voziti z njimi.. ha ha ha

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Pe dec 15, 2006 3:12 pm

eclipse_R je napisal/-a:nek kvazi superiorni nivo odkar imaš to vsemogočno QV? Sicer pa samo odgovarjam na tvoje poste o meni ;)

lp

:jao: škoda komentarja :bonk
555

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris Pe dec 15, 2006 5:18 pm

Alfa Romeo dober ali slab avto :D to sploh ni vprašanje avto ni samo dober ampak je odličen in to lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Prav tako pa tudi nekaj mojih prijateljev ki niso kupili čisto nov avto ampak rabljenega in dela super samo redni servisi. Če meni kdo kaj reče čez alfico se mu lahko samo smejim, ker sem z njo izredno zadovoljen, moja alfica je že tretja pri hiši in niti z eno nismo imeli niti enega problema. Tako da jaz lahko samo rečem komur je avto všeč in ima predsodke, zaradi govoric naj avto kupi in mu sigurno ne bo žal.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe dec 15, 2006 6:43 pm

mel sem renoja... sedaj imam alfo.......

noč pa dan. res da sta 2 razreda razlike ampak vseeno.
alfa je avto pri katerem ne gledaš tolk na porabo.- sam ima 150 KM in porabo 10-11l ampak užitek pri vožnji odtehta vsak liter porabe :D
avto je sicer normalna limuzina 166 ampak ko se zavrti do 7k rpm ima večinajajčkov ogromno posla z njo- kljub 1.5tone :D res velja to da ima alfa športno srce !

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Pe dec 15, 2006 8:08 pm

to se morš odločiti sam za nakup avta ne pa spraševat kok se ta avto kvari, meni osebno so alfe všeč, ko sm se enkrat vozu z njo me je naravnost imresionirala (155 1.8 ts) je mela tudi veliko število kilometrov cca 210.000km in ni blo znakov utrujenosti. Tko mislim da si bom ko bo več dnarja tudi sam eno privošu. Pa čerav sem pristaš citroena :lol:

Tečko
Nov uporabnik

Napisal/-a Tečko Pe dec 15, 2006 11:09 pm

Glej Arhadzet kolkor sem jaz iz telih osmih strani debate razbral slabih znamk ni so pa slabi šoferji al pa slabi mehankarji :shock: :shock: :shock:

Če mene vprašaš izberi znamko ali model kateri je tebi všeč in boš najsrečnejši človek, samo prej se prepričaj, da avto ni bil od slabga šoferja in ga vozil k slabemu mehankarju ker bodo začetni stroški potem višji od načrtovanih in to ni važno katere znamke je avto ki ga boš kupil :D :D :D

Še malo heca off topic: sam sem kupil Lancio ker se po statističnih podatkih ta avto ne kvari, saj ga ni na nobeni listi med avtomobili z okvarami :bonk :woohoo :bonk

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Pe dec 15, 2006 11:17 pm

vepar je napisal/-a:mel sem renoja... sedaj imam alfo.......

noč pa dan. res da sta 2 razreda razlike ampak vseeno.
alfa je avto pri katerem ne gledaš tolk na porabo.- sam ima 150 KM in porabo 10-11l ampak užitek pri vožnji odtehta vsak liter porabe :D
avto je sicer normalna limuzina 166 ampak ko se zavrti do 7k rpm ima večinajajčkov ogromno posla z njo- kljub 1.5tone :D res velja to da ima alfa športno srce !

gre bol ko swift? :P

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris So dec 16, 2006 12:01 am

hhe :D
V mojmu svetu sam pa sam 3 znamke BMW, Audi in VW. :vrum
Na druge sploh ne trzam, kot da jih ni. :jy
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So dec 16, 2006 1:55 am

hladov je napisal/-a:UHHHH! Seveda ne bodo naredili oskubljenega avta samo zame. :ppppp Upal sem, da si bom lahko privoščil (ko bom lahko) eno alfico. :bow Ker pa sem se rahlo umiril :wink: zadnjih nekaj let se sedaj skoraj bojim da je zadeva preživa za moj stil. :twisted: ;)
... Saj tudi Aston Martin lahko voziš počasi ... :P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So dec 16, 2006 2:38 am

Mad: ne, ne moreš...ne moreš vozit močne mašine na 2.5k rpm..in počasi hodit gasa. To je rekel že moj nono, preden sem bil rojen in ima prav. Avto mora "dihat"...in ko diha 50 ali pa 350 konjev je ps le nekaj razlike ;)

Seveda pa lahko kupiš tudi ferrarija in ga voziš do 1500RPM...pa bo avto dihal? :cry:

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So dec 16, 2006 11:22 am

Recimo, da v zadnjem času dosti pogosto vozim eno kuln kišto z imenom S razred in V8 motorjem pa je tako nezanimiv avto, da ga niti malo nimaš želje vozit hitro, v bistvu ga sploh nimaš želje vozit pa magari ima V8 motor in skoraj 300 konjev. Edino, da ga sploh kdaj peljem je dejstvo, da član družine krade ključe od alfic vsak prost trenutek in potem se moram jaz bogi revež ubadat s tem avtom, če moram kam nujno it.

Medtem, ko je to pri alficah drugače pa čeprav nimajo tako velikih motorjev in toliko moči. Vedno jih je užitek peljati.

Glede okvar pa tako, omenjena kišta je v zadnjih 6tih letih ostala na cesti 7krat. Ostale tri Alfe pri hiši pa nikoli. Ampak pazi to. Ob zadnji okvari je popravilo menjalnika stalo več kot 1300000Sit. Toliko ni in ne bo stalo vzdrževanje alfa še vsaj nalsednjih 10 let.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So dec 16, 2006 1:27 pm

[quote="De_Tomaso"]Recimo, da v zadnjem času dosti pogosto vozim eno kuln kišto z imenom S razred in V8 motorjem pa je tako nezanimiv avto, da ga niti malo nimaš želje vozit hitro, v bistvu ga sploh nimaš želje vozit pa magari ima V8 motor in skoraj 300 konjev.quote]

sto ljudi sto čudi!!!
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So dec 16, 2006 4:08 pm

Zadnjič sem vozil Eclipsa ,res ,da letnik 92 ,ampak avto ima 2.0 motor in 150 km ,če se ne motim. Po pravici povedano gre res bolje kot pa moja alfa 1.6 box ,saj ma tudi skoraj 50 km več, pa je fajn filing ,ko lepi na sedež , pa res ,da je "športen" avto ,pa nizko sediž itd...V bistvu ima ker nekaj lastnosti športnika. BOm rekel ,za ta letnik super avtek, mi j evšeč! Ampak odkrito povedano, ko sem se nazaj v moj avto vsedel ,sem imel kr nasmešek na ustih,kr nekaj več je , ne znam povedat ,vseeno je nekaj na alfah. Tak ,da tisto popolnoma drži ,da ko imaš enkrat alfo je naslednji avto spet alfa! Seveda so izjeme, ampak v večini primerov je tak!Tak ,da nekaj majo alfice takega privlačnega :).
P.s Ja malo sem zašel iz teme ,amapak itak nisem edini :) LP
AH NI NAM LAHKO!

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Ne dec 17, 2006 12:58 pm

soso je napisal/-a:Zadnjič sem vozil Eclipsa ,res ,da letnik 92 ,ampak avto ima 2.0 motor in 150 km ,če se ne motim. Po pravici povedano gre res bolje kot pa moja alfa 1.6 box ,saj ma tudi skoraj 50 km več, pa je fajn filing ,ko lepi na sedež , pa res ,da je "športen" avto ,pa nizko sediž itd...V bistvu ima ker nekaj lastnosti športnika. BOm rekel ,za ta letnik super avtek, mi j evšeč! Ampak odkrito povedano, ko sem se nazaj v moj avto vsedel ,sem imel kr nasmešek na ustih,kr nekaj več je , ne znam povedat ,vseeno je nekaj na alfah. Tak ,da tisto popolnoma drži ,da ko imaš enkrat alfo je naslednji avto spet alfa! Seveda so izjeme, ampak v večini primerov je tak!Tak ,da nekaj majo alfice takega privlačnega :).
P.s Ja malo sem zašel iz teme ,amapak itak nisem edini :) LP

Zarad vonja po bencinu pa osmodele napeljave za elektriko je to. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov