Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 19, 2007 11:42 am

chgotom je napisal/-a:
Tečko je napisal/-a:Onidan sem videl starega hrosca letnik 1979 na prodaj za 10-jurjev $. Sam sem se podobnega se v Sloveniji komaj znebil pred leti, pa se placal sem, da so ga sploh odpeljali...

Ni kej američani so pa res čuden narod :D ;)

OK potem si pa predstavljal naslednjo situacijo. Kao eno mondeno upscale zabavo tam v LA-ju kamor pride masa folka, bizniserjev, producentov, dobrih mrh itd. itrd. Vsi v nekih ferarrijih, corvettah, mercedesih, teh je na tone, vsak ima isto.... Ti pa v ficku, starem hroscu.... kdo bo CENTER OF ATTENTION??? Ugani....ha? To se pa placa ker center of attention pomeni biznis kontakte, bejbe okoli tebe itd itd. Kapiras zdaj?

:)

LP iz Chicaga!

Youre sick you know that!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom To avg 21, 2007 7:50 am

FBR je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
Tečko je napisal/-a:Onidan sem videl starega hrosca letnik 1979 na prodaj za 10-jurjev $. Sam sem se podobnega se v Sloveniji komaj znebil pred leti, pa se placal sem, da so ga sploh odpeljali...

OK potem si pa predstavljal naslednjo situacijo. Kao eno mondeno upscale zabavo tam v LA-ju kamor pride masa folka, bizniserjev, producentov, dobrih mrh itd. itrd. Vsi v nekih ferarrijih, corvettah, mercedesih, teh je na tone, vsak ima isto.... Ti pa v ficku, starem hroscu.... kdo bo CENTER OF ATTENTION??? Ugani....ha? To se pa placa ker center of attention pomeni biznis kontakte, bejbe okoli tebe itd itd. Kapiras zdaj?

LP iz Chicaga!

Tole je slovenski forum in ne vem, cemu komentar v anglescini...?

Moj komentar je bil opis dejanske situacije (situacij), ki so kar pogoste tukaj. Zakaj bi bil potem jaz "sick" mi ni cisto jasno?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To avg 21, 2007 7:56 am

AVX je napisal/-a:jap mislim da je 20 % davka. Plus potem še homologacija, registracija.....

Ja ampak pozabil si propisat tole: pa ne bos uvazal iz ZDA kaksno garo za 2 jurja al pa avto, ki ga lahko kupis v Evropi morebiti se ceneje in to na vsakem oglu?

Govora je bilo o avtih denimo Mustang, Corvette, Viper, pa Pickup Truck-ih, pa SUVjih npr. Escalade in Navigator. Avto torej, ki bo res nekaj posebnega, nekaj kar bos z veseljem vozil naokrog in bil delezen zavistnih pogledov, ter kasneje z lahkoto prodal (s profitom) in avto, ki ne bo koncal na odpadu ampak pri zbirateljih oz. muzeju. Za to se pa ze splaca malo potrudit okrog papirjev in odstet kaksen cekin vec...

Lp iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To avg 21, 2007 8:02 am

Skyline je napisal/-a:Nekdo je ze napisal pa ni blo odgovora... kako pa je kaj s starejsimi ameriskimi muscle avti ... npr. kaksen 1967 Shelby Mustang al pa kaj takega. Ali tudi taksne stvari prodajate in kje se gibljejo cene ...

Aja pa samo tak informativno ... Nissan Skyline tam od 98 letnika dalje ? >)

Lp

Seveda lahko dobis tudi 67 Shelby, pa si res preprican, da ti tam 150-200 jurjev $ ni problem za izredno ohranjenega, kolikor se gibljejo cene za SHELBY-AMERICAN GT500?

Zanj in vse ostale starodobnike poglej na:

http://ww2.collectorcartraderonline.com/

Precej najdes tudi na ebay-u.

Lp iz Chicaga!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 21, 2007 9:05 am

chgotom je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Moj komentar je bil opis dejanske situacije (situacij), ki so kar pogoste tukaj. Zakaj bi bil potem jaz "sick" mi ni cisto jasno?

LP iz Chicaga!

Nimam proti tebi čisto nič personalno, ampak kot prvo preberi najprej svoje poste, potem govori kdo govori v angleščini. Kot drugo, za moje pojme so američani neumni (moje prepričanje in ga niti ne poizkušaj izbijat), ampak da so toliko neumni, da bodo ploskali če prideš s fičkom....forgetaboutit

P.S.: Ne se sekirat, ne bom več tukaj mešal gnoj, ampak ta izjava se mi je pa res zdela "Izjava meseca".

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo To avg 21, 2007 10:30 am

A misliš tega Shelbija? Nekje sem bral, da so dobijo po 80.000$. Po čem je pa kaj Dodge Charger?
Priponke
Shelby gt500.jpg

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone To avg 21, 2007 10:41 am

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To avg 21, 2007 10:49 am

FBR prinas bi ploskali če pride kdo z starim ameriškim vozom, ki je v barvi "rja" in jih prinas skorajda ni. Tam pa je ravno obratno.

V tistih krogih se gre vse za središče pozornosti.

In zakaj on piše včasi malo angleško? Če bi si prebral celotno temo, bi opazil da je že 15let v ameriki in z tem seveda malo pozabiš slovensko.

Se opravičujem za OT, ampak moral sem napisat...

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike To avg 21, 2007 4:06 pm

chgotom je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:jap mislim da je 20 % davka. Plus potem še homologacija, registracija.....

Ja ampak pozabil si propisat tole: pa ne bos uvazal iz ZDA kaksno garo za 2 jurja al pa avto, ki ga lahko kupis v Evropi morebiti se ceneje in to na vsakem oglu?

Govora je bilo o avtih denimo Mustang, Corvette, Viper, pa Pickup Truck-ih, pa SUVjih npr. Escalade in Navigator. Avto torej, ki bo res nekaj posebnega, nekaj kar bos z veseljem vozil naokrog in bil delezen zavistnih pogledov, ter kasneje z lahkoto prodal (s profitom) in avto, ki ne bo koncal na odpadu ampak pri zbirateljih oz. muzeju. Za to se pa ze splaca malo potrudit okrog papirjev in odstet kaksen cekin vec...

Lp iz Chicaga!
Make my day

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike To avg 21, 2007 4:08 pm

no o tem jaz govorim! Zakaj evropejca uvažati če pa si večji "frajer" če maš američana kot je chgotom napisal
Make my day

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom To avg 21, 2007 6:17 pm

FBR je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

LP iz Chicaga!

Nimam proti tebi čisto nič personalno, ampak kot prvo preberi najprej svoje poste, potem govori kdo govori v angleščini. Kot drugo, za moje pojme so američani neumni (moje prepričanje in ga niti ne poizkušaj izbijat), ampak da so toliko neumni, da bodo ploskali če prideš s fičkom....forgetaboutit

P.S.: Ne se sekirat, ne bom več tukaj mešal gnoj, ampak ta izjava se mi je pa res zdela "Izjava meseca".

Se vidi, da nisi bil nikoli tukaj... Pises na pamet po principu "baba rekla - baba kazala".

Niti nisi razumel, kaj sem hotel povedat s tem, ko je bil govor o hroscu in podobnem. Opisal sem ti DEJANSKO situacijo, ki sem jo sam parkrat dozivel - ne, ne pa nisem bil oni tip v hroscu, ce mislis.

Evo dva primera, stara dva dni nazaj:

1.) Svedska IKEA, ki prodaja pohistvo tudi tukaj ima noter v trgovini plakate s pohistvom nalozenim v stari FIAT 500. Vem, vem, ne Sloveniji ga niti povohal ne bi, tukaj pa je ATTENTION CATCHER, kaj naj ti recem. Vecina ljudi ga se ni nikoli videla, s svojo majhnostjo pritegne pozornost to pa je tukaj glavno!
2.) Na parkiriscu sem videl avto dealerja, ki je imel na prikolici (izgleda nevoznega) Autobianchi tam iz 60 ali 70 let. Okoli pa masa folka in to gleda kao eno svetovno cudo. V Sloveniji je to odpad, ce se ne motim... Spet isti princip, kot zgoraj. Zakaj ga ima? Parkiral ga bo spredaj pred trgovino, folk se bo ustavljal, gledal to cudno, majhno garo in morebiti se kaj kupil "ko so se tam ustavili..." Za to gre, preprosto.

Americani so neumni in pametni, tako kot Slovenci. Samo da je tukaj vsakega veliko vec - enih in drugih.

Lp iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr avg 22, 2007 8:13 am

Badmike je napisal/-a:FBR
ta zaden post je pa tisti tipičen Slovenski! (faušuja)
Da slovenec mora pokazati kaj ima. Mel bi nek luksuzen svto jedel pa iz konzerv!
Res mas to tipično mišljenje!
Ti se nebi motal okoli avtomobila ki še ga v življenju nisi videl?

Onidan me klice (ime ni vazno...) tam 15, 16-letni pubertetnik iz Slovenije (sodec po glasu...), razgovor pa je bil nekako taksen:

On: GUD DEY DU JU HEV MUSTANG OR KORVET?

Jaz: Ohhhhhh Dober dan mladi gospod iz Slovenije, saj se ni treba z anglescino trudit, znamo tudi slovensko! Seveda lahko dobite Mustanga ali pa Corvette, kateri letnik Vas pa zanima, s kaksno kilometrino/miljazo oz. o kaksnem cenovnem razredu je govora?

On: Mene sam mal zanima kolk to ponuca bencina?

Jaz: Pa ati in mama ne bosta huda zaradi telefonskega racuna?

Click.... On odlozi, ne jaz...

Take in podobne klice dobivam(o) na dnevnem redu. Izgleda nekateri se niso slisali za izrek: GET LIFE!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Napisal/-a Badmike Sr avg 22, 2007 12:14 pm

he he :D
Kaj vse človek ne doživi!
Make my day

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica Če avg 23, 2007 3:32 pm

Chogotom je napisal/-a:Evo dva primera, stara dva dni nazaj:

1.) Svedska IKEA, ki prodaja pohistvo tudi tukaj ima noter v trgovini plakate s pohistvom nalozenim v stari FIAT 500. Vem, vem, ne Sloveniji ga niti povohal ne bi, tukaj pa je ATTENTION CATCHER, kaj naj ti recem. Vecina ljudi ga se ni nikoli videla, s svojo majhnostjo pritegne pozornost to pa je tukaj glavno!
2.) Na parkiriscu sem videl avto dealerja, ki je imel na prikolici (izgleda nevoznega) Autobianchi tam iz 60 ali 70 let. Okoli pa masa folka in to gleda kao eno svetovno cudo. V Sloveniji je to odpad, ce se ne motim... Spet isti princip, kot zgoraj. Zakaj ga ima? Parkiral ga bo spredaj pred trgovino, folk se bo ustavljal, gledal to cudno, majhno garo in morebiti se kaj kupil "ko so se tam ustavili..." Za to gre, preprosto.

Americani so neumni in pametni, tako kot Slovenci. Samo da je tukaj vsakega veliko vec - enih in drugih.

Lp iz Chicaga!

tudi takšni avtomobili tukaj niso odpad ampak zanimajo le redke kater vejo za kaj se gre pri teh avtomobilih in znajo ceniti njihovo preteklost
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Če avg 23, 2007 3:41 pm

chgotom in sem mislil da se to samo znotraj države dogaja, ne pa iz enega kontinenta na drugega...

sedaj pa mene zanima, kateri avti dejansko so tam starejši od 30let, bol v stilu american musle z V8 mašino

v bistvi me zanima bol informativno, ker nekoč(čez kako leto ali več) želim nekaj podobnega kupit in obnovit v original stanje, da bi blo za nedeljske vožnje

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe avg 24, 2007 5:18 am

blind3k je napisal/-a:chgotom in sem mislil da se to samo znotraj države dogaja, ne pa iz enega kontinenta na drugega...

sedaj pa mene zanima, kateri avti dejansko so tam starejši od 30let, bol v stilu american musle z V8 mašino

v bistvi me zanima bol informativno, ker nekoč(čez kako leto ali več) želim nekaj podobnega kupit in obnovit v original stanje, da bi blo za nedeljske vožnje

Ne vem kaj s tem mislis.... moj odgovor bi bil: VSI :) :)

Posebej iskani in cenjeni so Mustangi tam 1966-1970, pa Corvette in poznih 60 in 70 let, pa Chargerji... Te high-collector avte bos tezko dobil (beri: najverjetneje sploh ne!) v razsutem stanju, torej za obnovo. Zbiratelji so to ze davno vse pokupili in kar se je dalo tudi obnovili. Da bo en tak Mustang 1967 kar tako naprodaj za 3 jurje in primeren za obnovo... dvomim. Poglej malo na:

in pa tudi na ebay. Tu se pazi raznih nateg, ki jih je na ebay-u vse polno.

Kaksne avte tu vozijo zbiratelji? Poglej moje postinge car show-ov in Plainfielda in Lemonta - sem dal gor nekaj 100 slik, ce se ne motim.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe avg 24, 2007 5:58 am

POSEBNA PONUDBA ZA SLOVENIJO - IZVOZ

1998 Cadillac DeVille D'Elegance

Motor Northstar V8 4600 ccm
St. sasije - VIN: 1G6KE54YXWU752154
Barva: Rdeca metalik
Prevozeno: 103K milj. Northstar motorji so znani, da delajo brez problemov 300-500K milj.
Avtomatski menjalnik.
Modri - XENON zarometi.
Oprema: belo usnje, CD, tempomat, nove gume, avtomatska klima spredaj in zadaj, centralno zaklepanje... ves luksusz!

Prvi lastnik, brezhibno CARFAX porocilo, ki ga prilozimo zastonj.

Lastnik je bil starejsi gospod iz predmestja Chicaga, ki je pred casom preminil - avto smo dobili na dealership od vdove

(dokazljivo z dokumenti). Usnje disi po novem, zadaj izgleda tako ni nihce nikoli sedel.

Avto je IZREDNO ohranjen!

Edmunds porocilo o avtu: http://www.edmunds.com/used/1998/cadill ... eview.html

Cena: US$ 4,500 + transport $1,500 do luke Trst.

Davka na izvoz NI!

Za podrobnosti poklicite 1-773-593-4578 (Tom), slovensko ali anglesko,

upostevajte 7(sedem) ur casovne razlike.

Se nekaj slik:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Pe avg 24, 2007 6:11 am

am ne jaz ne mislim nobene kripe pripeljat dol za 2 jurja, jaz sem mislil polno restavriranega mustanga letnik 67 tega, ki ima neko posebno obliko pa ni shelby. Če se ne motim je to ta letnik 67.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe avg 24, 2007 6:15 am

AVX je napisal/-a:am ne jaz ne mislim nobene kripe pripeljat dol za 2 jurja, jaz sem mislil polno restavriranega mustanga letnik 67 tega, ki ima neko posebno obliko pa ni shelby. Če se ne motim je to ta letnik 67.

Super potem! Poglej orientacijsko cene in ponudbo na:

Lp iz Chicaga!

leyland
Nov uporabnik

Kraj: koroška

Napisal/-a leyland To avg 28, 2007 11:10 am

Pozdravljen!

Daj mi povej kako je kaj z mustangom vidm, da imaš tud ti enga, pa me zanima
kakšna je kaj vožnja, poraba, kvaliteta izdelave,...
Imam ga namen kupit 3,8 V6 sam me skrbi predvsem zaradi delov, porabe,...
ker je pač problem pr nas dobit dele če gre kaj narobe
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov