strmi je napisal/-a:imel možnost testirat i30 z 1,6 dizlom in 90 ps.
morm rečt da me je motor presenetil, turboluknja minimalna, vleče skoraj od začetka, kar se vozne dinamike tiče pa na visokem nivoju.
imel možnost testirat golfa 5 z 1,9 dizlom in 90 ps.
turboluknja večja kot i30, večja moč na visokih obratih, vozna dinamika klasika, dojče zer gut
vseeno pa bi izbral i30
zakaj?
zato ker ga ne trese, majhna prostornina, manj pri cestnini, bolj dodelana amaturka
pa razlika očitna kar se hrupa dizlov tiče, golf pač je golf, al je trojka al pa petka. rglrglrglrglrgl
pri i30 pa slišiš sam mal zzzzzznnnn, pa spoh veš NE al je dizl al bencinar
ceed drugi tedn
1. dizel je tišji in lepo "teče". Tukaj se strinjam. Plus menjalnik je tekoč in se lepo prestavlja. Motor vleče dobro. Je za svoje konje kar živahen. Tudi vozi se presenetljivo dobro. golfa nisem testiral/vozil tako, da primerjave ne morem delat.
2. registracija je cenejša verjetno ja.
3. bolj dodelana armaturka? Smeh. Kakšna je šele potem v Golfu? Vse leti stran? Ker jaz ko sem šel na test z I30 (dizel, 90KM, cca 5700 prevoženih) sem dobil občutek še vedno tiste korejske obdelave in same končne izdelave armaturke kot tudi vsega drugega v notranjosti. Je razlika v materialih in konec koncev same izdelave glede na njihove starejše modele (accent, getz itd.). So naredili korak naprej.
Samo ko sem delal primerjavo že Astra H - I30 mi je bilo takoj jasno, da je Astra višje po kakovosti izdelave. Tako, da po tej strani me je dejansko zelo razočaral I30 za katerega so obljubljali kvaliteto izdelave in materiale konkurenčne "evropejcem".
Na Ncap pa je dobil "samo" 4 zvezdice. Ampak še vedno dober rezultat za Hyundai v tem razredu.