Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Pe sep 28, 2007 9:04 pm

07-91-70-71 je napisal/-a:
marjanko je napisal/-a:Ja... zdaj sem še malo zmeden a z prijetnimi vtisi. Vse se je zgodilo v parih dneh. Prej je bil v igri ceed, alternativa pa 207 ali i30 in še to naslednje leto. Zdaj mi ni žal, čeprav bo en čas treba jesti samo krompir in solato :? Skratka "zadovoljen" in lahko nakup priporočam tudi drugim, čeprav tudi ceed ni slab, vsaj mislim da ne. LP

sevede, zdj bomo pa vsi na vrat na nos šli Golfe kupit :evil:

Tebi ga niti ne priporočam, ni to zate avto :twisted:

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Ne sep 30, 2007 6:05 pm

MacTron je napisal/-a:@hondas: off:
tu ti vse pise katere modele zajema trendline, confortline in sport in ni nateg
ne vem po cem to kar sodis... oz si to bleknil
http://www.volkswagen.si/novice/novice/ ... 2_500_eur/

Sorry, če sem res bleknil.Torej:Trendline -2500€ ali kako?

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Po okt 01, 2007 9:06 pm

sonic je napisal/-a:18500 €? To je natančno toliko, kot sem jaz dal za novega golfa V, 1.9 TDI 105 KM s 6 prestavami. Oprema:
- ABS, ASR, servo volan, 8x airbag itd
- meglenke
- seveda standardno daljinsko centralno in vse šipe na el.
- avtomatska dvopodročna klima
- usnjen volan in prestavna ročica, sredinski voznikov naslon za roko
- potovalni računalnik
- avtoradio CD MP3, z notranjim izmenjevalnikom 6 CDjev, 10 zvočnikov
... če nisem še česa pozabil
Tako da ne bo kakih bistrih komentarjev v stilu "ja ampak golf nima nič opreme".

Zdaj ne bom rekel da ob enaki ceni je nujno treba kupiti raje golfa (morda bo pa komu celo djensko ceed všeč... teoretična možnost obstaja), je pa vredno premisliti...

Mislim, da ga je potrebno primerjat z Ceed'om z opremo EX, brez sport dodatkov. Ta pa pride okoli 16500€ z vključeno kovinsko barvo. Bi šel pa z veseljem testirat še Golfa, me prav zanima, kako bi bil presenečen.

Uporabniški avatar
h4xk0
Nov uporabnik

Napisal/-a h4xk0 To okt 02, 2007 1:55 pm

Od prejšnjega četrtka imam na našem skupnem parkirišču i30 ;). Žal ne morem reči, da ja v garaži :P.

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich To okt 02, 2007 2:49 pm

h4xk0 je napisal/-a:Od prejšnjega četrtka imam na našem skupnem parkirišču i30 ;). Žal ne morem reči, da ja v garaži :P.

slikce slikce... dj da vidmo tega japonskega nemca

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi To okt 02, 2007 3:31 pm

imel možnost testirat i30 z 1,6 dizlom in 90 ps.
morm rečt da me je motor presenetil, turboluknja minimalna, vleče skoraj od začetka, kar se vozne dinamike tiče pa na visokem nivoju.

imel možnost testirat golfa 5 z 1,9 dizlom in 90 ps.
turboluknja večja kot i30, večja moč na visokih obratih, vozna dinamika klasika, dojče zer gut

vseeno pa bi izbral i30
zakaj?

zato ker ga ne trese, majhna prostornina, manj pri cestnini, bolj dodelana amaturka
pa razlika očitna kar se hrupa dizlov tiče, golf pač je golf, al je trojka al pa petka. rglrglrglrglrgl
pri i30 pa slišiš sam mal zzzzzznnnn, pa spoh veš NE al je dizl al bencinar

ceed drugi tedn
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To okt 02, 2007 6:21 pm

strmi je napisal/-a:imel možnost testirat i30 z 1,6 dizlom in 90 ps.
morm rečt da me je motor presenetil, turboluknja minimalna, vleče skoraj od začetka, kar se vozne dinamike tiče pa na visokem nivoju.

turboluknja večja kot i30, večja moč na visokih obratih, vozna dinamika klasika, dojče zer gut

vseeno pa bi izbral i30
zakaj?

zato ker ga ne trese, majhna prostornina, manj pri cestnini, bolj dodelana amaturka
pa razlika očitna kar se hrupa dizlov tiče, golf pač je golf, al je trojka al pa petka. rglrglrglrglrgl

ceed drugi tedn

zdle se pa pazi, ker boš tako popljuvan..... :lol:
Slika

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r To okt 02, 2007 6:24 pm

vseeno pa bi izbral i30
zakaj?

ceed drugi tedn

Muhahahah, kaksne ti treses ! To je svetoven post!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To okt 02, 2007 7:20 pm

vseeno pa bi izbral i30
zakaj?

ceed drugi tedn

1. dizel je tišji in lepo "teče". Tukaj se strinjam. Plus menjalnik je tekoč in se lepo prestavlja. Motor vleče dobro. Je za svoje konje kar živahen. Tudi vozi se presenetljivo dobro. golfa nisem testiral/vozil tako, da primerjave ne morem delat.

2. registracija je cenejša verjetno ja.

3. bolj dodelana armaturka? Smeh. Kakšna je šele potem v Golfu? Vse leti stran? Ker jaz ko sem šel na test z I30 (dizel, 90KM, cca 5700 prevoženih) sem dobil občutek še vedno tiste korejske obdelave in same končne izdelave armaturke kot tudi vsega drugega v notranjosti. Je razlika v materialih in konec koncev same izdelave glede na njihove starejše modele (accent, getz itd.). So naredili korak naprej.
Samo ko sem delal primerjavo že Astra H - I30 mi je bilo takoj jasno, da je Astra višje po kakovosti izdelave. Tako, da po tej strani me je dejansko zelo razočaral I30 za katerega so obljubljali kvaliteto izdelave in materiale konkurenčne "evropejcem".

Na Ncap pa je dobil "samo" 4 zvezdice. Ampak še vedno dober rezultat za Hyundai v tem razredu.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Sr okt 03, 2007 7:43 pm

I30 je dokaj soliden avto, to je treba priznati. Sem ga tudi testiral, vendar da bo dosegel golfa bo moral preboleti še nekaj otroških bolezni in niti ni tako poceni in konkurenčen, kot se rado povdarja. Sem bil njegov potencialni kupec in ceeda tudi, vendar po tehtanju sem se odločil za golf V. Če pa ne bi bil golf, bi bil pa vsekakor ceed. Je pa tukaj stvar posameznika, pač kaj se komu dopade. LP

Uporabniški avatar
h4xk0
Nov uporabnik

Napisal/-a h4xk0 Če okt 04, 2007 5:24 pm

ivanetich je napisal/-a:
h4xk0 je napisal/-a:Od prejšnjega četrtka imam na našem skupnem parkirišču i30 ;). Žal ne morem reči, da ja v garaži :P.

slikce slikce... dj da vidmo tega japonskega nemca

Ni Japonc ampak Korejc :P
Evo slikce;)
http://h4xk0.moj-album.com/album/9553376/
Slika
Slika
Slika

Sicer so pomanjšane. Se bom potrudil, da uploadam še večje.

Ahem .. vtisi..
Noro dobr. Mam 1.6 dizel HP (115KM) - Premium oprema. Poskočna žverca. Sicer mi je avto zaplenila žena, ker imam Accenta pri kleparju, ampak UPAM, da ga ju3 nazaj dobim.
Avto je resnično zelo tih, tudi pri večjih hitrostih. Ko sem sodelavcem na parkirišču vžal mašino so me vprašali kaj je not in ko sem povedal, da je Dizel so bili kar presenečeni.
Materiali so dobri, izdelava se ne opazi, da je korejska, kot je nekdo zapisal v enem prejšnjih post-ov, tako da tega ne verjet ;).
Lega na cesti - zaenkrat še ne morem povedat. Beri 4. stavek ;). Poraba zaenkrat večinoma po mestu (Ljubljana). Na slikah vid'te 7.2 no zdej je že 6.7. Je moj prvi dizel in se moram še spoznat z njim.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 04, 2007 5:41 pm

Lep....Hyundi je zakon za vse vzhodnjake ,tudi za marsikterega japončka...sicer sem pa bil med prvimi lastnik (1990) ponya 1.5 GLS (do 1994 -150.ooo , brez najmanjših problemov, okol pol litra olja na 4-5 tisoč in potrošni material...)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če okt 04, 2007 5:43 pm

pa tud nemc ni (na poljskem al češkem al tm nek ga delajo). Mi je pa kr zlo notranjost všeč. Zame bi bil Ceed z notranjostjo od i30 idealna kombinacija :D :D
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če okt 04, 2007 5:44 pm

IcEm4n je napisal/-a:pa tud nemc ni (na poljskem al češkem al tm nek ga delajo). Mi je pa kr zlo notranjost všeč. Zame bi bil Ceed z notranjostjo od i30 idealna kombinacija :D :D

Slovaška (najmodernejša tovarna, v tem delu europe)

Uporabniški avatar
h4xk0
Nov uporabnik

Napisal/-a h4xk0 Če okt 04, 2007 6:13 pm

IcEm4n je napisal/-a:pa tud nemc ni (na poljskem al češkem al tm nek ga delajo). Mi je pa kr zlo notranjost všeč. Zame bi bil Ceed z notranjostjo od i30 idealna kombinacija :D :D

Nope.. delajo ga še kar lepo v Koreji ;). Na slovaškem je bil narejen design. Dela se tovarna v kateri naj bi stekla proizvodnja mislim, da nekje konec leta 2008. KIA se pa baje že proizvaja v Evropi.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če okt 04, 2007 6:14 pm

Ja na slovaškem delajo Kio ceed, i30 pa zaenkrat prihaja še iz koreje, ker Hyundai še gradi tovarno v evropi in sicer na Češkem.
Nemec je pa zato ker je skoraj v celoti razvit v Hyundaievem razvojnem centru v Nemčiji. ;)

Uporabniški avatar
h4xk0
Nov uporabnik

Napisal/-a h4xk0 Če okt 04, 2007 6:18 pm

Ah so .. sem bil prepričan, da je bil dizajn delan na slovaškem. Nekje sem tako prebral ;). Baje ga je pa dizajniral isti človek, ki je dizajniral BMW serije 1. Se vidi na zadku :P

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če okt 04, 2007 6:21 pm

Jah za dizajn nism siguren, za tehniko pa sem. Se mi pa zdi da imajo tudi oblikovalski oddelek v Nemčiji. Oblikovalec je isti kot za BMW serije 1, res je.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če okt 04, 2007 7:16 pm

Bo držalo...kia ceed dela na Slovaškem....pri Kiji je pa "baje" dizajner Murat Gunak, tisti ki je peugeota 206 narisal, potlej je pa nekaj časa bil pri vw-ju sedaj pa pri kiji....

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če okt 04, 2007 7:30 pm

sam ko gledam prvo sliko, vidm isto napako kot pr moji corsi: to da se barva na odbijaču in karoseriji ne ujema (odbijač malenkost temnejši). Zanimivo, da je to vidt samo pri srebrnih.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov