Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 20, 2009 10:26 am

mito155 je napisal/-a: ... pa še vprašanje... ali ima to daljinsko cent. zaklepanje ali ne?

Normalno, se flip key ma :P
No, vsaj sport pack, verjetno majo lx fresh in podobne opreme, isti kljuc?
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 20, 2009 11:47 am

Od "LX Fresh" dalje je daljinsko centralno, pri temu za 9.990 eur pa nikjer ne piše, da bi bilo daljinsko, centralno je pa sigurno.

Hja, saj marsikaj se najde kar en avto ima, drug nima in obratno. Npr. Ceed ima že od najbolj osnovne različice dalje hlajen predal pred sovoznikom, marsikje drugje se to doplača. Pa sredinski naslon za roko, pa usnjen volan, pa mp3 radio... in še kaj bi se našlo kar pri drugih avtih v tem razredu sodi pod doplačilo oz. pod boljšo stopnjo opremljenosti. Zdaj je seveda samo vprašanje kakšne so osebne potrebe po tej in oni opremi...

Sicer pa tudi pri drugih znamkah pišejo "bedarije" pod opremo, ki je že itak sama po sebi umevna da bo (npr. zadnja meglenka, zadnji vzglavniki ipd.), nič novega torej! :roll:

Pa prej je nekdo pisal, da raje vzame avto z manj garancije in brez omejitve kilometrov. Nevem do točno koliko, ampak tudi Ceed ima do določene starosti neomejeno št. kilometrov, tako da ni nič na slabšem kot povprečni evropski avto, ki ima običajno 2 leti garancije brez omejitve km. Sicer smo pa spet pri individualnih potrebah, mene to recimo ne moti, ker letno ne delam toliko km. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jan 20, 2009 11:52 am

Glede na opis opreme v ceniku, bi rekel, da pri LX Open ni daljinsko zaklepanje. To je samo od LX Fresh opreme naprej.

Polo78, tako je. Vsakemu kakšen del opreme več ali manj pomeni. Meni recimo je super, da ima naslon za roko, USB priključek in komande na volanu že v osnovni opremi.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne To jan 20, 2009 11:56 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jan 20, 2009 11:54 am

mito155 je napisal/-a:gledam spisek opreme... če bi to nekdo od VW napisal bi se vsi smejal.... širokokotno ogledalo, zadnji brisalec in grelec, prekinitev dovoda goriva v primeru trka... wtf?

Ne boš verjel, ampak aktualni Focus (pred faceliftom) nima širokokotnega ogledala oz. vsaj tisti, ki sem ga jaz vozil, ga ni imel! Enako aktualna Ford Fiesta (ne ta, ki je čisto nova) nima širokotnega ogledala, jo imamo doma. Torej marsikaj tudi ni tako samo po sebi umevno, kajne? ;)

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi To jan 20, 2009 5:04 pm

Ali ima kdo veze na kii. Zanima me če mi lahko kdo uredi še kakšen dodaten popust za Kia cee'd sw 1.6 crdi 115KM LX FRESH modelno leto 2008. Trenutna cena vozila je13.590 + kovinska barva 400 in transport 105. Za tak avto bi bil pripravljen dati 12500 eur. Lahko kdo to uredi. Dobi nekaj provizije. :-P

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 20, 2009 5:43 pm

Kako pa se obnaša 1.4 litrski motor z 109KM če je obut v lita platišča 17col z gumami 225/45?

Kakšna je pa poraba?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To jan 20, 2009 10:28 pm

polhi je napisal/-a:Ali ima kdo veze na kii. Zanima me če mi lahko kdo uredi še kakšen dodaten popust za Kia cee'd sw 1.6 crdi 115KM LX FRESH modelno leto 2008. Trenutna cena vozila je13.590 + kovinska barva 400 in transport 105. Za tak avto bi bil pripravljen dati 12500 eur. Lahko kdo to uredi. Dobi nekaj provizije. :-P

hah, sanjaj, te bi mogli prodajat z zgubo!
Slika

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To jan 20, 2009 10:33 pm

frgo je napisal/-a:Na ceniku od golfa je polno podobnih neumnosti. Pač imajo mašilo, da več zgleda. Opreme vseeno nima kaj več kot ceed, če govorimo o osnovnih izvedbah. Višje gor se zadeve zelo spremenijo :)

Pri passatu pišejo tudi da dobiš rezervno kolo.
3 vzglavniki zadaj.
Asferično ogledalo.
antena v zadnjem steklu
...
Da dol padeš od smeha.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 20, 2009 10:34 pm

MatejW je napisal/-a:
polhi je napisal/-a:Ali ima kdo veze na kii. Zanima me če mi lahko kdo uredi še kakšen dodaten popust za Kia cee'd sw 1.6 crdi 115KM LX FRESH modelno leto 2008. Trenutna cena vozila je13.590 + kovinska barva 400 in transport 105. Za tak avto bi bil pripravljen dati 12500 eur. Lahko kdo to uredi. Dobi nekaj provizije. :-P

hah, sanjaj, te bi mogli prodajat z zgubo!

kupi bencinarja, drugače pa mislim da ne bo to šlo :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To jan 20, 2009 10:35 pm

lumpii je napisal/-a:
frgo je napisal/-a:Na ceniku od golfa je polno podobnih neumnosti. Pač imajo mašilo, da več zgleda. Opreme vseeno nima kaj več kot ceed, če govorimo o osnovnih izvedbah. Višje gor se zadeve zelo spremenijo :)

Pri passatu pišejo tudi da dobiš rezervno kolo.
3 vzglavniki zadaj.
Asferično ogledalo.
antena v zadnjem steklu
...
Da dol padeš od smeha.....

pti audiju, ogrevano zadnje steklo..

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 To jan 20, 2009 10:42 pm

partty je napisal/-a:
sandek je napisal/-a:
partty je napisal/-a:Mi smo naročili LX Fresh+16", je pa avto na skladišču, tako, da bo v garaži že konec tedna. :lol:

kolko ste doplačali za felne :?:

250€
Končna cena, neki čez 11.1k

a to je samo za avto? ali je + registracija in zavarovanje

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To jan 20, 2009 10:55 pm

mito155 je napisal/-a:gledam spisek opreme... če bi to nekdo od VW napisal bi se vsi smejal.... širokokotno ogledalo, zadnji brisalec in grelec, prekinitev dovoda goriva v primeru trka... wtf?

avto ima nekaj opreme ni pa potrebno 15 vrstic pisat in rečt da ima full... ker nima... tok ima tut fabia... :lol: ... pa še vprašanje... ali ima to daljinsko cent. zaklepanje ali ne?

Citiram z seznama opreme vw polo:

" sistem za ogrevanje in prezračevanje s
štiristopenjskim ventilatorjem in
funkcijo zaprtega kroženja zraka"

"stropni ročaji z blažilnim mehanizmom"

"brisalca spredaj z intervalnim
delovanjem"

Toliko o VWjevi opremljenosti...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 20, 2009 11:02 pm

kolesar je napisal/-a:
pti audiju, ogrevano zadnje steklo..

ogrevano, ali "gretje" zadnjega stekla ni eno in isto.....

Vidiš po tem, da ni notri nobenih "žic" - enako na sprednjem....

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty To jan 20, 2009 11:06 pm

error 90 je napisal/-a:
partty je napisal/-a:
sandek je napisal/-a:
partty je napisal/-a:Mi smo naročili LX Fresh+16", je pa avto na skladišču, tako, da bo v garaži že konec tedna. :lol:

kolko ste doplačali za felne :?:

250€
Končna cena, neki čez 11.1k

a to je samo za avto? ali je + registracija in zavarovanje

avto je 10790+250(platišča)+105(transport,priprava avta)

Seveda, je registracija in zavarovanje dodaten strošek. Sicer pa mislim, da pri nakaterih avtohišah dobiš "gratis"

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Napisal/-a partty To jan 20, 2009 11:08 pm

Si zamudil. Letnik MY2008 jih nimajo več, tako, da so zdaj cene večje.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr jan 21, 2009 7:54 pm

10.790€ je osnovna cena + metlana barva 350€ + 105€ prevozni strosek +250€ ALU platisca 16col.

MY 08 ni več freshov na zalogi so pa še ostali modeli ex oz. tx sports pack.

Če gre za financirajne leasing so lahko stroški zavarovanja,tablice, prometna, vključeni v financiranje odvisno kašno ponudbo ti naredijo.

Lx open pro_ceed začetna cena je 9.990€ samo je že vse razprodano.
Razlika Lx open in lx fresh je zelo malo v ceni a v opremi se nabere kar nekaj uporabnih stvari.

Če koga kaj več zanima lahko tudi na pm.
Zadnjič spremenil cliopower, dne So jan 24, 2009 7:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone So jan 24, 2009 3:39 pm

Ve kdo kaj o tem ?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2476584&show=

Res, da je v garanciji, vendar kljub temu ni fajn bit na servisu vsak teden. Pa tudi o tem trgovcu nimajo ravno dobrega mnenja.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So jan 24, 2009 4:06 pm

Miholl84 je napisal/-a:

avto ima nekaj opreme ni pa potrebno 15 vrstic pisat in rečt da ima full... ker nima... tok ima tut fabia... :lol: ... pa še vprašanje... ali ima to daljinsko cent. zaklepanje ali ne?

delovanjem"

sej to sem omenill.. tukaj je smešno, pri Kiji pa samoumevno... :)

sicer si pa ne ženi preveč k srcu... samo da je vsak zadovoljen s svojo kočijo...pa še da dodam... stropni ročaji z blažilnim mehanizmom niso ravno povsod razširjeni... tako kot ne antena v šipi.. sej vem da skoraj nobenemu to nič ne pomeni... ampak meni pa ogromno če ima avto recimo 4 x el šipe, ki gredo gor in dol z enkratnim pritiskom na stikalo (poudarek je na vseh štirih)...važen ej dober popust..

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 So jan 24, 2009 4:57 pm

mito155 je napisal/-a:
Miholl84 je napisal/-a:

delovanjem"

sej to sem omenill.. tukaj je smešno, pri Kiji pa samoumevno... :)

sicer si pa ne ženi preveč k srcu... samo da je vsak zadovoljen s svojo kočijo...pa še da dodam... stropni ročaji z blažilnim mehanizmom niso ravno povsod razširjeni... tako kot ne antena v šipi.. sej vem da skoraj nobenemu to nič ne pomeni... ampak meni pa ogromno če ima avto recimo 4 x el šipe, ki gredo gor in dol z enkratnim pritiskom na stikalo (poudarek je na vseh štirih)...važen ej dober popust..

lp

Lej finta je v tem, da večina ljudi ni tako podučenih kot mi tukaj na forumu. :) In za take je pa mogoče to celo dobrodošel podatek ravno zaradi tega, ker ne sledijo tako zelo razvoju in avto kupujejo enkrat na 7, 8 ali morda celo več let. Firme na drugi strani pa to spretno izkoriščajo v marketinške namene in kot smo pa ugotovili, to delajo brez izjeme VSI. In ravno zato ne sme biti to pri VW vozilih nič bolj smešno kot pri KIA ali kom tretjem. Zame so vsi enaki kar se tega tiče, ampak jaz v tem konec koncev ne vidim nič slabega. ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 24, 2009 5:31 pm

polo78; proizvajalci pač izkoriščajo in pišejo vse, da bi čim bolje izpadlo. kljub temu, da smo danes kupci vedno bolj osveščeni, pa postajamo kot ovce.. in če se v reklamah širi glas, da je cee"d zelo opremljen (relativna teza) že pri osnovniopremi, večino ljudi tudi tukaj na forumu to povzame in začne lapat tako. čeprav niti ne vejo da obstaja ogrevanje zadnjega stekla brez žic, kaj šele prednjega stekla.. dobro opremljen avto v tem razredu ima še multifunkcijsko napravo (nismo v letu 90", da to ne obstaja), ki med drugim prikazuje s kamero oddaljenost avta in recimo s ptičje perspektive sliko, potem ima namesto klopc ortopedske ali športne sedeže, seveda je dobrodošel še kakšen senzor za dež in avtomatsko vklapljanje zadnjega brisalca, ko damo v rikverc in imamo prednje brisalce vklopljene, pa da o ksenonskih žarometih, ki so lahko tudi adaptivni ne govorim, da naredijo dan..
vse to (naštel par malenkosti) in še več imajo nekateri avti v tem razredu.. torej opreme v kii manjka ogromno. res pa je, da 5 let nazaj bi bila ta oprema oh in sploh, kot tudi to je res, da za zgoraj našteto opremo je potrebno po večini doplačati. seveda spet odvisno od avta do avta, oz. znamke.

sicer pa ceed ima super popuste, verjetno se dobi veliko za ta denar in verjetno cilja na določen profil ljudi.. za moje oči pa enostavno nima veliko opreme, ker ima vse to kar je omenjeno že moja 6 let stara gajba.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov