KARL ABARTH je napisal/-a:Na »poraba.com« namreč podatki za 1,5 dizel navajajo od + 5 l/100 km do dobrih 6 l/100 km (5,1 – 6,43 l/100 km) – oz povprečje teh podatkov govori o 5,7 l/100 km.
weta je napisal/-a:ne vem kako nekateri dobijo 5 litrov.
weta je napisal/-a:imam megana grandtour 1.5 78 kw....nov..po 1700 prevoženih km je povprečje 6.1 l/100 km. meni se zdi visoko, vsaj če gledam izjave nekaterih drugih s porabo 5litrov.
pri tem moram pripomniti, da je vožnja večino medkrajevna po 15, 20 km v eno smer, ostalo mestna. večinoma med 1500 in 2000 obrati, redko do 2500. avto ni obtežen, ena oseba v avtu, vožnja tekoča, brez sunkovitih pospeševanj in pritiskanja na plin, prav tako brez matranja motorja pri 1000 obratih.
ne vem kako nekateri dobijo 5 litrov.
makro je napisal/-a:weta je napisal/-a:ne vem kako nekateri dobijo 5 litrov.
Probaj za začetek nastavit potovalni računalnik na trenutno porabo in malo opazovat. Ni vse v nizkih obratih (po teh kilometrih lahko že normalno voziš). Važno je tudi v kateri prestavi voziš in koliko piriskaš na gas (čeprav imaš dizla moraš včasih uporabit prestavno ročico). Je pa res, da če maš večinoma mestno vožnjo, bo poraba verjetno kar tam okoli 5.5 - 6l.
FBR je napisal/-a:1500 km je zelo malo, tako za avto, kot zate.
Ko sem kupil svojega, je imel prejšnji lastnik 6,5 porabo in mi ni blo nič jasno, kako to da toliko... še teden, dva sem imel tudi sam toliko porabo dokler nisem pogruntal avtomobila... vsakega se vozi malo drugače.
Splošen recept za majhno porabo pa je zelo hitro pospeševanje in konstantna hitrost!
PS: Majhna hitrost niti približno ne pomeni majhne porabe... prej obratno
kolesar je napisal/-a:pri kolko rpm je pa največji navor?
a ma kdo krivuljo
kolesar je napisal/-a:plačan, jutri grem po tablice pa po avto..
pri kolko rpm je pa največji navor?
a ma kdo krivuljo
FBR je napisal/-a:kolesar je napisal/-a:plačan, jutri grem po tablice pa po avto..
pri kolko rpm je pa največji navor?
a ma kdo krivuljo
Torej hitreje kot se pelješ z enako porabo, večjo pot boš naredil z isto vloženo energijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov