nebivedu je napisal/-a:ellena je napisal/-a:Ok,zakaj ta džip ni u redu,ker je pod 5000? Kako nej jes to vem, mogoče je pa čist ok džipek, najbol da gre za vsak avto kdo z mano,sam kdo pa ma tok cajta..
Moja žena je vozila cliota. Ko sem ji predlagal terenca, se ga je otepala, potem pa je le zamenjala cliota letnik 1998 za 5 vratno vitaro in to 4 leta starejšo od cliota - ključ za ključ. Danes terenca ne zamenja za noben osebni avto, ker je terenec pregleden, varen in zanesljiv. Nobenih problemov nima kljub 360.000km prevoženih. Glede porabe - vitara ima visoko porabo za tak avto (9 do 10 litrov), ampak za tiste 3 litr kot več porabi, sediš visoko in udobno, imaš pregled nad dogajanjem okoli sebe in uživaš na cesti, četudi je zasnežena, luknjasta ali pa je makadamska.
Sam đipe vozim že kr nekaj časa in tekmujem z njimi (sem tekmoval, zdej se raje na daljše ture (potovanja) odpravljam z njimi - 400km ali več ). Ti avtomobili so narejeni, da bodo zdržali dolgo časa na terenu, ki ni ravno dober za navadne avtomobile, kar pomeni, da bo še toliko dlje časa zdržal na cestah. In to se je tudi pokazalo v vseh primerih.
Večina ljudi trdi, da je terenca težje vzdrževat, pa to ni res. Osnovne zadeve kot so redni servisi so cenovno enaki kot za osebne avtomobile. Dražji pa so servisi za dele, ki so na terencih mnogo bolj ojačani, kar seveda peinese tudi višjo ceno - ampak tisti ponavadi ne crknejo, če pa že, pa mnogo kasneje kot pri osebnem avtu. (na mojem avtu so 18 let stari končniki in vsi zglobi - še taprvi, ker pač ne crknejo. Na renaultu (kateremkoli) boš končnike z samo navadno vožnjo po cestah menjala na vsaj 2 do 3 leta).
Daihatsu terios pa ni čisto pravi terenec. Je bolj malo povišan avto z pogonom na vsa 4 kolesa in zelo majhno mašino, dobesedno zato da manj porabi. Vendar v osnovi so pogonski sklopi še vedno od terenca in ti zdržijo mnogo dlje od navadnih avtomobilov, cene servisov pa niso nič višje, ravno iz razloga, ker to ni več tisti pravi terenec, ampak povišan osebni avto. In ta avto je resnično zelo malo pokvarljiv. Lahko ti postrežem s podatkom, da od 400 prodanih (od ene firme v kranju) v letu 1998 ni niti eden prišel na nazaj na kakršnokoli garancijsko popravilo.
Koliko je pa procentualno prišlo cliotov na garancijsko popravilo? 10, 20, mogoče 30 procentov!!!.
amm ja samo jaz sem mel novega kliota pred cca. 6leti pa sn prevozo prek 150.ooo zaj pa mam laguno staro 4 leta pa se vedno nisn zamanjo koncnikov pa se to mam se mercedesa starega 14let prek 240.000km pa so se vedno prvi koncniki, aja pa z laguno pa cliotom se nisn mel dobenih problemov razen rednih servisov to kaj si pa ti napisal v zadnjem stavko pa ne drzi ker ce redno servisiras nima kaj bit tak da si nene neke domisli pa ne tega prevec osebno jemat