Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kimbo
Nov uporabnik

Napisal/-a kimbo Ne avg 01, 2010 6:54 pm

Bo kakšna probna vožnja za prebivalce zgornjega posočja :D :D ?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne avg 01, 2010 9:11 pm

you wish.. :D Tole bo pomoje bl v dnevni parkiran za oci spocit :)) :twisted:
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Po avg 02, 2010 7:51 am

:)

Probna vožnja... sej v bistvu avto kot tak glede na današnje serijske avte nima nobenih hudih performansov. Vsak malo boljši diesel ima 200KM, na trgu pa je precej 4wd športnih avtomobilov, ki Lancio prekosajo skoraj na celi črti, no, le v eni kategoriji Lancia zmaga - zadovoljstvo v srcu... ;)

Komentar od branee bo bolj ustrezal bodoči funkciji avta... nedeljsko vozilo, brez ekstremnih športnih insertov... no, sej vozil ga ne bom kot penzionist, vendar na meji oz. blizu nje pa tudi ne... mi ga je škoda...

Sploh pa je za enkrat prezgodaj karkoli govoriti... avto še ni niti v SLO... potem pa so še tablice problem... me že zdaj glava boli...
LP

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po avg 02, 2010 8:48 am

Ah, ti pa maš sladke probleme :lol:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po avg 02, 2010 9:32 am

grega983 je napisal/-a:Ah, ti pa maš sladke probleme :lol:

Slajši kot je, prej se reši :twisted:
RiDe hArD

kimbo
Nov uporabnik

Napisal/-a kimbo To avg 03, 2010 5:33 pm

No nebi rekel, da gre za avto z povsem normalnimi performansi...Že samo dejstvo, da pospeši iz 0 na 100 v 5,7 sekunde je fascinantno. Kateri drug avtomobil ki ima 4*4, 210 konjev to zmore, za povrh pa tudi avto ni lahek.....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To avg 03, 2010 7:39 pm

kimbo je napisal/-a:No nebi rekel, da gre za avto z povsem normalnimi performansi...Že samo dejstvo, da pospeši iz 0 na 100 v 5,7 sekunde je fascinantno. Kateri drug avtomobil ki ima 4*4, 210 konjev to zmore, za povrh pa tudi avto ni lahek.....

AHH, nekateri si delajo samo predstavo, realnost je pa taka, kot si jo napisal.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
robihf
Novinec

Kraj: Rakitna

Napisal/-a robihf Sr avg 04, 2010 9:45 pm

To knjigo mam že skor 2 leti, jo znam že na pamet, je kr v redu, z nekej klobasami ampak ok. Drgač pa kar se tiče integralke in njenih performans:
-imel 8v, pa lahko povem, da kar se sunkov tiče, ni čudno, da so pokale, si jo mogu met pa zelo naštudirano, če ne so te hitr oplaknil
-imam hf turbo, pa se mi je enkrat celo zgodil, da pri okoli 140 kmh, pri pohojeni stopalki ni šlo mimo KIE CEED crd!!!

GTI fan bi mogoče celo vedu, kam sem prodal svojo integralko, če je s severne primorske?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr avg 04, 2010 9:48 pm

robihf je napisal/-a:To knjigo mam že skor 2 leti, jo znam že na pamet, je kr v redu, z nekej klobasami ampak ok. Drgač pa kar se tiče integralke in njenih performans:
-imel 8v, pa lahko povem, da kar se sunkov tiče, ni čudno, da so pokale, si jo mogu met pa zelo naštudirano, če ne so te hitr oplaknil
-imam hf turbo, pa se mi je enkrat celo zgodil, da pri okoli 140 kmh, pri pohojeni stopalki ni šlo mimo KIE CEED crd!!!

GTI fan bi mogoče celo vedu, kam sem prodal svojo integralko, če je s severne primorske?

to je bla vrjetn una predelana k se je po hrvaski vozila z 240+km/h :D
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
robihf
Novinec

Napisal/-a robihf Sr avg 04, 2010 9:51 pm

Ne bi reku, ker z mojih 100 kg je šla samo 215 :lol:

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Če avg 05, 2010 7:41 am

robihf je napisal/-a: GTI fan bi mogoče celo vedu, kam sem prodal svojo integralko, če je s severne primorske?

Mislim, da ne... ker integralke, ki so bile pri nas so prišle iz Cerkna, Goriškega, Italije, ena pa je začela kot 4WD. Z LJ konca ne poznam nobene... Si mogoče prodal bolj na goriški konec?

Vidim, da se vas je precej obregnilo ob moj komentar glede performansa Delt....
Leta 90 je bil to bomba avto. Raja je vozila stoenke, unote, golfe, yugote, katre, ipd, skratka povprečen avto je imel 40-75 KM. Lancia torej cca 3-4x več. Če bi hotel, da avto danes predstavlja takšen kontrast, kot pred 20 leti, bi morala imeti Lancia vsaj 300KM da bi bila spet v špici.... Tako, da pri svojem mnenju ostajam. S tem ne dajem Lancie v nič, vendar je potrebno priznati, da so v teh 20 letih avti tako napredovali, da špica Delte počasi tone v morju nadpovprečno zmogljivih avtomobilov. Ima pa seveda druge čare, ki jih nobena Micka, Impreza, RS ali drugi sodobni športnik ne more pričarat...

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če avg 05, 2010 7:45 am

GTI_Fan je napisal/-a:vendar je potrebno priznati, da so v teh 20 letih avti tako napredovali, da špica Delte počasi tone v morju nadpovprečno zmogljivih avtomobilov. Ima pa seveda druge čare, ki jih nobena Micka, Impreza, RS ali drugi sodobni športnik ne more pričarat...

Se podpišem pod tole :D

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če avg 05, 2010 9:53 am

@ robihf; enkrat sem jo videl v Ajdovščini, pomoje je bila tvoja.

Kar pa se tiče zmogljivosti. V original izvedbi mora pač še najbolj zagrizen lančist priznati da proti novim evotom in subarujem, pa tudi zadnje čase popularnim RSom (megane, focus) pač ni več konkurenčna. Če seveda ne štejemo zunanjosti :D .
Če pa pogledamo samo rezultate iz gorsko hitrostnega prvenstva v sezonah 2007 in 2008, pa lahko vidimo, da st bila Bubnič in Valant brez konkurence, niti mitsubishi evo 9, ki prav tako kot lancia spada v gr. F, jima ni mogel do živega. Upam da omenjena dirkača še kdaj nabereta dovolj denarja in se zopet pomerita na progi. Nekaj časa se je celo govorilo, da Bubnič pripravlja novo delto za GHD, obstoječo pa naj bi predelav nazaj v rally dirkalnik. Upajmo.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če avg 05, 2010 4:00 pm

GTI_Fan: Niti ni to da smo se "spotaknili" ob tvojo izjavo, večji problem je da je 8 let star dirkalnik bil hitrejši od novodobnikov.
In, če danes pogledaš, so 3-4 leta stari dirkalniki že nekonkurenčni.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če avg 05, 2010 4:07 pm

lancia hf je napisal/-a:GTI_Fan: Niti ni to da smo se "spotaknili" ob tvojo izjavo, večji problem je da je 8 let star dirkalnik bil hitrejši od novodobnikov.

V motošportu se konkurenčnost dirkalnikov gleda predvsem skozi €€€€

Kaj je novega pri raketi??
RiDe hArD

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če avg 05, 2010 5:55 pm

Res je da so €€ zelo pomembni, samo so nekateri dirkači dosti bilj podkovani, kot sta Bubnič in Valant. Pa niso mogli konkurirati.
Res pa, da so prišli šele po 9-ih letih letih konkurenčni avtomobili.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Napisal/-a grega983 Če avg 05, 2010 6:30 pm

lancia hf je napisal/-a:Res je da so €€ zelo pomembni, samo so nekateri dirkači dosti bilj podkovani, kot sta Bubnič in Valant. Pa niso mogli konkurirati.
Res pa, da so prišli šele po 9-ih letih letih konkurenčni avtomobili.

Boha in Horvata pa ravno nebi štel med neke vrhunske voznike, pa čeprav trdim da pa slaba pa ravno nista

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Če avg 05, 2010 7:56 pm

lancia hf je napisal/-a:GTI_Fan: Niti ni to da smo se "spotaknili" ob tvojo izjavo, večji problem je da je 8 let star dirkalnik bil hitrejši od novodobnikov.

V svojih komentarjih nisem nikjer omenjal dirkalnikov, prav tako je primerjanje performansov dirkalnikov in serijskih vozil popolnoma brez veze...

Kot je R34 GT-R povedal - tam je poleg izkušen v igri tudi denar... imaš toliko spedenan avto, kot si sposoben financirat...

sicer pa, kakorkoli že.... :pop:

Krown
Novinec

Kraj: okolica Šk. loke

Napisal/-a Krown Če avg 05, 2010 8:07 pm

No tukaj pa lahko jaz podam svoje mnenje. Poznam Sandija, Valanta, Sašota,Bubniča. Najprej o Lanci. Recimo slovenski Lanci, ki sta jih vozila Bubnič in Samo sta bili konkurenčni zato, ker takrat nihče v Slo. ni imel konkurenčnega dirkalnika.
Dovolj pove to, da se v Avstriji prodaja 430 konjska Integralka, pripravljena za gorske za slabih 40,000eurov. Recimo Sandi pa je dal za svojega Evota samo za menjalnik malo manj kot 30,000 eurov.
Bubnič si dela novo Lancio za gorske, Samotova pa je bila obnovljena in čaka.
Ko pa pride v igro Sašo Horvat in Sandi Boh pa govorimo o takih hudih financah, da je škoda besed. Žal je pri avtomobilističnem športu tako, da največjo vlogo igrajo finance.
Drugače pa si tudi sam lastim eno Lancio in je zanimivo, da tudi prijatelji ki imajo hujše avte radi vidijo, da gremo z Lancio kdaj kakšen krog. Zanimiv trenutek slave pa sem pred tedni doživel z druščino ko sem šel na kavo v Škofjo loko. Ustavil sem se na OMW črpalki,da natankam gorivo. Zraven mojega avta je bil parkiran novi BMW M3 nekega starejšega gospoda. Ta gospod je medtem ko sem tankal gorivo vzel telefon iz žepa in vprašal, če jo lahko malo poslika saj je njegov sin povsem nor na ta avto.
Drugače pa GTI_Fan, upam d aLAncia čim hitreje pride v Slovenijo, pa veliko varnih km ti želim :)

Uporabniški avatar
robihf
Novinec

Napisal/-a robihf Pe avg 06, 2010 10:34 pm

Šinki, imaš prav. Moja inte je zdej v Budanjah, tko da ja, okolica ajdovščine.
GTI FAN, se čisto strinjam glede umestitve Lancie med novodobnike, samo tle so še čisto druge stvari povezane z Lancio.
Sam izgled je nepopisen. Je edina, ki ima 6 ZAPOREDNIH naslovov svetovnega prvaka, pripada znamki(DELTA), ki ima še po 17 letih ne nastopanja še vedno 1. mesto po osvojitvi števila zmag, ima tako rekoč tapravo medosno razdaljo za gorske tekme(micke pa zauberji so mi mal predolgi), poleg tega, ko se vsedeš v avto osemdesetih, se povrneš še malo v tiste dobre čase itd.....
Kaj pravte?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov