mihaing je napisal/-a:OPEL INSIGNIA je zmagala. Vzel bom 5 vratno limuzino:
- 2.0cdti 130KM (ker je več kot zadosti, sprobana drugače 160KM in toliko moči res ne rabim).
- opema Sport (opreme čuda), oprema sport pa zato ker ima nastavljivo podvozje
- za doplačilo: vrhunsko ozvočenje Infinity, športni ortopedski sedeži z ventilacijo in elektronsko nastavitvijo, 19 col platišča, paket vidljivost, varnostne blazine zadaj, klima paket premium, ...
Osebno se strinjam s tistimi, ki pravijo, da tale naš Miha ne ve čisto točno kaj bi naredil in kupil, saj se pogovarjamo o avtomobilih, ki se po ceni razlikujejo za 10.000 € in so med seboj kot noč pa dan. Če stane še tako polno opremljen i30 20 jurjev, ga ne moreš primerjat z insignio, ki pride 30 jurjev, pa če se na glavo postaviš. Dejstvo pa je, da če se hočeš it tako ali drugačno šparanje z gorivom, potem je potrebno prvič vozit kot po jajcih, drugič kupit temu primeren avto, npr. Škoda Fabia 1.4 TDI s 80 KM, Clio 1.5 dci ter na avtocesti vozit s hitrostjo tovornjakov - se pravi maximalno 110 po števcu, oziroma 100 po Garminu - vse kar je več, se poraba, pa naj bo dizel al bencinec prične strmno vzpenjati. Sam tako vozim svojega TDI-ja, porabo sem zbil že pod 5L, vendar pa je to daleč od česa, čemur rečeš uživanje v vožnji, pa čeprav je to vsak dan 120 KM. Zdej pa k temi.
Miha glede na opremo boš vsekakor naročil vozilo s katerim boš vozil kot gospod in se v avtu zelo dobro počutil, glede nato, da bo to vsak dan 220 KM (kdor ne dela relacij poante ne razume). Vendar pa o kaki varčnosti pri 26.000 €, 19 colskih pnevmatikah ne moremo govoriti

. Glede samega nakupa imam še dva predloga za razmislek:
- če boš že dal toliko za avtomobil, skorajda moraš naročit xenon. Sem si sicer prebral, da kao voziš večinoma podnevi, vendar upam, da te ni letni čas po glavi udaril. Namreč... pozimi je tema že okoli 16.00 ure, kar pomeni, da čeravno ne boš ob 15.00 končal, boš vozil vsaj pozimi v temi. Zdej ne vem koliko imaš izkušenj v vožnji z xenonom, vendar pa preprosto je zadeva bomba. Tuki zdej ne gre samo zato, da boljše v navadnih pogoj, ampak xenon precej pomaga tudi v dežju in snegu (v Ljubljani pa kam niže dol pa vendarle sneži). Pa še nekaj je: tudi oči so mnogo manj utrujene v primerjavi z vožnjo z navadnimi žarometi. Glede na tvojo kilometrino, je to skoraj MUST have dodatek
- imel bi eno razmišljanje glede motorja (sodimo po 2.0 TDI v Altei 1400kg ter 1.8 TSI s 160 KM v Leonu 1350 kg). Tvoja insignia bo težek avto (pogledal v specifikacijo in naj bi tehtala 1500kg plus). Zdej če je tvoja potovalna hitrost res 140-150 km na uro, se mi zdi izbira samo 130 KM motorja malo pre-malo, v kolikor hočeš pri tej hitrost spodobno odziven motor v prehitevanjih in podobnem, kar pride pri takih hitrost močno prav (sej 160 se da peljat tudi s Clio Storia 1.2 60 KM ane..., vendar kako). Še bolj zanimiv podatek bi bil, če ciljaš na udobje, koliko je razlike v rpm med 130 in 160 KM v 6.prestavi ter glasnost. Po drugi strani pa, če se postavim v svojo kožo in ko sem nekajkrat med tednom že hotel biti čimprej v Portorožu iz Celja in sem skos vozil npr. 150, da je bilo razen na določenih odsekih avtoceste, skoraj mission impossible saj sem več bremzal kot karkoli drugega - ob vseh delih in zastojih na ravno tvoji destinaciji, tako svaka čast, da ne kupuješ helikopterja.