Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jun 12, 2009 7:14 am

CHAN je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:kolesar ne porivaj mu vedno svojo ljubljeno znamko..
če še nisi opazil je rekel da na renoje lahko dobi 19% popusta in laguna dizel nova s 110konji bi tako prišla 14.400 za njega. in ni niti odgovoril na predlog.
..

Z 19% popustom na delavca Revoza pride nova Laguna kvečjemu 19.900 € in ne 14.400. Drugače bi jih bilo več kot Cliov.

No če smo čisto natančni bi jo lahko dobil po zadnji ponudbi prodajalca za 17.990. Ampak vseeno ne hvala.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 12, 2009 7:22 am

mihaing je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:kolesar ne porivaj mu vedno svojo ljubljeno znamko..
če še nisi opazil je rekel da na renoje lahko dobi 19% popusta in laguna dizel nova s 110konji bi tako prišla 14.400 za njega. in ni niti odgovoril na predlog.
..

Z 19% popustom na delavca Revoza pride nova Laguna kvečjemu 19.900 € in ne 14.400. Drugače bi jih bilo več kot Cliov.

No če smo čisto natančni bi jo lahko dobil po zadnji ponudbi prodajalca za 17.990. Ampak vseeno ne hvala.

Očitno jih razprodajajo z maksimalnim popustom, še večjim od omenjenega popusta, kar je posledica slabe prodaje 3. generacije, ne samo pri nas temveč širom Evrope.
Javi občutke vožnje s Sonato. Enoprostorci oziroma SUV so opcije? Dvokolesno gnani Santa Fe (poraba sicer ni kaj preveč nežna), Ford Kuga, oziroma udobni S Max

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jun 12, 2009 7:44 am

mihaing je napisal/-a:To pa definitivno. IN to je plava osvetlitev armaturke, ki pa je zopet na voljo samo v Sonati od mojega izbora. :lol:

Jutri zjutraj grem sprobat sonato :vrum

P.S takega dobim za 22.500EUR http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2521449&show=1

Tale Sonata tudi res lepo zgleda. Predvsem v notranjosti vsaj meni osebno veliko lepše kot Passat, ki ga je prilepil @CHAN. Kar se vzdržljivosti tiče pa velja omeniti podatek, da je Sonata eden najmanj pokvarljivih avtov v razredu, tudi zato Hyundai drži tako visoko mesto na teh raznih lestvicah vzdržljivosti. Tako, da spraševanje, če bo avto "zdržal" teh nekaj let je malce smešno. Nič manj ne bo zdržal kot Passat, je pa res da bo slednji obrdžal večjo vrednost, predvsem zato, ker ima folk še vedno polno predsodkov do korejskih vozil in na drugi strani poveličuje nemce, stara zgodba torej... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 12, 2009 8:29 am

Korejci že nekaj časa obvladujejo razred malih in srednjevelikih SUV-jev s konkurenčnimi predstavniki, v boj so se podali tudi v drugih razredih. Hyundai se je umestil že v razred malih mestnih (I20), v nižjem srednjem razredu je bilo že ogromno napisanega (Cee'd, I30), iščejo tudi vmesne razrede (Kia Soul, Kia Koup, novi Hyundai Coupe).
Pri enoprostorcih in limuzinah srednjega razreda pa še malce capljajo za konkurenco, pa najsi gre za vozne lastnosti, pomanjkanje karavanskih različic, izbor materialov v notranjosti. Realna je cena Sonatinega dvojčka Magentisa (z 2!!! registracijama letos v Sloveniji) z akcijsko ceno 16.990€, po drugi strani pa se za isto ceno dobi popolno opremljen Cee'd SW (ali Hyundajev I30 karavan), ki je v svojem razredu le konkurenčnejši. Sonata za 22.500 pa je napram konkurenci le nekonkurenčna cena.
Kot že omenjeno pa se Evropejci lahko že bojijo prihajajočih naslednikov omenjenih modelov (nov Magentis-če se bo tako imenoval ter I40)

Čeravno so mi pri srcu znamke avtomobilov, ki so v vzponu ter kažejo zdrav način, kako se boriti s konkurenco (kljub svetovni krizi), me v srednjem razredu koncern Kia-Hyundai ne navdušuje. V tem razredu atakirajo prvenstveno čezatlantski trg ter želijo nažirati podij, kjer kraljuje Toyotin Camry, kjer pa se je v zadnjem letu drastično zamenjala percepcija kupovanja avtomobilov. Da pa ne bo pomote, kvalitete jim že dolgo ne očita nihče več - zato tudi samozavest koncerna pri ponujanju garancijskih pogojev. VW Passat je omenjen tudi zaradi ne pretiranih stroškov vzdrževanja, na trgu pa je sedanji model že toliko časa, da ga ne pestijo več otroške bolezni.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe jun 12, 2009 10:54 am

No po testu hyundaia sonate in opel insignie je padla odločitev.

OPEL INSIGNIA je zmagala. Vzel bom 5 vratno limuzino:
- 2.0cdti 130KM (ker je več kot zadosti, sprobana drugače 160KM in toliko moči res ne rabim).
- opema Sport (opreme čuda), oprema sport pa zato ker ima nastavljivo podvozje
- za doplačilo: vrhunsko ozvočenje Infinity, športni ortopedski sedeži z ventilacijo in elektronsko nastavitvijo, 19 col platišča, paket vidljivost, varnostne blazine zadaj, klima paket premium, ...

Cena 26.633 EUR, z 7 letno garancijo na motor, menjalnik in deferincial BREZ OMEJITVE PREVOŽENIH KILOMETROV

P.S. bež barve

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe jun 12, 2009 11:03 am

vzami oranžno ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) vsaj za moje pojme ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 12, 2009 11:04 am

mihaing je napisal/-a:P.S takega dobim za 22.500EUR http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2521449&show=1

glede na vse drugo,(čeprav sem nekak "vezan" na Hyundai) bi tale morala bit max. 18.000 eur (pa še pol se ne bi prodala.....)to je preživel, neatraktiven avto......pa še kaj bi napisal :arrow: prvi izdor Insignia

Dobro sim se odločil... :clapclap

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 12, 2009 11:48 am

Čestitke za odločitev ter veliko varnih km! Je med dodatno opremo tudi sistem dinamičnih ksenonskih žarometov?
Zadnjič spremenil chan, dne Pe jun 12, 2009 11:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Pe jun 12, 2009 11:53 am

Za moje pojme ful dobra odločitev 8) Ko bo doma čimprej poslikat in predstavit :D
LP Jan

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe jun 12, 2009 12:05 pm

CHAN je napisal/-a:Čestitke za odločitev ter veliko varnih km! Je med dodatno opremo tudi sistem dinamičnih ksenonskih žarometov?

Malo se mi zdi škoda dati 1200EUR, ker se ponoči vozim izredno malo, serijski žarometi pa so itak že fantastični.

Saj imam še en mesec časa za razmislek (moram poštimati prej še nekaj zadev).

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe jun 12, 2009 12:28 pm

Gre le za varnostno komponento (v tujini je že dolgo ksenon obravnavan kot varnostni element, pri nas še vedno kot prestižni), pozimi pa pade tema že ob 4-ih popoldne. Oplov sistem je zelo kompleksen in učinkovit, malce v pomoč pa link: http://www.opel.si/microsites/insignia_SI/

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jun 12, 2009 5:56 pm

Dobra izbira. Gume bodo malce drage :) a z avtomobilom boš zadovoljen.
Srečno
Koliko popusta so ti dali če vzameš na leasing?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jun 12, 2009 6:00 pm

dobro si se odločil..
presenečajo me samo 19" platišča :D
:lol: čeprav se jih nebi branil
meni osebno trenutno najlepši avto poleg 159 s TI opremo v ferrari rdeči..

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So jun 13, 2009 9:02 am

No sej ne da bi bil fovš, samo govori se o šparanju potem pa 19 col gume... v nobenem pogledu 19 col ne more bit šparanje :idea:

Ne v porabi in sploh ne v nakupu gum.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne jun 14, 2009 5:59 pm

simply je napisal/-a:Dobra izbira. Gume bodo malce drage :) a z avtomobilom boš zadovoljen.
Srečno
Koliko popusta so ti dali če vzameš na leasing?

Popusta so mi dali cca 3500EUR. Polna cena je okoli 30k.

Ja gume so pri opremi sport 18col, 19 col pa dobim za doplačilo 200EUR. Itak da se jih za tak denar ne bom branil :lol:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne jun 14, 2009 6:06 pm

Sliši se mamljivo, samo jaz sem gledal za naprej... ker z 60kkm na leto bodo tudi dvojne gume na sezono padle :)

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Ne jun 14, 2009 6:19 pm

ene mišelinke gor pa lahko naredi 100k km.:)) moje majo 55k km profil pa ne vem če se je zrabo za 3 mm

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jun 14, 2009 6:39 pm

Matjazy je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
Veyron je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:glede 6 prestave se povsem strijam. Avtomatik itak nima smisla ker prestavim v najvišjo prestave in tako ne prestavim vsaj 100km, tako da nebi tvegal nakupa z avtomatikom, ker bo vzdrževanje vozila pri taki relaciji ključnega pomena.

Audi a6 in BMW 5, dober nakup, samo vozila do cene katero mislim dati imajo že preko 100.000km. Ali je nakup smiselen?

P.S. sem pozabil omeniti da mi renaultov in pugijev ne ponujajte (osebni razlogi)

100k km za avto (če ni ravno francoz) ni nič! Sploh za malce predstavnike malce višjih razredov.

Ma si pameten k hudič! Zdj boš pa še napisal da od prjatla stric njegova žena, njena sodelavka ima laguno 1.9dci in je turbina šla. In njenmu zetu tut. Renaulti dizli so za dolge relacije solidni avtomobili. Uničujejo jih pa kratke relacije (do 5km) k se motor še segreje ne in ga ugasneš. Če bi se res tako kvarli, potem nebi mela cela pošta slovenije in ups trafice, kanggoje, masterje...

Ne, sem imel renoja v lasti, pa sem se iz prve roke naučil, kako in kaj.

Sploh ko vidim, kako nekatera vozila, ki so bistveno več prevozila in so starejša, delajo mnogo bolje.

Torej če novega, vzemi vsaj sonato.

smem vprašat katerega?

Megana.

novega si kupo?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne jun 14, 2009 7:19 pm

mihaing je napisal/-a:OPEL INSIGNIA je zmagala. Vzel bom 5 vratno limuzino:
- 2.0cdti 130KM (ker je več kot zadosti, sprobana drugače 160KM in toliko moči res ne rabim).
- opema Sport (opreme čuda), oprema sport pa zato ker ima nastavljivo podvozje
- za doplačilo: vrhunsko ozvočenje Infinity, športni ortopedski sedeži z ventilacijo in elektronsko nastavitvijo, 19 col platišča, paket vidljivost, varnostne blazine zadaj, klima paket premium, ...

Osebno se strinjam s tistimi, ki pravijo, da tale naš Miha ne ve čisto točno kaj bi naredil in kupil, saj se pogovarjamo o avtomobilih, ki se po ceni razlikujejo za 10.000 € in so med seboj kot noč pa dan. Če stane še tako polno opremljen i30 20 jurjev, ga ne moreš primerjat z insignio, ki pride 30 jurjev, pa če se na glavo postaviš. Dejstvo pa je, da če se hočeš it tako ali drugačno šparanje z gorivom, potem je potrebno prvič vozit kot po jajcih, drugič kupit temu primeren avto, npr. Škoda Fabia 1.4 TDI s 80 KM, Clio 1.5 dci ter na avtocesti vozit s hitrostjo tovornjakov - se pravi maximalno 110 po števcu, oziroma 100 po Garminu - vse kar je več, se poraba, pa naj bo dizel al bencinec prične strmno vzpenjati. Sam tako vozim svojega TDI-ja, porabo sem zbil že pod 5L, vendar pa je to daleč od česa, čemur rečeš uživanje v vožnji, pa čeprav je to vsak dan 120 KM. Zdej pa k temi.

Miha glede na opremo boš vsekakor naročil vozilo s katerim boš vozil kot gospod in se v avtu zelo dobro počutil, glede nato, da bo to vsak dan 220 KM (kdor ne dela relacij poante ne razume). Vendar pa o kaki varčnosti pri 26.000 €, 19 colskih pnevmatikah ne moremo govoriti ;). Glede samega nakupa imam še dva predloga za razmislek:

- če boš že dal toliko za avtomobil, skorajda moraš naročit xenon. Sem si sicer prebral, da kao voziš večinoma podnevi, vendar upam, da te ni letni čas po glavi udaril. Namreč... pozimi je tema že okoli 16.00 ure, kar pomeni, da čeravno ne boš ob 15.00 končal, boš vozil vsaj pozimi v temi. Zdej ne vem koliko imaš izkušenj v vožnji z xenonom, vendar pa preprosto je zadeva bomba. Tuki zdej ne gre samo zato, da boljše v navadnih pogoj, ampak xenon precej pomaga tudi v dežju in snegu (v Ljubljani pa kam niže dol pa vendarle sneži). Pa še nekaj je: tudi oči so mnogo manj utrujene v primerjavi z vožnjo z navadnimi žarometi. Glede na tvojo kilometrino, je to skoraj MUST have dodatek
- imel bi eno razmišljanje glede motorja (sodimo po 2.0 TDI v Altei 1400kg ter 1.8 TSI s 160 KM v Leonu 1350 kg). Tvoja insignia bo težek avto (pogledal v specifikacijo in naj bi tehtala 1500kg plus). Zdej če je tvoja potovalna hitrost res 140-150 km na uro, se mi zdi izbira samo 130 KM motorja malo pre-malo, v kolikor hočeš pri tej hitrost spodobno odziven motor v prehitevanjih in podobnem, kar pride pri takih hitrost močno prav (sej 160 se da peljat tudi s Clio Storia 1.2 60 KM ane..., vendar kako). Še bolj zanimiv podatek bi bil, če ciljaš na udobje, koliko je razlike v rpm med 130 in 160 KM v 6.prestavi ter glasnost. Po drugi strani pa, če se postavim v svojo kožo in ko sem nekajkrat med tednom že hotel biti čimprej v Portorožu iz Celja in sem skos vozil npr. 150, da je bilo razen na določenih odsekih avtoceste, skoraj mission impossible saj sem več bremzal kot karkoli drugega - ob vseh delih in zastojih na ravno tvoji destinaciji, tako svaka čast, da ne kupuješ helikopterja.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne jun 14, 2009 10:04 pm

mihaing je napisal/-a:Ja gume so pri opremi sport 18col, 19 col pa dobim za doplačilo 200EUR. Itak da se jih za tak denar ne bom branil :lol:
Pa bi se jih morda moral. Pozanimaj se, koliko stanejo 18-colske in koliko 19-colske v dimenzijah, ki so homologirane za insignio.

Ker 19-colskih ne boš plačal samo 200 EUR sedaj ob nakupu, ampak tudi ob vsaki menjavi gum. Prvič najkasneje 15. novembra letos za zimske, glede na tvojo kilometrino se ti kmalu verjetno obeta tudi nakup novega kompleta letnih gum.

Glede na to, da te je zelo zanimala ekonomičnost vsega skupaj, je to dobro upoštevati.

Pri nakupu avta pogosto pozabimo na vidik menjave gum. Pa ne gre za samo za vprašanje velikosti platišč - 16-, 17-, 18.inčnih itd. Tudi znotraj posameznih 'inčev' imaš različne poddimenzije, z različnimi cenami.
En moj kolega je bil tako pred leti neprijetno presenečen, ko je šel po zimske gume za svojega Peugeot 407 in so bile svinjsko drage. Pa so bile 16" ali 17", torej nič posebnega - a specifične širine in debeline , ki so menda precej dražje od večine ostalih gum za to dimenzijo platišč.

Glede xenona ti je že Kael nekaj pametnih misli povedal.
Jaz dodajam le pe, da se k takemu avtu dandanes spodobi popolna oprema, kar zajema tudi xenon. Poleg luksuza in predvsem varnosti pa bo to najbrž pomembno tudi čez nekaj let, ko boš avto prodajal.
Verjemi mi, da se kupec rabljenega avtomobila malo višjega razreda le v redkih primerih ozre po primerkih, ki nimajo vse možne opreme.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost