Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Pe sep 11, 2009 7:44 pm

@theDegriz (avtor teme): samo nekaj me zanima, tema ima 7 strani, si si mogoče naredil vsaj kak ožji zbor "športnih avtov", ki so jih ti forumski kolegi priporočali? ..ker za prebrat je veliko mnenj in pohval/graj za nekatere avte, ali še sploh slediš temi? ..zanima me kak bo nakup.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Pe sep 11, 2009 8:54 pm

Sam se še zmerej z GTI- jem odpelješ v ovinku mem vskega Proba ali ZX200 ali ne vem kaj. Za šalo!

Tolk o japonskih superšportnikih- superšport ni draganje z športnim filtrom za Rutarjem, ampak je na počez odpeljat relacijo Lj.-Kočevje, ali Planino, ali grobnik.

Gdje ste miševi??!!

No zarad takih kretenov, ki "počez" odpeljete relacijo, pa potem ostali, ki bolj ali manj upoštevamo omejitve, fašemo polne črte, še nižje omejitve pa radarje.

Da Bog da, da se jim (vam) avto zhebe v nulo en dan po izteku garancije.

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Pe sep 11, 2009 11:29 pm

bass je napisal/-a:
drift.king je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:
drift.king je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:Človek ni napisal da išče redek, ljubiteljski avto za nedeljska poliranja na dvorišču (čemur bi bil morda ta Golf nekaterim primerna izbira, nekaterim spet ne), ampak športni avto - kar pa vsaj zame ni (ker je to samo športna izvedba majhnega družinskega avtomobila) ;)

aja don corleone bmw m5 potem ni športni avto ampak je športna izvedba družinskega avta ??? haha

Točno tako, športna izvedba družinskega avta. Trše in nižje podovzje, športni sedeži in močan motor še ni recept za športen avto. Športni avti so tisti, ki so že v osnovi delani, da bodo športni. M5 je konec koncev kompromis, (saj še vedno ohrani uporabnost za družino, dolga ptoovnja itd...) lahko bi pa nekdo kupil BMW 535d in temu dodal še Ferrarja F430. Slednji je namreč definicija športnega avtomobila oz. že superšportnega. A kupiti M5 namesto teh dveh je pač lažje in cenejše, nudi pa precej.

bmw m5 500 KM ni športn avto !!!!!!!!????? haha ne me j**** !!

OFF:
Žal res ne. M5 s 508hp je limuzina s športnim motorjem.
Je prej evropski MUSCLE CAR kot pa sportscar. Športni avto od BMWja je po mojih pojmih Z4M coupe, torej klasičen roadster FR konstrukcije.
Ostalo pa so močnejše izvedenke avtomobilov, ki jim prvoten namen ni le SPORT vožnja...temveč uporabnost.
In tu dajmo ločit zadeve...Ferrarija ne kupiš, da se boš z njim vozil vsak dan v službo, BMWja pa. In zato bmw ni športnik, Ferrari pa je avto, ki ga voziš za hobi, ki je sicer drag ŠPORT. ;)

ON:
Za 4 jurje dobiš le jamo brez dna. Hiter in hkrati zanesljiv avto za ta denar ne obstaja.

ja ok bm m5 je limuzina z športnim motorjem, športnim menjalnikom z športnim podvozjem ..itd. torej je večji športni avto.. k pravš da ne bi noben kupu ferarija za vsakdan v službo ..sej m5-ke tud ne bi noben kupu za v službo sej ma isto porabo k ferari ,ampak bi kupu npr. 530d ...ni samo coupe športen avto ;)

evo to je moj zadnji post v tej temi da ne bom preveč off topicov pisu :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe sep 11, 2009 11:53 pm

Seveda, lastnik m5 se sekira za porabo...lol. :lol:
In ja, enega redno videvam za bežigradom s touring M5, ko se gospod vozi s šihta.

Naj ti tkole napišem: M5 je limuzina in že po obliki karoserije ni športnik.
Športniki imajo motor na sredi in zadaj pogon, roadsterji motor spredaj in tudi zadaj pogon. Zaradi kupejevske oblike, imajo samo 2 sedeža, izjema je McLaren F1, ki ima 3 sedeže, voznikovega na sredi.
Načeloma so tudi bolj špartansko opremljeni kot npr. M5.
Lotus elise ti je lahko za zgled, čeprav osnovna verzija nima niti 200hp je to vseeno športnik po zasnovi in namenu. Nekakšna esenca športnega avtomobila, bi lahko rekli.
Lahko se na glavo postaviš, a M5 bo še vedno samo praktična, udobna limuzina s 508 konji...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So sep 12, 2009 12:07 am

Točno tako. Govora je o skoraj 5 metrski limuzini. Lahko ima nevem kako športno vse (motor, menjalnik, podovzje, sedeže) je na koncu še vedno velika limuzina, športniki so pa majhni avto s čim nižjim težiščem, in čim višjim faktorjem užitka v vožji, motor se more čim bolj slišat in avto mora biti zelo igriv, kar pa M5 vsekakor ni. Recimo Ferrari F430 je precej bolj športen kot Ferrari 599, čeprav ima slednji 100 konjev in 4 valje več.

Uporabniški avatar
robek
Novinec

Napisal/-a robek So sep 12, 2009 8:41 am

nevem,mogoče je že bil,ampak mislim da z tem ne boš nič sfalil ;)

http://www.avto.net/ad.asp?id=3058594

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 12, 2009 8:44 am

robek je napisal/-a:nevem,mogoče je že bil,ampak mislim da z tem ne boš nič sfalil ;)

http://www.avto.net/ad.asp?id=3058594

je že bil omenjen na šesti strani.

lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ So sep 12, 2009 1:08 pm

Ma kaj je folk tolf ruknjen na te VR6-ke. Sej ne rečm, da so slabi avto ampak kot je bilo v neki temi a.com napisano je izredno težko najti ta avto, ki ni bil zaleten ali popolnoma zgonjen.

LP
Matej

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po sep 14, 2009 12:12 pm

koreanstyle je napisal/-a:Čuj corleone. Primožek ti je povedal kar prav, samo ne vem če si ga razumel. Ti bom še jaz razložo. Pred leti sem imel 300zx (takrat ko je to bilo nekaj od avta), takrat sem ga uvozil iz nemčije. Avto je zelo neokreten in težak in za po ovinkih (kar naj bi bil smisel "športnega avta") ta avto ni. Kolega je imel 3000gt twin turbo in zadeva je podobna. Ti avti so preveč american stil. Pa ko imaš toliko za povedati proti hot hatchem ti povem samo to da mi je leta 1994 r5 gtt naredila take šale na ovinkasti cesti da je kar joj. V življenju sem imel vsaj 40 avtomobilov, razne vr6, gtije več znamk in lahko ti povem iz lastne kože da je na primer golf 2g60 ali gti veliko več športnega avta kot tisti ki si jih naštel ti. Edino kar je za tebe športnega je to da imajo 2 vrata in da so kupejevske oblike. Nisem noben ljubitelj gtijev ali turbo 5k in podobnega, samo na realnih tleh stojim in govorim iz lastnih izkušenj. Zdaj vozim mb E320cdi (družina) in tudi proti tem nimajo tvoji športniki nič šans.
Hočem ti povedati da nimaš kaj dosti pojma o avtih, če govoriš da je ford probe, nisan zx in mits 3000gt športen avto. Če se ne motim so celo v eni od angleških avto oddaj naredili test na progi z starim nisanom 300zx in z novim twinngem 1.2gt in ugani kdo je bil boljši.
Malo mleka še spij in malo še pogooglaj preden boš spet napisal kakšno bedarijo in se osmešil kot si se.

Ne mi zameriti

Jaz sem iskal avte, ki jim je športnost smisel in namen in ne kateri je najhitrejši na progi. Avti kot so GTI jim športnost ni prvi namen, ampak vzporedni, zato se mi ne zdi to prava izbira za uživaški avto. Ampak verjetno nam je vsem jasno da za tako vsoto ne dobiš športnika.

To da nisva enakega mnenja in da ti je R5 GTT "naredila po ovinkih take šale da je blo kr joj" ti nikakor ne zamerim, res pa se mi zdi žaljiv tvoj način pisanja primitiven, ampak pustiva to ob strani.

@Graal: Kaj tebe muči? Nisem jaz nikakršen cestni dirkač, samo sodelujem v tej temi in nisem jaz tisti ki kupuje športnika za 4k€.

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Po sep 14, 2009 12:36 pm

Nevem zakaj pol lahko Snuffy tko fajn obvlada svojga ZX-a. Pač nisi znal dobr vozit. Jst osebno bi vzel 200sx-a. Dobr za driftat in za hitro vožnjo, oboje potrjeno
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

koreanstyle
Nov uporabnik

Napisal/-a koreanstyle Po sep 14, 2009 1:51 pm

Lejte ford probe in podobna stara j***a niso športni avti pa če ne vem kaj rečete. Pač stara tehnologija in vozne lastnosti. Vsak novejši mini avtek ki ima malce športnega srca je bolj športen avto kot so probe in zx in ostali. Kar je za vas športnega na teh avtih je to da so kupejevske oblike in imajo 3vrata. Najbolje da si ded potem kupi hyundai coupe, ker je to sigurno pravi športen avto za vas.
Pa corleone nisem hotel biti primitiven ali žaljiv, kakor si bil ti v prejšnih postih, in tudi napisal sem ti da ne zameri. Sem pa po mojem na tem svetu malo dalj časa kot ti in imam tudi mnogo več izkušenj kot ti. Pa da športnost ni smisel in namen vožnje po pisti?? Kot sem rekel, pravi športni avto za nekatere od vas je hyunday coupe, ker izgleda športen in je coupe. Joj joj pobčki
Mi lahko prosim samo še poveš kaj voziš ti, oziroma tvoja mama? :D :D

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Po sep 14, 2009 2:02 pm

Turbobitch je napisal/-a:Nevem zakaj pol lahko Snuffy tko fajn obvlada svojga ZX-a. Pač nisi znal dobr vozit. Jst osebno bi vzel 200sx-a. Dobr za driftat in za hitro vožnjo, oboje potrjeno

Sej PiLLe tud fajn obvlada svojga tamčka.

koreanstyle
Nov uporabnik

Napisal/-a koreanstyle Po sep 14, 2009 2:06 pm

Corleone je napisal/-a:Jaz sem iskal avte, ki jim je športnost smisel in namen in ne kateri je najhitrejši na progi. Avti kot so GTI jim športnost ni prvi namen, ampak vzporedni, zato se mi ne zdi to prava izbira za uživaški avto. Ampak verjetno nam je vsem jasno da za tako vsoto ne dobiš športnika.

To da nisva enakega mnenja in da ti je R5 GTT "naredila po ovinkih take šale da je blo kr joj" ti nikakor ne zamerim, res pa se mi zdi žaljiv tvoj način pisanja primitiven, ampak pustiva to ob strani.

@Graal: Kaj tebe muči? Nisem jaz nikakršen cestni dirkač, samo sodelujem v tej temi in nisem jaz tisti ki kupuje športnika za 4k€.

S tem stavkom si se dokončno osmešil na tem forumu.
Torej praviš da mora avto izgledati športno (kupejevsko) in to je vse? hohoho. Za tebe je mogoče ford probe in mustang športni za američana je pa kot clio pri nas, avto za vsak dan. Pomen športnega avta so predvsem vozne lastnosti, šprtne vozne lastnosti, katere lahko daš od sebe predvsem na pisti in samo norec jih preizkuša na cesti. Očitno si eden tistih ki ti pomeni vse da avto izgleda kot "ferari" in ima čez 250km/h na števcu napisanih, katere ti gledaš čez okno in se sliniš.
Še enkrat povem probe, 3000gt, zx, mustang so avti ki so mogoče bili toliko in toliko let nazaj športni ampak jih je do danes povozil čas, skoraj vsak "normalen" današnji avto (ne športen avto) je bolj športen po voznih lastnostih kot te ki sem jih naštel. Če bi pa rad avto ki izgleda športen je pa čisto vseeno kaj kupiš, ali ford probe, zx ali hyundai coupe ali ford puma/cougar.

zoltan88
Nov uporabnik

Napisal/-a zoltan88 Po sep 14, 2009 2:45 pm

Ta tema se mi zdi brez pomena saj avtor itak ne sodeluje in ne postavlja nadaljnih smernic...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po sep 14, 2009 2:59 pm

No če avtor še spremlja bi mogoče šel pogledati tega. Ga ne vidiš vsak dan...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3090428&show=1
Slika

koreanstyle
Nov uporabnik

Napisal/-a koreanstyle Po sep 14, 2009 3:06 pm

aklan86 je napisal/-a:No če avtor še spremlja bi mogoče šel pogledati tega. Ga ne vidiš vsak dan...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3090428&show=1

Je coupe in ima 4 izpuhe, vendar ali je to res športni avto ali izgleda kot športni avto? Bo corleone kaj več povedal....

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 14, 2009 3:20 pm

graal je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Sam se še zmerej z GTI- jem odpelješ v ovinku mem vskega Proba ali ZX200 ali ne vem kaj. Za šalo!

Tolk o japonskih superšportnikih- superšport ni draganje z športnim filtrom za Rutarjem, ampak je na počez odpeljat relacijo Lj.-Kočevje, ali Planino, ali grobnik.

Gdje ste miševi??!!

Ti resno to? :lol: Verjetno si primerjal GTI in kaki star Civic ESI :) :jy

Ki češ, kdaj češ, z čim češ.

samo reči.

lp, Aleš.

ti to resno? gti:)
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Po sep 14, 2009 3:23 pm

koreanstyle je napisal/-a:
Corleone je napisal/-a:Jaz sem iskal avte, ki jim je športnost smisel in namen in ne kateri je najhitrejši na progi. Avti kot so GTI jim športnost ni prvi namen, ampak vzporedni, zato se mi ne zdi to prava izbira za uživaški avto. Ampak verjetno nam je vsem jasno da za tako vsoto ne dobiš športnika.

S tem stavkom si se dokončno osmešil na tem forumu.
Torej praviš da mora avto izgledati športno (kupejevsko) in to je vse? hohoho. Za tebe je mogoče ford probe in mustang športni za američana je pa kot clio pri nas, avto za vsak dan. Pomen športnega avta so predvsem vozne lastnosti, šprtne vozne lastnosti, katere lahko daš od sebe predvsem na pisti in samo norec jih preizkuša na cesti. Očitno si eden tistih ki ti pomeni vse da avto izgleda kot "ferari" in ima čez 250km/h na števcu napisanih, katere ti gledaš čez okno in se sliniš.
Še enkrat povem probe, 3000gt, zx, mustang so avti ki so mogoče bili toliko in toliko let nazaj športni ampak jih je do danes povozil čas, skoraj vsak "normalen" današnji avto (ne športen avto) je bolj športen po voznih lastnostih kot te ki sem jih naštel. Če bi pa rad avto ki izgleda športen je pa čisto vseeno kaj kupiš, ali ford probe, zx ali hyundai coupe ali ford puma/cougar.

Ti sploh približno prebereš preden komentiraš al ne? Veš kaj pomeni smisel in namen? Če se kdo tukaj smeši, si to ti. Corleone je želel napisati, da je športen avto zgrajen zato da ponuja užitek pri vožnji (tako čistokrven športnik, kot tudi športna izvedenka ljudskega avta), ne pa v ali je na grobniku bil hitrejši za tri sekunde.
Pa še z moje strani: tale na zadnjem linku izgleda športno in se tudi dokaj hitro pelje + ročni menjalnik. Ga pa ne bi priporočal zaradi vzdrževanja, in velike teže .

Srečno pri izbiri!
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

koreanstyle
Nov uporabnik

Napisal/-a koreanstyle Po sep 14, 2009 3:47 pm

Zgleda si ti nisi prebral zadnjih par strani te teme. ravno corleone je govoril o tem kaj je športno in kaj ne, in je tudi povedal da ljudsko in športno ne gre skupaj. Jaz bi tistemu ki kupuje "športen" avto priporočil čim novejšega hot hatcha, bilo katere znamke. Z njim bo imel več užitka in manj stroškov in glavobolov kot z kvazi 20let starimi "športnimi" avti. Plus zadovoljstvo ko bo na ovinkasti cesti ali pisti pustil zadaj 20 let star ameriški avto z nevemkoliko konji in izpuhi.
Užitek pri vožnji imaš lahko tudi z starim hroščem če to želiš in ti to paše, in noben ne govori o užitku v tej temi, temveč je govora o športnem avtu. Hočem samo povedati da so avti katere je našteval corleone, vključno z tem dodgem ravno toliko športni kot je gII gti, r5gtt, twingo gt, corsa gsi, opc in podobno če ni kateri še bolj. In ugotovili smo v teh 8ih straneh te teme da športnega avta za 4k€ ni. Lahko si kupiš avto ki morda izgleda športno (dodge, probe...) star 20let z poraznimi voznimi lastnostmi, ali pa novejši avtek ki ne izgleda ravno športno ima pa športno srce in za svoj razred odličnime lastnosti.
Ste v tej temi marsikateri avto izločili kot športen, in povedali da je samo ferrari in porsche športen, katerih še nikoli nisem videl da bi kateri voznik na cesti pokazal kaj avto zmore, to se lahko pokaže le na pisti, za kamor je tak avto namenjen. Pa malo zgodovine od kje so prišli pravi športni avti in za kaj oziroma kam so jih delali---za na piste. Za tiste ki pravite da je 300zx in dodge stealth pravi športen avto se usedite v mamin clio in se peljite v knjižnico par stvari prebrati.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po sep 14, 2009 5:37 pm

:D hecni ste

Kaj pa Mazda MX5? Za 4K jo bos sicer tezko dobil (isci predvsem 1.8 modele), imas pa tule eno za 6:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3017796&show=1

Avto ima izjemne vozne lastnosti, LSD, je majhen (majhna platisca, gume, zavore = nizji strosek), atmosferski nizkolitrazni motor...jaz ne bi razmisljal dvakrat.

Jasno, ce ti je poanta športnosti "sunek" v rit, pozabi. Sapojemajocih pospeskov ravno nima...

LpF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov