Očitno se je razvil splošen trend pljuvanja po oplovem 1.6 motorju pa čeprav večina tistih najbolj glasnih ni peljala astre s tem motorjem, kaj šele kakšno z drugim motorjem za primerjavo.
Jaz imam v astri 1.9CDTI 120KM, brat 1.6 115KM. Glavne razlike? Bencinar je precej bolj glasen na avtocesti, in porabi dober liter več to sta pa praktično glavni razliki. Dizlu se vidi da ima več navora a spet ni TOLIKO boljši kot bencinar. Oba sta čisto spodobna za normalno vožnjo, z nobenim pa ne moreš biti glavni dirkač na vasi.
Jaz imam povprečno porabo 6.4l/100km, brat 7,8l/100km voziva pa se po pribižno istih trasah, njegova vožnja je celo nekoliko bolj dinamična kot moja. Ko tako primerjam najina avta se mi včasih zazdi, da sem vrgel čez okno tistih 2000€, kot je dražji dizel. Pri 25000km na leto pri gorivu prišparam okoli 350€, a imam zato dražje servise. Torej, dizel se mi bo obrestoval šele po kakšnih 8ih letih oziroma 200000km.

Tolažim se torej lahko le s šesto prestavo, malenkost močnejšim motorjem in malo boljšimi zavoramo (večji diski).