~toMmy~ je napisal/-a:Kratkotrajen v smislu, da zdaj deluje nekaj "svežega", čez 5 let se bo pa izgubila v sivini. Konkreten primer je prejšnji model Megana.
Polo78 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Kratkotrajen v smislu, da zdaj deluje nekaj "svežega", čez 5 let se bo pa izgubila v sivini. Konkreten primer je prejšnji model Megana.
Kakor za koga. Meni je še zdaj npr. všeč star model Mazde 3, ki je prišel ven leta 2003. Enako so mi všeč tudi precej starejši modeli, ki še danes nikakor ne delujejo zastareli, še manj so se za moje pojme izgubili v sivini. Npr. prvi model 323F (okoli leta 1990), ki je imela poklopne luči, enako mi je všeč tudi naslednji model 323F (okoli leta 1995) pa 323C, da niti ne govorim o modelih kot so, Xedos 6 in 9, MX3, RX7 itd. itd. V sivini pa so se v mojih očeh izgubili le zadnji model 323F (model pred prvo trojko), ter zadnji model 626. In to ravno zaradi konservativne oblike, ki Mazdi nikakor ne pristoji! In v tej takozvani sivini se za moj okus veliko prej izgubljajo vozila, ki jih je ogromno na naših cestah, meddrugim tudi razni Golfi ipd.
Kar se pa tiče aktulnega Golfa VI in Mazde 3, kvaliteta materialov vsaj na otip deluje v Golfu res malo boljše (manj trde plastike), je pa Mazda sestavljena skupaj enako kvalitetno (če ne celo bolje!) kot Golf, tu niti slučajno ne zaostaja. Golf ima malenkost boljšo zvočno izolacijo ter sodobne turbo bencinarje, ki jih Mazda (še) ne premore. Slednji ima tudi nekaj malega cenejše rezervne dele ter redne servise ampak ne spet toliko, da bi pri Mazdi bankrotiral. Potem se pa počasi konča oz. v vsem ostalem je boljša Mazda, ki (še) vedno ponuja več avta za svoj denar kot Golf, čeprav tudi slednja ni poceni. Je pa pri Slovencih kar malo krivično prezrta napram Golfu, ki ga ima že vsak, da ne rečem kdo... Osebno bi bila tu moj izbor Mazda 3, kljub nekaterim manjšim pomankljivostim napram Golfu.
andrejus je napisal/-a:@Badzo:
Pri Hondi Accorod letnik 2008 (ampak še vedno ta stari model) je bila kakovost materialov na zelo visoki ravni. Tako da res ne vem. Dejansko je bila tista Honda najboljši avto ki sem ga imel. Edina resna pomanjkljivost so bili DRAGI servisi.
Primerjava Golfa in Accorda je nesmiselna.
Da pa kakovost materialov pri japoncih zaostaja je pa tudi ena taka lovska. Vsaj v primeru Honda/Mazada vs Passat. Ali pa to, da je pri VW ergonosmko vse TOP: tempomat na ekstra ročici je ergonomsko LOL.
Drugače pa nobeden ne vzame cene v zakup. Kar se mi zdi čudno
Badzo je napisal/-a:Tudi ergonomija je pri VW drugačna. Tam je vse na mestu, nekako logično s parimi izjemami - tempomat bi lahko naredili lično na volanu, ker tista obvolanska ročica je res odurna.
andrejus je napisal/-a:Ali pa to, da je pri VW ergonosmko vse TOP: tempomat na ekstra ročici je ergonomsko LOL.
sašo5 je napisal/-a:Lukcv je napisal/-a:Za mene so japonska vozila še zmeraj bolj zanesljiva in atraktivnejša, in boljše vozna kot bilokateri nemec..
Lukcv je napisal/-a:Kar se tiče te ročice za tempomat pr passatu, je smešna, na splošno tudi ročke za žmigavce in ostalo so prav zaostali v dizajnu.
Kar se tiče Mazde3, še en plus je, da ima ketno namesto jermena (za Golfa nevem kaj ima), ta ketna je neslišna in se menja komaj na 300k.km. Redni servisi na uradnih so pa tam od 180-250e max...
Lukcv je napisal/-a:Kar se tiče te ročice za tempomat pr passatu, je smešna, na splošno tudi ročke za žmigavce in ostalo so prav zaostali v dizajnu.
Kar se tiče Mazde3, še en plus je, da ima ketno namesto jermena (za Golfa nevem kaj ima), ta ketna je neslišna in se menja komaj na 300k.km. Redni servisi na uradnih so pa tam od 180-250e max...
nalcoq4 je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:Lukcv je napisal/-a:Za mene so japonska vozila še zmeraj bolj zanesljiva in atraktivnejša, in boljše vozna kot bilokateri nemec..
To je samo resnica ki boli![]()
sicer je itak brez veze govort ker so Japonci v zadnjem desetletju tako po prodaji kot po zaslužku daleč pred vsemi...
P.S če je kdo natančen in dovršen oz. zanesljiv je to japonec,seveda govorim za čisto krvne japonce in ne japonsko-evropske pol izdelke.Zakaj vsi skušajo posnemati japonce? japonska organizacija in vse ostalo je na najvišjem možnem nivoju!
@sašo5 npr. kot primer kaj praviš na tole: http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... s_lfa.aspx
nalcoq4 je napisal/-a:Čemu se izognem?Logično je da ne bodo razvijali v takem številu dizelske agregate kot npr. evropejci če jih ne smejo uporabljat...
So pa razvili prvi boxer diesel motor...turbo motorje pa tudi imajo,tako da ne govori neumnosti.
nalcoq4 je napisal/-a:Očitno jim vse zadošča.Saj so daleč pred vsemi v prodaji in po zaslužku...
~toMmy~ je napisal/-a:nalcoq4 je napisal/-a:Očitno jim vse zadošča.Saj so daleč pred vsemi v prodaji in po zaslužku...
Pa kakšni logiki?
nalcoq4 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:nalcoq4 je napisal/-a:Očitno jim vse zadošča.Saj so daleč pred vsemi v prodaji in po zaslužku...
Pa kakšni logiki?
Poglej malo prodajne številke po svetu pa bo vse jasno.
Pa največji avtomobilski koncern je rižek
švabi pa kupujejo konkurenčne znamke in se tako širijo, pa so še vedno zadaj!
Sicer pa ena Japonska konkurira celotni evropi, kar ti pove dovolj. Pa zanimivo, kako dobro se prodajajo japonska vozila na VSEH kontinentih....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov