Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Pe jul 02, 2010 4:22 pm

Tudi jaz bi vas spusal, kot ste dolgi in široki. Vrjemite, da jih je dovolj, ki bi z veseljem delalo (in brez bedarij).
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe jul 02, 2010 4:24 pm

Da jaz naročim nov avto, pa da vem da ste ga hladnega tiščali do daske zato, da si mal popestrite delovni čas, te poiščem, nabrcam v vagino in potem še vrnem avto. Pa makar z odvetnikom...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Pe jul 02, 2010 4:56 pm

Štos je najbrž v tem, da šef, direktor ali kakorkoli se imenuje, dobi več denarja,če njegovidelavci naložijo/razložijo čim več avtomobilov. Zato se mu po domače povedano verjetno fučka, kaj njegovi omejeni hlapci počnejo z avtomobili.
Ja, res bi blo potrebno enega z železno roko ali pa ave zablokirat na 20 km/h :D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jul 02, 2010 5:06 pm

lizard je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:he he...bi vidu tebe ko bi prisu v luko. vedno vsi govorijo kako je treba pazit in tko, ampak ga ni heroja, da ga ne bi enkrat stisnu... preverjeno in garantirano ;)

Imate srečo, da nisem jaz šef, ker bi službe zgubljali kot po spisku. Ali bi pa dobili takšne službene pogodbe, da si tega enostavno nebi upali.

mislim, da bi potem ti sam avte razlagal in nalagal...

Očitno ne veš, da se ljudje za opravljanje take službe najdejo vedno in povsod

Za opravljanje takšne službe se uporabljajo tuji državljani iz manj razvitih držav, ker slovencem se ne splača delat težka dela za minimalno plačo. Tujih državljanov pa ne moreš najet kolkor želiš... torej ljudi za opravljanje take službe se najde v tujini pa še to z dovoljenjem države.

Drugače vsi ki se neki bunite tle se mi zdite take budale :roll: Kot da nastane kašna škoda če se ga parkrat pritisne novega pa neulaufanega.
Bolj je treba pazit, da se avti ne poškodujejo. Zato naprimer v luki je prepovedana vzvratna vožnja brez nekoga, ki ti kaže. Tako da si lahko sam na praznem parkirišču, pa ne smeš it vzvratno. V luki skrbijo zato, da ne pride do poškodb.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe jul 02, 2010 5:20 pm

Blinder je napisal/-a:Drugače vsi ki se neki bunite tle se mi zdite take budale :roll: Kot da nastane kašna škoda če se ga parkrat pritisne novega pa neulaufanega. Bolj je treba pazit, da se avti ne poškodujejo. Zato naprimer v luki je prepovedana vzvratna vožnja brez nekoga, ki ti kaže. Tako da si lahko sam na praznem parkirišču, pa ne smeš it vzvratno. V luki skrbijo zato, da ne pride do poškodb.

Dej te bom jst nateru na pouno ene 5x laufat šprin na 100m jeseni ko bo zjutri lpo zam ene 5 stopinj, ti se boš pa glih dobro zbudu. Pa boš pol povedu če je kaka škoda al ne ??

Ja sej se strinjam, da je veliko bolj nevarno vozit rikverc ob parkirnih senzorjih in po možnosti še parkirni kameri, kot pa zaupat avto vreden 100.000+ € vozniku z praktično nič izkušnjami s takim avtom (razen po parkirišču), da se izživlja gor pa dol po parkirišču :tomidelej: :roll: :roll:

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Pe jul 02, 2010 5:23 pm

Kot da nastane kašna škoda če se ga parkrat pritisne novega pa neulaufanega.

predstavljaj si sebe da ravno zjutraj ustaneš, še ves zaliman, pa te nekdo pzačne na polno priganjati, in da delaš kot črnc v prvi minuti ko si budn....isto je pri avtomobilu. pa ni to samo enkrat. če tako pravite, potem je tako v proizvodnji, potem pri nakladnju, potem razkladanju, pa še primer potem ta golf...in kupec dobi dobro steran avto.

edit : me matej prehitel :lol:

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Pe jul 02, 2010 5:37 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:C4V4L13R mi ne rabiš pravit kake so druge fime. magno v grazu sem si dodobra ogledal 5 let nazaj ,vse hale ko je bil dan odprtih vrat, tak da vem kak znajo bit firme velike. ampak v roku 14ih let, še nisem slišal nikdar, da bi kdo kaj divjal z avti po firmi, ko pridejo s traka. pa se delajo konktretno močni avti gori, proti tem jajcom v revozu.

Samo v Sloveniji še delajo taki neandertalci, tujina je čist druga pesem.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe jul 02, 2010 5:45 pm

tads je napisal/-a:

predstavljaj si sebe da ravno zjutraj ustaneš, še ves zaliman, pa te nekdo pzačne na polno priganjati, in da delaš kot črnc v prvi minuti ko si budn....isto je pri avtomobilu. pa ni to samo enkrat. če tako pravite, potem je tako v proizvodnji, potem pri nakladnju, potem razkladanju, pa še primer potem ta golf...in kupec dobi dobro steran avto.

Aha. torej po tvoji logiki se tudi omarica muči, če naprimer daš v njo čevlje brez da bi jo pred tem segrel ?
Avto ni človek. Sam nekateri ste pač omejeni.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Napisal/-a tads Pe jul 02, 2010 5:50 pm

Blinder je napisal/-a:
tads je napisal/-a:

Aha. torej po tvoji logiki se tudi omarica muči, če naprimer daš v njo čevlje brez da bi jo pred tem segrel ?

ehh mislim da nadaljni komentar ni potreben :roll:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jul 02, 2010 5:55 pm

Blinder je napisal/-a:
tads je napisal/-a:

Ti pa ne preveč brihten.

Kaj ma omara sploh tu veze? Omara stane nekaj sto evrov če je dobra, in ni potrebno da je segreta za svojo uporabo. Tako neumne in nelogične primerjave nisem slišal že, v bistvu nikoli.

Avti stanejo deset tisoč evrov do mnogo mnogo več in imajo ponavadi že določenega lastnika. Noben delavec nima kaj dirjati z njimi, ne v Revozu, ne v Luki Koper. Njegova služba je da avto preparkira, in pika. Ne vem kako ste eni lahko taki bedaki, da se vam to zdi sprejemljivo, ne le da je nekulturno, nespoštljivo, neodraslo, prikaz slabe samokontrole, dokaz slabe razlgedanosti, nizke zavesti, še uničije motorje v avtih, ki lahko stanejo več kot vas večina prišpaa celo žviljenje. Če jaz dam za avto recimo 70.000 € pa da mi nek omejenc kot si to ti, dirja po parkingu, se me ne reši za dolgo časa oz. vsaj firma pri akteri dela.

Te informacije, ki jih eni dajejo v to temo so zrele za pritožbo na sodišču, ali pa jih je nujno potrebno posredovati direktorju Revoza, direktorju Luke Koper, in tudi vsem pooblaščenim uvoznikom, ki poslujejo z Luko Koper, ker to je višek primitivizma.

In ja Blinder, tako kot ti pač nikoli ne psotanete delodajalci, ker je več kot močitno, da ti pol stvari ni jasnih.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe jul 02, 2010 6:05 pm

jebat ga.. tko se dela. tud drugje po "razviti" EU se isto dela.
tud v revozu se lepo vozi in pazi na vsako stvar ko je dan odprtih vrat.- dam j***a kromirat če ni isto v vw fabriki.. ko se pa fabrika zapre za zunanji svet pa gasa.

ob omejitvi 10 na uro nebi tistih par ljudi ki vozijo avtomobile iz traka do parkinga kjer je dober km razlike nikoli za sproti praznilo trak. bi bilo treba zaposlit par ljudi več- ampak zakaj bi?

eni to vemo že dolgo. za nekatere je pa pač šok ko to izvejo.
vem da ni lepo poslušat 1.5 dci ko prvič vžge in je že čez par minut na blokadi čez parking.. ampak tko se dela že od kar sem prvič delal tam..cca 10let nazaj. in lani ko sem bil tam nekaj časa službeno je bila še vedno ista situacija. če bi koga motilo od vodstva bi že ziher kaj ukrenili.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe jul 02, 2010 6:08 pm

lizard je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
tads je napisal/-a:

Ti pa ne preveč brihten.

Kaj ma omara sploh tu veze? Omara stane nekaj sto evrov če je dobra, in ni potrebno da je segreta za svojo uporabo. Tako neumne in nelogične primerjave nisem slišal že, v bistvu nikoli.

Ki avto in jutranji tek imajo veliko veze :roll: Vidva verjetno avto tudi počasi ohlajata, pa ob 15. uri ga ugasnete, da ima siesto pomeridiano.
Ker avto in človek delujeta na isti način seveda tudi avtu se lahko zgodi, da če se nerodno zavrti kolo si zvije gleženj. yeah

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe jul 02, 2010 6:11 pm

Matey_ je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:Drugače vsi ki se neki bunite tle se mi zdite take budale :roll: Kot da nastane kašna škoda če se ga parkrat pritisne novega pa neulaufanega. Bolj je treba pazit, da se avti ne poškodujejo. Zato naprimer v luki je prepovedana vzvratna vožnja brez nekoga, ki ti kaže. Tako da si lahko sam na praznem parkirišču, pa ne smeš it vzvratno. V luki skrbijo zato, da ne pride do poškodb.

Dej te bom jst nateru na pouno ene 5x laufat šprin na 100m jeseni ko bo zjutri lpo zam ene 5 stopinj, ti se boš pa glih dobro zbudu. Pa boš pol povedu če je kaka škoda al ne ??

Ja sej se strinjam, da je veliko bolj nevarno vozit rikverc ob parkirnih senzorjih in po možnosti še parkirni kameri, kot pa zaupat avto vreden 100.000+ € vozniku z praktično nič izkušnjami s takim avtom (razen po parkirišču), da se izživlja gor pa dol po parkirišču :tomidelej: :roll: :roll:

LP
Matej

in kdo naj bi imel izkušnje s takimi avtomobili... (šolati za profesionalne voznike se jim ne splača) fantje so srečni da lahko vozijo take avte, nekateri so srečni da lahko popravljajo take avtomobili, nekateri so pa srečni da si lahko tak avto privoščijo.....

vsem, ki se tukaj bunite... se dajte začet bunit najprej na servisih, na katerih se z vašim avtom dogaja podobno...

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe jul 02, 2010 6:13 pm

Tist k je napisu da je mrzu avto tiščat "nč slabga" povem odprto in jasno: pojma nimaš o delovanju avtomobilov, modernih al pa ne modernih. Da boš lažje razumel kaj ti hočejo povedat ostali pa naredi en preizkus:

Kupi pol litra motornega olja in ga natoči v 2 kozarca, enga dej v skrinjo, druzga pa na sonce. Čez 2 uri jih zlij na eno ploskev in povej kateri bolje maže. No tako kot maže mrzli je namazan tvoj motor ki si ga lihkar porinu na 6000 obratov. Druga stran je pa namazana tako kot je ko motor doseže delavno temperaturo.

LukL je napisal/-a:vsem, ki se tukaj bunite... se dajte začet bunit najprej na servisih, na katerih se z vašim avtom dogaja podobno...

Tisti ki vozjo avte na take servise jim itak nekej ne štima u piskru.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder Pe jul 02, 2010 6:15 pm

LoCo je napisal/-a:Tist k je napisu da je mrzu avto tiščat "nč slabga" povem odprto in jasno: pojma nimaš o delovanju avtomobilov, modernih al pa ne modernih. Da boš lažje razumel kaj ti hočejo povedat ostali pa naredi en preizkus:

Kupi pol litra motornega olja in ga natoči v 2 kozarca, enga dej v skrinjo, druzga pa na sonce. Čez 2 uri jih zlij na eno ploskev in povej kateri bolje maže. No tako kot maže mrzli je namazan tvoj motor ki si ga lihkar porinu na 6000 obratov. Druga stran je pa namazana tako kot je ko motor doseže delavno temperaturo.

Super. Pol pa če prižgeš avto in ga voziš do 2000 rpm se olje samo segreje še preden ga prižgeš. Če pa ga stegneš do 6000 rpm pa se samo olje začne hladit.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe jul 02, 2010 6:17 pm

Blinder je napisal/-a:Aha. torej po tvoji logiki se tudi omarica muči, če naprimer daš v njo čevlje brez da bi jo pred tem segrel ?Avto ni človek. Sam nekateri ste pač omejeni.

Glej ... ker slika pove 1000 besed :arrow:

Slika

LP
Matej

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Napisal/-a tads Pe jul 02, 2010 6:22 pm

Blinder je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
tads je napisal/-a:

Ti pa ne preveč brihten.

Ki avto in jutranji tek imajo veliko veze :roll: Vidva verjetno avto tudi počasi ohlajata, pa ob 15. uri ga ugasnete, da ima siesto pomeridiano.
Ker avto in človek delujeta na isti način seveda tudi avtu se lahko zgodi, da če se nerodno zavrti kolo si zvije gleženj. yeah

100% ko je avto ogret an 90 se ga pa pritisne, pa še to ne takoj v isti sekundi ko se ogreje. Eni pač nimamo tako prazne glave, in polne denarnice, da bi lahko turbine menjali vsake pol leta.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe jul 02, 2010 6:25 pm

@Blinder:
Glej še v podpisu ti piše, da si ''fant redkih besed'' ... pa naj ostane tako, ker si boš velik manj sramote naredu.

LP
Matej

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 02, 2010 6:32 pm

Blinder je napisal/-a:Ki avto in jutranji tek imajo veliko veze :roll: Vidva verjetno avto tudi počasi ohlajata, pa ob 15. uri ga ugasnete, da ima siesto pomeridiano.

Lej mudel, dej pozim fejst ledene roke pod vročo vodo, pa da te vidmo junaka, kolk cajta boš bil tih.... :evil: :evil: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe jul 02, 2010 6:49 pm

Blinder je napisal/-a:Super. Pol pa če prižgeš avto in ga voziš do 2000 rpm se olje samo segreje še preden ga prižgeš. Če pa ga stegneš do 6000 rpm pa se samo olje začne hladit.

A je važn a tiča u mokro nesegreto porineš na suh al moraš mal prštimat prej da pol ne drgne?

A ti je zdej kej več jasn ?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov