Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: VW Golf Variant : Škoda Octavia Combi

Napisal/-a radar Če mar 05, 2015 12:04 pm

.. pozabili ste, da se dobi Octavio v akciji 1%, tega pa ni možno pri golfu...

po mojem mnenju je to eden izmed močnejših razlogov zakaj je octavij več kot golfov.

lp

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če mar 05, 2015 1:03 pm

hondas je napisal/-a:Zanimivo, ja. Ker od Golfa je pa lepši in cenejši npr. Peugot 308. Ampak pri nas je pač v Moravče bolj nobel z golfom se pripeljat.

Lepota je pač subjektiven pojem, meni francozi oblikovno niso všeč, mi bolj paše nemška hladna "dolgočasnost". Mogoče 308 hatchback ali pa kakšen DS3/5. Motorno mi dizli pri 308 niso po mojem okusu, vse je nekam "prešvoh". Poleg tega sem v zgodovini imel 2, z obema je bilo samo s.r.an.je. Ne pravim, da so novejši modeli tudi slabi, ampak grenak priokus ostaja.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če mar 05, 2015 1:04 pm

Aja, pa mislim da ne bi ravno Škode vozil, če bi imel nemški kompleks :roll:

zelenik
Nov uporabnik

Napisal/-a zelenik Če mar 05, 2015 1:26 pm

radar je napisal/-a:.. pozabili ste, da se dobi Octavio v akciji 1%, tega pa ni možno pri golfu...
po mojem mnenju je to eden izmed močnejših razlogov zakaj je octavij več kot golfov.

ja tole je že res, vendar sem se sam prepričal, da zaradi ugodnega financiranja pri Škodi ne dobiš nič dodatnega popusta in velja to financiranje samo na MPC, tega financiranja mi niso mogli ponuditi niti za testno vozilo.
Pri Golfu pa če upoštevam primerljivo opremo, bo le ta 1-2k cenejši + dodaten popust tako da si na razliki 3k+, kar pa s "hodobrim" financiranjem ne pridobiš.

To hudobro financiranje se sliši zelo lepo vendar je pomojem samo odlična marketinška poteza.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če mar 05, 2015 1:41 pm

Verjteno v prvi vrsti prepričanje da je Octavia cenejša in pa tisto 1% financiranje..definitivno. Lepo se sliši..zdaj daš npr. 2.000 eur, potem pa po 200 eur vsak mesec, pozabijo pa da ti potem ostane še razlika za odplačat (skeširat). Sicer se ta zadeva ponavadi "skompenzira" in folk takrat, ko je treba zadevo odplačat, avto tudi zamenja - tudi en od trikov za povečevanje prodaje.

Kar se tiče zavajanja? Kaj pa vem...dejansko če vzameš kredita 20.000 eur, potem tudi odplačaš cca 20.000 eur. Dočim če vzameš enak znesek Golfa na Leasing (npr 5, 6 let) boš pa preplačal kar nekaj tisočakov zaradi leasinga. Sicer je v osnovi cena recimo 2.000 nižja, ampak boš zaradi + pri financiranu dal vseeno npr. 2.000 več. Mislim da so kalkulacije tu nekje.

Tudi sam sem lani izbiral med Octavio Combi, Golfom Variant in še tretjim vozilom, ki ni iz VAG. Na koncu se je zožalo na Škoda vs Golf in je odločitev prevagala na Škodo čist nekih subjetkivnih razlogov kot so:

-> par +cm na zadnji klopi, ker sem imel iz prejšnjega prav fobijo
-> želeno vozilo (oprema, barva, mašina) na zalogi
-> izjemno dobro sodelovanje prodajalke (tudi e-maili, itd) in skrajno nezainteresiran prodajalec pri VW (nevem zakaj)
-> manj zanimiva za tatove (večkrat letno hodim v precej neprijetne kraje)
-> meni bolj všečna notranjost in vizualno bolj skladna zunanjost
-> cena je bila tam-tam

Na značke pa ne gledam..mi je isto če vozim Škodo, VW ali Hyundai, Kio.. Vsaj kar se značkarskega-počutja tiče. Oz. bom tako rekel - če dam 20.000 ali 30.000 eur za Hyundai-a se počutim v njem isto, kot če dam enak znesek za VW, Škodo,.. Občutki v vožnji so seveda različni - pa tudi tu je precej subjektivno kaj komu paše.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če mar 05, 2015 1:45 pm

se strinjam, da je to marketinški nateg, na katerega narod pada...

res pa je, da je octavia postala konkreten avto, ki pa je precenjen... ko bi vsaj vratne obloge in kljuke bile takšne kot v golfu (manj plastik fantastik).

lp

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če mar 05, 2015 2:13 pm

radar je napisal/-a:se strinjam, da je to marketinški nateg, na katerega narod pada...

res pa je, da je octavia postala konkreten avto, ki pa je precenjen... ko bi vsaj vratne obloge in kljuke bile takšne kot v golfu (manj plastik fantastik).

lp

Takole gre:
Oktavija: 22K€, ne dobiš popusta, dobiš pa hudodobro akcijo (6 let) in te avto na koncu pride 22K€
Golf: 22K€, dobiš 3K€ popusta vzameš 19K€ na kredit/lizing in te na koncu pride 23- 24K€

Kje ti vidiš nateg?
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 05, 2015 2:16 pm

Vzameš golfa na keš in daš 19 jurčkov.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če mar 05, 2015 2:25 pm

ban je napisal/-a:Vzameš golfa na keš in daš 19 jurčkov.

:lol:
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Če mar 05, 2015 2:36 pm

hondas je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Vzameš golfa na keš in daš 19 jurčkov.

:lol:

in kaj je tu smešnega. avto kupiš tak kot ga lahko plačaš.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 05, 2015 3:00 pm

hondas je napisal/-a:Zanimivo, ja. Ker od Golfa je pa lepši in cenejši npr. Peugot 308. Ampak pri nas je pač v Moravče bolj nobel z golfom se pripeljat.

Tudi 308 SW je bil pri meni v končnem izboru. Lepota je sicer zelo relativna in odvisna od posameznika, cena pa je nasprotno zelo objektivna zadeva in dejstvo je, da bi me 308 SW 2.0Hdi Allure (plus nekaj dodatkov) v končni fazi stal več kot primerljiv Golf. Kar pa je dejansko pretehtalo v prid Golfa pa je bila garancija - pri 308 4 leta ali do 60 tisoč km, pri Golfu pa 4 leta brez omejitve km. In ker prevozim 40, 45 tisoč km na leto bi imel pri Peugeot-u dejansko max leto in pol garancije, kar pa se mi zdi za nov avto leta 2015 popolnoma nesprejemljivo.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če mar 05, 2015 3:46 pm

hondas je napisal/-a:
radar je napisal/-a:se strinjam, da je to marketinški nateg, na katerega narod pada...

lp

Takole gre:
Oktavija: 22K€, ne dobiš popusta, dobiš pa hudodobro akcijo (6 let) in te avto na koncu pride 22K€
Golf: 22K€, dobiš 3K€ popusta vzameš 19K€ na kredit/lizing in te na koncu pride 23- 24K€

Kje ti vidiš nateg?

.. tebe pride avto 22k€ zato, ker so obresti že vračunane v samo ceno avta, kdor pa misli, da je dobil brezobrestno financiranje oziroma, da misli, da bo kredit preplačal samo 100 eur, pa se po mojem mnenju moti - lahko, da se pa jest motim, ne vem in samo razmišljam.

ta varianta je ugodna samo za tistega, kateri ni že v začetku finančno sposoben dati solidnega pologa za avto (spet samo razmišljam)..

in ja.. da se dobiti popust za octavio, če prideš z denarjem... ampak meni je octavia napram passatu še vedno predraga kar dejansko nudi.

primer:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... BMT%20Co...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... T%20High...

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=Škoda%20Octavia%20Combi%202.0%20TDI%20Elegance

opremo golf octavia pa nisem primerjal... drugače pa je octavia odličen avto, da se zastopimo.

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če mar 05, 2015 5:10 pm

V nižjih opremah je Golf cenejši od Octavie ja. Octavii manjka nek akcijski paket.
Zaenkrat izkoriščajo dobro prodajo in nimajo potrebe po nižjih cenah.

Če pa vzamemo npr.:

Octavia Combi RS 2.0 TDI
dizel / 135 kW/184 KM / 6-stopenjski / 5-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.6l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 119g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,135g/km EUR 28.005,68
Zunanji laki
Bikoborska rdeča EUR 0,-
Sedežne prevleke RS črna "RED"
Barva notranjosti: sedež:črna - vrata:črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: zgornji del:črna - spodnji del:črna

Skupaj: EUR 28.005,68

Navaden 5-vratni Golf, ker karavana GTD še ni v ceniku. Dodal sem nekaj opreme, ki jo ima RSka že serijsko.
Golf 2.0 GTD BMT
dizel / 135 kW/184 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.2l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 109g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,065g/km EUR 27.704,70
Zunanji laki
tornado rdeča, univerzalna EUR 0,-
Sedežne prevleke tkanina ali usnje
Barva notranjosti: titanovo črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: titanovo črna

biksenonska žarometa z LED dnevnimi Podrobnost Slika EUR 1.083,83
električno poklopni zunanji ogledali Podrobnost EUR 162,88
športna sprednja sedeža iz kombinacije Podrobnost EUR 720,93
Skupaj: EUR 29.672,34

1600€ je RSka combi cenejša, limuzina 2700€, s tem, da ima RSka "tavelike" zavore serijsko, ki jih ima Golf samo pri GTI s performance paketom, da ne omenjam prostornost.

Če pa gledamo strogo na to, kje dobiš največ opreme za najmanjši denar, potem Leon ST (če smo že pri karavanih) poseka tako Golfa kot Octavio po celi črti.

Leon ST FR 2.0 TDI CR Start Stop
dizel / 135 kW/184 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.3l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 112g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,142g/km EUR 23.917,82
Zunanji laki
čustveno rdeča EUR 0,-
Sedežne prevleke FR
Barva notranjosti: FR
Talna obloga: FR
Armaturna plošča: FR

Design Paket FR PLUS Podrobnost EUR 1.161,03
LED paket Podrobnost EUR 1.065,55
Tehnični paket Podrobnost EUR 117,88
Skupaj: EUR 26.262,28

Naj dodam, da če vzameš design paket, potem LED paket dobiš za pol cene, kar pomeni končno POLNO ceno avta po ceniku ca. 25.800€.
Na to gre potem popust (pri Seatu so kar radodarni kar se tiče tega) ali pa enako 1% financiranje kot pri Škodi.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Če mar 05, 2015 5:43 pm

Za isti denar imam skoraj raje Golfa karavana, kot pa Passata karavana.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Če mar 05, 2015 6:43 pm

wildbliw je napisal/-a:Za isti denar imam skoraj raje Golfa karavana, kot pa Passata karavana.

edina prednost je manjši avto aja pa mal večje veselje v vožnji skozi ovinke

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če mar 05, 2015 8:53 pm

Mene pa zanima kako bodo pozicionirali novo skodo superb. Passat je cca 15% dražji od trenutne octavie, pricakujem da bo superb malce dražji od octavije kar pomeni cena passata ali celi dražja od passata? Ali bi bilo to možno?? Superb dražji od passata? Čeprav nekako računam da bo octaviji padla cena in bo superb uvrščen nekje vmes. So že znane kakšne cene glede superba?

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če mar 05, 2015 9:04 pm

hondas je napisal/-a:Takole gre:

Kje ti vidiš nateg?

Če smo natančni:
Octavia: 2.200 € Polog 10% + 72 obrokov po 1% MPC torej 220 €, nekako se ne sezide, kdaj odplačaš razliko? No recimo da te pride na koncu res 22k € (ne verjamem)
Golf: 2.200 € pologa + 72 obrokov po 268 € (čisto realen kredit), skupaj 21.496 €

Zdaj za kreditno nesposobne Golf res ne pride v poštev, ampak je pa po tej logiki vseeno cenejši.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če mar 05, 2015 9:13 pm

JMcL. po poteku financiranja moras skesirat razliko.. Torej nevem..5 ali 6000 eur.

Prodajalci oz avtobise racunajo, da bo folk najkasneje takrat rekel - za ta denar obdrzi avto in daj meni novega in jovo na novo.

edino tvoja racunica pri golfu mi ni jasna..to ti je brezobrestni kredit. kje bos dobil to? naceloma..ce clovek kupuje na leasing/kredit (kar v slo vecina ljudi dela) se ta 1procent varianta splaca. sem gledal enkrat racunico pri drugem ponudniku in se nor za enak znesek in dobo ter polog, preplaca vec kot 4000eur, ce ne se vec.
Zadnjič spremenil ejsim, dne Če mar 05, 2015 9:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 05, 2015 9:14 pm

Škoda res pride 22k..samo vseeno je cenejši golf....polog je 10% , na koncu odplačaš še 18%, lahjko pa na začetku plačaš 28% ( maximalno ), odplačuješ jo 6 let
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če mar 05, 2015 9:23 pm

da?ne?bom brisal teksta gor. se posipam s pepelom. e se?dobi kredit za 2000 preplacila potem ok. sem gledal leasinge.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 3 gostov