Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

La.Bonaparte
Nov uporabnik

Re: Kaj kupiti od bencinca od 150 KM naprej

Napisal/-a La.Bonaparte To jan 17, 2012 6:01 pm

Kaj pa kšn audi S3 al pa kej podobnega z 1.8T in 4x4 pogonom?

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec To jan 17, 2012 6:04 pm

lancia hf je napisal/-a:Bolj ko berem take teme bolj ugotavljam, da je slovenska faušija samo podtaknjena, saj vsako nestrinjanje z nekom glede avtomobila je takoj faušija. :roll: :huh:
Drugače bi pa tudi jaz polek "micke" šel pogledati tudi DS3

+1

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jan 17, 2012 7:22 pm

Velik za relativno mal denarja: Seat Leon Cupra 2007+. Motor od S3 (čipanje bp 310ps), grdo armaturko rešiš z 2din radijem, poraba zmerna za konje (11-12l), servisi pocen (redni do 150€). Bistvo je pa 2.0TFSi motor, ki je pravi biser (še korak naprej od 1.8T)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 17, 2012 9:36 pm

CupraR je napisal/-a: poraba zmerna za konje (11-12l),

Če bo avtomobil od križišča do križišča je lahko spredaj tudi 2 ali celo 3 ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv To jan 17, 2012 9:40 pm

Uf.Prvo vzdrzevanja avta in pa tankanje ni problem. Se pravi,da mi je poraba res zadnja stvar na svetu.Kot oce otrok,kar sem,se ne pomeni,da bom s takim avtom dirkal po mestu,ali pa,da bom dirkal ko bodo z menoj otroci in pa boljsa polovica.To,da kupujem avto s toliki konji,je pa moja osebna stvar a ne.Povedal sem tudi,da bom kdaj pa kdaj,sel s tem avtom tudi do Zadra,Viteza seveda,ko bom sel sam brez otrok in boljse polovice.Dost o tem.Bil sem na probi skode fabie rs.Skratka dsg ali tiptronic,me je zelo navdusil.Prestavlja se hitro brez premora med prestavljanjem.Avto je res dober tudi ceste se super drzi.Ne morm verjet,da je avto res poskocen pa se udoben.Vse dvome o dsg menjalniku sem sedaj pregnal.Tudi zvok je super,mogoce za moje pojme je zvok od vr6 malo boljsi.Oprema je dobra,edino,kar moram se vprasati je kako je z usnjem,ali je v paketu,ali pa moram to dodatno narociti.Od navdusenja sem to res pozabu vprasat.V petek bom sel se v ljubljano na avtohiso Citroen vprasati,ce dobim na preizkusnjo,se tahudga DS3.Opli-imeli smo ga doma sicer letnik 94 Opel astra.Po enem letu parkirisca,je zacel hitro rjaveti.Zato imam z njimi malo slabse izkusnje,kako je z novejsimi in novimi,kar se tice pleha pa nimam pojma.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To jan 17, 2012 9:51 pm

Mivec je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Bolj ko berem take teme bolj ugotavljam, da je slovenska faušija samo podtaknjena, saj vsako nestrinjanje z nekom glede avtomobila je takoj faušija. :roll: :huh:

+1

Spet dva, ki pišeta brez da bi razumela poste pred sabo.

ONtopic: glede dsg, saj ne da mam kaj proti, ampak ni potem problem, če crkne dsg? drag in ne spada v garancijo?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jan 17, 2012 10:02 pm

Prej sem dal idejo za Golfa 1.8 TSI, sedaj pa predlagam nekaj drugega, čeprav še vedno iz VAG familije: čeprav meni Seat-i običajno ne sedejo najbolj, tole izgleda super:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3893223&show=1
Ibiza Cupra z 180 KM 1.4 TSI, DSG menjalnik in izvedba Bocanegra - 'črna usta' po špansko, slika sprednjega dela pojasni ime. Pozabi Fabio - za običajen vsakdanji avto bi sicer jaz vedno raje izbral Škodo namesto Seata, pogosto tudi namesto VW, ampak tale Ibiza res izgleda strupeno...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jan 17, 2012 10:06 pm

ninjeti je napisal/-a:
ONtopic: glede dsg, saj ne da mam kaj proti, ampak ni potem problem, če crkne dsg? drag in ne spada v garancijo?
Seveda spada v garancijo, odkod ideja da ne?

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 17, 2012 10:10 pm

ninjeti je napisal/-a:
Mivec je napisal/-a:

+1

Spet dva, ki pišeta brez da bi razumela poste pred sabo.

Nevem kaj ti ni jasno :huh:
Kaj je zares tako težko nekoga razumet z nestrinjanjem, (brez da pišete faušija) če napiše kaj rabi tak avtomobil za po mestu, in občasno tudi za relacije.
Jaz nimam nič proti takem avtomobilu, pač naj kupi vsak kar mu paše, samo ni se pa treba "usajat" na nekoga, ki napiše kaj mu bo tako močan avtomobil po mestu. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv To jan 17, 2012 10:15 pm

Tale ibiza-je to novi model?Na zunaj zelo vsecna,mogoce edino sredinska konzola,se pravi tam kjer je radio in pa klima mi ni najbolj vsec.Preden se bom odlocil,ker avto bom kupil,bom seveda probal vse stestirati na probnih voznjah.Tudi za to ibizo,ce jo bodo v katerem salonu imeli,pa bom ziher sprobal,sej veste nikoli se ne ve,mogoce mi bo pa tudi sredinska konzola v zivo vsec.Kot vem tako skodo,kot seat-a ima cez volkswagen.Kako je potem z masinami so tudi tako vzdrzljive kot golfove?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jan 17, 2012 10:28 pm

vezuv je napisal/-a:Tale ibiza-je to novi model?Na zunaj zelo vsecna,mogoce edino sredinska konzola,se pravi tam kjer je radio in pa klima mi ni najbolj vsec.Preden se bom odlocil,ker avto bom kupil,bom seveda probal vse stestirati na probnih voznjah.Tudi za to ibizo,ce jo bodo v katerem salonu imeli,pa bom ziher sprobal,sej veste nikoli se ne ve,mogoce mi bo pa tudi sredinska konzola v zivo vsec.Kot vem tako skodo,kot seat-a ima cez volkswagen.Kako je potem z masinami so tudi tako vzdrzljive kot golfove?
To kar sem prilepil je glanc nov avto. Tako da je aktualni model.
Sem ga enkrat vozil (sicer v 'skromni civilni verziji', daleč od kake take športne Cupre) in tudi meni sredinska konzola nikakor ni bila všeč. Ampak se splača vsaj pogledat in preverit če ti bo vseeno ustrezalo.

Tehnika je VAG, torej motor in DSG enak kot pri VW in Škodi. Platforma je mislim da ista kot novi Polo Fabia.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To jan 17, 2012 10:36 pm

Ja no... ibiza je ravnokar facelift pred vrati oz. že predstavljen... samo v slo še pride, tako da je to "stara".

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv To jan 17, 2012 10:47 pm

Kdaj pa naj bi nova potem prisla v slovenijo?Kaj pa cena bo priblizno ista ali drazja?Gledal sem tudi megane in cliote.Prejsni megan mi je grd ta zadnji pa mi je vsecen.Clioti so mi pa vsec se od takrat,ko je wiliams ven prisel,vendar se mi zdi,da jih je bilo v Sloveniji bolj malo.Masine so vzdrzljive,so kaj pokvarljive?Bratranec je imel v lasti renault 19 16V nekaj let nazaj.Resda sm jo vozil in je letela ko sneta skira,vendar jo je moral skos nekaj sraufati pa popravljati.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax To jan 17, 2012 11:16 pm

Moj sosed popravlja Renaulte in je zmiraj kak clio rs (ta nov) na popravilu. Tud prijatelj ga ima in je več pri mojem sosedu (mehaniku) kot doma. Se žali da rabi stalno nekaj popravljat.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To jan 17, 2012 11:19 pm

Glede RSa povprašaj raje lastnike na Renault forumu, ti bodo podali bolj realno mnenje, tuki gor se pišejo same buče. Drugače pa mesto + DSG zna biti optimalna stvar.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jan 17, 2012 11:49 pm

tle na forumu je kar nekaj lastnikov cliov RS, pa ni še nihče pojamral ( al pa jih je sram pisat o težavah :twisted: )

..se je pa kak mesec nazaj prodajala testna ibiza cupra 1.4 DSG (enaka kot v linku zgoraj) za 12k :) .. res rajcig cena
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr jan 18, 2012 8:43 am

sonic je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:
Seveda spada v garancijo, odkod ideja da ne?

100%? Od kod mi ideja? Iz našega dragega preljubega foruma avtomobilizem.com

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Sr jan 18, 2012 10:06 am

No ce sm prav razumel prodajalca po telefonu,spada popravilo dsg-ja v garancijo.Kako pa se drzijo fordi.Vzdrzljivost,kvaliteta...
Predvsem kaka fiesta ST ali focus?

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Sr jan 18, 2012 10:21 am

DSG menjalnik je eno samo veselje, a le, dokler dela. Potem je pa en sam jok in stok.
Zato bi ga sam kupil le v primeru, da nameravam avto imeti do 3 ali 4 leta, ozr. dokler je v garanciji, potem pa nic vec.

Vpises v Google "DSG fehler" pa "DSG probleme" pa dobis vec kot milijon zadetkov. Na zalost. Se posebej pri modelih, ki jih ljudje radi tiscijo, cipajo itd. Material in mehanika pa tega ob sodobni zasnovi in varcevanju pac ne preneseta.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr jan 18, 2012 11:13 am

Če bi rad izstopajoč model s super lepim interierjem potem poglej Brero 1.8 turbo.

Slika

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov