Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nooblette
Novinec

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a nooblette Če feb 14, 2013 10:19 pm

No ,da ne bo pomote še vedno me matra nov avto :D ampak teli 1.9 sdi naj bi bili res odlični ali so kakšne težave? a ima ta motor bosch pumpo ali šobe?
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe feb 15, 2013 6:27 am

nooblette je napisal/-a:No ,da ne bo pomote še vedno me matra nov avto :D ampak teli 1.9 sdi naj bi bili res odlični ali so kakšne težave? a ima ta motor bosch pumpo ali šobe?

ADMIN preveri UPORABNIKA ?! :roll:

Opažam, da si RAČUNALNIŠKO NEPISMEN ;) viewtopic.php?t=54501&postdays=0&postorder=asc&showall=1
http://en.wikipedia.org/wiki/SDI_(engine)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 15, 2013 10:44 am

Ivan36 je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:No ,da ne bo pomote še vedno me matra nov avto :D ampak teli 1.9 sdi naj bi bili res odlični ali so kakšne težave? a ima ta motor bosch pumpo ali šobe?

Opažam, da si RAČUNALNIŠKO NEPISMEN ;) viewtopic.php?t=54501&postdays=0&postorder=asc&showall=1

Še dobro da si ti, RAČUNALNIŠKO PISMEN :!: :idea: :!: Bo še kdo doživel, EPILEPTIČNI NAPAD zaradi tvojih, POSTOV?!? :?: :idea: :arrow: :roll:

A v realnem življenju tudi KRIČIŠ vsako tretjo BESEDO al maš kratek stik kje na računalniku, da te občasno strese elektrika, pa se ti zdi KRIČANJE primerno? Da o raznih =P :!: :?: :idea: :arrow: :lol: :? :shock: :mrgreen: za vsak falus ne bi!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Pe feb 15, 2013 3:31 pm

kr nadaljujte, boste postali vsi rumeni kot jaz :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe feb 15, 2013 3:33 pm

sdi ima oboje,tko kot večina drugih dizlov.
Ni vse res kar napišem

bastard
Nov uporabnik

Kraj: Murski Črnci

Napisal/-a bastard Pe feb 15, 2013 3:41 pm

JTD je avto ki gre :DDD

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Pe feb 15, 2013 8:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:

Še dobro da si ti, RAČUNALNIŠKO PISMEN :!: :idea: :!: Bo še kdo doživel, EPILEPTIČNI NAPAD zaradi tvojih, POSTOV?!? :?: :idea: :arrow: :roll:

A v realnem življenju tudi KRIČIŠ vsako tretjo BESEDO al maš kratek stik kje na računalniku, da te občasno strese elektrika, pa se ti zdi KRIČANJE primerno? Da o raznih =P :!: :?: :idea: :arrow: :lol: :? :shock: :mrgreen: za vsak falus ne bi!

JAA malo sem GLUH pa slabo VIDIM že ;) Tale mi je že smešen postal, nabija o NOVEM pol pa ULETI z starino ? :lol:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe feb 15, 2013 10:04 pm

Kot si verjetno sam ugotovil, boš težko dobil tako zanesljiv avtomobil, kot so bili nekoč. Pač več je vsega notri, poleg tega, pa se večina delov navadnih avtomobilov, proizvaja na parih mestih. Imaš Bosch, Siemens elektroniko itd, Garett turbine..

Glede na to, da pišeš, da bi dal cca 300 EUR za servis na leto in imel mir, bi vseeno svetoval takega, ki ima dolgo garancijo. Dal boš 100-300 EUR/servis in boš imel mir, dokler imaš garancijo. Seveda pa se ti lahko kaj vmes pokvari, edino stroškov popravila ne boš imel, ker je avtomobil pač v garanciji. Če pa ti res ni do pooblaščenih, pa ga voziš k nekemu serviserju, ki ga poznaš. Torej...preveri s kakim serviserjem/serviserji v bližini, za katere avtomobile je/so "specializiran(-i)" in ti bo lažje.

Pa še ena glede zanesljivosti.. Vsi so se pokvarili, res. Jaz sem bil dolgo časa na Hyundai-ih in dejansko si se lahko izživaljal nad njimi, pa so vozili in vozili. Tudi novi modeli so bili vse boljši, cene so šle vse bolj gor, so pa se vsake toliko začele pojavljati kake napakice, ki so jih k sreči odpravljali v garanciji - ki je roko na srce, pri tej znamki kar dobra. Sedaj..hja, slišim za vse več garancijskih popravil. Sicer, kot sem že omenil, imajo super garancijo, zato je nakup toliko manj tvega, ampak spet.. Kaj bo čez 8 let...? Še vedno tej znamki precej zaupam, ker pa smo si jih kar nekaj lastili skozi leta, moram priznati, da so tudi njih začele pestiti napake, kot ostale konkurente. Prednost je pač v garanciji.

Ostale znamke..težko svetujem. Lahko da bo mašina 500.000 km naredila brez težav, boš pa vmes 3x menjal sklopko, ležaje, roke, menjalnik, odpovedal bo kompresor klime, motorček za pomik stekel, stikalo za luči/žmigavce,...

Karkoli ti svetujemo se lahko čez par let zafrkneš. Glede na to, da si bolj ko ne navajen na ta avtomobil, bi ti svetoval kaj v smeri Škoda Rapid bencinar (čeprav je model še nov), Hyundai Elantra 1.6 (sem jo parkrat vozil, uredu zadeva, dokaj nizka poraba za benc., dobra garancija, gre tudi uredu, sem pa slišal za 2 primera - težava s sklopko, ki je bila odpravljena v garanciji), Hyundai i30/Kia Ceed (1.4 ali 1.6, mogoče celo kako leto-dve rabljen, je še 3-4 leta v garanc), tisti Citroen, ki ga omenjaš (se spomnim reklame, da je bil preizkušen za težke razmere.......me prav zanima), Mazda 6 benc., Škoda Octavia 1.6 benc. To je nekako to. Vsekakor bi sicer rekel da dizla, ampak mi deluješ kot tip človeka, ki se mu neda "ubadat" z avtomobilom preveč -> paziti npr da ga ne priganjaš mrzlega, ugašaš vročega (kar ni ravno najbolje za turbino) in tako naprej. Sicer mnogo folka tega ne počne in nimajo nobenih težav, ampak v roku 2-4 let, avtomobil prodajo že naprej. V kakšnem stanu je avtomobil po 7-ih letih....nevem?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe feb 15, 2013 10:42 pm

Zelo lepo napisano, najlepša hvala dolgujem pivo ;)

ivan36 v čem je problem?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 17, 2013 4:26 pm

Ti imaš probleme z nakupom! Pojdi po salonih pa stestiraj kar bi RAD imel eto. Jaz pred menjavo vozila cca 1mesec prej začnem iskat vozilo, KER pa imam rad tudi V6 mašine jih UGODNO dobim :D Poraba 8l n 100km !A samo do 120kmh ali 2900rpm :) Torej tu gor NE boš in NE moraš sprobat vozil-a, ki si ga UPAM lahko KUPIŠ moraš iti v SALON !

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 17, 2013 5:21 pm

Hyundai elantra bi bila tudi dobra izbira. dokaj varčna, prostorna, ne predraga, nima nekih turbin in podobnih priveskov, ki se lahko pokvarijo...sprobaj kako se tebi zdi.

Ker praviš da si nezahteven glede opreme kupiš osnovno, ki jo dobiš že za cca 14k
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne feb 17, 2013 11:48 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ti imaš probleme z nakupom! Pojdi po salonih pa stestiraj kar bi RAD imel eto. Jaz pred menjavo vozila cca 1mesec prej začnem iskat vozilo, KER pa imam rad tudi V6 mašine jih UGODNO dobim :D Poraba 8l n 100km !A samo do 120kmh ali 2900rpm :) Torej tu gor NE boš in NE moraš sprobat vozil-a, ki si ga UPAM lahko KUPIŠ moraš iti v SALON !

Hmm a pa ti veš da če grem po salonih (kar sem nekaj tudi že bil) ne morem vedit ker avto je kvalitetno uredu in zanesljiv. To lahko zvem preko ljudi ki že imajo izkušnje ki so kaj slišali videli itd... zakaj hudiča me pošiljaš po salonih in praviš tam boš vidu kaj ti ugaja mislim halo :huh: :D grem, probam, testiram vse uredu...čez eno leto pa problemi.

Primer: družinski član je šel leta 2004 na testno vožnjo renault espace-a, vožnja uredu poraba tudi in plačal ko žuti za novega. No čez dve leti so se pa žačele veselice, več na servisu kot na cesti.
Vem,da ne morem vedet za nov avto če bo zdržal to kar pričakujem ker je pač nov in je treba vidit kako se bojo obnesli v prihodnosti. Pa vendar je v nekaterih avtih veliko sprememb in popravkov prejšnjih modelov, kar bojo pa najbolj vedeli ljudje iz izkušenj ter izmenjave informacij. Zato sem se konec koncev obrnil na vaš forum :)

Ps.: Nekdo je napisal da je imel motor 2.0sdi probleme z glavo, ali to velja tudi za 1.9sdi(2005).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 18, 2013 12:01 am

Glede SDI-ja - najprej ga pojdi probat, ker je precej drugačen od novih dizlov. Po zasnovi je star skoraj 50 let, zato ropota, trese, slabo pospešuje..., skratka traktor (v letu 2013 !!). Je pa (ravno) zato nekaj bolj zanesljiv. Nima smisla se zapičit v to in spraševat, če ti morda oz verjetno sploh ne bo všeč. Če pa te vse to ne bo niti malo (na začetku te bo manj kot kasneje!?) motilo, imaš favorita in samo išči lepo ohranjenega.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 18, 2013 12:09 am

esem je napisal/-a:Glede SDI-ja - najprej ga pojdi probat, ker je precej drugačen od novih dizlov. Po zasnovi je star skoraj 50 let, zato ropota, trese, slabo pospešuje..., skratka traktor (v letu 2013 !!). Je pa (ravno) zato nekaj bolj zanesljiv. Nima smisla se zapičit v to in spraševat, če ti morda oz verjetno sploh ne bo všeč. Če pa te vse to ne bo niti malo (na začetku te bo manj kot kasneje!?) motilo, imaš favorita in samo išči lepo ohranjenega.

Sem ga peljal... iskreno rečeno res ni neka raketa pa vendar kot sem že večkrat rekel sem zelo umirjen voznik tako ,da ni problema. Kaj pa vseeno gre lahko drastično narobe pri tem motorju? (ali avtomobilu celem)?

Nevem če turbine ni, potem šobe? ali ima še bosch pumpo brez šob? to sem nekje slišal in upam, da nisem bleknil kakšno pametno zdele :D oops

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po feb 18, 2013 12:24 am

Pumpa ni poceni. Pravtako šobe. Turbine ni. Za moje pojme odličen motor za manjše avtomobile, če se gleda rabljena vozila (ibiza, polo, cordoba, fabia..). V golfu ali leonu pa je žalost (peljal kot sovoznik). V novih avtomobilih pa tega itak ni. Motor se je nehal prodajat že dolgo nazaj.

Če gledaš za avtom novejšega letnika itak ne pride vpoštev.

IMO se ti najbolj splača vzet kakšen avto ki je že faceliftan, z starejšim bencinskim motorjem. To je to kar pač ti iščeš. Ali pa kakšnega japonca. Pa niti ne zaradi pregovorne zanesljivost, ampak zaradi tega ker se še vedno radi držijo starih atmosfercov tudi v novih avtomobilih, to pa pač je ena iz preverjenih zadev.

Si se že odločil kakšno velikost in za kakšen denar gledaš avto?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 18, 2013 12:32 am

gasolinedream je napisal/-a:Pumpa ni poceni. Pravtako šobe. Turbine ni. Za moje pojme odličen motor za manjše avtomobile, če se gleda rabljena vozila (ibiza, polo, cordoba, fabia..). V golfu ali leonu pa je žalost (peljal kot sovoznik). V novih avtomobilih pa tega itak ni. Motor se je nehal prodajat že dolgo nazaj.

Če gledaš za avtom novejšega letnika itak ne pride vpoštev.

IMO se ti najbolj splača vzet kakšen avto ki je že faceliftan, z starejšim bencinskim motorjem. To je to kar pač ti iščeš. Ali pa kakšnega japonca. Pa niti ne zaradi pregovorne zanesljivost, ampak zaradi tega ker se še vedno radi držijo starih atmosfercov tudi v novih avtomobilih, to pa pač je ena iz preverjenih zadev.

Si se že odločil kakšno velikost in za kakšen denar gledaš avto?

Joj sej vem,da kompliciram ampak ne morem si pomagat oops
V katerih novih japoncih pa so preverjeni bencinski motorji? lahko jih tudi našteješ par recimo...

mah glede velikosti ni tok pomembno, glede opreme tudi ne edino oblika je pa fajn če ti malo potegne. V bistvu sem čist nezahtevna stranka če tko pogledaš :mrgreen:

Glede denarja recimo od 10-15k, lahko je tudi 25k samo tam morem pa resnično vedit, da je tega vreden. najraj pa čim manj seveda :D (Z tem mislim rečt če dobim omenjeno škodo za cca. 5k bi se potem mogoče raje nagnil k rabljenemu, si pa sigurno nedvomno želim novega).

PS.: Od odprtja te teme razmišljam kako odpreti še eno temo v kateri bom iskal pa nekaj čisto drugega, vendar ne vem če si upam glede na odziv tele teme :D :huh: Boste mislili tale se dela norca 500 na uro oops

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 18, 2013 6:16 am

Sicer nista glih nevem kako lepa ( vsaj zame ) ampak sigurno dobr paket glede na to kar bi rad imel..... če ne najboljši nov paket.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5938416&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6899868&show=1

lp

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 18, 2013 4:23 pm

Sam morem pa rečt, da cene bencina imamo pa fenomenalne :huh: :DDD

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 18, 2013 8:08 pm

nooblette je napisal/-a:Sam morem pa rečt, da cene bencina imamo pa fenomenalne :huh: :DDD

No šit šerlok. ;) Mal pozne maš ti............

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 18, 2013 8:11 pm

nooblette je napisal/-a:Sam morem pa rečt, da cene bencina imamo pa fenomenalne :huh: :DDD

Kdaj si tankal nazadnje, 10 let nazaj? :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 6 gostov