Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a Bat_zajla Ne sep 08, 2013 5:27 pm

Renault VG je napisal/-a:Dobro 2.2 dci je bil res zanič motor vsaj kolikor berem. Saj tudi nobeden ne trdi da je bil dober motor in so vse laži. Ampak težav z motorjem pri Renaultih sedaj že kar nekaj časa ni več. Pa dobro bom pustil pri miru Renault ker če ne ne bomo prišli nikamor.
Seveda teh napak ki so sedaj znane pri Golfu ne bo več, sj to se pričakuje. Ampak ne morejo ljudje potem trditi da je Golf ne vem koliko boljši od konkurence če ima več napak.

Kdo pa trdi, daje bolši ravno zaradi zanesljivosti. Jaz pravim, da je golf v tem razredu najbolši zato, ker je kot celota zelo dober paket. V nobeni lastnosti ne izstopa, je pa v vseh pogledih dober. Sa avti, ki so bolj zanesljivi, se bolje peljejo, so tehnološko bolj narpedni, cenejši, lepši. Ni pa taga avta, ki bi to vse združil v en paket. Najbližje temu je golf in ravno zaradi tega ima tak sloves, pa lahko rečeš kar koli, ampak to je dejstvo. To tudi kažejo prodajne številke in testi, pa tudi sam imam take izkušnje. Kar se pa tiče napak, se bodo pa vedno našle, če pa jih bo proizvajalec odpravil, bomo pa še vidli.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne sep 08, 2013 5:48 pm

Ti morda ne trdiš je pa bilo že v mnogih debatah o Golfu rečeno da je najbolj zanesljiv in kvaliteten, vsaj izmed EU tekmecev. No ja skratka zaradi mene, kdor si želi lagati naj si jaz itak nebom nič na slabšem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 08, 2013 6:54 pm

maniaxxx je napisal/-a:Si me spomnil zdaj še na to..avto.net avto ( seveda nemški ), prevoženih cca 180kkm ( po števcu ), zraven piše kot nov... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne me jebat no

Ob priliki ti pripeljem avto s skoraj 300.000km in je notranjost prakticno kot nova,recimo volan je boljsi kot pri nekem testnem avtu s 5000km ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 08, 2013 7:38 pm

Pero ne govorim samo o notranjosti, kje so še vsi ostali sklopi vozila. Noben ampak res noben avto ni imun na obrabo, ki pride s časom in kilometri.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne sep 08, 2013 7:58 pm

maniaxxx je napisal/-a:Pero ne govorim samo o notranjosti, kje so še vsi ostali sklopi vozila. Noben ampak res noben avto ni imun na obrabo, ki pride s časom in kilometri.

če lahko nekaj dodam:
oče je bil pred dilemo, ali zamenjati zdajšnega passata z novim modelom, pravtako rabljenim
očetov passat je letnik 2007, ima 230kkm nove zavore, svečke, servis čez 2kkm
ogledan model je bil letnik 2011, 140kkm, vse še ''staro'' oz. prvovgradnja...

na koncu smo prišli do tega, da bi bilo treba v nov model passata vložiti isto kot v starega... torej servis čez 2000km(tako je naneslo), glavni servis čez 60kkm (pri tastarem čez 50kkm), nove zavore, svečke...

želim povedat, da se z rednim servisiranjem in vzdrževanjem da doseči lepo starost ter kilometre, pa ni treba menjati avtomobilov na 3 leta..
očetov passat je star 6let, ima nove selene, nove zavore(diske in ploščice spredaj zadaj), nove svečke, kmalu bo imel sveže olje, zračni, oljni in kabinski filter..
edini pokazatelj starosti vozila je rahlo zmečkana leva stranica vozniškega sedeža in rahlo/normalno oguljen volan...

zakaj avto potemtakem ne more bit kot nov?
pa še to...vgrajen motor v očetovem passatu je še ''stara'' šola... TFSI z jermenom...od leta 2008 so vgrajevali take z verigo... sepravi da bo motor ob rednem servisiranju/vzdrževanju dosegel 500000km komot...

se pa strinjam, da se pojavljajo črički v notranjosti in po havbi ter prtljažnih vratih RJA je*emti RJO!!! oops :roll: :huh:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 08, 2013 8:02 pm

Seveda se da lepe kilometre doseči, če imaš malo sreče in si normalen in normalno vzdržuješ avto, ampak ne govorim o temu, da bi bil avto z recimo 200kkm za na odpad ampak da ne moreš napisati da je kot nov, ker ni. Ima sigurno kako prasko, malo posedene sedeže, kako flekicu tu pa tam, malo utrujen materijal. To je normalno, če se materijali ne bi obrabljali bi lahko imel avto celo življenje.

Je pa res, in to moram priznati, da načeloma nekateri avti veliko bolje prenašajo starost in kilometre kot drugi, tu se pa velikokrat ( ne vedno ) izkažejo nemški avtomobili
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne sep 08, 2013 11:49 pm

Clancy je napisal/-a:Kakorkoli, pri nižjih vrtljajih od atmosferca ne moreš pričakovati neke poskočnosti.

Če lahko vprašam ....ni mi jasen naziv "atmosverc" ? V čem se razlikuje od recimo telih WV turbaka?
Ali je motor 1.6, 115KM v Astri (2007) ki jo vozim že 6 let atmosverc? Če ni, potem me zanima v čem je razlika? ;) Hvala! :)

yashica je napisal/-a:
For je napisal/-a:Ne vem pa kako je s temi motorji pri nizkih vrtljajih in navorom? Nekako mi je všeč ko motor ima navor vsaj od 1800 vrtljajev naprej. Nerad vozim pod visokimi vrtljaji ...zanima me kako se ti motorji obnesejo pri takšni vožnji?

Če sem odkrit, tudi mene po malem vleče k novi mazdi 3. Oblikovno se mi zdi čudovita in atmosferski motor Skyactiv-G z dvema litroma prostornine in 120 konji na papirju obljublja dolgo življensko dobo, seveda pod pogojem, da niso pri zasnovi oziroma izboru materialov naredili kakšne kozlarije, ki ni značilna za pedantne japonce. Pravijo, da so s to tehnologijo dvignili navor pri nižjih in srednjih hitrostih.

Kako je pa drugače z Mazdo, kakšen sloves ima glede zanesljivosti in okvar?
Kako je z servisi bencinarjev? Na 15.000, na 30.000? Cene servisov?
Na sploh izkušnje z novo Mazdo ...?

Meni je res prelepa, in všeč mi je tisti minimalizem v notranjosti. Edino kar mi ni všeč je tista ročica ročne zavore ....zgleda da nimajo električne?
Tista rdeča barva čisto nekaj posebnega. Že sto let nisem razmišljal o rdeči, ampak tale je pa :bow

maniaxxx je napisal/-a:Pri VII so že toliko napredovali, da ima avto notranji bazen, mislim da noben od konkurentov ne ponuja te opcije :mrgreen:

Tale izjava je pa najboljša! :bow :rofl ...sem se kar fajn nasmejal :D

.com je napisal/-a:Yashica pa isto... Kolikor ima ta človek smole pri golfu je pomoje nima noben...
Če pa mene vprašaš, moj golf (motor tsi) dela ko urca... In tako bo tudi ostalo... Pač mam srečo zgleda...

Ja ...očitno je bolj primerno reči da ti imaš srečo, kot to da yashica ima smolo.
Se spomnim tiste moje smole takrat ...ljudje ki so vozili enake Golfe so se čudili da imam toliko okvar :roll: ...v čem je fora? Še zmeraj imajo iste probleme v WV-u?
Kaj ...a imajo saboterje v tovarnah, ki vsako malo kakšnega Golfa sabotirajo, al kaj? Ali pa so to tisti ki so jih naredili v petek popoldan?
Mislim!? To se ne sme dogajat, pismo!
Kar nekaj komentarjev je kako imajo pač vse znamke težave ....saj ...verjamem, ampak to je največ trikrat ali štirikrat ...ne pa vsak mesec nekaj reklamirat!
Jaz če zdaj začnem naštevat kaj sem vse imel pri štirki, bo tale post dolg za celo stran! :huh:

maniaxxx je napisal/-a:... in nekako se mi zdi brezveze da se mi ne verjame karoli napišem o TSI, samo zato, ker sem , ko sem si ga lastil, drznil povedati par stvari čez njega, oziroma enim je nenormalno, da kritiziras nekaj kar imas, meni je pa to normalno,

Jaaaaa ...to jaz pogrešam! Ljudje so hinavci in ni šans da kritizirajo avto za katerega so se odločili :roll:

maniaxxx je napisal/-a:Lahko pa mirno napišm cel spisek bedarij pr mazdi, da ne bo izpadlo da je sam VW šrot :mrgreen: .

Daj povej ...res me zanima ..prosim! ;)

yashica je napisal/-a:
.com je napisal/-a:Yashica pa isto... Kolikor ima ta človek smole pri golfu je pomoje nima noben...

Misliš.. Precej šlampasta končna sestava karoserije, stikov vrat in odbijačev, ki sem jih doma sam odpravil kolikor se je dalo. Ropot pri hladnem zagonu ( variator faze , napenjalec verige, veriga), ki kljub menjavi prvih dveh delov + oljne črpalke še vedno ni odpravljen, ropot iz področja sklopke/menjalnika v prostem teku pri nižjih temperaturah in hladnem motorju + nenatančen in na trenutke, v smislu prestavljanja, nemogoč menjalnik. ZA VSE IMAJO RAZLAGO V SMISLU STANJA TEHNIKE IN TOVARNIŠKIH TOLERANCAH. Problem pa nastane, ko svoje trditve ne upajo napisati in poštampljati na list papirja, da je z avtom 100% vse OK. Da o čričkasti notranjosti, vratnih tesnilih ne govorim in po novem še ropotajoči klimi za katero tudi nimanjo rešitve in vseskozi škripajoče zavore pri vzratni vožnji. A ja, pozabil sem še vdor vode na zadnjih levih vratih, ki je posledica napake/poškodbe na tesnilu pokrova vrat med montažo. To sem rešil v lastni režiji z butyl gumi tesnilno maso, saj so kreteni na servisu hoteli zadevo sanirati s silikonom. Nazaj bi verjetno dobil avto s popraskano vratno tapeto in celotno kartušo silikona na vratih.

Kljub napakam za avto vseskozi maximalno redno skrbim, ga lepo vozim in redno perem. V upanju, da se napake s časoma odpravijo sem prvo leto kupil nov komplet replik od mk5 R32, zadnje led luči, ki jih mimogrede na servisu ne znajo skodirat niti v sanjah. Za to je - tebi dobro poznan, Dušan potreboval vsega 10 minut + odklep in spremembo nekaterih funkcij... skratka človek vreden zaupanja in znanja. Nabavil sem HL masko, usmernike zraka od R-a, skoraj nov rcd 510... vse preko zgoraj imenovanega, ki je zrihtal popuste na lastno pobudo za kar mu bom vedno hvaležen... ampak, vse dodelave so zaman, ker napake ostajajo oziroma se pojavljajo vedno nove. Avto bo pa 17-tega tega meseca dopolnil tri leta in ima trenutno prevoženih 29400km :evil:

Oooooo majko moja!? Podoben odnos sem jaz imel ...kar naprej sem ga imel rad, in kar naprej sem upal da bo nehal nagajat ...ampak konca ni bilo niti tik pred prodajo (163.000 km) ko je centralno zaklepanje šlo k vragu. :( :(

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po sep 09, 2013 2:28 am

@For, na kratko... atmosferski ali N/A (naturally aspirated) motor pomeni, da gre za motor z notranjim izgorevanjem pri katerem je vnos goriva odvisen od atmosferskega tlaka. Po drugi strani gre pri turbo motorjih (neglede na znamko) za prisilno polnjenje s turbino, kompresorjem kar pomeni več moči, navora oziroma učinkovitosti kot pri klasičnem N/A motorju. Povečano moč doseže z dodano turbino, ki sili več zraka in s tem sorazmerno več goriva v izgorjevalno komoro kot klasični atmosferc.
Vzrok večje moči je v boljšem izkoristku goriva pri zgorevanju v valjih. V primeru dodanega kompresor je namreč ta zračna črpalka, ki neposredno poganja motor. Turbinski polnilnik pa po drugi strani ženejo povratni izpušni plini, se pravi energija, ki bi bila drugače izgubljena.

Motor 1.6 115KM v tvoji astri je klasični atmosferc ;)

Kar se Mazde tiče ne vem kako imajo določene servisne termine, so pa baje sami servisi precej dragi... Imam znanca z mazdo 2 in vedno bemti čez oderuške cene. V vsakem primeru je servis v povprečju dražji od vw-ja. Glede zanesljivosti je spet odvisno od sreče... osebno se na statistiko zanesljivosti ne oziram kaj dosti.

Glede golfa 6... nisem čustveno navezan nanj, da bi ga moral imeti rad :D Je pa res, da na vsako stvar, ki si jo lastim pazim in skrbim pa naj bo to orodje, tehnični pripomoček ali avto... sem že po naravi tak. Konec koncev je vse kar imam plačano iz mojega žepa in pošteno zasluženega denarja ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po sep 09, 2013 6:11 am

Meni je pri VI crknil senzor, ki krmili DPF (ima dve cevki noter in dva piezo elementa, ki merita razliko v tlaku med vstopom in izstopom iz filtra in glede na to vklaplja regeneracijo) in prednji levi ležaj, za katerega je mehanik rekel, da naj bi bil podimenzioniran. Vse to pri cca 40 kkm. Drugače drugih problemov še nisem zaznal, čutim sicer neko potresavanje pri mrzlem motorju, ma to je ves čas. Čričkov je en par, očitno spravlja dizel nekaj v resonanco. Rjavi še ne, na volanu pa se poznajo znaki obrabe (površina ima drugi lesk po prednji strani vse na okrog). Na začetku je bilo ful moteče pokanje v B stebričku (tista okrasna temna plastika), odvisno od sonca, ki ga sedaj ni več in pokanje v vratih, za kar pa se je pokazalo, da je treba zgolj namastiti U-kljukice, kamor se zahakljajo vrata, ko jih zapreš, pritrjene na karoserijo. Drugače, kot drugi pravijo, je kot celota super paket.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po sep 09, 2013 7:00 am

maniaxxx je napisal/-a:Niti ni toliko problem v ceni, napake imaju tudi vozila za 100 in več k evrov. Problem je v nekaterih osebkih, ki poveličujejo VW ( vstavi znamko po želji ) do nebes in še dlje in imenuje vse, ki se ne strinjajo z njimi za kretene ipd, sami pa so itak večvredni ker vozijo nekaj tako popolnega kot VW. Ta mentaliteta poveličevanja VW in tudi ostalih "nemških" proizvodov in dejanj je v SLO tako razširjena, da mi gre na bruhanje. Od tukaj se širi moje neodobravanje oziroma sovrašto do VW ( ki sploh ne obstaja, ker mi je ravno za vse znamke ), samo zaradi takih osebkov, sama znamka ali avto ima s tem bolj malo.

x2

Osebno VWja ne maram iz dveh razlogov, eden je napisan zgoraj kjer imajo vsi mentaliteto da je golf "das auto" in "uber ales" (in iz istega razloga se vsakemu smejim ki mu crkne - "pa sj to je nadavto, kako loh to crkne??"), drugi pa je da je golf precenjen. Če se bi dobilo novega za 15.000e z nekaj opreme in bi imel napake, jih pač naj ima (ok, kar berem po forumu, bi to bilo še vedno preveč!), tako pa ker je avto 25.000e in ima take napake, pa žal, to ne gre skupaj. Sploh pa Holf 7 s serijsko opremo notranjega bazena :roll: (izjava je res smešna, a realnost je pa kruta).

Priznavam samo enega oz. dva golfa za "das auto" katerega bi si dejansko lastil, Golf 1 in Golf 2. Pri teh dveh je vsem jasno da bo prej šoferja pobralo kot pa avto :) Vse ostalo je šrot in za na odpad. Sploh pa TSI. Vi kar hvalte kok mate nizko porabo, a tole dokazuje koliko te to košta.

Sem pristaš peugeotov, a bom direkt povedal kaj lahko z njimi pričakuješ, nebom pa kot vagovci, kjer je vse uber ales, ko so pa napake, so pa vsi tiho.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 09, 2013 8:09 am

DePalmo je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Niti ni toliko problem v ceni, napake imaju tudi vozila za 100 in več k evrov. Problem je v nekaterih osebkih, ki poveličujejo VW ( vstavi znamko po želji ) do nebes in še dlje in imenuje vse, ki se ne strinjajo z njimi za kretene ipd, sami pa so itak večvredni ker vozijo nekaj tako popolnega kot VW. Ta mentaliteta poveličevanja VW in tudi ostalih "nemških" proizvodov in dejanj je v SLO tako razširjena, da mi gre na bruhanje. Od tukaj se širi moje neodobravanje oziroma sovrašto do VW ( ki sploh ne obstaja, ker mi je ravno za vse znamke ), samo zaradi takih osebkov, sama znamka ali avto ima s tem bolj malo.

x2

Osebno VWja ne maram iz dveh razlogov, eden je napisan zgoraj kjer imajo vsi mentaliteto da je golf "das auto" in "uber ales" (in iz istega razloga se vsakemu smejim ki mu crkne - "pa sj to je nadavto, kako loh to crkne??"), drugi pa je da je golf precenjen. Če se bi dobilo novega za 15.000e z nekaj opreme in bi imel napake, jih pač naj ima (ok, kar berem po forumu, bi to bilo še vedno preveč!), tako pa ker je avto 25.000e in ima take napake, pa žal, to ne gre skupaj. Sploh pa Holf 7 s serijsko opremo notranjega bazena :roll: (izjava je res smešna, a realnost je pa kruta).

Priznavam samo enega oz. dva golfa za "das auto" katerega bi si dejansko lastil, Golf 1 in Golf 2. Pri teh dveh je vsem jasno da bo prej šoferja pobralo kot pa avto :) Vse ostalo je šrot in za na odpad. Sploh pa TSI. Vi kar hvalte kok mate nizko porabo, a tole dokazuje koliko te to košta.

Sem pristaš peugeotov, a bom direkt povedal kaj lahko z njimi pričakuješ, nebom pa kot vagovci, kjer je vse uber ales, ko so pa napake, so pa vsi tiho.

Sej golf stane tolk, od 15.500 .

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 09, 2013 8:12 am

Napake na novi mazdi še niso znane, na bencinarjih do sedajih jih pa ni, enostavno jih ni. Cena servisa prvega za dizla naj bi bila cca 150 evrov, za polota TSI so mi v sosednji stavbi ( a2s proti Selmarju) iskali 180 evrov leta 2011. So pa baje res malo dražji servisi za Mazde, ampak za bencinarja dvomim da je neka velika razlika proti VW ( mogoče 20-30e ).

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 09, 2013 10:22 am

yashica je napisal/-a:Je pa res, da na vsako stvar, ki si jo lastim pazim in skrbim pa naj bo to orodje, tehnični pripomoček ali avto... sem že po naravi tak.

Hvala enako :mrgreen: sem pa alergičen na tiste ki ne znajo ravnati s stvarmi, in so v stanju zelo drag izdelek uničit v sekundi.

Drugače pa hvala za odgovor, zelo lepo si to povedal da je še laiku jasno v čem je razlika.

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Po sep 09, 2013 11:16 am

DePalmo je napisal/-a:

x2

Spremljam temo, pa sem rekel, da ne bo samo govora o tem kako v Golfu crkuje vse po vrsti, da dam še svojo izkušnjo. Kupil novega Golfa 5, 1.6 102KM, letnik 2008. Trenutno cca 135.000 km. Do danes vsi dodatni stroški razen rednih servisov (na uradnem servisu) so bili DESET EUROV - 2 sprednji žarnici po 4 letih so crknile v intervalu 3 mesecev. In.. ja, naslednji avto čisto možno, da bo spet Golf ampak karavan ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 09, 2013 11:54 am

zijan je napisal/-a: In.. ja, naslednji avto čisto možno, da bo spet Golf ampak karavan ;)

Z bazenom ali brez? :mrgreen: =P :rofl :rofl :har

hec :pivo ;)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po sep 09, 2013 12:53 pm

@zijan Obvezno Variant, da boš fliknil zadaj kose, ki bodo odpadali :D

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po sep 09, 2013 1:02 pm

Marek_ je napisal/-a:@zijan Obvezno Variant, da boš fliknil zadaj kose, ki bodo odpadali :D

:lol:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 09, 2013 1:19 pm

zijan je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:

x2

Spremljam temo, pa sem rekel, da ne bo samo govora o tem kako v Golfu crkuje vse po vrsti, da dam še svojo izkušnjo. Kupil novega Golfa 5, 1.6 102KM, letnik 2008. Trenutno cca 135.000 km. Do danes vsi dodatni stroški razen rednih servisov (na uradnem servisu) so bili DESET EUROV - 2 sprednji žarnici po 4 letih so crknile v intervalu 3 mesecev. In.. ja, naslednji avto čisto možno, da bo spet Golf ampak karavan ;)

Sicer sem to 1x že napisal, pa bom še 1x. Tud sam imam tak motor, samo malo manj km narejenih in do sedaj nobenih izrednih servisov ali kakšnih drugih težav. Samo par žarnic je blo potrebno menjat, pa metlice brisalcev. :DDD

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 09, 2013 2:36 pm

kak šrot je to, še žarnice pa metlice je treba menjat :mrgreen:

Dugače sem pa malo gledal novega golfa karavana..kaj je to čudo veliko, je ja kot passat, na hitro ju sploh ne ločiš....samo je pa tsi 140 kr ok motorček...dokler dela... ma pa avto baje sistem da lahko tudi brez kljuke prideš v avto, ne samo brez ključa =P

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 09, 2013 10:29 pm

Sistem "Kessy"

Slika

In sistem Kessy + (plus) :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :rofl

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov