Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Re: Nategatorji !!!!

Napisal/-a gusti85 So jan 01, 2011 9:17 pm

Jaz sem leto in pol nazaj gledal enega golfa bencinarja. O njem je govoril v samih superlativih. Ko sem hotel it na testno vožnjo z njim itak ni pustil, da bi ga jaz vozil. Ko je prižgal motor, je zakadil cel parkplac daleč naokol, da še dihat nisi mogel. To se je prodajalcu zdelo čist normalno. Potem mi je nabil klimo in ventilacijo na ful, da ja nisem mogel slišat motorja, pa ko bi tej vsej klima delala, po 5km niti približno ni mrzlo pihalo. No to je rekel, da bo dal klimo na novo napolnit :) Pol je avto ugasnil kr sam od sebe med vožnjo je rekel, da mu bo vsak čas benza zmanjkalo (ne jaz pa ne vidim na števec za gorivo, da je še pol tanka notri). Končno se je končala testna vožnja, tip me je pa še kar hotel prepričat da avto gre kot urca. Kakor hitro se je dalo, sem pobasal šila in kopita in me ni bilo več nazaj.

Kakšna je ta laguna ti nemorem rečt, povem ti pa, da te bo probal prodajalec nategnit, kolikor si dolg in širok. Jaz oglase od tega preprodajalca kar lepo preskočim.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr jan 05, 2011 9:00 pm

http://www.avto.net/_DEALER/results.asp ... srubrika=1

Deni-Dam al nekaj takega je očitno zapru dejavnost in odpru novo, možno da njegov pomočnik/prijatelj.
Član od leta 2004

ognjen
Novinec

Napisal/-a ognjen Če jan 06, 2011 6:00 pm

Ima kdo kake izkušnje z rabljenimi avti od AC KONDOR d.o.o.??

Hvala

simeonester
Nov uporabnik

Napisal/-a simeonester Če jan 06, 2011 9:55 pm

Sem kupil rabljen avtomobil Renault Laguna l. 2006 uvožen iz italije valjda, z avtomatskim menjalnikom za ceno 6.600 eur, pri prodajalcu PMC Avtomobili, Bojan Petek s.p., Bistriška c. 99, 2319 Poljčane. Prodajalec je zatrdil, da je z avtomobilom vse v najlepšem redu. Dal je tudi 3 mesece garancije na motor in menjalnik, vendar tega ni podal v pisni obliki, temveč ustno. Le teden za tem se je na poti prižgala opozorilna lučka, da je z menjalnikom nekaj narobe, kar je bilo čutiti tudi ob sami vožnji. Ko sem ugasnil vozilo, je ta napaka ponehala, prav tako je prenehala opozarjati tudi opozorilna lučka. Ta napaka se je pojavljala čedalje pogosteje. Šel sem na POOBLAŠČEN RENAULT SERVIS v Slovenski Bistrici, kjer so mi vozilo priklopili na računalnik in našli napako. Dejali so, da menjalnikov ne popravljajo, temveč samo menjujejo. Cena za menjalnik z delom bi znašala cca. 5.500 eur. Aja, pa itak, da so bli kilometri prevrteni nazaj :x . Grrrrrrrrr.
Avto mi je ta tip Petek pol sicer nekak zaflikal (eden je nekaj popravljal v eni garaži), vendar se je čutilo, da z menjalnikom ni v redu. Pol sem ga komaj prodal za tisoč evrov manj. Toliko sem namreč izgubil v petih mescih.
skratka v izogib podobnim prevaram NE KUPUJ pri PMC AVTOMOBILI iz POLJČAN!!! Baraba hudičeva…

PS: sem mu tud tržnega inšpektorja poslau, kr mi po Zakonu o varstvu potrošnikov ni dal garancije v pisni obliki z pooblaščenimi serviserji :)))
Zadnjič spremenil simeonester, dne Pe jan 07, 2011 6:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jan 06, 2011 10:28 pm

5500 evrov a dej ga lomt.
Rabljen menjalnik + delo pa te pride skoraj 10x manj.
Nam je tudi šel na vw menjalnik, rabljen stal 200 evrov v tvojem primeru bi stal kakšnih 500 evrov + delo 100 evrov.
Druga zgodba je, kako priti do tega menjalnika ja nič avtocesta in via tujina.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 06, 2011 10:33 pm

tiguan je napisal/-a:5500 evrov a dej ga lomt.
Rabljen menjalnik + delo pa te pride skoraj 10x manj.
Nam je tudi šel na vw menjalnik, rabljen stal 200 evrov v tvojem primeru bi stal kakšnih 500 evrov + delo 100 evrov.
Druga zgodba je, kako priti do tega menjalnika ja nič avtocesta in via tujina.

katerega dela tega posta ti ne razumeš?

simeonester je napisal/-a:Sem kupil rabljen avtomobil Renault Laguna l. 2006 uvožen iz italije valjda, z avtomatskim menjalnikom

če mi najdeš avtomatski menjalnik za 200 eur jih takoj kupim 10!

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe jan 07, 2011 4:11 pm

Če bo šel kdo gledat tega bravota, naj ve, da je bil spredaj zaleten! Sicer v oglasu nikjer ne piše, da ni bil, vendar je dobro opozoriti!

LP,
Grega

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4385480&show=1
Priponke
bravo.jpg

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jan 07, 2011 4:55 pm

Ej... za tega Bravota je en spraševal, da ga je ta tip klical če zamenja za Opel Omego V6, katero prodaja.
Pa smo ga dobili!

jaka-muc
Nov uporabnik

Napisal/-a jaka-muc Pe jan 07, 2011 5:47 pm

tole berem.....ali je v Sloveniji še komu zaupati ? Jaz sem še en tistih, ki naivno misli, da se da kupiti nekaj let star avto in zaupati prodajalcu :(

no, saj te kar mine......bo očitno treba počakat, da se dnarčki za novega nakapajo :(((

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Pe jan 07, 2011 6:35 pm

gusti85 je napisal/-a:Jaz sem leto in pol nazaj gledal enega golfa bencinarja. O njem je govoril v samih superlativih. Ko sem hotel it na testno vožnjo z njim itak ni pustil, da bi ga jaz vozil. Ko je prižgal motor, je zakadil cel parkplac daleč naokol, da še dihat nisi mogel. To se je prodajalcu zdelo čist normalno. Potem mi je nabil klimo in ventilacijo na ful, da ja nisem mogel slišat motorja, pa ko bi tej vsej klima delala, po 5km niti približno ni mrzlo pihalo. No to je rekel, da bo dal klimo na novo napolnit :) Pol je avto ugasnil kr sam od sebe med vožnjo je rekel, da mu bo vsak čas benza zmanjkalo (ne jaz pa ne vidim na števec za gorivo, da je še pol tanka notri). Končno se je končala testna vožnja, tip me je pa še kar hotel prepričat da avto gre kot urca. Kakor hitro se je dalo, sem pobasal šila in kopita in me ni bilo več nazaj.

Kakšna je ta laguna ti nemorem rečt, povem ti pa, da te bo probal prodajalec nategnit, kolikor si dolg in širok. Jaz oglase od tega preprodajalca kar lepo preskočim.

Sem si ogledal avto. Po predhodnih zagotovilih ima avto realne kilometre, katere se da vse preverit preko VIN št. Seveda se jih da, do leta 2006, ko jih je imel 135.000 (sedaj 165.000). O servisni ne duha ne sluha.

Kar je odebeljeno je bilo pa identično kot pri meni, da o odnosu ne govorim.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jan 07, 2011 7:15 pm

simeonester je napisal/-a:Sem kupil rabljen avtomobil Renault Laguna l. 2006 uvožen iz italije valjda, z avtomatskim menjalnikom za ceno 6.600 eur, pri prodajalcu PMC Avtomobili, Bojan Petek s.p., Bistriška c. 99, 2319 Poljčane. Prodajalec je zatrdil, da je z avtomobilom vse v najlepšem redu. Dal je tudi 3 mesece garancije na motor in menjalnik, vendar tega ni podal v pisni obliki, temveč ustno. Le teden za tem se je na poti prižgala opozorilna lučka, da je z menjalnikom nekaj narobe, kar je bilo čutiti tudi ob sami vožnji. Ko sem ugasnil vozilo, je ta napaka ponehala, prav tako je prenehala opozarjati tudi opozorilna lučka. Ta napaka se je pojavljala čedalje pogosteje. Šel sem na POOBLAŠČEN RENAULT SERVIS v Slovenski Bistrici, kjer so mi vozilo priklopili na računalnik in našli napako. Dejali so, da menjalnikov ne popravljajo, temveč samo menjujejo. Cena za menjalnik z delom bi znašala cca. 5.500 eur. Aja, pa itak, da so bli kilometri prevrteni nazaj :x . Grrrrrrrrr.
Avto mi je ta tip Petek pol sicer nekak zaflikal (eden je nekaj popravljal v eni garaži), vendar se je čutilo, da z menjalnikom ni v redu. Pol sem ga komaj prodal za tisoč evrov manj. Toliko sem namreč izgubil v petih mescih.
skratka v izogib podobnim prevaram NE KUPUJ pri PMC AVTOMOBILI iz POLJČAN!!! Baraba hudičeva…

PS: sem mu tud tržnega inšpektorja poslau, kr mi po Zakonu o varstvu potrošnikov ni dal garancije v pisni obliki z pooblaščenimi serviserji :)))

Je bil novi kupec opozorjen, da nekaj z menjalnikom ni uredu? :twisted:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 07, 2011 7:19 pm

Gasper` je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:Jaz sem leto in pol nazaj gledal enega golfa bencinarja. O njem je govoril v samih superlativih. Ko sem hotel it na testno vožnjo z njim itak ni pustil, da bi ga jaz vozil. Ko je prižgal motor, je zakadil cel parkplac daleč naokol, da še dihat nisi mogel. To se je prodajalcu zdelo čist normalno. Potem mi je nabil klimo in ventilacijo na ful, da ja nisem mogel slišat motorja, pa ko bi tej vsej klima delala, po 5km niti približno ni mrzlo pihalo. No to je rekel, da bo dal klimo na novo napolnit :) Pol je avto ugasnil kr sam od sebe med vožnjo je rekel, da mu bo vsak čas benza zmanjkalo (ne jaz pa ne vidim na števec za gorivo, da je še pol tanka notri). Končno se je končala testna vožnja, tip me je pa še kar hotel prepričat da avto gre kot urca. Kakor hitro se je dalo, sem pobasal šila in kopita in me ni bilo več nazaj.

Sem si ogledal avto. Po predhodnih zagotovilih ima avto realne kilometre, katere se da vse preverit preko VIN št. Seveda se jih da, do leta 2006, ko jih je imel 135.000 (sedaj 165.000). O servisni ne duha ne sluha.

Kar je odebeljeno je bilo pa identično kot pri meni, da o odnosu ne govorim.

Si ne morem pomagat, da ne bi tega objavil ob prebiranju takšnih izkušenj! :D

http://www.youtube.com/watch?v=rHFPT69XxRs

Realno stanje pri naših švercerjih? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

simeonester
Nov uporabnik

Napisal/-a simeonester Pe jan 07, 2011 8:31 pm

Blinder je napisal/-a:
simeonester je napisal/-a:Sem kupil rabljen avtomobil Renault Laguna l. 2006 uvožen iz italije valjda, z avtomatskim menjalnikom za ceno 6.600 eur, pri prodajalcu PMC Avtomobili, Bojan Petek s.p., Bistriška c. 99, 2319 Poljčane. Prodajalec je zatrdil, da je z avtomobilom vse v najlepšem redu. Dal je tudi 3 mesece garancije na motor in menjalnik, vendar tega ni podal v pisni obliki, temveč ustno. Le teden za tem se je na poti prižgala opozorilna lučka, da je z menjalnikom nekaj narobe, kar je bilo čutiti tudi ob sami vožnji. Ko sem ugasnil vozilo, je ta napaka ponehala, prav tako je prenehala opozarjati tudi opozorilna lučka. Ta napaka se je pojavljala čedalje pogosteje. Šel sem na POOBLAŠČEN RENAULT SERVIS v Slovenski Bistrici, kjer so mi vozilo priklopili na računalnik in našli napako. Dejali so, da menjalnikov ne popravljajo, temveč samo menjujejo. Cena za menjalnik z delom bi znašala cca. 5.500 eur. Aja, pa itak, da so bli kilometri prevrteni nazaj :x . Grrrrrrrrr.

Je bil novi kupec opozorjen, da nekaj z menjalnikom ni uredu? :twisted:

Sm ga dau u avtohišo in uzeu novega. Nimam živcev za neke take fore. Še manj pa dušo ;)

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Sr jan 12, 2011 8:42 pm

Tega cliota je danes šel gledat moj bratranec in pravi da je živi obup od avta! Mašina se trese, dela tolikor da ne crkne,prosti tek obrati okrog 500 rpm, sprednji odbijač barvan, mrežica v odbijaču polomljena, zadnji odbijač slabo pritrjen, sprednji sopotnikov predal polomljen, tipka za vse 4 žmigavce ne dela,...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4249625&show=1
Priponke
clio.jpg

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr jan 12, 2011 8:59 pm

Pri temu prodajalcu nisem zasledil še enega pametnega avta. Ne rečem da so vsi za na odpad, vendar močnooo pretirava s pozitivnimi oznakami (ODLIČNO OHRANJENO...),
Če bi bil bolj realen in postavil normalno ceno, vsaj nebi bilo takega razočaranja ko vidiš avto...Verjetno tudi ta clio ni za odpad, predvidevam da je ohranjen letom primerno
in bi se z nekaj 100€ odpravilo vse napake. ODLIČEN pa verjetno res ni.
Lep dan!

MIKRAJ
Nov uporabnik

Napisal/-a MIKRAJ Če jan 20, 2011 6:19 pm

:idea:
Zadnjič spremenil MIKRAJ, dne Če feb 17, 2011 10:55 pm, skupaj popravljeno 5 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 20, 2011 6:34 pm

Danes sem malo firbcal pri As Plus na Viču in zasledil pri tem C5 ostanke "malarskega" traku na odbijaču pod desno lučjo:

http://www.avto.net/as-plus/ad.asp?ID=4355917&show=1

Saj možno, da se je šlo samo za kakšne parking praske, povem samo v opozorilo potencialnemu kupcu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če jan 20, 2011 6:59 pm

tiguan je napisal/-a:http://www.avto.net/_DEALER/results.asp?broker=11921&oglasrubrika=1

Deni-Dam al nekaj takega je očitno zapru dejavnost in odpru novo, možno da njegov pomočnik/prijatelj.

Je bil znan kot nategun?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 21, 2011 2:46 pm

Priponke
Untitled123.png
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 23, 2011 12:01 pm

SamoK je napisal/-a:direktor firme je zakuhal ko kuhan rak, se obrnil in samo šel.. prodajalec pa je začel jeclat, ni vedel kaj bi rekel..smešen prizor vglavnem! :) mi smo se pa tud samo obrnili pa šli.. tak,da so jo iz naše strani lepo odnesli..

gre pa se za firmo AVTO CESAR, za vse tiste ko bo oglas izbrisan..

zanimivo, kar imajo napisano pod oglasi, citiram:

GARANCIJA NA VOZILO DO ENEGA LETA
PISNO GARANTIRAMO V PREVOŽENE KILOMETRE
FINANCIRANJE NA POLOŽNICE
HITRO 1-2 DNI IN ENOSTAVNO
FINANCIRANJE NA POLOŽNICE Z MINIMALNO 20% POLOGOM IN ODPLAČILNO DOBO DO 84 MESECEV

torej ni vse zlato, kar se sveti.. ;)

Je pa optimist :roll:
Priponke
12.GIF
13.GIF
14.GIF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov