bucko_99 je napisal/-a:tut če je garancija pa če je zjahan ni luštno tam na servisu čepet. Jst sm enkrat vozu tega cliota novega testnega od ah real pa je meu prevoženih 22.000km. Desno pri teleskopih je na vsaki lukni pokal, ko je bil ležeči položaj je cvililo, motor je biu pa tak glasen(dci je biu) kot da bi kakšen traktorček vozu, Da v čričkih v armaturi in vratih ne govorim. Sem si mislu pr seb, če bi mi ga dal 20% cenej ga ne bi kupu. Ni pa rečen da je ta citroen c4 slab. Sigurno je pa s 30.000 bolj ohranjen kot pa tisti z 120.000km.
Firediver je napisal/-a:OFF: Že deset let sem na tem forumu in sem opazil, da se določene zadeve glede nakupa avtomobilov ne spreminjajo:
- vsi kupci bi radi "praktično nov" rabljen avto za nerealno nizko ceno- pa sami vedio, da to ne gre skupaj (to bo stalnica tudi v prihodnjih 10ih letih)
- vsi špekulirajo o kakovosti avtomobila glede na prevožene kilometre (kot da je neka relacija vmes)
- ogromno debatiranja o avtomobilih iz oglasa, da bi kdo šel pogledat pa sprobat - to pa ne
- vse mika nizka cena, pa vsi vedo, da je velika verjetnost, da je iz uvoza ali prevrten. Ampak si ne zmorejo dopovedati, da bi pri nekoliko višji nabavni ceni (npr. v primeru nakupa od 1. lastnika, slo poreklo, garancija) dramatično znižali verjetnost okvare ali zapletov pri okvarah.
čare je napisal/-a:Če uvažaš sam in iščeš dober avto bo cena tam tam kot tukaj tisto kar dilerji dol pokupijo so vozila lizingov,tu pa tam kaka odrgnina,kak kilometer več kot se potem prodaja...On jih vzame cel kamion pa je cena še malo nižja...Kolega ma avto prodajo in čuda vozil kupi na licitacijah in sploh ne ve kaj je kupil dokler ne dobi na dvorišče in če avto ni tak kot je bil oglaševan se potem z dilerjem pregovarja za vrnjen del kupnine...V glavnem ti samo išči dalje.Avto za vozit maš tko da ti ni krize in enkrat se bo pojavil avto po tvojem okusu.
simply je napisal/-a:Predlagam, da si ogledaš tistega za 12.000 EUR.
Pojdi do lastnika in ga preglej - če je OK mu ponudi 10.500 EUR in boš videl.
Seveda lahko tudi počakaš - mogoče boš imel srečo.
Lp
kozinc789 je napisal/-a:Podjetje kot tako ti ne ponuja nobene varnosti. Zato se boš moral zanesti zgolj sam nase. Ko bo vozilo prispelo bodi posebej pozoren na račun.
Nemško podjetje, ki je izdalo račun, obvezno preveri v Handelregistru (kdaj je bilo ustanovljeno, idr.), vsekakor pa preveri račun. In sicer ali je podjetje v Nemčiji dejansko izdalo identičen račun. Posebej bodi pozoren na ceno, ali gre za Netto ceno ali pa je davek že vračunan.
Zelo priljubljena finta namreč je, da ponaredijo račun (v Nemčiji je račun brez davka, tukaj pa prikažejo kot da je davek že plačan). In voila, si ponosen lastnik avtomobila brez plačanega DDV.
Kot drugo pa preveri vpis v servisni knjigi (klic na servis, kjer na bi ta poseg opravili. Seveda je odveč pripomniti da vprašaš samo po datumu, oni ti pa povejo kilometre).
Ugoden nakup.
bucko_99 je napisal/-a:pa saj že imaš svojo temo, nakup c4, sem prepričan da bi ti tam tudi pomagali z nasveti.
V zadnjem postu si napisal, da ti ga bo uvozil prijatelj, tako da ne vem kakšen prijatelj je to če ti do potankosti ne razloži postopka in dvomiš v poštenost prijateljevega podjetja...
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov