Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Nakup C4 II 1.6 HDI - mnenja (str. 4)

Napisal/-a DePalmo Če jun 26, 2014 3:59 pm

Kurca. Ne moreš o ohranjenosti na podlagi kilometrov. Vsi vemo kako se dela s testnimi avti in so temu primerni. Ne rečem, se lahko najde svetla izjema, ampak osebno testnega nebi kupil pa če mi ga šenkajo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če jun 26, 2014 4:26 pm

bucko_99 je napisal/-a:tut če je garancija pa če je zjahan ni luštno tam na servisu čepet. Jst sm enkrat vozu tega cliota novega testnega od ah real pa je meu prevoženih 22.000km. Desno pri teleskopih je na vsaki lukni pokal, ko je bil ležeči položaj je cvililo, motor je biu pa tak glasen(dci je biu) kot da bi kakšen traktorček vozu, Da v čričkih v armaturi in vratih ne govorim. Sem si mislu pr seb, če bi mi ga dal 20% cenej ga ne bi kupu. Ni pa rečen da je ta citroen c4 slab. Sigurno je pa s 30.000 bolj ohranjen kot pa tisti z 120.000km.

To, kar si ti doživel s Clio-tom je lahko kombinacija smole in slabše kvalitete izdelave Clio-ta (predvsem glede čričkov). Dejstvo je, da na podlagi enega je BV sklepati karkoli, to, da vsi pravijo, da se je testnih za izogibat je pa posledica negativne fame - pomoje jih precej sploh ni probalo vozit kakšnega.

Poleg tega pa te nihče ne sili, da vkolikor ugotoviš, da je testni zjahan, da ga tudi kupiš. Sprobaš še kakega.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Če jun 26, 2014 10:21 pm

Testnih se čimbolj ozigaj. Sej vemo kaj nekateri delajo z njimi, sam osebno nisem tak, vendar je use sorte ljudi češ saj ni moj koga briga pa ga zgonmo. :|
Tud če ma kej več kilometrov ni nujno slabo saj relacijske vožnjo za dizla so super.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jun 27, 2014 7:00 am

Pozdravljen!

Sam si lastim omenjeni model v 112KM različici Exclusive z dodatno opremo. Bil je testno vozilo (kupljen z prevoženimi 9000 km, cena cca 6k€ nižja od tiste po ceniku za novega), sedaj je star 3.5 let in dela brez problemov.
Res je neka fama, da so testni zgonjeni, ampak prevoženi kilometri pri ostalih rabljenih vozilih ne potrjujejo ničesar zagotovo. Lahko se igraš z verjetnostjo, da je tisti z 120kkm bolje ohranjen kot testni z 30kkm, ampak ni ničesar zagotovo. Jaz sem mnenja, da svojega avtomobila ne bom imel več kot 8-10 let, ker se ga bom prej naveličal oz. izbral kaj novejšega. Če bi kupoval za dlje kot 10 let pa obvezno novega.

OFF: Že deset let sem na tem forumu in sem opazil, da se določene zadeve glede nakupa avtomobilov ne spreminjajo:
- vsi kupci bi radi "praktično nov" rabljen avto za nerealno nizko ceno- pa sami vedio, da to ne gre skupaj (to bo stalnica tudi v prihodnjih 10ih letih)
- vsi špekulirajo o kakovosti avtomobila glede na prevožene kilometre (kot da je neka relacija vmes)
- ogromno debatiranja o avtomobilih iz oglasa, da bi kdo šel pogledat pa sprobat - to pa ne
- vse mika nizka cena, pa vsi vedo, da je velika verjetnost, da je iz uvoza ali prevrten. Ampak si ne zmorejo dopovedati, da bi pri nekoliko višji nabavni ceni (npr. v primeru nakupa od 1. lastnika, slo poreklo, garancija) dramatično znižali verjetnost okvare ali zapletov pri okvarah.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe jun 27, 2014 11:58 am

Firediver je napisal/-a:OFF: Že deset let sem na tem forumu in sem opazil, da se določene zadeve glede nakupa avtomobilov ne spreminjajo:
- vsi kupci bi radi "praktično nov" rabljen avto za nerealno nizko ceno- pa sami vedio, da to ne gre skupaj (to bo stalnica tudi v prihodnjih 10ih letih)
- vsi špekulirajo o kakovosti avtomobila glede na prevožene kilometre (kot da je neka relacija vmes)
- ogromno debatiranja o avtomobilih iz oglasa, da bi kdo šel pogledat pa sprobat - to pa ne
- vse mika nizka cena, pa vsi vedo, da je velika verjetnost, da je iz uvoza ali prevrten. Ampak si ne zmorejo dopovedati, da bi pri nekoliko višji nabavni ceni (npr. v primeru nakupa od 1. lastnika, slo poreklo, garancija) dramatično znižali verjetnost okvare ali zapletov pri okvarah.

Se zelo strinjam s povedanim, zato bo pa rubrika nategatorji še dolgo živela, saj če ne bi bilo povpraševanja tudi teh nategunov ne bi bilo več.

Ko se pa prodaja avto od prvega lastnika z poštemplano knjižico, nikoli karamboliran, garažiran pa nobeden kupec ne ceni, in če je cena bognedaj 500eur višja kot jo ima nategun z prevrtenimi kilometri, ga bo on lažje prodal. Kriv pa ni nategun ampak miselnost kupcev, ki ne obvladajo osnovnošolske matematike.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe jun 27, 2014 12:46 pm

Naj še enkrat vse skupaj razložim. Kupujem avto za največ 10 tisoč evrov. Poleg tega naj omenim tudi to, da sta se pred kratkim na avto.net prodajala dva C4 1.6 HDI 93 KM od prvih lastnikov, z znano zgodovino (en je imel 75 tisoč km, drugi 55) za okrog 9-9,5 tisoč evrov. En je bil prodan v eni uri in sicer ga je odkupil nek diler, ki je očitno takoj ugotovil, da ga bo lahko dražje prodal bp (lastnik ga je prodajal za 9500 evrov, on pa za 10800 evrov in je bil v par dneh prodan).

Poleg tega naj omenim, da kupujem avto s preverljivim poreklom. Zakaj, mislite, da sem tistega iz Avtomika (ki se še vedno, mimogrede, prodaja po 200 evrov nižji ceni) in tistega iz Vrhnike, ki ga prodaja gospod, ki ga je sam uvozil iz Francije, odpisal? Zato, ker je nemogoče preveriti realnost kilometrov (oba jih imata 130 tisoč), s tem da je ta na Vrhniki vsaj zelo lepo ohranjen, tisti iz Avtomika pa je bolj tako...

Vsak si želi za svojo ceno najbolje, ampak je treba ostat realen. Dejansko zaenkrat na avto.netu ponudbe ni. Je en od prvega lastnika iz Kopra, ki pa je res predrag (12.500 evrov, l. 2012). Tukaj se pa zaključi. Zato bom raje počakal, da pride še kaj novega na avto.net.

Glede uvoza je pa tako: kolikor sem govoril z dilerji, je najbolj zanesljiv uvoz iz Nemčije, je pa tako, da je najbolje avto uvozit sam. Postopek niti ni tako zakompliciran, je pa potrebno imeti s seboj nekoga, ki se spozna na avte in zna govoriti nemško. Poleg tega je potrebno vedeti, da z uvozom ne prideš nič ceneje kot če kupiš avto v Sloveniji, če kupuješ dober avto.

Upam, da sem se dovolj razjasnil in rad bi povedal, da se mi nikamor ne mudi in da čakam avto, ki mi bo 'top' oz. vsaj približek tega.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jun 27, 2014 12:59 pm

Če uvažaš sam in iščeš dober avto bo cena tam tam kot tukaj tisto kar dilerji dol pokupijo so vozila lizingov,tu pa tam kaka odrgnina,kak kilometer več kot se potem prodaja...On jih vzame cel kamion pa je cena še malo nižja...Kolega ma avto prodajo in čuda vozil kupi na licitacijah in sploh ne ve kaj je kupil dokler ne dobi na dvorišče in če avto ni tak kot je bil oglaševan se potem z dilerjem pregovarja za vrnjen del kupnine...V glavnem ti samo išči dalje.Avto za vozit maš tko da ti ni krize in enkrat se bo pojavil avto po tvojem okusu.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe jun 27, 2014 1:09 pm

čare je napisal/-a:Če uvažaš sam in iščeš dober avto bo cena tam tam kot tukaj tisto kar dilerji dol pokupijo so vozila lizingov,tu pa tam kaka odrgnina,kak kilometer več kot se potem prodaja...On jih vzame cel kamion pa je cena še malo nižja...Kolega ma avto prodajo in čuda vozil kupi na licitacijah in sploh ne ve kaj je kupil dokler ne dobi na dvorišče in če avto ni tak kot je bil oglaševan se potem z dilerjem pregovarja za vrnjen del kupnine...V glavnem ti samo išči dalje.Avto za vozit maš tko da ti ni krize in enkrat se bo pojavil avto po tvojem okusu.

Ja, enako so mi povedali. Kupujejo v glavnem od lizing hiš, ni pa to merilo kakovosti avta. Vseeno pa raje kupim nekaj preverjenega. Tako je, avto za se vozit imam in tudi, če bom zame primerno C4 iskal še nekaj mesecev, mi to ne predstavlja problema.

Vsekakor hvala, če pa koga moti, da sem neodločen, naj moje teme preprosto ne spremlja.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če jul 03, 2014 3:19 pm

Predlagam, da si ogledaš tistega za 12.000 EUR.

Pojdi do lastnika in ga preglej - če je OK mu ponudi 10.500 EUR in boš videl.

Seveda lahko tudi počakaš - mogoče boš imel srečo.

Lp

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jul 03, 2014 6:59 pm

simply je napisal/-a:Predlagam, da si ogledaš tistega za 12.000 EUR.

Pojdi do lastnika in ga preglej - če je OK mu ponudi 10.500 EUR in boš videl.

Seveda lahko tudi počakaš - mogoče boš imel srečo.

Lp

Saj bom naredil kaj takega, ampak bom počakal nekaj časa, da vidi, da ni zainteresiranosti za to ceno. Če se seveda avto ne proda. :) Sem ga pša klical in lastnik gre v tujino za 1 mesec, tako da bo na voljo avgusta. Ampak np, se ne mudi. Mi pa, iskreno povedano, barva ni toliko všeč. Najlepši mi je bel in srebrn.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 03, 2014 8:10 pm

To bi moral it že gledatče bi ti odgovarjal (razen pač barve) bi mu rekel tokle ti dam in itak bi rekel da ne pa bi mu še lepo razložil da te pokliče ko se bo premislil in če rata rata.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jul 17, 2014 8:40 pm

Kot kaže, mi bo znanec pripeljal avto iz Belgije, ukvarja se z preprodajo avtov in kupuje od lizing hiš.

Cena bo pod povprečjem iz avtoneta, bo pa 112 oz. 114 konjski dizel. Bom se pa moral sam ukvarjati z plačevanjem DMV-ja, homologacijo, birokracijo. Če kdo ve, koliko cca bi vsi ti stroški v Sloveniji nanesli in ali je več dni dela, bi bil zelo hvaležen...

DMV sem izračunal z obrazcem ki ga dobim na googlu, če vpišem izračun DMV in nanese 160,00 €, je to možno da je tako poceni? Ni mi preveč jasno, je pa motor EURO5, 1560 ccm, 82 kW, 119 C02 izpust, cena avtomobila pa recimo 8 tisoč. To sem vpisal in vrglo mi je davek 160,00 €. Nimam pojma, kaj je potrebno še plačati pri uvozu.

hahehihoh
Uporabnik

DO AVTA D.O.O. - pozna kdo?

Napisal/-a hahehihoh Po jul 21, 2014 11:54 am

Vem, da v ta namen služi tema "Pozna kdo ta avto", ampak ni pregledna in zato objavljam tukaj.

Pozna kdo DO AVTA D.O.O? Uvažajo avte, tudi po naročilu, meni ga bodo iz Nemčije. Preden podpišem pogodbo oz. dam aro, bi rad slišal kakšno mnenje. So zanesljivi, da ne ostanem potem brez are? Ponujajo mi da dam 10% are, oni avto pripeljejo, če ugotovim da je z avtom kaj narobe (lahko ga peljem na servis Citroen), mi aro vrnejo.

Ima kdo izkušnje?

kozinc789
Nov uporabnik

Re: DO AVTA D.O.O. - pozna kdo?

Napisal/-a kozinc789 Po jul 21, 2014 12:29 pm

Podjetje kot tako ti ne ponuja nobene varnosti. Zato se boš moral zanesti zgolj sam nase. Ko bo vozilo prispelo bodi posebej pozoren na račun.
Nemško podjetje, ki je izdalo račun, obvezno preveri v Handelregistru (kdaj je bilo ustanovljeno, idr.), vsekakor pa preveri račun. In sicer ali je podjetje v Nemčiji dejansko izdalo identičen račun. Posebej bodi pozoren na ceno, ali gre za Netto ceno ali pa je davek že vračunan.
Zelo priljubljena finta namreč je, da ponaredijo račun (v Nemčiji je račun brez davka, tukaj pa prikažejo kot da je davek že plačan). In voila, si ponosen lastnik avtomobila brez plačanega DDV.

Kot drugo pa preveri vpis v servisni knjigi (klic na servis, kjer na bi ta poseg opravili. Seveda je odveč pripomniti da vprašaš samo po datumu, oni ti pa povejo kilometre ;) ).

Ugoden nakup.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jul 21, 2014 12:38 pm

kozinc789 je napisal/-a:Podjetje kot tako ti ne ponuja nobene varnosti. Zato se boš moral zanesti zgolj sam nase. Ko bo vozilo prispelo bodi posebej pozoren na račun.
Nemško podjetje, ki je izdalo račun, obvezno preveri v Handelregistru (kdaj je bilo ustanovljeno, idr.), vsekakor pa preveri račun. In sicer ali je podjetje v Nemčiji dejansko izdalo identičen račun. Posebej bodi pozoren na ceno, ali gre za Netto ceno ali pa je davek že vračunan.
Zelo priljubljena finta namreč je, da ponaredijo račun (v Nemčiji je račun brez davka, tukaj pa prikažejo kot da je davek že plačan). In voila, si ponosen lastnik avtomobila brez plačanega DDV.

Kot drugo pa preveri vpis v servisni knjigi (klic na servis, kjer na bi ta poseg opravili. Seveda je odveč pripomniti da vprašaš samo po datumu, oni ti pa povejo kilometre ;) ).

Ugoden nakup.

Hvala za info. Kako pa jaz preverim račun, torej da je bil enak račun temu. Cena naj bi bila (na mobile.de kjer je tudi oglas piše tako) vračunana z davkom. Pa še nekaj; kaj mi pove, kdaj je nemško podjetje bilo ustanovljeno?

kozinc789
Nov uporabnik

Napisal/-a kozinc789 Po jul 21, 2014 1:00 pm

pripopaj link, pa bova pogledala

hahehihoh
Uporabnik

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po jul 21, 2014 8:30 pm

pa saj že imaš svojo temo, nakup c4, sem prepričan da bi ti tam tudi pomagali z nasveti.
V zadnjem postu si napisal, da ti ga bo uvozil prijatelj, tako da ne vem kakšen prijatelj je to če ti do potankosti ne razloži postopka in dvomiš v poštenost prijateljevega podjetja... :roll:

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jul 21, 2014 10:27 pm

bucko_99 je napisal/-a:pa saj že imaš svojo temo, nakup c4, sem prepričan da bi ti tam tudi pomagali z nasveti.
V zadnjem postu si napisal, da ti ga bo uvozil prijatelj, tako da ne vem kakšen prijatelj je to če ti do potankosti ne razloži postopka in dvomiš v poštenost prijateljevega podjetja... :roll:

Naj razložim... znanec bi mi uvozil avto iz Belgije od lizing hiše zelo ugodno, vendar po tem ko sem ugotovil da moram potem v Sloveniji plačati davek (22% od cene avtomobila), to spet ni tako poceni. Zato se še vedno odločam med uvozom od lizing hiše iz Belgije ali uvozom od prodajalca v Nemčiji. Bomo videli, kaj bo ugodneje in kje bom našel boljši avtomobil.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr jul 23, 2014 11:46 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=842 ... 20Tendance

Tega sem danes gledal, uvožen iz Francije od lizing hiše, ima 92 tisoč km, baje realnih čeprav se veliko slabega piše o tem prodajalcu, vozil avto in gre normalno, dajo 2-letno garancijo brez potrošnega materiala (v katerem so izvzeti tudi šobe in sklopka). Servisi delani na 22-25 tisoč km, kar me malo moti, od zadnjega servisa je minilo 25 tisoč km (torej ga je potrebno nujno narediti). Ceno nočejo spustiti niti €, s tem da mi za 10890 € naredijo še mali servis. Je pa bil desni prag barvan in je zelo na grobo, grdo narejeno. Prednji odbijač se tudi opazi, da je bil barvan, ostalo ok.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov