Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 17, 2014 9:11 pm

To s focusom ni bila kritika ampak pohvala, pa ja, focus je den od top drivers cars v svojem razredu, nima pa toliko emocij kot alfa. Cist tko btw...sem vozil mazdo 3 ( prejšno ) in alfo praktično zaporedoma...motorja sicer neprimerljiva, mazda je trša, bolj odzivna!!!, menjalnik pol razreda nad alfinim, alfa ima pa veliko bolj premium filing, pa več čustev...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe okt 17, 2014 9:58 pm

borut.z je napisal/-a:Volvo je zame za penzioniste. Sam kot ekonomist, če bi imel isti znesek za nakup kot ga ima Strelka bi izkoristil 4200eur trenutnega popusta na Mercedes A klaso in bi si za isti denar privoščil A200 bencinerja z veliko bolj dinamično vožnjo kot jo ima Volvo. Sicer nisem volvota niti mercedesa a nikoli peljal, predvidevam pa po testih pa da je Mercedes A bolj dinamičen od V40, kar je Strelka najbolj poudarjala ko je odprla temo.

Ne razumem pa ko pišeš, da če ne bo vse tako kot mora biti, da ga boš vrnila in vzela Gulieto, kako si se pa to lahko zmenila?
Kritik glede Volva si pa ne jemlji k srcu, predvidevam da so dobronamerne, težko je soditi znamki po eni izkušnji posameznika(tako dobri kot slabi).

Tudi sam sem 33 letni ekonomist. Vozim V70 in 3200GT. Nisem penzionist da bi vozil mercdese :tomidelej: !

Mercedes A je polizdelek napram Volvu ali Alfi (v vsem, kvaliteta, kot vozna dinamika). To ne izbere nobena punca ki ima vsaj malo ženske oz. t.i. "fatala" v sebi :tomidelej:
Zadnjič spremenil JG2, dne Pe okt 17, 2014 10:04 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Pe okt 17, 2014 9:58 pm

Hvala bogu, da je toliko izbire, da vsak lahko najde nekaj zase :lol: Osebno me sveta trojica nikoli ni ganila, da ne rečem nasprotno.

PS. Top Gear komentar na MB A: Not adrenaline-charged, not very practical, but interesting to look at and a lovely place to be on a long journey.

PPS. Ampak tale MB je pa vseeno car: http://www.bbc.co.uk/news/special/2014/ ... index.html
Toplo priporočam branje.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Pe okt 17, 2014 10:41 pm

4200eur popusta niso mačje solze in še navadna gospodinja to ve in ni potrebe biti ekonomist za to.

Da bi pa za Mercedes Benz, svetovno znano podjetje dejal da je v primerjavi z Volvom in Alfom pol izdelek je pa brcanje v temo in to je kazanje nevednosti, neznanja. To vsak ve ne glede na izobrazbo da Mercedes spada v top znamke na svetu, samo ti očitno ne.

Dizajn je subjektivna stvar, vendar mercedes A se mi pa zdi da je estetsko zelo svež in trikrat bolj drzen kot volvo. Volvo je kot VW, škatla z ostrimi linijami. Pri Volvu še nekih ostrih linij ni. Ali pa naprimer Cla, novi C,.. to sta zame smetana dizajna...

Važno da je strelka zadovoljna z nakupom to šteje.

Pa še nekaj ekonomist zate: Mercedes je v letošnjem polletju imel tržni delež v Evropi 4,9% kar je nekaj več kot 332.000 vozil, Volvo 1.8% 123.000 in alfa borih 0.5% 33.000. Glede na zelo dobro prodajanost C klase se bo prodaja do konca leta pri Mercedesu vsaj podvojila, Volvo in Alfa pa padata... le zakaj? Številke povedo vse, komentar ni potreben.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe okt 17, 2014 10:48 pm

Meni pa klasa A ni posrečena,bolj mi je zanimiv GLA,kar se tiče prodajnih številk,mi kratko malo dol visi,kupim (pri Alfi) kar mi je všeč pa tudi če sem edini ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe okt 17, 2014 10:54 pm

borut.z je napisal/-a:4200eur popusta niso mačje solze in še navadna gospodinja to ve in ni potrebe biti ekonomist za to.

Da bi pa za Mercedes Benz, svetovno znano podjetje dejal da je v primerjavi z Volvom in Alfom pol izdelek je pa brcanje v temo in to je kazanje nevednosti, neznanja. To vsak ve ne glede na izobrazbo da Mercedes spada v top znamke na svetu, samo ti očitno ne.

Dizajn je subjektivna stvar, vendar mercedes A se mi pa zdi da je estetsko zelo svež in trikrat bolj drzen kot volvo. Volvo je kot VW, škatla z ostrimi linijami. Pri Volvu še nekih ostrih linij ni. Ali pa naprimer Cla, novi C,.. to sta zame smetana dizajna...

Važno da je strelka zadovoljna z nakupom to šteje.

Pa še nekaj ekonomist zate: Mercedes je v letošnjem polletju imel tržni delež v Evropi 4,9% kar je nekaj več kot 332.000 vozil, Volvo 1.8% 123.000 in alfa borih 0.5% 33.000. Glede na zelo dobro prodajanost C klase se bo prodaja do konca leta pri Mercedesu vsaj podvojila, Volvo in Alfa pa padata... le zakaj? Številke povedo vse, komentar ni potreben.

Ti pa si statist. Pelji Mercedes A, pa ostale, pa ti bo hitro jasno, če pokriješ značko, boš kaj kmalu spoznal, da se smešiš če primerjaš MB A z V40 ali Alfo, pa še marsikaj drugega zraven tudi brez problema lahko zraven prišteješ. A klasa je žal le A klasa, Mercedesa pa srečala žal ni!

Glede dizajna pa kot praviš, vsak zase ve kaj je drzno in kaj ne, prodajne številke pa pač govorijo zase! (poglej prodajne številke malo širše)
http://www.avto.info/Obvestila/Volvo_Ca ... _v_Evropi/
http://www.volan.si/novosti/obvestila/4003-volvo-cars/
Volvo pada? Kot vidiš ne, Alfa je pa tudi napovedala veliko investicijo in po vsej verjetnosti jo čaka nekaj takšnega, kar se trenutno dogaja z Volvom, torej razcvet!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe okt 17, 2014 11:55 pm

borut.z enega samega avta, ki ga zagovarjaš nisi vozil pa komentiraš, kot da si vso znanost pojedel.. V slo se pa itak ne kopuje več izdelkov ampak popuste. to pa imaš prav. ampak zakaj bi bili vsi isti? lahko nekateri tudi uživamo v alfah, zadnjem pogonu, volvotih, mazdah...

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka So okt 18, 2014 8:22 am

Borut, pa ti res še nisi dojel, da mene množični avti absolutno ne zanimajo? :(

Dizajn je stvar okusa, čeprav je bila konkretno V 40-ka zelo pohvaljena na različnih koncih. Tole je en takih zapisov:

Certain cars just have that instant element of rightness about them and the Volvo V40 is certainly one of them. I appreciate that beauty is entirely subjective but come on. There's really not a bad angle on the V40. It's rare that a car's styling generates such universal acclaim. What was the last one that got such a positive consensus? Ferrari 458? If you think it looks good on the outside, check out the cabin. It needs to be good to steal sales from the likes of the BMW 1 Series and the Audi A3 and it is extremely impressive. The styling department has really blown the overtime budget in here.

Tole pa iz Top Gear:

Posh hatchbacks are big news in 2012: we've already had a refreshed BMW 1-Series, Audi has launched the new A3 and the reborn Mercedes A-Class is due in a couple of months. But the Germans might not have premium practical as sewn-up as they think, thanks to this, the new Volvo V40. And it's good news from the off, because the small Swede makes an excellent initial impression, with plenty of stylish sweeps and angles that make it look more interesting than the hatchback norm. The low bonnet (possible due to a pedestrian airbag negating the need for an underbonnet void), scraped-back windscreen and low roof give it more attitude than the usual sit-up-and-beg hatch, and there are some typically strong Volvo feature lines running along the flanks for extra purpose. The rear is full of character too, making for a good-looking car in a sector dominated by the relentlessly practical-looking.

Ne gre pa niti zanemariti, da je V40 najbolj varen avto, kar jih je kdaj testiral NCAP.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So okt 18, 2014 9:15 am

Glede varnosti je znano, da volvo veliko denarja zmeče, ampak je manj varen otrok v avtu kot pri gulietti
Lp

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 11:34 am

Volvo pa ni množični avto? Potem moraš kupiti kakšno serijo ko jih naredijo samo 2000 na celem svetu, tako boš lahko rekla da to ni množični avto. Če pa en model prodajo v seriji 80.000 avtomobilov letno, v obdobju proizvodnje pa 0.5 miljona ali več je pa to še kako množični avto, na tvojo žalost :) .

Ti ekonomist s tisto škatlo od volvota, ki praviš da je presežek dizajna pa tako nimaš pojma. Nisem govoril o serijskem A classi. Pri Mercedesu obstaja dodatna oprema, npr: AMG paket ali pa ločen dokup športnega podvozja in paketa vozne dinamike(kjer je krmiljenje bolj direktno), ki je še poceni v primerjavi z drugimi znamkami in naredi vožnjo takoj veliko bolj športno itd.
Za kakšne norce se pa še najde Amg performance paket itd. Berete neke članke o top geara in nvem kaj še vse ne preberete pa da Mercedes ne samo da je druga oziroma tretja najbolj prodajana premium znamka na svetu, je še znamka, ki je v samem vrhu v avtomoto športu, kar volvo in alfa nista.
Volvo in športnost sta dva različna pojma, prej paše volvo, udobje in varnost kot karkorkoli druga.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So okt 18, 2014 12:01 pm

Obstaja FCA koncern in za takšne športnike ala AMG, kot jih zagovarjaš ima odgovor pri Ferrariju,Maseratiju,a o zgodovini Alfe in njeni športnosti in zmagah očitno nimaš pojma ;)

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 12:19 pm

Ja brez alonsa bi ferari tako bil že na pokopališču in pretekle lovorike nimajo z današnjim časom kaj veliko veze, saj se dnevno spreminjajo stvari v dirkalništvu, zmag od ferarija ne duha ne sluha že nekaj sezon f1.
Ni samo formula, kjer je ferrari daleč od svojega slovesa v preteklosti in nima kaj veliko veze z fiatom kot ti trdiš, je še ogromno drugih cestnih dirk, kjer prevladuje mercedes, bmw, audi, renault in druge znamke, npr hyuindai, citroen, peugeot(rally), toyota v cestnih dirkah... O alfi in volvoti ni veliko govora, saj sam ne zasledim tega, mogoče slabo vidim.

xxl: Ne zagovarjam amg športnikov, pri navadnem A mercedesu lahko dokupiš samo športno podvozje in dinamično krmiljenje brez amg paketa in ni ga vraga da se a200 z 150 konji ne bo bolje peljal čez ovinke kot nek volvo ali pa alfa. Nisem pa nikoli rekel da alfa ni športna za vozit in če bi dobro prebiral moje komentarje bi videl da sem napisal da sta si alfa in volvo diametralno nasprotje v dinamičnosti vožnje in škoda da ni vzela alfe. Ampak če si čustveno vpleten v neko znamko je težko ostati tiho ali vsaj biti objektiven?

pa še replika za jercha da ne bo mislil da ima carsko jajce v garaži. Ne nekateri, večina uživa v vožnji na zadnji pogon, saj je BMW najbolj prodajana premium znamka na svetu in številke to kažejo.

Naj kupi, vozi se s čimerkoli, lahko tudi s kolesom, samo pokazala se je zame samo ena stvar, da nekateri ste obsedeni z eno stvarjo, pa če je dobra ali slaba, in boste zagovarjali to isto stvar tudi če je na koncu samo vi vozite(kot je rekel xxl za alfo). Temu se reče biti neumen.

Srečno vožnjo ti želim strelka, moje replike so končane

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So okt 18, 2014 12:40 pm

@borut.z, vidim da si povsem zašel iz teme in nakladaš neumnosti. Pa ti veš, kateri proizvajalec avtomobilov fakturira največ denarja letno? :)

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 12:46 pm

Večina vas je tukaj na forumu leta in to kar mislite da veste se, da preučit v enem tednu brez nekih težav. BMW je najbolj prodajana PREMIUM znamka na svetu. Največ osebnih vozil na svetu je pa do nedavnega prodala toyota. Sicer da se boste kaj naučili:

http://www.best-selling-cars.com/china/ ... car-sales/
http://www.best-selling-cars.com/category/europe/
Europa: http://www.best-selling-cars.com/europe ... ds-models/

Pa berite kolikor želite. Imate tudi nekaj podatkov za slovenijo, če koga zanima.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola So okt 18, 2014 1:24 pm

Skoraj vsi avti so dobri ampak alfa je res avto kot je treba.Tiste v 80 in do konca 90 tih so bile povprečje ampak potem pa jim raste kvaliteta.Že ar 166 je znanilec dobrih avtov.Sedaj se vozim z bmw jem ampak v mislih imam tudi vožnjo z alfico,ki jo bom zagotovo nabavil slej ko prej.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So okt 18, 2014 1:25 pm

E,zdaj si me ozavestil,moram hitno menjat znamko,da ne bom več neumen in iskat,recimo BMW ali mečko,ali kaj vem,tisto kaj vozijo pametni :roll:
Nisem nobeden obsedenec z Alfo,ampak,gre mi na živce ko stalno nekdo poskuša diskreditirati to znamko,ampak,komu jaz to pravim,saj sem neumen.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 1:32 pm

Vsi vemo da so alfa, volvo, mercedes, bmw dobre znamke. Ampak, če pa kaj mi pa dvigne vse kocine pokonci, ko nekdo izjavi da je Mercedes v primerjavi z Alfo in Volvotom polizdelek. Verjetno provokacija na katero sem se odzval preveč burno.

xxl: Saj skoraj v vseh svojih komentarjih dajem komplimente tvoji dragi Alfi. Si kot ženske, komplimentov jim ni nikoli dovolj, na koncu pa rečejo, ne verjamem ti, to si samo rekel da me spraviš v posteljo ;)

Lp

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka So okt 18, 2014 2:20 pm

Pa dobro no, v čem je problem nekaterih tukaj gor? Pregovorna slovenska fovšija, večvrednostni kompleks ali preprosto zloba? :(

Za razliko od raznih teoretikov sem zadnje tedne preživela za volani mnogo različnih avtomobilov in odločitev sprejela izključno na podlagi lastnih izkušenj in preferenc. Zanjo sem imela svoje razloge, in pozorni bralec jih je morda tudi nekaj razbral. Nobene potrebe ni več po prepiru in razkazovanju mišic, na koncu je stvar čisto osebna. In kot je rekel xxl, popolnoma vseeno mi je, kaj si drugi mislijo. Nisem povprečna gospodinja in V40 ni povprečen avto za množice. Odkar sem ga pred tedni prvič zapeljala, ga iščem na slovenskih cestah in ga do sedaj še nisem srečala, za razliko od ostalih predlogov. It's good enough for me. Moderator zaradi mene lahko tudi zaklene temo.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So okt 18, 2014 2:59 pm

No,nisem jaz trdil,da je Mercedes polizdelek,mogoče avtor tega pač dobro ve kaj primerja.Jaz se tudi spogledujem s drugimi znamkami,ko se odločam za novega,na koncu se vedno vrnem k Alfi,kaj vem,mogoče sem res neumen :D Meni tudi paše,da ni veliko takšnih na cesti kot je moj,kar ne pomeni,da enega dneva ne bom imel Toyoto ali celo Golfa (rdeči varijant 40 let,2.0 TDI mi prav fajn pade v oči).Zame prodajne številke nimajo pomena,ker ne pomeni nujno,da so razlike v številčnosti prodanih nastale zaradi kvalitete,vsaj za Volvota to ne moremo trditi,niti za Alfo,ampak to je že prežvečena tema. ;)

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 18, 2014 3:15 pm

Čudno se mi zdi da avtor kupuje nov avtomobil, odpre temo, 90% teme se govori o Guilletti, nato pa kot strela z jasnega pove da je kupil čisto drug avto. To kaže na dve stvari:

1.da je avtor prispevka bil odločen že preden je odprl temo kateri avtomobil bo kupil
2. da mnenje na forumu avtorju ne pomeni nič in je bilo debatiranje glede Alfe mlatenje prazne slame, ker če bi avtor res bil v precepu bi vprašal še o mnenju drugega favorita volvota v40 preden ga je kupil
3.vsak ima pravico da si kupi kar si želi, ampak predstavitev stvari iz drugega zornega kota marsikdo jemlje kot napad. Za vsako stvar na svetu se mnenja krešejo in jo bo vedno nekdo poveličeval, nekdo pa blatil.

Na koncu pa avtor izjavi, da če z v40 ne bo zadovoljen da ga bo vrnil in vzel Gulietto. Kot bi kupoval par superg, pa še tiste ne moreš kar tako vrniti.

Po moje je tudi bolje da se tema zapre, ker je bila ta tema z Guilletto bolj pravljica kot resno kupovanje. Nakup je pa potekal nekako takole: https://www.youtube.com/watch?v=oQUC7a1cUCk
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov