Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Đin
Novinec

Re: Nakup rabljene Corse GSI ali Clio GT oz...

Napisal/-a Đin Če okt 29, 2015 9:31 am

maniaxxx je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Vprašaj uporabnika _furby_. On jo je na relaciji spravil pod 6, mislim da je celo pico dobil, ker je stava padla :D

Jaz sem mu jo pa plačal :lol: . Če bi meu dizla bi mu tak nafta nazaj pritekala :lol: :lol:

Hahaha:) Jao, pod 6l porabe si sploh ne predstavljam!

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Če okt 29, 2015 9:07 pm

Sem šel tankat pri 99,2 km. BC je kazal povprečno porabo na 100km 12,9. Merilec za bencin je bil točno na drugi črtici, kar po mojih izračunih pomeni 2 x 5,6l = 11,2l. Natankal sem pa................ 12,9l !:) Torej BC kaže zelo pravilno, merilec za tank pa mičkeno manj.

Okey, torej s povsem ležerno in pazljivo vožno oz. od teh 100 km je bilo cca. 80km se mi zdi pazljivih, sem porabil po mestu 13l. Moram pripomniti tudi da tistih nekaj km ko sem ga "gonil" ni bilo spremembe v porabi. Bila je enaka kot takrat ko sem pazljivo vozil.

Zdaj bi se rad potrudil dobiti prvega lastnika in ga vprašati kolikšna je bila poraba pred mapiranjem. Da probam na ta način izločiti oz. potrditi ta dejavnik. Čim prej bi tudi rad peljal avto na pregled.

Sem pa po enih angleških forumih bral, da nekateri pri mapiranju OPC Cors namerno povečajo tok goriva, zato da se bati oz. bolj specifično 4. bat ne uniči zaradi "presuhega" delovanja. Mogoče je v mojem primeru bilo enako narejeno...? Dejstvo pa je tudi to, da imam zelo kratke relacije: 2,5km do 5 km... V temu času se mašina niti ne ogreje dobr.

Ima mogoče kdo tko na pamet kakšno drugo idejo o tej porabi, zakaj je tako visoka?

Še fotke:
Priponke
Bencinska.jpg
Racunalnik.jpg
Merilnik.jpg

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe okt 30, 2015 9:07 am

Vohaš bencin v izpuhu? Kolega je imel podobno težavo z visoko porabo, vohalo se je tudi bencin. Na testerju so ugotovili, da ena od lambda sond ne dela ok. Mehaniku se je zdelo čudno, da ne gori lučka za motor. Jasno je prejšnji lastnik avta pred prodajo 'popravil' avto tako, da je precvikal lučko za motor v armaturi :roll:. Pelji avto na tester.
No escape from the mass mind rape...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 9:47 am

a_sist je napisal/-a:Vohaš bencin v izpuhu? Kolega je imel podobno težavo z visoko porabo, vohalo se je tudi bencin. Na testerju so ugotovili, da ena od lambda sond ne dela ok. Mehaniku se je zdelo čudno, da ne gori lučka za motor. Jasno je prejšnji lastnik avta pred prodajo 'popravil' avto tako, da je precvikal lučko za motor v armaturi :roll:. Pelji avto na tester.

Aha zanimiva ideja. Zdj pred nakupom so se na avtu priklopl z neko zadevo Oplovci in so rekl da ni napak. A je to mogoce ta testr o kateremu govoris?

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 10:26 am

Đin je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Vohaš bencin v izpuhu? Kolega je imel podobno težavo z visoko porabo, vohalo se je tudi bencin. Na testerju so ugotovili, da ena od lambda sond ne dela ok. Mehaniku se je zdelo čudno, da ne gori lučka za motor. Jasno je prejšnji lastnik avta pred prodajo 'popravil' avto tako, da je precvikal lučko za motor v armaturi :roll:. Pelji avto na tester.

Aha zanimiva ideja. Zdj pred nakupom so se na avtu priklopl z neko zadevo Oplovci in so rekl da ni napak. A je to mogoce ta testr o kateremu govoris?

A ja, pa prejsn lastnik je dal vn katalizator in ga zamenju z eno cevjo. A je mogoce tukaj bil kaksen senzor odstranjen/pokvarjen...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 11:04 am

Đin je napisal/-a:A ja, pa prejsn lastnik je dal vn katalizator in ga zamenju z eno cevjo. A je mogoce tukaj bil kaksen senzor odstranjen/pokvarjen...

Sem pogledal in je v cevi sensor. Sem preveril tudi konektorje od sensorja in zgledajo vredu.
Iz izpuha ne morem rect da kj posebej voham bencin. Rea pa je da nimam izurjenga nosa zato!:)
Iz izpuha pa uhaja tekocina. Ko stopis na plin in ga potem izpustis izpuh "izkaslja" tekocino, ki pa tko na hitr kokr sem preveril nima vonja po bencinu, ampak mi deluje kot voda...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 30, 2015 12:15 pm

Tole cev na sliki je montiral in prvi katalizator vrgel ven, ker jaz sem isto naredil in na njej je senzor.

Najbolje, da se zapelješ do človeka ki je delal mapo za tvoj avto. On bi moral vedeti kaj je delal oz naredil. Pri moji OPC-jki se po tuningu ni ne povečala ne zmajšala poraba. Tuning je delal CSS
Priponke
32988.jpg
Zadnjič spremenil pskoda, dne Pe okt 30, 2015 12:18 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp

BlackGuard
Nov uporabnik

Napisal/-a BlackGuard Pe okt 30, 2015 12:15 pm

Ta tekočina je pomojem kondenz in glede tega ni nič narobe.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe okt 30, 2015 12:22 pm

Glede na te tvoje slike imaš povprečno hitrost 18km/h na 99,2km se pravi si vozil po mestu, veliko ustavljal in ponovno štartal po moje še imel mrzlo mašino in poraba hitro skoči na 12l. Ta poraba se mi zdi normalna.
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 12:26 pm

Jap. Kratke razdalje in veliko semaforjev! Povprecna je bila 18 kmh!:)

Se dobim sedaj z Igorjem in bova dala nazaj original mapo, za kratek cas, da sprobamo kaksna bo poraba potem.

Torej menis da je poraba glede na tip voznje normalna? Sam sem res ful v leru mel in cist na eazy vozil...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 2:58 pm

Evo, imam nalozen izvirno tovarnisko mapo (hvala Igor). Sedaj si bom vzel nekaj casa, da prevozim cim vec km po mestu. Nato bom pa primerjav porabo. Je pa res, da avto ni v 100% tovarniskemu stanju, ker manjka katalizator... tako da bi pravzaprav se to moral menjati... ampak bom prvo samo z izvirno mapo sprobal.

Bi pa zelel pogledati lambda senzorje ce so okey. Pa na enemu angleskemu forumu sem bral, da je imel en visoko porabo zaradi filtra za zrak...

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 8:05 pm

Po 25 prevoženih km mestne vožnje (ja samo 25km vem...) imam porabo 9l :pivo :pivo Povprečna hitrost je pa 24kmh. Torej 6kmh več kot prej.
Poraba se je gibala med 8l do 9l. Bom videl kako bo pri malo več km, ampak trenutno kaže dobr! To je nekako poraba, ki sem jo pričakoval ob zelo pazljivi vožnji. In to je na tovarniški, neoptimizirani mapi.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe okt 30, 2015 8:18 pm

Tisti katalizator, ki je odstranjen nima veze pri porabi. Pri meni ni bilo razlike z ali brez
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe okt 30, 2015 9:10 pm

pskoda je napisal/-a:Tisti katalizator, ki je odstranjen nima veze pri porabi. Pri meni ni bilo razlike z ali brez

Jap, res nima veze. Glede nato da je poraba sedaj cca. 9l lahko pocasi sklepam da z avtom mehanicno ni nic narobe... bom pa seveda videl kako bo kazalo ko bom prevozil vec kilometrov.

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Po nov 02, 2015 10:50 pm

Ekola. S casom se je micken dvignila stevilka, ampak ne prevec. Skratka poraba 13l, z umirjeno voznjo, je prevelika. Mapa je pri normalni voznji prevec zalivala. Ko bo cas se bom spravil zadevo speljati tako kot se zagre, torej dobra mapa plus tuning in optimizacija mape na valjckih. Do takrat bom pa na izvirni mapi.

Pred tuningom bom pa zamenjal se izpusni sistem in ce bo cas tudi zadnjo masko. A mi lahko mogoce kdo priporoci koga za menjavo izpuha in za styling? Ful bi mi prav prusli nasveti... hvala!
Priponke
20151102_224234.jpg

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To dec 29, 2015 6:45 pm

Je kaj bolje sedaj ?

Malo off, vendar da ne odpiram nove teme: preden grem do trgovcev -je že gledal kdo tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10007209&show=1 ?
Kje je keč tako ''nizkih'' cen teh parih 150 konjskih Cors na A.netu ?

LP B

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To dec 29, 2015 7:56 pm

Keč je, da moraš vzeti na lizing ali fafing oz kakor hočeš temu rečt in ponavadi je še doplačilo za metalik barvo.
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov