Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Ne dec 17, 2006 2:50 pm

Always Looking For Another. zlehnobe male italjanske :twisted:

pa ni nic tukaj sto ljudi sto cudi. alfa je vsem vsec, ampak nekateri je nikoli ne spoznajo. zal mi je za njih ...
Always looking for another

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne dec 17, 2006 3:34 pm

Najbol mi gre na jetra to predalckanje... Imam Alfo pa nisem noben Alfist in vsak k ma Alfo definitivno ni Alfist, a je vsak k kupi Hondo - Hondaš? Ne. Tako tudi ni vsak k kupi oz. si lasti Alfo - Alfist. Alfa je masovno produkcijski avto in tako ni opredeljen na neko zelo mejhno število lastnikov kakor je to npr. Lotus. Alfe same po sebi niso športniki, so pa bolj športne kakor večina znamk in to je dejstvo. Sam kokr sm reku, nisem noben Alfist, ampak sem vozil ze dosti avtomobilov kar redno od Honde Civic, Golfa 3ke, Toyote Corolle itd. in lahko povem, da mi je Alfa pac dalec najbolsi avto od trenutno vozenih. Sicer mi ni jasno od kje ljudje pobirajo o neki pokvarljivosti, crickih, površni izdelavi, ko pa sem jih pri vseh teh avtomobilih našel več in tudi kar se tiče same vožnje in pri obcutkih, ki ti jih avto daje, zaostajajo. O statistikah raje nebi, ker sam študiram ekonomijo, ter sem tudi kot študent delal nekaj anket in dobro vem kako nepopolne so statistike. Moja 146 ima ze 130k km in nobenih problemov, o raznih občutkih, ki mi jih daje pa tud ne rabm govort, ker je vsakemu to tudi jasno.

Poanta vse te debate je, da je taka kakor pri 15 letnikih o muzki in ker je to splosni avtomobilisticni forum je podobno kakor v debatah na raznih forumih v stilu simpatij, ko ljudje pluvajo po vsem kar ni njihova zvrst, v nasem primeru znamka.

Osebno bi sam si lastil tudi druge znamke kot npr. BMW, MB, Honda, Lancia, Seat itd. pa ceprav mi za Alfo zaostajajo marsikje, so pa drugje bolsi. Vsaka znamka ima svoj segment na katerega pumpa in ce ti ta segment ne odgovarja potem je ne kupis, toda govoriti kako je slab avto je tako pametno kakor srat z gatami gor.

Sicer pa je nekdo ze pred mano dobr obrazlozil smisel kapitalizma in masovne produkcije, ter avtomatizacije, tako da se v to ne bom spuscal.

Skrajni cas je, da odrastete in zacnete razmisljat tako kot treba, ne pa kot omejen kmetavzar, ki guli Golfa celo zivljenje in NOCE vidt druge strani avtomobilizma.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 17, 2006 4:26 pm

Dejch je napisal/-a:....
Skrajni cas je, da odrastete in zacnete razmisljat tako kot treba, ne pa kot omejen kmetavzar, ki guli Golfa celo zivljenje in NOCE vidt druge strani avtomobilizma.

Pozdrav!
Sem dobro razmislil, tako kot je treba in se ne strinjam v celoti s tabo. Nekdo, "ki celo življenje guli golfa", ne da noče, ampak ne more vidt druge strani avtomobilizma. Tak namreč v avtomobilu vidi samo transportno sredstvo. Prej si govoril o segmentih in golf je namenjen izključno segmentu, ki mu rečemo Transport (lahko bi se ceneje, manj zamudno in kdaj celo udobneje peljal tudi z vlakom - bi pa bil pri tem preveč? odvisen od marsičesa).
Ti z drugo stranjo verjetno misliš občutke/užitek v vožnji. Kar je nekaj več od transporta. In temu je namenjena Alfa.
Torej -- Alfa = avtomobilizem in golf = transport. Sem prav povedal?
In res je - če tako pogledaš, je govorjenje o okvarah povsem brezpredmetno, ne glede na to, koliko jih je! Dokaz je, da nekateri alfisti celo ljubijo razne male hibe. Jim dajejo izgovor za ukvarjanje s svojo ljubeznijo ("zdej ti bo pa očka pomagal"). Tudi to vključuje definicija pravega alfista. :P

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a Major9 Ne dec 17, 2006 4:45 pm

esem je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:....

Pozdrav!
Sem dobro razmislil, tako kot je treba in se ne strinjam v celoti s tabo. Nekdo, "ki celo življenje guli golfa", ne da noče, ampak ne more vidt druge strani avtomobilizma. Tak namreč v avtomobilu vidi samo transportno sredstvo. Prej si govoril o segmentih in golf je namenjen izključno segmentu, ki mu rečemo Transport (lahko bi se ceneje, manj zamudno in kdaj celo udobneje peljal tudi z vlakom - bi pa bil pri tem preveč? odvisen od marsičesa).
Ti z drugo stranjo verjetno misliš občutke/užitek v vožnji. Kar je nekaj več od transporta. In temu je namenjena Alfa.
Torej -- Alfa = avtomobilizem in golf = transport. Sem prav povedal?
In res je - če tako pogledaš, je govorjenje o okvarah povsem brezpredmetno, ne glede na to, koliko jih je! Dokaz je, da nekateri alfisti celo ljubijo razne male hibe. Jim dajejo izgovor za ukvarjanje s svojo ljubeznijo ("zdej ti bo pa očka pomagal"). Tudi to vključuje definicija pravega alfista. :P

true :tomidelej:

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Ne dec 17, 2006 4:50 pm

Ko pravte da gre vsak iz alfe nazaj k alfi, to ni res. Poznam tipa k mu je 145ka tolk srala, da ko se jo je končno rešu, ni mel keša za druzga kukr za daewoo matiza.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Ne dec 17, 2006 5:02 pm

Dejch je napisal/-a:Skrajni cas je, da odrastete in zacnete razmisljat tako kot treba, ne pa kot omejen kmetavzar, ki guli Golfa celo zivljenje in NOCE vidt druge strani avtomobilizma.

a s tem si hotu povedat da golf ni avto in da vsak ki ga vozi je kmetavzar povrh pa še omejen? :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne dec 17, 2006 5:05 pm

Obratno - da samo omejen kmetavzar noče vidt druge strani in mu zadošča žulit golfa celo življenje :P

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne dec 17, 2006 5:15 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Zadnjič sem vozil Eclipsa ,res ,da letnik 92 ,ampak avto ima 2.0 motor in 150 km ,če se ne motim. Po pravici povedano gre res bolje kot pa moja alfa 1.6 box ,saj ma tudi skoraj 50 km več, pa je fajn filing ,ko lepi na sedež , pa res ,da je "športen" avto ,pa nizko sediž itd...V bistvu ima ker nekaj lastnosti športnika. BOm rekel ,za ta letnik super avtek, mi j evšeč! Ampak odkrito povedano, ko sem se nazaj v moj avto vsedel ,sem imel kr nasmešek na ustih,kr nekaj več je , ne znam povedat ,vseeno je nekaj na alfah. Tak ,da tisto popolnoma drži ,da ko imaš enkrat alfo je naslednji avto spet alfa! Seveda so izjeme, ampak v večini primerov je tak!Tak ,da nekaj majo alfice takega privlačnega :).
P.s Ja malo sem zašel iz teme ,amapak itak nisem edini :) LP

Zarad vonja po bencinu pa osmodele napeljave za elektriko je to. :)

Martina Navratilova oz. Martinek al kaj si že ,prav imaš.Pozabil si še vsakodnevno šraufanje. Avto je popolnoma zanič ,jaz pa ga še kr vozim in upam ,da se sam popravi ,le zato ,kr je alfa! :roll: . Poglej ne vem zakaj bi hvalil avto ,če ne bi bil z njim zadovoljen. Ti pač nisi in to si povedal ,ampak še zmeraj ne vem ,zakaj moraš pol na vsak post nekaj pripomnit! Imel sem pred tem dve R19 in ,ker sem imel nenehne težave sem zamenjal znamko , kjub vsemu ,da so mi alfo odsvetovali, kr so slisali ,da se full kvari. Sem šel na probno vožnjo z alfo, in si rekel to je avto katerega bi imel in ga imam . Vozim 4 leta , in okvar praktičo ni!In kot sem že napisal ,naslednji avto je spet alfa!Zakaj? ZAto ,kr sem z avtom zadovoljen in ker za denar katerega bi namenil za avto do 3 -4 mio ne dobim avta ,ki bi me prepričal ! Ne rečem pa ,da ,če bi imel dovolj denarja ,govorim o vsotah 10 mio ,da ne bi posegel po kakšni drugi znamki ,kot so lexus. impreza itd..... LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne dec 17, 2006 5:57 pm

Sicer me Alfe na pogled že od kar vem odbijajo in tud njihova kvaliteta ne verjamem da je med boljšimi, ampak to še zdaleč ne pomeni da je to slab avto.

Novo 159 karavan sm kar dobro spoznal med poletjem. Edine pripombe nad kvaliteto je bla neka plastik za zadnjimi zici ki je nonstop vibrirala, in plasika v notranjosti na stebričku med prednjimi in zadnjimi zici je odstopila. Poznam primer Lexusa, ki je dosti hujši.

Kar hočem povedat je da pri bilokeri znamki lahko naletiš na slab primerek, in če se ne motim je mela Alfa pred leti kar veliko takih primerkov. Večino ljudi se spomni samo tistih cajtev in niti ne pogleda novih, govori pa vseeno u brezveze ("ne kupit alfe, se ful kvarjo...").
Slika

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Ne dec 17, 2006 6:19 pm

ghostrider je napisal/-a:Ko pravte da gre vsak iz alfe nazaj k alfi, to ni res. Poznam tipa k mu je 145ka tolk srala, da ko se jo je končno rešu, ni mel keša za druzga kukr za daewoo matiza.

kaj mu je pa toliko sralo revcku?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne dec 17, 2006 6:22 pm

ni znal bočno parkirat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Ne dec 17, 2006 6:51 pm

lol :lol: :lol: :lol:

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Ne dec 17, 2006 8:02 pm

Kakorkoli bolšega od alfe ni ! Enkrat Alfa vedno alfa. Okvar pa je zelo malo.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne dec 17, 2006 8:33 pm

ghostrider je napisal/-a:Poznam tipa k mu je 145ka tolk srala, da ko se jo je končno rešu, ni mel keša za druzga kukr za daewoo matiza.

Bad, zgleda da je naletu na keš pi*ko.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Ne dec 17, 2006 8:59 pm

Non stop pizdarije z elektroniko(z benzom ena scena, rač., luči, stikala okol volana komplet zanič, lightshow v armaturi, katerega ne moreš prokužit drugače kot da ob utripanju ornk udariš, na cajte mu avt. za žmigavce ni delal), mel je tut hujšo pizdarijo z mašino, saj je delal generalno, ki ga je spravila na kolena in je obupal ter pri 130000 km prodal. Drugače je bil avto vseskozi redno servisiran na uradnem servisu, v piko ohranjen, on in prejšnji lastnik sta bila zgledna voznika... tako da ne vem, kaj naj si človek misli. Kvaliteto vožnje pa pogreša, kar je bilo tudi meni noro všeč. Kaj pa vem. Mogoče pa je samo on naletu na kj tazga.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne dec 17, 2006 9:10 pm

Kolega je tudi imel razne težave zaradi elektronike. Ena začetnih serij 145. Podobno kot MB S ali Porsche. Potem je to uspel zrihtat in bil zadovoljen. Sicer je pa to še iz prejšnjega tisočletja.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Ne dec 17, 2006 10:26 pm

ghostrider je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Recimo, da v zadnjem času dosti pogosto vozim eno kuln kišto z imenom S razred in V8 motorjem pa je tako nezanimiv avto, da ga niti malo nimaš želje vozit hitro, v bistvu ga sploh nimaš želje vozit pa magari ima V8 motor in skoraj 300 konjev.quote]

sto ljudi sto čudi!!!

ni čudno, ampak realno. to je neokretna krava ki z njo hitro ne moreš nikjer drugje razen na avto cesti. in še to če nima vsaj 350KM je brezveze, ker je pretežek!
gassssssssssssssssss

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Ne dec 17, 2006 11:09 pm

RED_line je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Recimo, da v zadnjem času dosti pogosto vozim eno kuln kišto z imenom S razred in V8 motorjem pa je tako nezanimiv avto, da ga niti malo nimaš želje vozit hitro, v bistvu ga sploh nimaš želje vozit pa magari ima V8 motor in skoraj 300 konjev.quote]

sto ljudi sto čudi!!!

ni čudno, ampak realno. to je neokretna krava ki z njo hitro ne moreš nikjer drugje razen na avto cesti. in še to če nima vsaj 350KM je brezveze, ker je pretežek!

Ja ker avto z tono in 175 konji res nikamor ne gre na avtocesti. :shock:

Pol noben audi z manj kot 315-imi konji in recimo tezo 1800 kg ne gre hitro na avtocesti?

O navoru ne rabim pisat

:?: :?:

Res, brezveze.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Ne dec 17, 2006 11:40 pm

avtocesta je tako ali tako jako dolgocasna. redko me prime da gonim. ponavadi se gibljem s 120, 130km/h. razen v vrhniski klanec tiscim, ker se mi fino zdi.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po dec 18, 2006 12:35 am

Paris je napisal/-a:hhe :D
V mojmu svetu sam pa sam 3 znamke BMW, Audi in VW. :vrum
Na druge sploh ne trzam, kot da jih ni. :jy

ti si pa beden
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov