Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To avg 28, 2007 12:45 pm

mislil sem predvsem takega, ki še ni restavriran, ker potem to ni to :)

lepo je nekaj sam naredit in še lepše potem se z tem vozit

kako so pa kaj te limuzine? Mustange ipd. še kar poznam, ostalo pa skorajda 0

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To avg 28, 2007 5:21 pm

chgotom je napisal/-a:POSEBNA PONUDBA ZA SLOVENIJO - IZVOZ

1998 Cadillac DeVille D'Elegance

Motor Northstar V8 4600 ccm
St. sasije - VIN: 1G6KE54YXWU752154
Barva: Rdeca metalik
Prevozeno: 103K milj. Northstar motorji so znani, da delajo brez problemov 300-500K milj.
Avtomatski menjalnik.
Modri - XENON zarometi.
Oprema: belo usnje, CD, tempomat, nove gume, avtomatska klima spredaj in zadaj, centralno zaklepanje... ves luksusz!

Prvi lastnik, brezhibno CARFAX porocilo, ki ga prilozimo zastonj.

Lastnik je bil starejsi gospod iz predmestja Chicaga, ki je pred casom preminil - avto smo dobili na dealership od vdove

(dokazljivo z dokumenti). Usnje disi po novem, zadaj izgleda tako ni nihce nikoli sedel.

Avto je IZREDNO ohranjen!

Edmunds porocilo o avtu: http://www.edmunds.com/used/1998/cadill ... eview.html

Cena: US$ 4,500 + transport $1,500 do luke Trst.

Davka na izvoz NI!

Za podrobnosti poklicite 1-773-593-4578 (Tom), slovensko ali anglesko,

upostevajte 7(sedem) ur casovne razlike.

Se nekaj slik:

To pa je res zelo lepo ohranjen Cadillac. Cena pa smešno nizka v primerjavi, kaj se v Sloveniji dobi za ta denar. Povrhu pa še V8 motor.
Hvala za vse informacije, definitivno vas v kratkem kontaktiram.
Slika

b-52 bomber
Nov uporabnik

Napisal/-a b-52 bomber To avg 28, 2007 8:35 pm

leyland je napisal/-a:Pozdravljen!

Daj mi povej kako je kaj z mustangom vidm, da imaš tud ti enga, pa me zanima
kakšna je kaj vožnja, poraba, kvaliteta izdelave,...
Imam ga namen kupit 3,8 V6 sam me skrbi predvsem zaradi delov, porabe,...
ker je pač problem pr nas dobit dele če gre kaj narobe
lp

Fant brez zamere, ampak če te skrbi poraba, potem to sigurno ni avto zate :twisted:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 28, 2007 10:03 pm

b-52 bomber je napisal/-a:

lp

Fant brez zamere, ampak če te skrbi poraba, potem to sigurno ni avto zate :twisted:

Bo že držalo.

Uporabniški avatar
javr
Novinec

Napisal/-a javr To avg 28, 2007 10:18 pm

nisem utegnil prebrati vsega, mogoče ste o tem že razpravljali - znanka, ki živi v državi Missouri, ima dva 25-35 let stara avtomobila, zdaj pa je kupila še 15 let starega Buicka. Ker imajo v tej državi "normalne" zime, z ledom in snegom itd., me je zanimalo, kako te stare škatle rjavijo. Rja menda sploh ni problem, ker cest ne solijo, ampak jih polivajo z neko tekočino, ki asfalt malce segreje, ravno toliko, da se sneg in led ne primeta. Na žalost ne ve imena te tekočine, naj bi pa bila ekološko sprejemljiva - ne uničuje rastlin ob cesti. In verjetno bi američan bil zadnji, ki bi neko drago stvar polival po cesti, torej mora biti tudi cenovno sprejemljivo.
Mogoče gospod iz Chicaga ve, kako se reče tej tekočini ?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Če avg 30, 2007 8:01 am

javr je napisal/-a:nisem utegnil prebrati vsega, mogoče ste o tem že razpravljali - znanka, ki živi v državi Missouri, ima dva 25-35 let stara avtomobila, zdaj pa je kupila še 15 let starega Buicka. Ker imajo v tej državi "normalne" zime, z ledom in snegom itd., me je zanimalo, kako te stare škatle rjavijo. Rja menda sploh ni problem, ker cest ne solijo, ampak jih polivajo z neko tekočino, ki asfalt malce segreje, ravno toliko, da se sneg in led ne primeta. Na žalost ne ve imena te tekočine, naj bi pa bila ekološko sprejemljiva - ne uničuje rastlin ob cesti. In verjetno bi američan bil zadnji, ki bi neko drago stvar polival po cesti, torej mora biti tudi cenovno sprejemljivo.
Mogoče gospod iz Chicaga ve, kako se reče tej tekočini ?

15+ let stari avti rjavijo... zelo.

Ceste tukaj res deloma polivajo z omenjeno tekocino (ne vem kemicne sestave) dosti pa kar posipajo in to predvsem v Chicagu dokaj fanaticno. Ze ko se pripravlja k snegu, imajo emergency plan in zacnejo ze kar vnaprej solit. Zanimivo je to, da imajo vse mestne smetarske tovornjake narejene tako, da jih s prikljucki spremenijo v posipalnike oz. snezne pluge. Sicer pa so zime res mrzle in vetrovne, snega pa je bilo v zadnjih letih bolj malo pa se ta zelo hitro skopni. Smucamo tukaj ne, je bolj ravnina - za to gres do Colorada in druge drzave vzdolz Rocky Mountains kjer je raj na zemlji za smucarje.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Če avg 30, 2007 8:13 am

lp

Predvidevam, da imas v mislih starejsega, rabljenega Mustanga, saj v novega vgrajujejo 4.0L V6 in ne vec 3.8L... Sam imam 4.6L V8 in ta dva avta sploh ne mores primerjat, izgledata na zunaj podobno, vozne lastnosti pa se BISTVENO razlikujejo! V8 je po mnenju monogih edini pravi Mustang, V6 model je le wannabe-look-a-like....

V6 je visji, ima mehkejse vzmetenje, visje gume, anemicen tanek enojni izpuh, motor in vozne lastnosti so tipicne za V6 avto. Ne pricakuj kaksne posebne sportne voznje v V6.

Nasvet: ce bos izbiral rabljenega, vsekakor izberi V8, vzami kaksno leto starejsega, le da je V8. Vsekakor rocni menjalnik, ti imajo pridevnik TOY CAR in so bili tako tudi vecinoma vozeni. Avtomatski menjalnik ima v glavnem vecjo miljazo, vozile so ga razne zene in prijateljice po dnevnih nakupih - nic proti zenskam, ampak tu v ZDA zenske rocnih menjalnikov v veliki vecini ne vozijo oz. jih sploh nocejo in ne znajo vozit.

Poraba: to ti mora bit zadnje vprasanje, ko kupujes V8, izdam ti pa lahko, da je po mestu 15MPG in na avtocesti 23MPG.

MPG= miles per gallon = koliko milj naredis z eno galono

1 galona = 3.8 litra
1 milja = 1.65 km

Zdaj pa racunaj...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 30, 2007 8:39 am

Če sem lahko vsaj malo v pomoč... v google vpiši sledeče:

15mpg to l/100km

tara...google izračuna rezultat.

lp

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Če avg 30, 2007 12:15 pm

Zanimivo mi je to da če se cene primerjao z cenmi recimo nemškega mobile.de prideš do zelo podobnih številk za iste mustange, crovette tudi veliko število starejših avtomobilov, seveda zadeva za nemški trg ne protrebuje zamenjav luči... imajo euro 4 za izpušne pline, se pravi ogled vozila, testiranje in homologacija je veliko lažja.

Tako da na koncu suma sumaro se ne splača (da sploh ne govorimo o garancijah, rezervnih delih, popravilu - nemčija je recimo le veliko bližje), je pa res če bi iskal neko posebno vozilo ki pa se dobi samo v ameriki in ga ni na EU trgu. Ampak tehle ameriški rabljenih sportaku je pa v evropi več kot dovolj.

Ampak vseeno dodam, da je več kot dobrodošlo da se jih čim več uvozi v EU, da se recimo res tistim redkim oz., ki ji je zelo malo, spusti navit zasoljena cena.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 30, 2007 12:53 pm

ne samo poraba, deli, vzdrževanje tega motorja blah :roll: tudi, če imaš debelo denarnico imaš lahko kup problemov :) ladja pa je prava, sploh northstar motor :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če avg 30, 2007 1:59 pm

jay je napisal/-a:ne samo poraba, deli, vzdrževanje tega motorja blah :roll: tudi, če imaš debelo denarnico imaš lahko kup problemov :) ladja pa je prava, sploh northstar motor :twisted:

Vidim, da nikoli nisi imel ameriškega avtomobila! Pojma nimaš o delih in vzdrževanju!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 30, 2007 2:58 pm

Ameriški avti so pri nas podobno (neupravičeno seveda) stigmatuizirani kot pit bulli :roll:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če avg 30, 2007 3:10 pm

cruiser1 je napisal/-a:
jay je napisal/-a:ne samo poraba, deli, vzdrževanje tega motorja blah :roll: tudi, če imaš debelo denarnico imaš lahko kup problemov :) ladja pa je prava, sploh northstar motor :twisted:

Vidim, da nikoli nisi imel ameriškega avtomobila! Pojma nimaš o delih in vzdrževanju!

predsodki so zaradi nepoznavanja. Bi bili veseli če bi nam pol ti povedal svoje izkušnje namesto da kritiziraš druge :)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če avg 30, 2007 3:23 pm

A tebi je za V8 mašino s 350/400KM 15.6 litrov/10km in 10l/100km na relacijah velika poraba?
malo si v temo brcnil.
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Napisal/-a jay Če avg 30, 2007 5:24 pm

cruiser1 je napisal/-a:

lol tota je bila dobra, sem vsako leto 90dni v ameriki in vozim od hond do dodga. Ti pa povem, da ni kr tak vzdrževanje. Res pa je, da dosti MANJ crkne kot pa recimo naši avteki. Vozil sem pa že marsikaj, če te že zanima :) 15litrov, če se pelješ max 50kmh. Glej ne pišite, če ste v življenju samo na forumu gledli podatke. Drugo leto vam bom slikal magari kolko tankam in kolko porabi. Cruiser, ti pa če voziš tistega forda f150 še ne pomeni, da vse veš. Nisem reko, da so nevem kak dragi, ampak v slo je to problem popravljat, sploh pri "domačih" mehanikih
Zadnjič spremenil jay, dne Če avg 30, 2007 5:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Če avg 30, 2007 5:26 pm

ghandaed je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

predsodki so zaradi nepoznavanja. Bi bili veseli če bi nam pol ti povedal svoje izkušnje namesto da kritiziraš druge :)

No, ker tudi sam vozim Američana, vam bom podal primer cen. Mislim, da vzdrževanje ni tako drago oz. zna biti celo ceneje kot marsikateri evropejec ali japonec.
Mogoče malo offtopic, ali pa tudi ne - marsikdo se boji američana, ker vlada prepričanje, da je drago vse. Iz izkušenj povem, da ni tako.
Primer: Sestavil sem skupaj predračun velikega servisa za moj avto. Naročeni deli:

-Zobati jermen + napenjalec
-Vodna pumpa + dihtunga
-Jermen klime
-Jermen alternatorja
-Zračni filter
-Filter Bencina
-Zavorne Ploščice

Deli: $ 133.58, Poštnina do Slovenije $ 66.17, skupaj $ 199.75. (Pošilja bo poslana iz 2 različnih lokacij - skladišč, sicer bi bila poštnina kakšnih 20$ nižja). Temu prištejemo še 20% DDV ki se obračuna, ko pošiljka pride v Slovenijo, smo na $ 220. Preračunano v eure je to 161 EUR, kar je cca 38.600 starih SIT s poštnino in davkom. Čakalna doba MAX 10 dni.
Če je to drago, presodite sami...

Predračun:
Priponke
narocilo.jpg
Slika

b-52 bomber
Nov uporabnik

Napisal/-a b-52 bomber Če avg 30, 2007 6:23 pm

Uroš_p, če ni skrivnost, kateri avto pa voziš? Kaj prideš mogoče na US meeting v Ljubljano?
Sprašujem, ker sem zadnjič govoril z nekom iz Koroške, ki ima 300c karavana, če si bil mogoče to ti?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če avg 30, 2007 7:52 pm

sem vozil pol leta grand cherokeeja 5.2 V8 limited.. razen tega da je najmajn 20l pil je bilo vzdrževanje poceni. Servisiral ga pa je prvo medved v mb kasneje pa dominko. stane zaj za nissan patrola diesel servis več. problemi so bili le z izpušnimi plini.

Uporabniški avatar
javr
Novinec

Napisal/-a javr Če avg 30, 2007 8:00 pm

Zanimivo je to, da imajo vse mestne smetarske tovornjake narejene tako, da jih s prikljucki spremenijo v posipalnike oz. snezne pluge.
- še bolj zanimivo je, da se to pri nas ne da.
Vedno me je zanimalo, zdaj pa imam priložnost vprašati kar "američana", kakšni / kateri avti so tisti, ki jih vidimo v raperskih videospotih ali v nekaterih filmih - imajo nekakšno hidravliko, kot tukaj Citroeni, ampak tista hidravlika se v pol sekunde dvigne ali spusti - cel sprednji del avta skače gor in dol. So to ponesrečene kopije Citroenov, ali pa je tisto dvigovanje-spuščanje namenjeno čemu drugemu ?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Napisal/-a jay Če avg 30, 2007 8:02 pm

mož, čudno da ti 15l ni pil ;) :)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Kupovanje avtomobilov