Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR So jan 17, 2009 11:56 pm

nebivedu je napisal/-a:
XTR je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
XTR je napisal/-a:Pri Teriosu je tudi mene zelo motilo to, da je avto enostavno preozek. Če res ne rabiš avta z štirikolesnim pogonom se izogibaj tem malim terenčkom. Preberi si test na strani avto-magazin, je kar realen.

Eno vprašanje - v čem je realen tisti njihov test? A lahko to specificiraš malo bolj podrobno?
Za mene je tisti njihov test milo rečeno potegnjen iz riti b*****, ki misli, da je šnorkl (zajem zraka na terencu) kar auspuh. Nič pametnega ne piše v njem, kritizirajo pa itak vse, tudi tisto, kar je najmanj pomembno.

Ellena ne kupuje terenskega avtomobila, če pogledaš njene želje 4x4 ni pogoj in gledano s strani takega kupca, ki izbira predvsem med osebnimi avtomobili je test dokaj realen in so lepo navedene slabosti napram osebnim avtomobilom. Kupec kateremu pa so prioriteta terenske zmogljivosti pa bo res rekel da kritizirajo tudi tisto kar je nepomembno, kot praviš ti. Če bi ona kupovala terenski avto bi tudi jaz rekel da je test slab, v tem primeru pa ni.

Ja in ti si dopovej, da terios ni terenec, tako kot ne rav4, ima pa 4kolesni pogon, ker se pri nas 2WD ni prodajal (v tujini se namreč je). To so povišani osebni avtomobili. Malo višji, veliko bolj pregledni in bolj varni , pa kr dost bolj vzdržljivi od osebnih avtomobilov, nič drugega.

Če bi ji predlagal terenca, bi ji predlagal vitaro. Pa ji ne, ker nove vitare so drage, stare je pa že rja orenk načela, tist, k jo je pa obnovil (tako kot sva midva doma ženino vitaro) pa je za malo denarja ne bo prodal.

Res je, ni terenec zato jim ponavadi pravim "mali terenčki", zaradi 4x4 pogona in višjega podvozja, moja napaka.

To so povišani osebni avtomobili. Malo višji, veliko bolj pregledni in bolj varni , pa kr dost bolj vzdržljivi od osebnih avtomobilov, nič drugega.
Se strinjam, o varnosti bi se sicer dalo debatirat, ampak pustimo to.
Dodal pa bi še to kar je v testu: Zavorna pot je za osebni avtomobil kar predolga, za terenca pa sprejemljiva. Poraba je za to karoserijo sprejemljiva, absolutno gledano pa dokaj visoka. Če na Terios gledate kot na osebni avtomobil za opravljanje dnevnih potreb, bo v marsičem zatajil, predvsem pri ergonomiji, prostornosti in varnosti, treh ključnih postavkah.
To je kopirano iz testa, in je vsaj zame resnica, če primerjamo z ostalimi osebnimi avtomobili. Na račun odličnega pogona in višjega podvozja zna do neke mere trpet udobje (moje mnenje), v mehaniko (vzdržljivost motorja, menjalnika, podvozja...pa ne dvomim), tako kot je zapisano tudi v testu in se strinjam s tabo. Se tudi jaz umikam iz te debate, drugače ne bo konca :)

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena Ne jan 18, 2009 11:04 pm

Fantje hvala za vse nasvete, res je Mišek, najbolj pametno je najprej dobro razmislit in počakat da navdušenjemmine, da si lah bolj objektiven, milsim da bi bil tud golf 4 dobra izbira, varnostno je po testu ok, pa še mislm da se da najt kej k nima velik več k 100kkm..

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 18, 2009 11:08 pm

ellena je napisal/-a:Fantje hvala za vse nasvete, res je Mišek, najbolj pametno je najprej dobro razmislit in počakat da navdušenjemmine, da si lah bolj objektiven, milsim da bi bil tud golf 4 dobra izbira, varnostno je po testu ok, pa še mislm da se da najt kej k nima velik več k 100kkm..

Naivni gledajo tolko te kilometre. Servisne knjizice se dajo ponaredit pa verjetno stampiljke preko vez dobit. Vecina preprodajalcev vrta kilometre nazaj.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jan 19, 2009 9:45 am

ellena je napisal/-a:Fantje hvala za vse nasvete, res je Mišek, najbolj pametno je najprej dobro razmislit in počakat da navdušenjemmine, da si lah bolj objektiven, milsim da bi bil tud golf 4 dobra izbira, varnostno je po testu ok, pa še mislm da se da najt kej k nima velik več k 100kkm..

Ellena točno tak, previdna moreš bit, da se v tistem prvem navdušenju ne zafrkneš. Recimo, da te ne zaslepi kaka lepa barva, kakšne lepe feltne ali kaj podobnega. Lahko je na videz lep, barve kot si ga želiš, vprašanje pa je kaj se skriva pod to barvo - kakšne je ohranjenost vozila. Tako da ja, če ni tako nujno potrebno si vzemi malo več časa, poskušaj dobit čim več informacij, o samih avtih, ki te zanimajo v drugi vrsti pa tudi o prodajalcih. Ker eni so pravi talenti glede tega in slovijo po tem, da ti kaj dobrega ne prodajo.
Kar se kilometrine tiče je pa v današnjih časih sploh problem, ker že vsak, ki ima 5 minut časa zbija kilometre. Zato pri tem res previdno, kolega, ki praviš da popravlja avte in ti bo pomagal pri nakupu bo že vedel kaj more pogledat. Predvsem so kilometri važni glede velikega servisa (menjava zobatega jermena), da veš kdaj menjat. Problem je, če zbijejo kilometre in rečejo, da je bil servis narejen, v resnici pa še sploh ni bil narejen ali pa je že od tega zelo dolgo. Če ti utrga jermen imaš pa zelo veliko škodo na motorju. Zato jih veliko preventivno po nakupu menja jermen.
In pa raje se izogibaj avtov, ki imajo razno razno kramo navešeno gor, razni spojlerji, športni izpuhi, znižano podvozje, razne ekstremne lite felne....itd.
Vsa ta krama je nepotrebna in samo zmanjšuje funkcionalnost avta.
Spojlerji, predvsem tisti, ki so plod nekih domačih predelav so čisti šit. Predvsem tisti podaljški spredaj - povečujejo zračni upor, največji problem z njimi pa je pri parkiranju, ker so prenizko in jih lahko zlomiš na vsakem robniku, pozimi v snegu ti pa pred avtom tišči sneg pri pomržnjenem ga pa tudi zlomiš.
Znižano podvozje nima nobene veze s udobnostjo, ker je avto trd kot pes in to tebi še posebej pa otroku ne bo všeč, če te bo prerukalo na vsaki luknji.
Isto je z litimi felnami, na videz je lepo, ampak ponavadi so na njih nizke in široke gume, ki so dosti dražje predstavljajo pa tudi večjo vabo za lopove in pa trša vožnja je z njimi. Te feltne in trše podvozje pride v poštev pri hitrejši vožnji, ti pa z otrokom ne boš divjala okrog, zato je za tebe bolj važno udobje.
Tako da, če gledaš čisto s finančne plati vzemi čist serijski avto brez predelav, boš najceneje skoz prišla. Vsekakor pa ne kupovat avta brez klime.
Pa srečno roko pri nakupu :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 19, 2009 3:27 pm

Očitno si se zapičila v Golfa. Vedi, da je precenjen, da za isto ceno lahko dobiš novejši avto s precej manj kilometri, da so servisi dražji kot pri večini primerljivih avtov (odvisno, kje ga servisiraš, a tvoj frend verjetno ne bo popravil vsega), da udobje ni ravno nekaj posebnega (otrok se bo v francozih bolje počutil in bolje spal) in da tisti, ki ti to predlaga, pač samo forsira svoje pomanjkljivo videnje/znanje o avt. trgu in bližnji konkurenci. Morda je tebi všeč, a avta ne kupuješ zaradi všečnosti - posebno ne rabljenega. Dobre Golfe ti bodo odpeljali pred nosom, za slabše boš plačala precej preveč.
Mazda, Megane, Focus, 306 itd ter v citatu omenjeni so gotovo bolj smotrn nakup.

Sem pa že prej pisal o airbagih, zdi se mi, da si post spregledala (če se motim, mi prosim oprosti, nisem pregledal vseh odgovorov), je pa dovolj pomemben, da ga ponavljam.

Če misliš, da otroka ne boš vozila spredaj, se raje pozanimaj pri kolegicah (samskih!) ali na ustreznih forumih. Ponavadi je spredaj bolj smotrno, otrok se počuti varneje, ti mu lahko kaj ponudiš, ga pomiriš itd. Več možnosti je, da ga boš večkrat vozila spredaj, tudi če zdaj drugače misliš! In zelo majhen nalet, ki bi ga ti preživela brez praske, lahko sproži airbag in otroka huje poškoduje.

S tem se ne igraj, je zelo pomembno, da imaš možnost izklopit sovoznikov airbag!! Vnaprej odpiši avte, ki te možnosti nimajo!
Ali pa kupi avto, ki ima samo voznikov airbag.

lp

esem je napisal/-a:
Xsara ali Fabia, Octavia (lahko karavan vse troje) in primerljivi avti so najbolj OK možnosti. Golf 3 za isto ceno je starejši z več km, ima manj opreme in je manj udoben.

Če boš kupovala avto z vsaj dvema airbagoma, mora avto obvezno imet možnost izključitve sovoznikovega airbaga, saj boš kot samohranilka verjetno največkrat v avtu sama z otrokom in ga boš verjetno vozila spredaj, seveda obrnjenega nazaj. V primeru že lažje nesreče sovoznikov airbag lahko zelo poškoduje otroka, zato je možnost izključitve le-tega zelo pomembna. Vse avte brez tega enostavno odpiši.

PS
In obvezno mora avto imeti 4 ali 5 vrat - ne samo zaradi dostopa do zadnjih sedežev, precej oz še bolj tudi zato, ker so vrata, če so samo dvojna, precej širša in ko daješ otroka not, jih moraš na stežaj (povsem) odpret, kar pa na večini parkirišč ni možno, če so vrata preširoka.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po jan 19, 2009 4:41 pm

Esem, otroka voziš spredaj dokler je v mali lupinici - nekje do devetih kil, torej cca enega leta. Naš starejši je šel pri 9 mesecih v večji sedež, saj mu je bila lupinica premajhna. Avtosedež pa je obrnjen V SMERI vožnje in ne kontra. Ne sme več bit spredaj, lahko samo zadaj.
Pa tudi sicer, če avto nima možnosti izklopa sopotnikovega airbaga ni konec sveta - vzameš ven varovalko in je... Bolje da je tudi šofer brez blazine, kot pa da ta pri manjšem trku stlači otroka na sopotnikovem sedežu...
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 19, 2009 4:59 pm

Imaš prav, pozabil sem, da ima otrok že eno leto.
Če izklopiš varovalko, ti stalno moteče javlja napako ali ne (pri večini avtov)?

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Po jan 19, 2009 6:43 pm

moji predlogi
(ima tudi sestra ki ima leto dni staro hčerko pa je zelo zadovoljna.

avti odlični,ne crkujejo,poceni vzdrževanje,varni novejši od 2002

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2512227&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2518715&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2547449&show=
www.fiat-klub.si
Slika
SAMO DA JE VONJ PO NAFTI!!!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jan 19, 2009 7:16 pm

Takle Stilo verjetno res ne bi bila slaba odločitev. Samo ne 1.2, tist je prešvoh.
Če ne boš delala veliko kilometrov najboljše 1.6 bencinarja. Poraba ne bi smela bit prevelika. Sigurno manjša kot recimo pri Teriosu o katerem je bilo dosti govora. S tem, da pri tem dobiš nek konkreten avto s dosti opreme tako varnostne kot tiste, ki ti služiju k večjemu udobju. In se z njim pelješ kot človek, kar za Teriosa verjetno ne bi mogel trditi.
Golfi so pa res dragi in tudi opreme boš bolj malo dobila. Mogoče še poglej kakega Focusa, Astro, Megana, Peugeot 307.

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena To jan 20, 2009 9:45 pm

Čau, iskreno bom povedala pa tud če se mi smejete, ampak jes ne bom kupovala fiata ne renoja, ne opla, ker se mi ne zdijo ne varni ne kvalitetni, pa čeprav sem lailk mi nekak ne potegnejo. Mišek hvala za nasvet glede 5 vrat o parkingih res nisem razmišlala,2 vrat itd.. ja, moja punčka je že leto stara. Vidla sem da so golfi precej dragi,čeprav majo kar km..ne vem kako najdt primeren avto, jaz tko delam- grem na euro NCAP stran pogledam po znamkah keri so varni in pol iščem na na avtonetu,sam so vsi ful dragi, pa te honde,mazde in toyote vse so stare 10 let pa stanejo 3-4 tisoč eur,joj ej..kako najdt taprav avto :jao:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To jan 20, 2009 9:59 pm

ellena: Prebiram in ugotavljam ,da bi rada super udoben,zanesljiv in varen avto za malo denarja.Moj glas gre za Megana 1.6 16v od let.00-02 z veliko udobja in 4.imi blazinami.Samo ti imaš svojo vizijo.Veliko sreče pri iskanju in nakupu.
Slika
Slika
Slika

ellena
Nov uporabnik

Napisal/-a ellena To jan 20, 2009 10:09 pm

nimam nobene posebne želje,sam da je varen pa do 100kkm,pa cena do 4000 ali malo več..udobje,barva..nima veze..

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii To jan 20, 2009 10:12 pm

michelin je napisal/-a:ellena: Prebiram in ugotavljam ,da bi rada super udoben,zanesljiv in varen avto za malo denarja.Moj glas gre za Megana 1.6 16v od let.00-02 z veliko udobja in 4.imi blazinami.Samo ti imaš svojo vizijo.Veliko sreče pri iskanju in nakupu.

Mah, ona bi se j....a pa da ne gre n....
Mestni avtobus...... :lol:
Mal heca....

Moj predlog je isti, Megane 1.6 16V, 79KW ali 109PS.
Letnik 2001-2002 dobiš že za dobrih 3000€.
Avto ima veliko opreme, poceni vzdrževanje, nizka registracija, potegne solidno, mala poraba, udoben.......varen.....itd.
Za ta dnar je to to.
Kar boš dobila kao boljšega za ta denar, vedi da je bilo razbito pa neki na hitr za mal dnarja skp zmetano, nerealni kilometri pa še vzdrževanje je dražje....
E60 525dA M-Optic, 2005

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 21, 2009 9:49 am

ellena je napisal/-a:Čau, iskreno bom povedala pa tud če se mi smejete, ampak jes ne bom kupovala fiata ne renoja, ne opla, ker se mi ne zdijo ne varni ne kvalitetni, pa čeprav sem lailk mi nekak ne potegnejo.

Renoji so eni izmed najbolj varnih avtov, ne vem od kod ti informacija, da niso. In iz lastnih izkušenj lahko rečem, da tiste zvezdice niso kar tako. Marsikdo graja Cliota, ampak sestra je imela dva karambola s Clioti, oba sta bila totalka njej pa nikoli nič.
Prvi karambol je imela s Cliotom 2 let.99; ji je ovinek sekala voznica Golfa 4. Prišlo do močnega bočnega trka, voznica Golfa sploh ni zavirala. Golf je bil res majn stolčen, ampak voznica pa je samo nemočno sedela poleg avta in ni mogla nič. Imela močne bolečine prsnega koša in v vratu. Sestra pa je normalno prišla iz Cliota in poklicala rešilca in policijo - ji ni bilo nič. Mislim, da je to ravno zaradi tega, ker je bil Clio bolj stolčen in je na sebe prevzel več energije.
Druga nesreča je bila, ko je voznik Xsare v križišču prehiteval, spet ne z malo hitrostjo. Sestra je v tistem trenutku zavijala levo in se ji je zabil naravnost v sprednja leva vrata. Takrat je imela Cliota let.2003. Avto je zasukalo za 180° in je s sprednjim desnim delom trčil v betonski steber ob cesti. Sprožo se je stranski airbek in tudi tu je sama prišla iz avta in razen nekaj bolečin v vratu in levi roki, ter parim praskam zaradi razbite šipe ji ni bilo nič. Tako da so varni avti to.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 21, 2009 10:18 am

ellena je napisal/-a:Čau, iskreno bom povedala pa tud če se mi smejete, ampak jes ne bom kupovala fiata ne renoja, ne opla, ker se mi ne zdijo ne varni ne kvalitetni, pa čeprav sem lailk mi nekak ne potegnejo. Mišek hvala za nasvet glede 5 vrat o parkingih res nisem razmišlala,2 vrat itd.. ja, moja punčka je že leto stara. Vidla sem da so golfi precej dragi,čeprav majo kar km..ne vem kako najdt primeren avto, jaz tko delam- grem na euro NCAP stran pogledam po znamkah keri so varni in pol iščem na na avtonetu,sam so vsi ful dragi, pa te honde,mazde in toyote vse so stare 10 let pa stanejo 3-4 tisoč eur,joj ej..kako najdt taprav avto :jao:

Ellena vidim da vsi posti, ki so bili tule napisani naletijo na gluha ušesa (raje ne napišem slepe oči, saj potem nebi iskala vozila :) ). Tvoje želje so zeloooooo ambiciozne, globina žepa pa plitva. Razmišljaš o vozilu za 3.000 morda 4.000 EUR. Zraven pa hočeš velik, varčen, malo rabljen in ne vem kakšen še vse avtomobil. Čas je da se postaviš na relana tla. Takšno vozilo kot ga ti želiš stane vsaj 5-6.000EUR ali več. Kot so ti že mnogi povedali vozila se ne kopuje s srcem ampak z razumom. Ali ti avtomobil potegne ali ne ni poglavitno. Dejstvo je da imaš 3- 4.000 EUR iz katerih moraš kupiti avtomobil, ki ti bo dolgo in zanesljivo služil. Torej bo treba narediti kompromis med željami in realnostjo, ali pa pričarati še 10.000EUR in kupovati nov avtomobil. tam boš lahko izbirala barvo, paket opreme....

Praviš da Opel, Renault, Fiat in še nekateri predlagani ne pridejo v poštev, saj niso varni. Nam lahko pojasniš kakšna so tvoja merila varnosti? Renault konkretno že nekaj let dosega zelo visoke ocene na preskusih trčenj. Tudi nekateri konkurenti ne zaostajajo veliko. Seveda pa na nosu nimajo nemške značke, ki bi jo zavidali sosedi. Pa kaj potem kupuješ avtomobil za minimalno denarja (spirjazni se s tem 4.000 EUR je pri nakupu avtomobila zelo malo denarja, čeprav je potrebno ogromno odrekanja da jih zaslužiš).

Pri tvoji zgodbi mi ne gre v glavo, zakaj mora imeti avtomobil manj kot 100.000km. Je to magična meja, kjer je avtomobil neprimeren za cesto? Glede na to da si boš del denarja sposodila in ga bo treba tudi vrniti, bi raje kupil avtomobil ki ima malce več km (120.000) in opravljen veliki servis (glej da bo priložen račun in da tvoj mehanik potrdi, da so bila dela res opravljena). S takšno kilometrino je pri praktično vseh avtomobilih velik servis že opravljen. Morda se ne zavedaš, da boš kupila avtomobil, si za četrtino sposodila denar, vložila še cca 1000EUR za registracijo in zavarovanje (voznica brez izkušenj in brez bonifkacije pri zavarovanju). Potem pa boš morala vložiti še cca 1000EUR za veliki servis (na 100.000 - 120.000km je predvideni velik servis za 90% vozil). Zakaj raje že v štartu ne daš 1.000EUr več in te bo strošek velikega servisa doletel kakšno leto kasneje, da ne omenjam, koliko bolj ohranjeno vozilo lahko za ta denar kupiš.

Vzemi se malce v roke, premisli kaj si lahko privoščiš. Glede na to da si samohranilka z leto dni starim otrokom verjetno nimaš posebej velikih prihodkov (Si še na porodniški? Si zaposlena?). Malce omeji svoje visokoleteče želje ter kupi avtomobil ki ti bo dobro služil, namesto všečne pločevine , vanjo pa se boš vedno vsedla s strahom kdaj boš spet morala popravljati in koliko tako popravilo stane. Na koncu boš ugotovila, da ti bo všeč tudi avtomobil, ki te prvi trenutek ne pritegne, vzljubila pa ga boš zaradi zanesljivosti.

Predvsem pa verjemi tistim, ki smo tvoje težave preživeli in na lastni koži iskusili napake pred katerimi te skušamo zavarovati. Verjetno si že sama ugotovila, da je tale forum poln komentarjev, ki jih pišejo ljudje brez izkušenj, ali pa so to izkušnje iz gostilniških debat. Takšne komentarje skušaj odmisliti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Sr jan 21, 2009 10:22 am

ellena je napisal/-a:Čau, iskreno bom povedala pa tud če se mi smejete, ampak jes ne bom kupovala fiata ne renoja, ne opla, ker se mi ne zdijo ne varni ne kvalitetni, pa čeprav sem lailk mi nekak ne potegnejo.

Oprosti, ker se spotikam ravno v to ampak lahko pripomnim, da to je zelo drzna in predvsem nespametna izjava za takega laika kot si ti sama.

Naprimer kot vecina ve so renaulti eni najbolj varnih avtomobilov sploh in trditi, da niso varni ter da so po tvojem misljenju sodec varni samo razni golfi,toyote itd zelo "slovenska" izjava, ce me razumes kaj hocem povedat s tem.Delujes mi kot oseba, ki je pod vplivom ljudi(starsi,prijatelji itd), ki so vozili po moznosti le nemska vozila in ki mislijo da 100k km pomeni smrt za avtomobil.Po moznosti seveda nimajo pojma o avtomobilih ampak grejo po nacelu "baba cula baba rekla".

Sam bi ti svetoval ravno nakup renoja, ker kar se tice varnosti in razmerja cena-kaj dobis je skoraj najboljsa izbira v rangu teh 3-4k eu kakor ti isces.Ce pa hoces res najboljse za otroka pa bo treba seci globlje v zep a li pa dlje sparat pac, ker za ta denar ne mores pricakovat super-duper avta.

Drugace se pa ne mislim vmesavat v tvoje odlocanje...tvoj denar,tvoj otrok..tvoja odlocitev ampak pac me je tista izjava krvavo zbodla v oci se posebej, ker pac v istem dahu zatrjujes, da si laik v temu(in se tudi vidi).

V glavnem upam, da se bos pametno odlocila in da se bota z otrokom varno vozila po svojih poteh:-P

Se opravicujem za offtopic.
Jazst

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jan 21, 2009 12:32 pm

Se pravi, če prav razumem, bi mela za 3 jurje avto z manj kot 100.000km pa s 5 zvezdicami... :lol:
Enega od teh kriterijev boš morala prilagoditi, pa da pripomnem, ravno zaradi takih zaplankanih kupcev skorajda ne dobiš rabljenega avta, ki nebi imel števca zavrtenega nazaj na "80.000km". Avto ma da dela vsaj do 250.000km, pa ni pomembna znamka. Dotupite si že enkrat to dejstvo. Ravno med 100.000 in 150.000km te čakajo največji stroški.
Pa še en nasvet: Že če odložiš tisti gsm iz roke, pa vsake toliko pogledaš tudi stranska ogledala, bosta oba z otrokom veliko bolj varna. Tega logičnega sklepanja po mojih opažanjih večina mamic za volanom ne premore. Že to šteje kot vsaj ena zvezdica. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Sr jan 21, 2009 1:59 pm

axa je napisal/-a:

Oprosti, ker se spotikam ravno v to ampak lahko pripomnim, da to je zelo drzna in predvsem nespametna izjava za takega laika kot si ti sama.

Naprimer kot vecina ve so renaulti eni najbolj varnih avtomobilov sploh in trditi, da niso varni ter da so po tvojem misljenju sodec varni samo razni golfi,toyote itd zelo "slovenska" izjava, ce me razumes kaj hocem povedat s tem.Delujes mi kot oseba, ki je pod vplivom ljudi(starsi,prijatelji itd), ki so vozili po moznosti le nemska vozila in ki mislijo da 100k km pomeni smrt za avtomobil.Po moznosti seveda nimajo pojma o avtomobilih ampak grejo po nacelu "baba cula baba rekla".

Sam bi ti svetoval ravno nakup renoja, ker kar se tice varnosti in razmerja cena-kaj dobis je skoraj najboljsa izbira v rangu teh 3-4k eu kakor ti isces.Ce pa hoces res najboljse za otroka pa bo treba seci globlje v zep a li pa dlje sparat pac, ker za ta denar ne mores pricakovat super-duper avta.

Drugace se pa ne mislim vmesavat v tvoje odlocanje...tvoj denar,tvoj otrok..tvoja odlocitev ampak pac me je tista izjava krvavo zbodla v oci se posebej, ker pac v istem dahu zatrjujes, da si laik v temu(in se tudi vidi).

V glavnem upam, da se bos pametno odlocila in da se bota z otrokom varno vozila po svojih poteh:-P

Se opravicujem za offtopic.

se podpisem po to... :P

Drugače bi za ta denar tud jaz gledal Megana ali Stilota... Sta zelo vredu avta - udobna, prakticna, varna (4/5 zvezdic), za Stilota sploh po 2004 velja tudi da je med zanesljivejšimi...

Če dizel pol raje Stilota, za bencinca je pa vseeno... Tudi Fiatov 1.2 16v z 80km mislim da gre cist solidno, poraba in registracija pa sta minimalni, zanesljivost motorjev 1.2 16v in 1.6 16v je odlicna... Oba je mozno dobit tud v karavanski izvedbi.

recimo nekaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2550546&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2518672&show=
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2550438&show= (men se najlepši, pa se dvopodročno avtomatsko klimo ma)

meganov je pa tok da lahko celo barvo zbiras...
Ora Et Labora :?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jan 21, 2009 2:19 pm

bass; tole si pa zdaj zadel, mislim glede tiste zvezdice :)
Drugače pa ne sedaj preveč napadat @ellene jo boste preveč prizadeli pa se sploh ne bo več oglasila.
Glejte punca je pač malo zmedena. Jo moremo zastopit, zdaj mora sama skrbeti za otroka, denarja nima na pretek (tako kot večina izmed nas :? ), poleg tega pa pravi, da je izpit naredila pred štirimi leti in od takrat ni nič več vozila in zato ima zdaj kar malo strah se zopet vsest za volan in sama vozit brez pomoči inštruktorja. Poleg tega bo pa še poleg vozila otroka. Jaz jo zastopim, da je to kar stresna situacija za njo. Prvo more dobit zaupanje v sebe, potem pa še za skromne finance najdit avto, ki bo najboljši kompromis vsega kar pač različni ponujajo. Ni ji lahko, zato glejmo na njo tudi iz tega zornega kota.
Drugače pa ellena res je tako kot so že povedali, težko boš najdla avto z manj kot 100.000 km (resničnimi) in se tudi tega ne gnat k srcu, ker vzdrževan avto more it 300.000. S stroški je pa tako ja, okrog 100 - 120 tisoč se povečajo, ker te čaka velik servis. Po teh kilometrih pa do okrog 180 tisoč bi moral it brez večjih posegov. Nekje med 180 mogoče že malo prej pa do nekje okrog 200 tisoč pa se spet povečajo, ker pridejo navrsto drugi veliki servis, kakšna sklopka, amortizerji, zavore, izpuh, mogoče še kaka rja kje za popravit (odvisno od starosti, ohranjenosti) pa še kakšne malenkosti. Po teh kilometrih pa, če je vse to zamenjano pa spet more it. In če je vse vredu pomeni, da je pri teh kilometrih že avto bolj v letih, torej majhna izguba vrednosti po drugi strani pa ima vse vitalne dele nove in ti še dela oho ho kilometrov.
Je pa res, da je težko najti avto s kilometri okrog 200 tisoč, ki ima vse to menjano, ker ponavadi vsi čakajo dokler še normalno gre, ko pa vedo, da bo treba počas več vložit ga pa dobi v roke kak šušmar, ki mu zbije kilometre na neko magično mejo, ki pa postane privlačna tudi za tvoje mišlenje. Kar je pa lahko nevarno. Tisti, ki pa ima to vse menjano pa ali ga noče prodat, ker nima nobene tržne vrednosti ve pa, da ima vse porihtano in še more dolgo it, ali pa če ga prodaja vendar z občutno višjo ceno kot večina drugih.
Tako da ellena jaz ti res želim, da najdeš nekaj najoptimalnejšega in, da ne boš sprobavala kako je avto v resnici varen.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 21, 2009 3:22 pm

bass je napisal/-a:Pa še en nasvet: Že če odložiš tisti gsm iz roke, pa vsake toliko pogledaš tudi stranska ogledala, bosta oba z otrokom veliko bolj varna. Tega logičnega sklepanja po mojih opažanjih večina mamic za volanom ne premore. Že to šteje kot vsaj ena zvezdica. :lol:

Tako ravnanje je vredno toliko kot 5 zvezdic ne samo ena, saj lahko prepreči 99% nevarnih situacij. Za tisti 1% pa ostajajo ostala pomagala, ki preprečijo trk ali pa med trkom rešujejo življenja.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 13 gostov