Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Martini6
Nov uporabnik

kupovanje avtomobilov

Napisal/-a Martini6 So avg 07, 2010 8:34 am

Jaz pravim,da je marsikaj res kar pišete in komentirate o deltonah:VENDAR obstaja še veliki ČE.Vsi tisti ki jih imate boste vedeli o čem bom pisal.Dobro vzdrževana(motor)in minimalno dodelano podvozje(zavore in vzmetenje)nudi še danes vožnjo na nož po ovinkih,ki jih zelo malo avtomobilov zmore v tej kategoriji.Nič nimam proti micki,impreci,focusu in ostalim gt avtomobilom,jih imam za vrhunec trenutne tehnologije in odlično alternativo deltoni ,vendar sama predelava motorja pri lanci na cca 300 km brez posebnih posledic za sam motor in porabo goriva stane precej manj kot je cena (nabavna)za zgoraj naštete avtomobile.Ko izpolniš ta pogoj se to razmerje poruši v korist deltone.Če kdo ne verjame naj poskusi.Že poslušanje sikanja motorja med ovinki,brutalnost med vožnjo in meja zdrsa ki je postavljena v nebesa pove to,zakaj je toliko zaželjen avto.Tudi ocena v EVO magazinu potrjuje to o čem pišem.Vsi tisti ki komentirate sam avto ,pa se niste nikoli niti vozili z njo,vam priporočam en dan izleta z deltono(dober voznik je defenziven voznik)pa mi verjemite,da boste spremenili dosedanje negativno mišlenje.Lep dan

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne avg 08, 2010 10:14 am

robihf je napisal/-a:Šinki, imaš prav. Moja inte je zdej v Budanjah, tko da ja, okolica ajdovščine.
GTI FAN, se čisto strinjam glede umestitve Lancie med novodobnike, samo tle so še čisto druge stvari povezane z Lancio.
Sam izgled je nepopisen. Je edina, ki ima 6 ZAPOREDNIH naslovov svetovnega prvaka, pripada znamki(DELTA), ki ima še po 17 letih ne nastopanja še vedno 1. mesto po osvojitvi števila zmag, ima tako rekoč tapravo medosno razdaljo za gorske tekme(micke pa zauberji so mi mal predolgi), poleg tega, ko se vsedeš v avto osemdesetih, se povrneš še malo v tiste dobre čase itd.....
Kaj pravte?

No ja, Ford jih je že prehitel po zmagah, ni pa to to ko govorimo o pedigreju
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

trafo66

Re: kupovanje avtomobilov

Napisal/-a trafo66 Ne avg 08, 2010 2:07 pm

Martini6 je napisal/-a:Jaz pravim,da je marsikaj res kar pišete in komentirate o deltonah:VENDAR obstaja še veliki ČE.Vsi tisti ki jih imate boste vedeli o čem bom pisal.Dobro vzdrževana(motor)in minimalno dodelano podvozje(zavore in vzmetenje)nudi še danes vožnjo na nož po ovinkih,ki jih zelo malo avtomobilov zmore v tej kategoriji.Nič nimam proti micki,impreci,focusu in ostalim gt avtomobilom,jih imam za vrhunec trenutne tehnologije in odlično alternativo deltoni ,vendar sama predelava motorja pri lanci na cca 300 km brez posebnih posledic za sam motor in porabo goriva stane precej manj kot je cena (nabavna)za zgoraj naštete avtomobile.Ko izpolniš ta pogoj se to razmerje poruši v korist deltone.Če kdo ne verjame naj poskusi.Že poslušanje sikanja motorja med ovinki,brutalnost med vožnjo in meja zdrsa ki je postavljena v nebesa pove to,zakaj je toliko zaželjen avto.Tudi ocena v EVO magazinu potrjuje to o čem pišem.Vsi tisti ki komentirate sam avto ,pa se niste nikoli niti vozili z njo,vam priporočam en dan izleta z deltono(dober voznik je defenziven voznik)pa mi verjemite,da boste spremenili dosedanje negativno mišlenje.Lep dan

delta je itak zakon. tukaj ni primerjave z nekimi drugimi avtomobilčki. tu je mašina kot je treba.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne avg 08, 2010 2:23 pm

se deloma strinjam z napisanim samo, da bom jaz dodal namesto ČE ČEPRAV, priznam, da sem se vozil samo na eni gorski hitrostni mal po nezaprtih cestah kot sovoznik in je res da si avto tega letnika zasluži vse pohvale, čeprav kot vemo je vzdrževanje samega avto, sploh če nisi mehanik dokaj drago, zato sem takrat ko sem razmišljal o nakupu po premisleku in mnenjih kvazi poznavalcev odločil za carlos sainz celico, katero imam še sedaj...primerjava med njima bi bila bolj na mestu, čeprav vse to vodi spet v kregarijo, zatorej jaz sem se odločil za varno različico hobija :lol: , vem da sta oba avta odlična in da ima delata boljše performanse , ampak lega celice je tudi nad pričakovanji...sem pa takoj za testno vožnjo :lol:
glede impreze in co. pa vsak ima že 300 hp zato.....primerjave niso možne...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 08, 2010 2:37 pm

TOYOTA je napisal/-a: čeprav kot vemo je vzdrževanje samega avto, sploh če nisi mehanik dokaj drago, zato sem takrat ko sem razmišljal o nakupu po premisleku in mnenjih kvazi poznavalcev odločil za carlos sainz celico, katero imam še sedaj...primerjava med njima bi bila bolj na mestu,

Če bi pa vprašal poznavalca, bi dobil drugačen odgovor. Čeprav je tiste čase Toyota kar dobro konkurirala Delti. Danes pa skoraj ni vredna nič :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne avg 08, 2010 2:52 pm

lancia hf...saj zato sem pa napisal tako in tudi po forumih ko prebiram je manj problemov s toyoto, tako da nekaj resnice je 100% v tem...jaz sem s svojo izredno zadovoljen, tudi s subarujem , tako da zaenkrat ostajam na japoncih, konec koncev bi pa lahko rekel tudi obratno, tisti , ki še ni vozil celice CS tudi težko govori o samem avto in tudi dobri primerki so okrog 10 k€, je pa delta redkejša in kljub nagnjenosti na japonsko stran bi bil ponosen na lastnišvo le te....sploh bela martini :lol:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Ne avg 08, 2010 8:51 pm

Da ne bo pomote, lancio si želim že vsaj 15 let, odkar sem se začel zavedati razlike med lancio in pony expresom.
Ampak potrebno je biti realen in ne slepo zagovarjati neke znamke. Carlo Sainz je lepo povedal, v času ko je še vozil lanci in je opravil test celice: "Vožnja s tem dirkalnikom je v primerjavi z lancio poezija" Kakor sem prebral iz raznih testov (lastnih izkušenj na žalost nimam) je lancia resnično precej živčana med ovinki.
Vsekakor pa bo pravi ljubitelj lancie poslušal srce in ne pameti.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 08, 2010 9:15 pm

Evo članek izpred treh let.

CITIRAM: Še vedno je pravi užitek voziti ta dirkalnik. Je pač nekaj posebnega. Podvozje se ne more primerjati z novejšimi avtomobili, saj je Lancio skoraj nemogoče voziti natančno od roba do roba ceste. Vselej je treba imeti še pol metra rezerve, ker je obnašanje dirkalnika tako nepredvidljivo,«

http://rally.avtomanija.com/default.asp?rb=4&id=155

šinki
Novinec

Napisal/-a šinki Pe avg 20, 2010 9:46 pm

Če slučajn še nisi dobu papirjev, ta gre na žalost v kose.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4017721&show=1
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe avg 20, 2010 10:39 pm

Na žalost se je Maretu :bonk Vedno mi je govoril, da avtomobila nebo nikoli prodajal, sedaj pa tole. Uglavnem zelo dober avtomobil je uničil v slabih treh letih :jao: :bonk

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 20, 2010 10:44 pm

Šinki in lancia hf, zelo lepo sta to napisala! ;) Vsekakor se mi zdi, da je prednost tega avta predvsem v duši in roko na srce, izgledu, ki mislim da redkokaterega "petrolhead-a" pusti rahlodušnega! Je nedvomno legenda in sodi med najbolj brutalne avte, ki so jih kdaj naredili! :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe avg 20, 2010 11:57 pm

Odkar so začeli nekaj čarat z novim Stratosom nasplošno zelo rad pogledam tale posnetek: http://www.youtube.com/watch?v=_HamS-zW ... re=related

Mislim, da tale video precej pove o omenjenih Lanciah nasplošno. Upam, da bom kdaj deležen vožnje s katero od Integralk pri nas. Pravi čar Delte (po mojem) ne moreš iskati z razumom, ta avto so čista čustva, prvinskost, občutek da voziš pomemben del zgodovine, ki se ti naslanja na um med vožnjo, neopisljiv čar, nervoznost v ovinkih, katere vseeno prevozi izredno hitro, zvok, potem ko vidiš da se ti pri pospeševanju ne premikata samo števec za obrate in hitrost, ampak še cel kup ostalih majhnih števčkov, skratka nepojemljivo.

Da vožnje s kakšno Delto S4 sploh ne opisujem :).

P.S. GTI_Fan Delta je sijajna, za moj okus super barvna kombinacija, sploh notranjost. Želim ti čim manj težav pri uvozu, vožnji, servisiranju in čim več užitkov za volanom.

Martini6
Nov uporabnik

kupovanje delte integrale

Napisal/-a Martini6 So avg 21, 2010 8:34 am

Če koga zanima imam papirje od delte št. šasije Zla831AB000506148,št.motorja 10484 24 letnik 90,moč 144 kw,kupil sem jo od Romanove žene v Dragomlju leta 1999,avto je bil tekmovalen z rollbari ,brez motorja z kompletnim podvozjem in karoserija v zelo slabem stanju,založena pri prejšnji lastnici tako ,da ni bilo možno takoj jo odpeljati od tam.Pozneje leta 2001 sem papirje prodal prijatelju ki je bil navdušen,da bi pripeljal katero iz Italije vendar do tega ni prišlo zato sem le te odkupil nazaj.Sama delta je končala pri Rafkotu inje rollbare vgradil v eno svojih lancij.Zanima me kdo je tekmoval z to delto pri nas(če kdo ve).Papirji so dosegljivi,vendar samo ljubitelju.LP

šinki
Novinec

Napisal/-a šinki So avg 21, 2010 10:58 am

Hm, malce premlad sem še, da bi vedel to. Spominjam se Llanci Aleša Črnivca (Amortizer rally team) in na žalost že pokojnega Antona Gruma. Ti dve lancii sta bili rumene barve. Grum je imel še eno črno, vendar je ta končala kot totalka. Vojko podobnik je v sezoni 1996 od Gruma kupil rumeno integralko, ta pa mislim da je kasneje pristala v Bubničevih rokah. Je pa Podobnik še pred njegovim začasnim umikom z dirk imel tudi lancio. Spominjam pa se še ene 4wd lancie bele barve.
Mogoče bi pomagalo, če bi povedal kakšne barve je bila ta, od katere so papirji.
okužen z Rallyus virusom

Martini6
Nov uporabnik

Napisal/-a Martini6 So avg 21, 2010 11:57 am

Dotična delta je bila bele barve,kolikor se spominjam je imela neke nalepke,bila je brez motorja,zraven sem dobil od Romana še obnovljen menjalnik,verjetno je tekmovala v skupini N,znotraj je imela tekmovalni sedež modre barve(kolikor vem Sparco)in volan.Bila je brez platišč vendar z kompletnim podvozjem,diski,polosi,volanska letev,zadnji diski ,gredi,zadnji diferencial in ostale stvari,kar je Rafko verjetno uporabil za vgradnjo v svojo delto.Karoserija je bila zelo slaba(rjava)in sem bil prisoten ko jo je Rafko razrezal in zavrgel.Mogoče so ostala kakšna vrata in podvozje v celoti.Kar se tiče rumene,je od team amortizer in me zanima kje se nahaja oziroma ali je bila obnovljena.Govori se,da je v MB ena Gialla,kdo kaj ve o tem?LP

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan So avg 21, 2010 12:39 pm

@lizard: hvala za pozitivno mnenje in dobre želje!

@šinki: hvala za link... sedaj niti ne gledam več za deltami v oglasih, ker še nisem prepričam, kako bom izpeljal postopek registracije... Vsekakor pa bom Markota poklical in vprašal...

Bojim se, kako bojo čez x let priznali status starodobnika, če bo avto preregistriran na druge dokumente... Pred pridobitvijo papirjev oz. registracijo se bom vsekakor o tem pozanimal.

@Martini 6: poslano ZS

@all: luči so že na lagerju :D

Če še kdo ni opazil, čez vikend 11. in 12. 9. bo v bližini Padove srečanje Lančistov:

http://www.amikimiei.it/

po moje vredno ogleda...
LP

šinki
Novinec

Napisal/-a šinki So avg 21, 2010 2:56 pm

Sej vem da sem že prov mal sitn s temi lanciami :lol:

A je bla mogoče ta (po nalepkah sodeč gre za še eno amortizerjevo lancio)
Slika
okužen z Rallyus virusom

Martini6
Nov uporabnik

Napisal/-a Martini6 So avg 21, 2010 3:48 pm

kolikor se spominjam bi lahko bila ta lancia.Rdeče-črne črte je imela tudi na karoseriji,vendar položaja le teh se pa ne spominjam.Vsekakor so nalepke z časom spreminjali in bo treba vprašat Romana kdo je z njo tekmoval,mi je takrat povedal vso zgodovino avta,vendar sem zaradi časovne oddaljenosti le to pozabil.

Martini6
Nov uporabnik

Napisal/-a Martini6 So avg 21, 2010 5:48 pm

Lizard,bo treba organizirati kakšen zbor predno nasuje pol metra snega,pa te z veseljem popeljem z delto pometati po ovinkih,je še vsak ki je probal bil pozitivno presenečen.Lancia klub je resnično odlično zastavljen,vendar preveč polibran in pokapan,teme so preveč vsakdanje in za deltiste neuporabne tvoje teme na forumih pa nadpovprečne in poučne in izdajajo izjemnega poznavalca avtomobilov.Samo tako naprej in upam,da se bomo še letos vozili.LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So avg 21, 2010 10:14 pm

@Martini: Tisti ki ima poučne teme in je izjemni poznavalec avtomobilov je verjetno Damijan ne jaz, ki vse kar dela na svoji kappi oz. kappah konkretno dokumentira/poslika. Velik poznavalec oz. vejetno največji poznavalec kapp v Sloveniji pa je L Kappa, ki pozna pomojem celoten avto na pamet. Oba sta pa vedno pripravljena pomagat.

Jaz se pa še vedno precej učim, lahko edino rečem da sem se v zadnji petih letih ogromno naučil predvsem z branjem forumov, znanje pa dopolnejval s konstantno pristonostjo na servisu ko na avtu kaj delajo in tudi lastnimi podvigom okrog avta.

Kar se srečanja tiče, sem lansko leto v začetku poletja organiziral eno manjše srečanje pri BTC-ju v LJ, to leto pa se mi časovno ni izšlo, zato imam trenutno v planu konec septembra oz. začetek oktobra, odvisno kako bom s časom, neko srečanje vsekakor bo. Upam, da utegneš priti, ker bi vožnje z Integralko bil nadvse vesel, predvsem pa hvaležen - uslugo bi ti seveda vrnil z vožnjo z V6, ampak bolj po ravnem, kajti za ovinke moja krava ni. Do zdaj sem okusil samo velike Lancie - Kappo in Thesisa, kateri sta pri hiši, pa eno Lybro TAXI :). Lansko leto sta na srečanju sicer bile dve Delti, obe HF Turbo, mislim, da oba lastnika tudi sodelujeta v tej temi, na krajšo testno vožjo pa smo šli z kappo in thesisom.

Forum je predvsem polybran, kar je normalno saj je avto za to kar nudi precej poceni (rabljen seveda) in je lastnikov daleč največ, potem je pa še nekaj lastnikov Pheder in še manj kapp.
Če bi vsi Deltaši iz Slovenije sodelovali na forumu in izmenjavali mnenja, predvsem pa znanje bi se sigurno ustvarila dobra baza podatkov za Delte, a žal si ti trenutno edini sodelujoč, sam s sabo pa pač ne moreš debatirat :).

Malo daljši post, pa še off-topic, upam, da avtorja teme ne bo preveč motilo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov