Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 14, 2009 10:19 pm

No...

18 in 19 col so enake širine (245), razlika v ceni pri solidni pnevmatiki Pirelli P zero znaša 100EUR. Torej lačen zaradi tega sigurno ne bom... Tudi vi bi naredili enako!

Da glede bixenona se strinajm. Ga bom vzel.

Kdaj sem rekel, da je meni zelo pomembna varčnost oz.ekonomičnost vozila??? Rekel sem da iščem razmerje med kakovostjo, ceno, porabo, garancijo, kar pa ne pomeni da če je poraba liter višja, se ne bom odločil za nakup.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne jun 14, 2009 10:25 pm

:P

...po komadu?

Višina je pa? 245/40/18 in 245/35/19??

Zmaga... gledamo na porabi 1 liter, ki prinese recimor letno cirka 500€ prihranka, medtem ko boš samo na enemu kompletu gum porabil 400€ več denarja + 200€ začetnega stroška... ne vem...

Te čisto razumem... zelo mala razlika... ponavadi so ogromne. Samo potem izgubi pomen šparanje. Za ta denar + 1X denar ki bi ga pokuril za večjo dimenzijo pnevmatik bi si jaz raje umislil 160KM dizla... če že mora biti nekaj... V tvojem primeru verjetno tudi to ne, ker ravnotako nanese dodaten strošek zavarovanja...
Zadnjič spremenil Prokarjon, dne Ne jun 14, 2009 10:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 14, 2009 10:29 pm

Prokarjon je napisal/-a::P

...po komadu?

Višina je pa? 245/40/18 in 245/35/19??

ne 245 45 18 in 245 40 19

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne jun 14, 2009 10:35 pm

Jah se v 18 dimenziji dobi nekaj dobrega celo za 136€, vendar so vse ostale nekje enaka cena...

Tako da mogoče ne bo tak problem... Je pa še vedno škoda ker razlika med 136€ in nekje 180€ je le 50€ kar nanese na komplet 200€...

Lačni pa verjetno res ne boste za to razliko :P

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Ne jun 14, 2009 11:27 pm

Škoda, da nisi kaj takšnega vzel :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2645973&show=1

SIcer je pa Insignia lep avto in upam,da ti bo dobro služil!

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 9:38 am

baucek je napisal/-a:Škoda, da nisi kaj takšnega vzel :)

In kaj je pa ta passat tako posebnega... čist druga klasa, a?! :roll:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jun 15, 2009 9:45 am

Prokarjon je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Škoda, da nisi kaj takšnega vzel :)

In kaj je pa ta passat tako posebnega... čist druga klasa, a?! :roll:

"Zanimiva" cena rabljenega z več kot 20.000 prevoženimi, očitno testnimi kilometri. Ne premore niti boljšega tochscreen avtoradia, kaj šele navigacije. Da o manku DSG-ja niti ne govorim.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po jun 15, 2009 9:48 am

PASSAT je "stara", vendar preizkušena "roba".

Mislim, da je bolje, da prenehamo z dodatnimi predlogi.

Človeka smo že dovolj "namučili" s predlogi - proračun je "moral" povečat za dodatnega i30.

Sedaj si je končno našel "ta pravo" - naj si še malce pogleda opcije, mogoče testira še kakšno različico, da bo izbral "svojo" INSIGNIO.

LP

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 15, 2009 9:49 am

peljal sem se ta vikend v novem C5, ta avto je pa tako udoben kar plava..
slabe ceste sploh ne čutiš..

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po jun 15, 2009 9:50 am

mihaing je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Dobra izbira. Gume bodo malce drage :) a z avtomobilom boš zadovoljen.
Srečno
Koliko popusta so ti dali če vzameš na leasing?

Popusta so mi dali cca 3500EUR. Polna cena je okoli 30k.

Ja gume so pri opremi sport 18col, 19 col pa dobim za doplačilo 200EUR. Itak da se jih za tak denar ne bom branil :lol:

Glede cene - mislim, da bi moral dobiti oz lahko bi dobil več popusta - če zanima informacija piši na PM.

LP

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Po jun 15, 2009 11:13 am

Da ne boste rekli, da se Passata za ta denar ne da dobiti:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2915888&show=1

Zdaj pa res dovolj s predlogi - se je odločil in sigurno se je prav odločil.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo Po jun 15, 2009 11:39 am

a mislte da so usi iz hribu doma da bi se radi vozl u passatih ter golfih :roll:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jun 15, 2009 12:08 pm

DeNalDo je napisal/-a:a mislte da so usi iz hribu doma da bi se radi vozl u passatih ter golfih :roll:

ja pa da jim ni nič mar če jih križ boli :twisted:

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po jun 15, 2009 12:30 pm

Ne nabiji lepo prosim...sem šel s svojim Leonom iz LJ v Pariz v šusu pa sta bila na kncu poti hrbet in rit čisto "sveža", tako da smo lahko pol še cel veče bluzil. Ko grem pa na službeno pot npr. v Budimpešo ali BG s službenim Espaceom and Meganom me pa po dveh uah začne vse trgat tako da se moram potem valit iz boka na bok...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jun 15, 2009 12:44 pm

dejanz75 je napisal/-a:Ne nabiji lepo prosim...sem šel s svojim Leonom iz LJ v Pariz v šusu pa sta bila na kncu poti hrbet in rit čisto "sveža", tako da smo lahko pol še cel veče bluzil. Ko grem pa na službeno pot npr. v Budimpešo ali BG s službenim Espaceom and Meganom me pa po dveh uah začne vse trgat tako da se moram potem valit iz boka na bok...

Itak ja :rofl :bonk

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jun 15, 2009 1:25 pm

niti slučajno nočem biti nesramen ampak nekateri ste pa že tečni. kaj vas zanima kok bo človek dal za gume ki se mu bojo obrable v dveh sezonah oz. ko bo kupuval zimske. sej verjetno zimske ne bo imal 19 col a ne? pa glede xenona in koliko konjev je vzel itd...
sej človek ni kupil avta za na pisto ampak za udobnejše premagovanje velikih razdalj. če pa danes glede na omejitve in radarske kontrole potrebuješ več kot 130 dieselskih konjev pol vas pa sploh ne razumem.
a ste mogoče kaj zraven avta dal, da ga gnjavite to in ono? človek se je odločil in naj njegova velja, ker mislim, da smo zdaj na točki ki se ji reče: čestitam ob nakupu oz. rezervaciji avtomobila pa naj bo to dacia, vw, bmw ali pa opel insignia!

pa brez zamere samo izrazil sem svoje mnenje.
še enkrat pa čestitke ob nakupu in veliko veliko varnih in "šparovnih" kilometrov z njo.
lp
;) ;) ;) ;) ;) ;)

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 1:33 pm

King1 je napisal/-a:niti slučajno nočem biti nesramen ampak nekateri ste pa že tečni. kaj vas zanima kok bo človek dal za gume ki se mu bojo obrable v dveh sezonah oz. ko bo kupuval zimske. sej verjetno zimske ne bo imal 19 col a ne? pa glede xenona in koliko konjev je vzel itd...
sej človek ni kupil avta za na pisto ampak za udobnejše premagovanje velikih razdalj. če pa danes glede na omejitve in radarske kontrole potrebuješ več kot 130 dieselskih konjev pol vas pa sploh ne razumem.
a ste mogoče kaj zraven avta dal, da ga gnjavite to in ono? človek se je odločil in naj njegova velja, ker mislim, da smo zdaj na točki ki se ji reče: čestitam ob nakupu oz. rezervaciji avtomobila pa naj bo to dacia, vw, bmw ali pa opel insignia!

še enkrat pa čestitke ob nakupu in veliko veliko varnih in "šparovnih" kilometrov z njo.
lp
;) ;) ;) ;) ;) ;)

Zato ker je najprej težil za vsak deciliter razlike nato pa 19 col gume... ne me jebat samo 19 col guma z 245 valarjem še ni bla nikol ekonomična in nikol ne bo bla... razen če so neki novga pogruntal da jst ne vem...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jun 15, 2009 1:37 pm

Prokarjon je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:niti slučajno nočem biti nesramen ampak nekateri ste pa že tečni. kaj vas zanima kok bo človek dal za gume ki se mu bojo obrable v dveh sezonah oz. ko bo kupuval zimske. sej verjetno zimske ne bo imal 19 col a ne? pa glede xenona in koliko konjev je vzel itd...

lp
;) ;) ;) ;) ;) ;)

Zato ker je najprej težil za vsak deciliter razlike nato pa 19 col gume... ne me jebat samo 19 col guma z 245 valarjem še ni bla nikol ekonomična in nikol ne bo bla... razen če so neki novga pogruntal da jst ne vem...

na nek način imaš prav ampak moj post je bil napisan v tihem tonu zato prosim dajmo tako tudi nadaljevat. nisem pa na nobenega s prstom kazal kaj je kdo rekel in kaj ne.
tukaj pa se lahko strinjaš z menoj. ;) ;) ;) ;) ;)

lep dan.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po jun 15, 2009 1:46 pm

Povsem strinjam, samo potem ne rabi bit začudenja zakaj ga kritizirano pri 19 col feltnah ;) ;) ;) ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 15, 2009 2:23 pm

Je že obrazložil glede porabe nekaj postov nazaj, pa pridno ignorirate...

Mene osebno bi bolj motilo manjše udobje na račun 19"...sam spet govorimo o subjektivnih zadevah. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov