O joj. Uporabnik, ki je zastavil vprašanje pa je poniknil. Kolikor sem prebral v 2. njegovem postu, se je bolj nagibal k Golfu..
Kakorkoli že.. Avtomobila sta si tolko podobna in različna, da se (po mojem mnenju) nekaj hudo težko zgreši s katerimkoli od njiju. Je seveda še precej drugih modelov in avtomobilov, ki se jih dobi za ta denar, ampak on je pač izbor zožil na ta dva. Jaz se sicer zaradi drugačnih želja in potreb ne bi odločil za nobenega od njiju, ampak če bi imel drugačne prioritete, želje in potrebe pa bi mogoče tudi se.. Do 100.000 km pa itak pričakujem, da noben od njiju nima nobenih težav, potem od 100-150.000 km pa pridejo na vrsto tiste klasične menjave zadev, kot so diski, fedri, ipd. Je pa precej odvisno od okolice kjer voziš, načina vožnje, obremenitve, in ostalih zadev.. Lahko da jih ne boš menjal do 300k km, lahko pa se težave pojavijo takoj na 120k km.
In pa primerjave.. Velik problem primerjav raznih vozil je pomojem v tem, da mnogi kupijo avtomobil iz 2. ali 3. roke in gredo potem primerjati vozila. Kako boš primerjal potem 2 avtomobila, ko ti nekdo trdi, da je kot 3. lastnik, z VW brez problemov prevozil še 150k km na 150k km podlage, če sta ga pred tem vozila oče, pa potem sin, oba velika ljubitelja vozila, pa še to na daljše poti in pa nekega 3. lastnika, ki trdi, da je z Volvom komaj prevozil 150k km, a pred njim je bil avtomobil kupljen na leasing vozil pa ga je retardiranec, za njim pa je avtomobil kupil nek xy gospod, ki je bil sicer kot voznik uredu, ampak so ta avtomobil vozili vsi člani in nečlani družine na 13639 različnih načinov. Da o servisiranju ne govorim. Znamke so napisane "simbolično". Namesto VW je lahko Mazda, Opel ali Isuzu. Zadnjič sem zvedel, da je soseda, ki je sicer kupila skoraj novega (testni) P.207, prvič po 70.000 km zamenjala olje v avtomobilu! Pač ni vedla in ji dol pade za avto.
Meni je trenutno pri novih vozilih zelo pomemben faktor garancija - čim daljša in čim manj omejena in pa seveda (ne)zahtevnost uveljavljanja le-te. Sem razumen in mi na misel ne pade, da bi uveljavljal garancijo za bedarije. Če pa se že kaj zgodi, kar se objektivno gledano ne bi smelo, pa pričakujem, da jo brez "jamranja" priznajo in avtomobil čim prej usposobijo.. Avtomobile z 2-letnimi garancijami ali 80-100k km garancijami pa tako ali tako niti ne gledam. Ko bodo oni začeli verjeti v svoja vozila, bom tudi jaz

Sicer pa na grobo gledano, mi je v konkretnem primeru Golf VI vs Mazda 3, iskreno povedano, Mazda kot celota bolj všeč. Če pa bi se odločal za bencinarja, bi verjetno vzel Golfa 1.4 TSI s 122KM ali če bi bila šansa 160KM, sicer pa Mazda. Oba avtomobila pa sta seveda super.