Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: VW Golf Variant : Škoda Octavia Combi

Napisal/-a emozul Če mar 05, 2015 9:38 pm

peroRS je napisal/-a:V nižjih opremah je Golf cenejši od Octavie ja. Octavii manjka nek akcijski paket.
Zaenkrat izkoriščajo dobro prodajo in nimajo potrebe po nižjih cenah.

Če pa vzamemo npr.:

Octavia Combi RS 2.0 TDI
dizel / 135 kW/184 KM / 6-stopenjski / 5-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.6l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 119g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,135g/km EUR 28.005,68
Zunanji laki
Bikoborska rdeča EUR 0,-
Sedežne prevleke RS črna "RED"
Barva notranjosti: sedež:črna - vrata:črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: zgornji del:črna - spodnji del:črna

Skupaj: EUR 28.005,68

Navaden 5-vratni Golf, ker karavana GTD še ni v ceniku. Dodal sem nekaj opreme, ki jo ima RSka že serijsko.
Golf 2.0 GTD BMT
dizel / 135 kW/184 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.2l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 109g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,065g/km EUR 27.704,70
Zunanji laki
tornado rdeča, univerzalna EUR 0,-
Sedežne prevleke tkanina ali usnje
Barva notranjosti: titanovo črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: titanovo črna

biksenonska žarometa z LED dnevnimi Podrobnost Slika EUR 1.083,83
električno poklopni zunanji ogledali Podrobnost EUR 162,88
športna sprednja sedeža iz kombinacije Podrobnost EUR 720,93
Skupaj: EUR 29.672,34

1600€ je RSka combi cenejša, limuzina 2700€, s tem, da ima RSka "tavelike" zavore serijsko, ki jih ima Golf samo pri GTI s performance paketom, da ne omenjam prostornost.

Če pa gledamo strogo na to, kje dobiš največ opreme za najmanjši denar, potem Leon ST (če smo že pri karavanih) poseka tako Golfa kot Octavio po celi črti.

Leon ST FR 2.0 TDI CR Start Stop
dizel / 135 kW/184 KM / 6-stopenjski / 4-vrata
Uradno izmerjena poraba goriva: 4.3l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 112g/km
Emisije dušikovih oksidov (NOx): 0,142g/km EUR 23.917,82
Zunanji laki
čustveno rdeča EUR 0,-
Sedežne prevleke FR
Barva notranjosti: FR
Talna obloga: FR
Armaturna plošča: FR

Design Paket FR PLUS Podrobnost EUR 1.161,03
LED paket Podrobnost EUR 1.065,55
Tehnični paket Podrobnost EUR 117,88
Skupaj: EUR 26.262,28

Naj dodam, da če vzameš design paket, potem LED paket dobiš za pol cene, kar pomeni končno POLNO ceno avta po ceniku ca. 25.800€.
Na to gre potem popust (pri Seatu so kar radodarni kar se tiče tega) ali pa enako 1% financiranje kot pri Škodi.

Pero se strinjam, Leon vse poseka.
Samo, zakaj jih ni toliko na cesti (mogoče slabši materiali, slabše vozne lasnosti, manj prostora, notri "grša",....)-samo ugibam.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če mar 05, 2015 11:01 pm

Piš vetra pri zaprtih vratih,kondenz v lučeh...? :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 05, 2015 11:10 pm

Ah dajte no, vsi trije so zelo solidni avtomobili. Kakšne malenkosti se že poznajo, vendar je to minimalno. Golf ima pač sloves in so ljudje mogoče bolj navajeni na znamko VW kot Seat. Pri Leonu je pa tudi "finta" da paketi opreme so poceni, npr. pri Leonu Style paket, samo če se vzame ta paket potem ponudijo manj popusta, ker rečejo da je popust že v akcijskem paketu opreme. Tako so meni rekli.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe mar 06, 2015 8:38 am

blaz2013 je napisal/-a:Ah dajte no, vsi trije so zelo solidni avtomobili. Kakšne malenkosti se že poznajo, vendar je to minimalno. Golf ima pač sloves in so ljudje mogoče bolj navajeni na znamko VW kot Seat. Pri Leonu je pa tudi "finta" da paketi opreme so poceni, npr. pri Leonu Style paket, samo če se vzame ta paket potem ponudijo manj popusta, ker rečejo da je popust že v akcijskem paketu opreme. Tako so meni rekli.

Blaž, sej nisem rekel, da je slabši, sam mi je pa zanimivo, ker je skoraj isti (po materialih), da jih je toliko manj na cesti.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe mar 06, 2015 9:23 am

Leon mi je v bistvu najbolj razburljiv od zunaj in najbolj dolgočasen od znotraj. ;)

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe mar 06, 2015 9:57 am

emozul je napisal/-a:Blaž, sej nisem rekel, da je slabši, sam mi je pa zanimivo, ker je skoraj isti (po materialih), da jih je toliko manj na cesti.

Če sem pošten sem tudi sam opazil razliko pri vožnji med Leonom in Golfom. Ni to bav bav razlika, se pa malo čuti razlike(podvozje, volan). Je pa treba upoštevati da je začetna cena Leona malo manjša, tako da nekje se mora malo poznat...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 06, 2015 6:52 pm

Ekola danes vozil Leona ST 1.6 TDI Style in full led luči 17col kolesa,Line assist, 2x park senzorji, ipd, 10400km ! Avto me je presenetil z odzivnostjo in vodljivostjo po ovinkih, hrupnost je minimalna ( 17 col zimske gume). Tako udobnega vozila in živega motorja še nisem testiral v zadnjih 2 letih 8) Celo preglednost je BP
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... O%20OPRE...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe mar 06, 2015 7:55 pm

Meni se zdi drag ta s linka. :?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 06, 2015 8:09 pm

Cene, ki jih trgovci napišejo v oglase za testna vozila so ponavadi enake kot za nove.
Potem čez čas pa šele spustijo ceno. Tudi tale testni bi imel verjetno ceno ene 2 jurja nižjo, če bi poklical tja.

Evo (identičen) nov ;)
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... DI%20Style

zelenik
Nov uporabnik

Napisal/-a zelenik So mar 07, 2015 6:42 pm

Si lahko prosim kdo vzame malce časa in preveri ponudbi, oz. konfiguraciji v priponki. Če sta enaki oz. če sem pri enem ali drugega karkoli pozabil. Za osnovo sem vezl Golfa z opremo 40 let, ter mu dodal par kosov dodatne opreme, nato pa sem skonfiguriral še Octavio, za osnovo sem vzel Buissines paket ter dodal dodatno opremo, da sem zajel vse kar je pri Golfu.

Sem kaj pozabil?
Priponke
OCTAVIA.pdf
Konfiguracja Škoda Octavia
(302.17 KiB) Prenešeno 113 krat
GOLF.pdf
Knfiguracija VW Golf
(139.43 KiB) Prenešeno 122 krat

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So mar 07, 2015 7:21 pm

Čakaj. Pa ne boš dal za Golfa čez 30K€. (verjamem, da bo leasing). Za 2K€ manj dobiš že Passatta, ki je slovencem dostopen, pravijo glasovalci za avto leta 2015... :lol:
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So mar 07, 2015 8:44 pm

hondas je napisal/-a:Čakaj. Pa ne boš dal za Golfa čez 30K€. (verjamem, da bo leasing). Za 2K€ manj dobiš že Passatta, ki je slovencem dostopen, pravijo glasovalci za avto leta 2015... :lol:

kje pa ti vidiš golfa čez 30k€? jaz vidim 25.900..

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas So mar 07, 2015 8:54 pm

Leasing...
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

zelenik
Nov uporabnik

Napisal/-a zelenik Ne mar 08, 2015 9:20 pm

To so MPC tako, da ni vštet še noben popust, ki znese minimalno 2,5k (vsaj tako sem malo bral), ponudbe večih avtohiš še čakam. Lizing pa bo ja ampak še zdaleč ne cel avto.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Ne mar 08, 2015 9:45 pm

zelenik je napisal/-a:To so MPC tako, da ni vštet še noben popust, ki znese minimalno 2,5k (vsaj tako sem malo bral), ponudbe večih avtohiš še čakam. Lizing pa bo ja ampak še zdaleč ne cel avto.

Ne vem pri kom forumeraši avtomobilizma nabavljate dodatno opremo oziroma kupujete nova vozila, ker jaz ko sem nazadnje osebno šel po ponudbo k prodajalcu vozil Škoda(kakšne 4 tedne nazaj) sem dobil 3% popusta, pri Seatu pa 5% na ceno, ki je zapisana v ceniku.
Tudi za testne ko je zgoraj komentar, da bi 2 jurja kar tako spustili, vsaj pri meni ni bilo šanse. Kakšnih dvesto eur in to je to.
To je moja izkušnja za druge pa ne vem... Pa saj komu je avto všeč se niti ne bo obremenjeval s popusti in ga bo vzel tako ali drugače.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po mar 09, 2015 12:11 am

to z popusti pisejo tisti ki se niso kupili novega avta...... Ce ga narocas po zelji ne dobis 10% popusta.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po mar 09, 2015 8:13 am

MBtouran je napisal/-a:to z popusti pisejo tisti ki se niso kupili novega avta...... Ce ga narocas po zelji ne dobis 10% popusta.

Oprosti, ampak to preprosto ni res. Decembra sem naročil novega Golfa (in ne iz zaloge), cena po ceniku mislim da okoli 24.300 €, končna cena s financiranjem 20.000 €. Če ga vzamem na gotovino me stane tisočaka več, torej 21 tisoč.
Obiskal sem veliko trgovcev in pri VW in Seatu se je decembra dalo dobiti maksimalno do 15-17% popusta, res pa je da so pri Škodi s popusti na gotovino precej bolj skopi - meni ni uspelo doseči več kot 5, 6%. Govorim o Golfu, Leonu in Octavii.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 09, 2015 9:46 am

Ko je model avtomobila starejši oz je zunaj leto, dve se dobijo višji popust kot pri prihodu tam je skoraj misija nemogoče dobit 10% popusta.

Golf 7 kolikor vem se prodaja od novembra leta 2012, zato se dobijo popusti +15%

blaz2013 je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:Blaž, sej nisem rekel, da je slabši, sam mi je pa zanimivo, ker je skoraj isti (po materialih), da jih je toliko manj na cesti.

Če sem pošten sem tudi sam opazil razliko pri vožnji med Leonom in Golfom. Ni to bav bav razlika, se pa malo čuti razlike(podvozje, volan). Je pa treba upoštevati da je začetna cena Leona malo manjša, tako da nekje se mora malo poznat...

Zato, ker Leon ima zadaj most, golf pa multilink. Leon ima samo pri najmočnejših izvedbah multilink. Zaradi takih stvari (podvozje), slabšega materiala v notranjosti in renomeja ima seat nižjo ceno od VW. Vse mašine so copy-paste, zato za moje pojme je VW predrag
Lp

zelenik
Nov uporabnik

Napisal/-a zelenik Po mar 09, 2015 1:41 pm

No, da še sam malce opišem izkušnje. Danes sem šel malce po avtohišah povprašat po konkratnih ponudbah. Šel sem gledat za Golfa, Octavio in ustavil sem se še pri Oplu za Insignio. Po maloprodajnem ceniku so cene podobne.

Primer za Octavio sem dobil popusta 2.759,2€, glede na maloprodajno ceno.

Primer za Insignio sem dobil popusta 7300€, glede na malorpodajno ceno. Je pa res, da sem tukaj vzel kar precej več dodatne opreme in je zato MPC narastla zelo visoko a je s popusti potem kar lepo padla.

Primer za Golfa sem dobil popusta 1.052,43€, glede na MPC.

So me pa glede odnosa in angažiranosti najbolj pozitivno presenetili pri Oplu, res da je to odvisno od trgovca do trgovca, ampak sem pri njih zgleda naletel na možakarja, ki ve kako prodati avto in je bil zelo prijazn in ustrežljiv. Vem, da je za Ople znano, da imajo navite MPC in da potem dajo več popusta in je kupec "srečn" češ kako ugodno ga je dobil. To se zavedam, ampak se mi 7300€ popusta vseeno zdi zelo ugodno. Pri vseh avtih sem cilal na končno ceno max 25k, s predračni sem pri vseh tudi prišel pod tole ceno. Je pa res, da je potrebno še vse skupaj malo prespati in bomo potem videli kako in kaj.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po mar 09, 2015 8:09 pm

zelenik je napisal/-a:No, da še sam malce opišem izkušnje. Danes sem šel malce po avtohišah povprašat po konkratnih ponudbah. Šel sem gledat za Golfa, Octavio in ustavil sem se še pri Oplu za Insignio. Po maloprodajnem ceniku so cene podobne.

Primer za Octavio sem dobil popusta 2.759,2€, glede na maloprodajno ceno.

Primer za Insignio sem dobil popusta 7300€, glede na malorpodajno ceno. Je pa res, da sem tukaj vzel kar precej več dodatne opreme in je zato MPC narastla zelo visoko a je s popusti potem kar lepo padla.

Primer za Golfa sem dobil popusta 1.052,43€, glede na MPC.

So me pa glede odnosa in angažiranosti najbolj pozitivno presenetili pri Oplu, res da je to odvisno od trgovca do trgovca, ampak sem pri njih zgleda naletel na možakarja, ki ve kako prodati avto in je bil zelo prijazn in ustrežljiv. Vem, da je za Ople znano, da imajo navite MPC in da potem dajo več popusta in je kupec "srečn" češ kako ugodno ga je dobil. To se zavedam, ampak se mi 7300€ popusta vseeno zdi zelo ugodno. Pri vseh avtih sem cilal na končno ceno max 25k, s predračni sem pri vseh tudi prišel pod tole ceno. Je pa res, da je potrebno še vse skupaj malo prespati in bomo potem videli kako in kaj.

Da si dobil za Octavio skoraj 10% popusta, svaka ti čast.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google [Bot], zundapp in 4 gostov