Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Kaj kupiti od bencinca od 150 KM naprej

Napisal/-a lukp Sr jan 18, 2012 11:20 am

Jaz bi med VW Polo, Škodo Fabio in Seat Ibiza izbral VW Polo.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4983440&show=1

Sicer imajo vsi 1.4 TSI DSG 180KM in 4 leta splošne garancije brez omejitve kilometrov, kar pomeni da je celotno vozilo pod garancijo (menjalnik, luči, radio...)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr jan 18, 2012 12:37 pm

@vezuv
Pozdrav!
Da še jaz podam moje skromno mnenje. Nekaj časa omenjaš rabljene spet drugič nove avtomobile, vse z dost zajetno konjenico.
Zavedati se moraš, da kdor je kupil tak avto, ga ni kupil za gledat in ahtat. Taki avti so ponavadi dost tiščani in v rdečem polju in če lastnik ni ljubitelj oz. poznavalec pogosto tudi mrzli gnani na polno (kar še posebej ubija turbo motorje). Nakup takega avta je vedno loterija, če se kupuje rabljen zato je neko posploševanje brezvezno. Če je avto od poznanega latnika in da veš, da je blo zanj lepo skrbeno potem se lahko brez hujšega straha kupi tudi rabljen športen avto ... vse ostalo je (kot že omenjeno) loterija.
Moje osebno mnenje glede raznih DSG ipd. - super zadeva z obvolanskimi komandami, zakon za premikanje skozi mesto, pa še ob priganjanju skozi ovinke se lahko bol osredotočiš na vožnjo; čeprav avtomatika odvzame nekaj čara hitre vožnje (pač moje mnenje). Največji problem, ki ga vidim pri DSG menjalnikih v kombinaciji z športnimi avtomobili je njihov ''launch control'' funkcija - vse super duper kul in tko naprej dokler se ne začneš izživljati s tem ... potem gre pa hitro kaka sklopka, tako da kdor se je pred tabo takole izživljal s tem je lahko velik škode naredu.

Da ne bom predolg ... moje mnenje: če kupuješ nov avto bi jaz uzeu Škodo Fabio RS (+ kake dobre gewinde ali pa komplet amortizerji in vzmeti za nižanje, ker mi je avto previsok), če pa kupuješ rabljen pa raje kak atmosferski motor.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Sr jan 18, 2012 3:08 pm

Najlažje je, da vzameš novega Pola/Fabio/Ibizo/Cliota in imaš super avto. Če boš vzel katerega izmed prvih 3, vzami z DSG, saj kot si napisal vzdrževanje ni problem, pa tudi v glavi že imaš najbrž urejeno in ne bo tistih famoznih DSG problemov.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 5:56 pm

Če ne bi delal toliko kilometrov kot jih bi en izmed teh treh ( ibiza polo škoda ) bil v moji lasti.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr jan 18, 2012 6:12 pm

lancia hf je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a: poraba zmerna za konje (11-12l),

Če bo avtomobil od križišča do križišča je lahko spredaj tudi 2 ali celo 3 ;)

Če si labilna oseba je možno, pri vsakodnevni vožnji pa boš kr na porabi ki sem jo napisal. Če delaš relacije, pa še manj..

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 18, 2012 6:52 pm

maniaxxx je napisal/-a:Če ne bi delal toliko kilometrov kot jih bi en izmed teh treh ( ibiza polo škoda ) bil v moji lasti.

sej TSI je pa ja le šparoven, sej to že veš :mrgreen: :mrgreen:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 6:54 pm

IcEm4n je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Če ne bi delal toliko kilometrov kot jih bi en izmed teh treh ( ibiza polo škoda ) bil v moji lasti.

ja vem ja, zato pa ga ne bi imel za tok kilometrov :mrgreen: :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 18, 2012 7:24 pm

maniaxxx je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:

Kaj pa je tebi futrat teh 5.1l/100km dinamične vožnje :mrgreen:

hehe =P

Sam a verjameš, da to pije povprečno 7 pri normalni vožnji (to vključuje tudi avtocesto 130-140kmh). Če dodaš še relacije (5-6, DSG naredi svoje => slabih 70kmh, pa je že 7. prestava :D ) in malo mestne vožnje ter občasnih izpadov izpadov (10-11), se zna skupna povprečna poraba ustaviti med 7-8l/100km. Tudi s tvojo vožnjo =P Kar sploh ni slabo z 180KM ;)

off-topic:
Mene osebno bolj kot poraba odbija drago zavarovanje zaradi kilovatov oops
To pa zato, ker imamo pri nas tak dober sistem izpred 30 let, ko je bil avto s 150 konji že velik luksuz.

Kje je logika, da ima ena Fabia s 132kW, ki stane 18.000€ 200€ dražje zavarovanje (polni kasko) kot en Superb z nekaj dodatne opreme s 125kW, ki stane po ceniku 36.000€. :roll:
Te kilovatne razrede bi morali drugače razporediti oz. dvigniti najvišji razred na enih 300kW. Tudi ti "novi" razredi, ki jih ima Triglav so ene velike buče. Še vedno je največji preskok pri 130kW, medtem ko je navzgor morda nekaj 10€ razlike pri končni ceni.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 7:36 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:

Kaj pa je tebi futrat teh 5.1l/100km dinamične vožnje :mrgreen:

hehe =P

Sam a verjameš, da to pije povprečno 7 pri normalni vožnji (to vključuje tudi avtocesto 130-140kmh). Če dodaš še relacije (5-6, DSG naredi svoje => slabih 70kmh, pa je že 7. prestava :D ) in malo mestne vožnje ter občasnih izpadov izpadov (10-11), se zna skupna povprečna poraba ustaviti med 7-8l/100km. Tudi s tvojo vožnjo =P Kar sploh ni slabo z 180KM ;)

off-topic:
Mene osebno bolj kot poraba odbija drago zavarovanje zaradi kilovatov oops
To pa zato, ker imamo pri nas tak dober sistem izpred 30 let, ko je bil avto s 150 konji že velik luksuz.

Kje je logika, da ima ena Fabia s 132kW, ki stane 18.000€ 200€ dražje zavarovanje (polni kasko) kot en Superb z nekaj dodatne opreme s 125kW, ki stane po ceniku 36.000€. :roll:
Te kilovatne razrede bi morali drugače razporediti oz. dvigniti najvišji razred na enih 300kW. Tudi ti "novi" razredi, ki jih ima Triglav so ene velike buče. Še vedno je največji preskok pri 130kW, medtem ko je navzgor morda nekaj 10€ razlike pri končni ceni.

Ne dvomim da je ta avto zelo varčen za svoje konje, samo vendarle vsi stroški skupaj mi nažalost neustrezajo glede na moje potrebe. Če bi pa mel denar za dodaten vikend fun mobile pa bi bli v ožjem izboru. Čeprav me zelo zelo mika 180 konjev pocket rocket....sam eno je srce drugo pa glava oziroma racionalnost.

O naših razredih za zavarovanje pa raje ne bi
:evil: :evil:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jan 18, 2012 7:45 pm

cuj Igor, ena Corsa GSi se prodaja (110kw in je resen problem) =P
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 8:07 pm

_furby_ je napisal/-a:cuj Igor, ena Corsa GSi se prodaja (110kw in je resen problem) =P

Una k je bla razbita a ne....mi je že Pero link poslal :mrgreen:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jan 18, 2012 8:41 pm

maniaxxx je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:cuj Igor, ena Corsa GSi se prodaja (110kw in je resen problem) =P

vidis ki ves ;)
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 8:44 pm

_furby_ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

vidis ki ves ;)

vem kaj bi mel....sam mi manjka šoldov kot bi rekli vi primorci..čakam loto :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 18, 2012 8:48 pm

_furby_ je napisal/-a: Corsa GSi se prodaja (110kw in je resen problem) =P

Ma pravi, da je njemu zdej dovolj tam okoli 66 do 85 kw. Ne vozi več hitro. =P =P =P

lp

p.s. emšo ga jeb..... :mrgreen: :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 18, 2012 8:50 pm

King1 je napisal/-a:

Ma pravi, da je njemu zdej dovolj tam okoli 66 do 85 kw. Ne vozi več hitro. =P =P =P

lp

Pejt nekam :evil:

Pa 66 kw mi res ni dost, to je za vw :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr jan 18, 2012 8:55 pm

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Pejt nekam :evil:
Že šibam...... =P

Pa 66 kw mi res ni dost, to je za vw :mrgreen:

Se strinjam. =P

lp

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr jan 18, 2012 9:10 pm

Glede cliota - par mesecev nazaj sem videl, da je imel Pleško na Brezovici nekega testnega (tudi drugače se tam da kakšne RS-e dobit na probo). Glede servisov in podobnega je pa že Matey povedal kako in kaj - če je avto vožen grdo, bo vsak na servisu. Se pa "civilni" clio po nemških lestvicah zanesljivosti zadnja tri leta drži bolj pri vrhu. Če bi sam gledal tako močen avto, se ne bi oziral kaj dlje od clia ali megana - verjetno nista v vseh resnejših testih hvaljena zastonj. Za tak način vožnje je za moj okus dsg preveč riskantna zadeva.
Je bila pa tudi pred kar nekaj leti nazaj v familiji stara R19 136 - avto je bil res neverjeten. Takrat se je kupil okoli sedem let star in je bil v lasti nekega audio navdušenca, ki je imel noter wattov več kot pa je bil cel avto vreden. Z avtom ni bilo veliko narobe, razen kaput mašine pri 130k kilometrih (so jo morali res ornk matrat :D ).
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne Sr jan 18, 2012 9:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Sr jan 18, 2012 9:13 pm

thunderbolt je napisal/-a:Za tak način vožnje je za moj okus dsg preveč riskantna zadeva.

Zakaj? Je iz papirja al kaj? ;)

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 18, 2012 9:17 pm

thunderbolt je napisal/-a:Za tak način vožnje je za moj okus dsg preveč riskantna zadeva.

Za kam pa je dober avtomatik, če ne za po mestu?

Mislim eni pa imate izjave :lol:
Kot, da so vsi avti narejeni, da bodo razpadli, če ga enkrat pritisneš (tudi mrzlega). :roll:

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr jan 18, 2012 9:21 pm

Fanta, kje je težava :?: ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov