Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a King1 Po feb 18, 2013 8:16 pm

peroRS je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Sam morem pa rečt, da cene bencina imamo pa fenomenalne :huh: :DDD

Kdaj si tankal nazadnje, 10 let nazaj? :lol:

Očitno ja. ;)

lp

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 18, 2013 9:15 pm

Zdej mogoče bolj spremljam cene ker sem v fazi nakupa avtomobila :D
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 18, 2013 9:22 pm

nooblette je napisal/-a:Zdej mogoče bolj spremljam cene ker sem v fazi nakupa avtomobila :D

Oprosti ampak zdej si se pa na kaj vozil? :roll:

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 18, 2013 9:32 pm

na kolesu :mrgreen:
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 18, 2013 9:40 pm

:rofl :rofl :rofl
nooblette je napisal/-a:Do sedaj sem vozil 18 let starega japonca in morem rečt niti enega problema.

No zdaj vemo, zakaj Japonci delajo večno. Ker grejo enkrat v 18-ih letih na črpalko :cry

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po feb 18, 2013 10:06 pm

Dobro malo heca ne škodi :D Pred tem sem pač samo tankal ter vozil... zdej pa drugače razmišljam, da bi lahko ta denar šel tudi kam drugam. Če bi vozil moj avto še nadaljnih 10 let, potem se verjetno nebi tok "obremenjeval".

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po feb 18, 2013 11:08 pm

Zakaj v salon-e ? Ker je to tudi prilika videti personal in zadaj servis, kar ni nepomebno ;) Pri nakupu igra par % tudi vonj v vozilu niso vsi priejtni npr VAG ima nek smotan vonj bolj je normaln pri Korejcih in Japoncih, Renault je tud vonj po plastiki :D Potem ergonomija , če maš kratke noge pa dolge roke morš izbrat tak model, ki ima kratek sedalni del prednjih sedežev :idea: ta japanka je imela nizko armaturno ploščo verjetno ? Torej bi sedaj imel visoko kratko ali visoko globoko ali nizko globoko ??? Razlike so ogromne še preden prideš do zanesljivosti vozila!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po feb 18, 2013 11:17 pm

Ivan36 je napisal/-a:Pri nakupu igra par % tudi vonj v vozilu niso vsi priejtni npr VAG ima nek smotan vonj bolj je normaln pri Korejcih in Japoncih, Renault je tud vonj po plastiki :D

:cry :cry

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 19, 2013 7:18 am

peroRS je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Pri nakupu igra par % tudi vonj v vozilu niso vsi priejtni npr VAG ima nek smotan vonj bolj je normaln pri Korejcih in Japoncih, Renault je tud vonj po plastiki :D

:cry :cry

Zato imam vedno s seboj deodorant, da mal pošpricam v notranjosti :mrgreen:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To feb 19, 2013 7:50 am

Noblete nam zaupas svojo starost?

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To feb 19, 2013 8:48 am

Kakor zdaj kaže se nakup potratnega avta nikakor ne splača, ker v prihodnje bo potraten avto v vseh pogledih vreden manj. Če ne zaradi cene goriv pa zaradi inovativnih "eko" prijemov Evropske politike, ja žal je tako. To pa avtomatsko pomeni da tak motor ne more biti preprost in seveda lahko gre več stvari narobe, dizelski motor ima še dodatno probleme ker težje zadosti emisijskim normam, oz. sistem filriranja je bolj kompliciran kot pri bencinskem motorju. Bencinski motor ima probleme ker ne more doseči izkoristka dizelskega motorja (razlika 10-20 %) in ker ima že samo gorivo 10% manj energijske vrednosti, cena pri nas je pa čisto nelogično dražja od dizla.

Je pa vlada znižala trošarine, dizlu za 4 % (0,39987 €/l) bencinu pa spet nekaj manj 3,4 %, tako da na bencin trošarina še zmeraj znaša visokih 0,52737 €/l.

V takem okolju je itak najbolj ekonomično razmišljati o dizlu, tudi če delaš zgolj 15k km letno, pogojno se splača tudi že takoj predelati bencinarja na plin, vendar moraš spet malo analizirati kater motor se dobro obnese, pa tudi tam sam motor ne sme biti potraten ker hitro presežeš ceno, ki bi jo dosegel dizelskim motorjem.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To feb 19, 2013 9:30 am

Ivan36 je napisal/-a:Potem ergonomija , če maš kratke noge pa dolge roke morš izbrat tak model, ki ima kratek sedalni del prednjih sedežev :idea:

Hehe, vedno ko si v svojem Cliotu nameščam sedež, dobim občutek, da pri Renaultu mislijo da imamo vsi prekratke noge in predolge roke :D

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To feb 19, 2013 9:56 am

Ivan36 je napisal/-a:Pri nakupu igra par % tudi vonj v vozilu niso vsi priejtni npr VAG ima nek smotan vonj

Če še ne veš, temu se reče vonj po plemenskem žrebcu, na katerega, kot po tekočem traku padajo kobile. Temu primerna je tudi cena ;) Tega nekateri ne boste nikoli razumeli =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 19, 2013 9:31 pm

@ivan36, brez besed sem. Jaz tumbam več ali manj o zanesljivosti, ti pa pišeš o vonju v avtu :shock: :lol:
@MBtouran, ti bo moja starost pomagala, da boš dal kakšen pameten nasvet?

V glavnem imate v sosednji temi odgovor ,da naj bi bili pa subaruji neuničljivi stroji. Torej zakaj ni noben nič omenil te znamke tukaj? :)

ps: Drugače pa o tehle TSI motorjih ne preberem nič dobrega, kaj vi mislite?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 9:37 pm

nooblette je napisal/-a:@ivan36, brez besed sem. Jaz tumbam več ali manj o zanesljivosti, ti pa pišeš o vonju v avtu :shock: :lol:

V glavnem imate v sosednji temi odgovor ,da naj bi bili pa subaruji neuničljivi stroji. Torej zakaj ni noben nič omenil te znamke tukaj? :)

Subaruja ti ni nihče omenil, ker ga za 10-15 jurjev ne dobiš, vsaj novega ne.

TSI ne komentiram, vsekakor pa ne velja za zanesljivega
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 19, 2013 9:41 pm

maniaxxx je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:@ivan36, brez besed sem. Jaz tumbam več ali manj o zanesljivosti, ti pa pišeš o vonju v avtu :shock: :lol:

Subaruja ti ni nihče omenil, ker ga za 10-15 jurjev ne dobiš, vsaj novega ne.

TSI ne komentiram, vsekakor pa ne velja za zanesljivega

Hmm, samo če je res tako neuničljiv se bi pa še "stegnil" in dal nekaj zraven. Morem po pravici povedat,da me prej omenjena škoda matra samo je res velika želja po ganc novem avtomobilu.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 9:48 pm

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=

Malo več kot malo bi rabil dodati za novega subaruja...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To feb 19, 2013 9:54 pm

maniaxxx je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?znamka=573&model=&tip=katerikoli%20tip&znamka2=&model2=&tip2=katerikoli%20tip&znamka3=&model3=&tip3=katerikoli%20tip&cenaMin=0&cenaMax=999999&letnikMin=0&letnikMax=2090&bencin=0&zavore=&pogon=&klima=&servo=&lastnik=&servis=&automatic=0&starost2=999&star1=1&star2=1&star3=&star4=&star5=&karambolirano=0&oblika11=1&oblika12=1&oblika13=1&oblika14=1&oblika15=1&oblika16=1&oblika17=1&ccmMin=&ccmMax=&mocMin=&mocMax=&kmMin=0&kmMax=999999&kwMin=0&kwMax=999&lokacija=0&izpis=1&brezcene=0&sirina=&lezisc=&presek=&premer=&vozilo=&plin=&prodajalec=2&estekla=&leder=&navi=&alufelge=&sibedah=&gretje=&tempomat=&centralno=&vlecna=&aklima=&SLOavto=&xenonke=&espsistem=&garage=&airbag=&najem=0&hibrid=&garancija=0&barva=&broker=&checkall=1&showguarantee=&weltauto=&levjapriloznost=0&G2=&toygar=&citroenselect=0&sedezev=0&petzvezdic=0&topp=0&EKO=0&door=0&MEN=0&zaloga=10&presort=2&tipsort=ASC&stran=

A kakšne limozine recimo pa subaru nima?

PS.: če je res to to, ni vrag da se ne stegnem 8)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To feb 19, 2013 9:59 pm

Ali je res tako tezko v avto.net vnest kriterije in ppotem preletis rezultate?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To feb 19, 2013 10:01 pm

nooblette je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?znamka=573&model=&tip=katerikoli%20tip&znamka2=&model2=&tip2=katerikoli%20tip&znamka3=&model3=&tip3=katerikoli%20tip&cenaMin=0&cenaMax=999999&letnikMin=0&letnikMax=2090&bencin=0&zavore=&pogon=&klima=&servo=&lastnik=&servis=&automatic=0&starost2=999&star1=1&star2=1&star3=&star4=&star5=&karambolirano=0&oblika11=1&oblika12=1&oblika13=1&oblika14=1&oblika15=1&oblika16=1&oblika17=1&ccmMin=&ccmMax=&mocMin=&mocMax=&kmMin=0&kmMax=999999&kwMin=0&kwMax=999&lokacija=0&izpis=1&brezcene=0&sirina=&lezisc=&presek=&premer=&vozilo=&plin=&prodajalec=2&estekla=&leder=&navi=&alufelge=&sibedah=&gretje=&tempomat=&centralno=&vlecna=&aklima=&SLOavto=&xenonke=&espsistem=&garage=&airbag=&najem=0&hibrid=&garancija=0&barva=&broker=&checkall=1&showguarantee=&weltauto=&levjapriloznost=0&G2=&toygar=&citroenselect=0&sedezev=0&petzvezdic=0&topp=0&EKO=0&door=0&MEN=0&zaloga=10&presort=2&tipsort=ASC&stran=

A kakšne limozine recimo pa subaru nima?

PS.: če je res to to, ni vrag da se ne stegnem 8)

Ja kar se zanesljivosti tiče je to to...ali pa tisto kar sem že parkrat predlaga..hyundai elantra, mazda bencinar....to so eni redkih bullet proof avtomobilov dandanes....kolikor je danes sploh še kaj bullet proof.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost