Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a ban To sep 10, 2013 6:25 am

Jst ne verjamem da je brez kljuke, to je ziher fotomontaža :mrgreen:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To sep 10, 2013 7:42 am

Kakšna fotomontaža ali odtrgana kljuka neki. Možakar si je pač zaželel clean look-a :mrgreen: Mislim, da mu je uspelo =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To sep 10, 2013 7:47 am

yashica je napisal/-a:Kakšna fotomontaža ali odtrgana kljuka neki. Možakar si je pač zaželel clean look-a :mrgreen: Mislim, da mu je uspelo =P

Oziroma več aerodinamike, sedaj TSI ziher pije pod 5 litrov :mrgreen:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To sep 10, 2013 7:49 am

For je napisal/-a:Sistem "Kessy"
Slika

In sistem Kessy + (plus) :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :rofl

Slika

Del paketa Kessy je tudi brezkontaktni ključ 8)

http://www.motor-talk.de/bilder/vw-golf ... 68883.html

In že ko misliš, da ni res...
(Pozabli vgraditi osvetlitev pri sovozniku)
http://www.motor-talk.de/bilder/vw-golf ... 04011.html

Odstopanje tesnil okoli oken
http://www.motor-talk.de/bilder/vw-golf ... 04007.html
http://www.motor-talk.de/bilder/vw-golf ... 04012.html
http://www.motor-talk.de/bilder/vw-golf ... 04014.html

Napake pri barvanju
http://data.motor-talk.de/data/gallerie ... 174550.jpg

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ To sep 10, 2013 8:33 am

Še en velik MINUS za Golfa in grupo VW
Namesto da delajo vedno boljše avte , so vedno večje smeti :/
bo treba konje in kočije nabati, če gre tako naprej

Novim golfom pušča voda
http://www.zurnal24.si/novim-golfom-pus ... nek-205082

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To sep 10, 2013 8:41 am

sonic je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Kakšna fotomontaža ali odtrgana kljuka neki. Možakar si je pač zaželel clean look-a :mrgreen: Mislim, da mu je uspelo =P

Oziroma več aerodinamike, sedaj TSI ziher pije pod 5 litrov :mrgreen:

In to pri samo eni manjkajoči kljuki. Ko potrga z vrat še ostale tri bo lahko začel s prodajo bencina :mrgreen:

@Marek ti si pa res izmišljuješ in prilagaš linke ps slik... ni čudno, da te vw ne mara :lol: :mrgreen:

@ papi-chulo se ti vidi, da se voziš s kočijo :mrgreen: To je bilo objavljeno že par dni nazaj in na a.comu je link s to novico prilepi @infiniti že 6-ega, stran 5 ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To sep 10, 2013 9:37 am

Saj pravim NE MOREŠ POPRAVITI NEPOPRAVLJIVO :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 10, 2013 2:50 pm

Ne razumem od kod vam to, da na tem forumu kdo od "resnih" uporabnikov VW-ja glede ZANESLJIVOSTI kuje v zvezde. Mogoce eden, dva, pa se te takoj "napade" na desetine ostalih, vkljucno s samimi "ljubitelji" VW-ja. Prav tako mi je smesno prebirat, da lastniki napake na veliko skrivajo, hkrati pa je o njih napisano na desetine strani in gre za ene bolj aktivnih tem. Potem so tu se biseri o oskubljenosti osnovnih Golfov, ceprav imajo najvec serijske opreme vsaj med bolj pogostimi predstavniki tega razreda pri nas. Precenjenost je tudi ena taka zanimiva tema, recimo Leon, ki je cenovno cisto konkurencen ostalim, ima kao dobro ceno, bolje serijsko opremljeni in bolj dovrsen Golf je pa za iste osebe hudo precenjen. Logika anyone?

Najbolj pateticne izjave so pa, da se gre nekdo v faco smejat nekomu, ki mu crkne Golf zaradi tega, ker ga ima nekdo drugi za nepokvarljivega. WTF?! To je izkljucno znak hinavscine in nicesar drugega, tak clovek je zame govedo, pa naj sam pri sebi do onemoglosti isce opravicila za taksen odnos do nekoga, ki ima tezave.

Tista o Golfu 2 kot edinem pravem Golfu je pa itak tako mimo, da je skoda sploh komentirat...

Ce pri VII uspesno sanirajo te zacetne tezave, bo se vedno na vrhu prodajnih lestvic, ker gre drugace za odlicen avto, ce ne, jih bo pa to prej ali slej teplo.

Najlepse bi bilo pac Golfa crtat iz seznama in vzet nekaj bolj zanesljivega, ampak ce malo poguglas, te po moje mine volja prav do vsakega avta (v tem razredu), le da je za Golfa najlazje poiskat, ker se jih ogromno proda. Ce pa kdo ve za kak zanesljiv avto, pa le na dan s predlogi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To sep 10, 2013 3:04 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ne razumem od kod vam to, da na tem forumu kdo od "resnih" uporabnikov VW-ja glede ZANESLJIVOSTI kuje v zvezde. Mogoce eden, dva, pa se te takoj "napade" na desetine ostalih, vkljucno s samimi "ljubitelji" VW-ja. Prav tako mi je smesno prebirat, da lastniki napake na veliko skrivajo, hkrati pa je o njih napisano na desetine strani in gre za ene bolj aktivnih tem. Potem so tu se biseri o oskubljenosti osnovnih Golfov, ceprav imajo najvec serijske opreme vsaj med bolj pogostimi predstavniki tega razreda pri nas. Precenjenost je tudi ena taka zanimiva tema, recimo Leon, ki je cenovno cisto konkurencen ostalim, ima kao dobro ceno, bolje serijsko opremljeni in bolj dovrsen Golf je pa za iste osebe hudo precenjen. Logika anyone?

Najbolj pateticne izjave so pa, da se gre nekdo v faco smejat nekomu, ki mu crkne Golf zaradi tega, ker ga ima nekdo drugi za nepokvarljivega. WTF?! To je izkljucno znak hinavscine in nicesar drugega, tak clovek je zame govedo, pa naj sam pri sebi do onemoglosti isce opravicila za taksen odnos do nekoga, ki ima tezave.

Tista o Golfu 2 kot edinem pravem Golfu je pa itak tako mimo, da je skoda sploh komentirat...

Ce pri VII uspesno sanirajo te zacetne tezave, bo se vedno na vrhu prodajnih lestvic, ker gre drugace za odlicen avto, ce ne, jih bo pa to prej ali slej teplo.

Najlepse bi bilo pac Golfa crtat iz seznama in vzet nekaj bolj zanesljivega, ampak ce malo poguglas, te po moje mine volja prav do vsakega avta (v tem razredu), le da je za Golfa najlazje poiskat, ker se jih ogromno proda. Ce pa kdo ve za kak zanesljiv avto, pa le na dan s predlogi.

Sem gledal konfigurator za leona dizel 184ps in golfa gtd z isto mašino in podobno opremo in sem prišel med 4 in 5keur razlike v prid Leona brez popustov seveda, zato je meni tukaj škoda debatirat in tudi sam vem, da ni golf toliko bolši oz toliko "naprednejši" od leona razen v aerodinamiki in bazenu ki ima gratis :)
Lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To sep 10, 2013 3:16 pm

ja pa kaj pol če golfu 7 odteka vodo od klime v kabino ? sej je zato garancija ? a zato ne boš kupu avta ? pa ne hvalim nobene znamke sploh golfa ne
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To sep 10, 2013 3:30 pm

Če mene sprašuješ sigurno golfa ne razen gtd-ja če bi bila bolj ugodna cena tako, da v tem primeru sem za enkrat še kar za leona.
Osebno mi ni golf nič posebnega oz ko sem se pelal v njemu mi ni deloval nič posebnega, avto kot avto in glih tako na določenih delih škriplje plastika kot pri drugih znamkah

Servisi seveda so in garancija, ampak če že začneš z novim po servisih hodit kaj bo šele ko bo statrejši
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 10, 2013 3:44 pm

@pskoda: A pri Leonu si pa preprican, da ni nobene take "neumnosti" kot pri Golfu? ;) Kar se cene tice, je pa treba tudi malo bolj podrobno gledat (serijsko) opremo, notranjost (npr. sedeze), ne vem kako je pri konkretno s podvozjem, bremzami pri GTD v primerjavi z Leonom. Vglavnem hitro prides na bolj realno razliko v ceni, na sreco imas pa 4 modele z istimi motorji narejene na isti osnovi in pac izbiras koliko in za kaj si pripravljen/zmozen placat. Je pa cisto logicno, da bodo na vsakem boljsem materialu/kosu opreme zeleli tudi nekaj zasluzit, ker ce ga dajo po "nabavni" ceni, nimajo nic od tega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To sep 10, 2013 3:55 pm

Osebno ne gledam tako na napake, ki jih itak ne moreš isklučiti pri nobeni znamki in ja vem, da tudi seat ni imun oz tukaj je loterija. Res je spet je odvino od opreme in od posameznika kaj si želi imeti v avtu, za ostale stvari npr. bremze, podvozje in podobno me pa sploh ne zanimajo ker vem, da so dovolj dobre tudi pri seatu, ker za varnost je sigurno poskrbljeno, avto pa itak ni za dirkat, na kakšne zaprte ceste pa nimam namen it uničevat avto. Glede zasluška pa vsi vemo, da delamo zaradi denarja ne zaradi veselja no vsaj jaz :)
Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr sep 11, 2013 7:41 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:ja pa kaj pol če golfu 7 odteka vodo od klime v kabino ? sej je zato garancija ? a zato ne boš kupu avta ? pa ne hvalim nobene znamke sploh golfa ne

Ko boš hotel uveljaviti te tovarniške garancije pri naših tumplcih na Porsche Slovenija in naletel na totalen idiotizem in izgovarjanje, samo da jim ni treba kaj poštimati, boš spremenil mnenje ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 11, 2013 9:34 am

Sami si moramo priznati, da je najverjetneje naša percepcija gledanja na napake slovenskega in svetovnega avtomobila leta le ostrejša, kot je pri ostalih modelih tega razreda. Saj je bilo že pred lansiranjem novega Golfa prelitega skorajda več črnila, kot je prelite vode pod njegovim tepihom. Kasnejša mistifikacija avtomobila pa je dosegla že skorajda tolikšne bizarnosti, da bi ga zgolj zaradi božanja mehkih plastičnih oplat v notranjosti skorajda postavljali že ob bok Rolls Roycu ter ga le in samo zaradi "tankovskega" zapiranja vrat namenjali celo Batmanu. In če so posamezni medklici o vprašljivi kvaliteti na nemških forumih (Motor-Talk, ipd) izzveneli več ali manj v prazno, pa je šele Auto Bild-ov test dvignil malce prahu ter (spet!) dokazal, da dandanes (o moj bog!) noben model ni imun na napake. A se je hkrati potrebno tudi zavedati, da je bilo s pretiranim malikovanjem Golfu narejena precejšnja medvedja usluga in je tudi zategadelj (vsaj v tem trenutku) postal žrtev mistifikacije!

A drugo, kar pa bistveno bolj skače v oči, je odnos matične tovarne do tovrstnega problema ter (ponoven!) poskus pometanja problema pod preprogo. Ampak bodimo realni, po lansiranju grenke novice v Auto Bildu, so VW ekonomisti najverjetneje že v naslednjem trenutku prejeli Sklep o povečanem obsegu dela, s katerim jim je bilo naloženo, da do centa natančno izračunajo, kdaj se jim bo (če se jim bo sploh!) splačal vpoklic zaradi napake. V izračun so poleg vseh možnih spremenljivk vkomponirali tudi konstanto, v obliki tradicionalnega in hvaležnega evropskega kupca. In ravno to je tista specifična konstanta, o kateri lahko pri Toyoti med ameriškimi kupci zgolj sanjajo in imajo pri svojih izračunih finančnih posledic bistveno več spremenljivk.
Po domače povedano: VW, ki zaenkrat še vedno bazira s svojimi modeli na evropskem trgu, ima to srečo, da ima med svojimi potrošniki konstanto (beri: tradicionalen in hvaležen kupec), ki bi kupil Volkswagna tudi tedaj, ko bi pred njegovimi očmi razpadal še hitreje, kot nestabilni izotopi v Fukušimi. A potrebno je priznati, da ravno ta konstanta dela medvedjo uslugo vsem ostalim nezadovoljnim VW strankam, ki si "nekaj izmišljujejo" okrog bazenčkov v avtu in razpadajočih kljukah. Toyota, ki pa načeloma precej bazira na drugi strani Atlantika, žal podobne "konstante" med kupci nima, saj bo povprečen nehvaležen ameriški potrošnik že zaradi napačno vpetih tepihov, ki se (menda) zatikajo za stopalke, v dveh sekundah zbezljal proti Hyundajevemu salonu in brž zamenjal svojo Toyoto Camri s "korejčkom". Na CNN pa bomo kasneje lahko gledali Toyotine velmože, kako v ameriškem senatu s trepalnicami pobirajo kosme prahu s tal ...

O tej "večvrednosti" VW Golfa med tradicionalnim evropskim kupcem je bilo narejenih že nebroj ekspertiz - od zgodovinskih do sociološko-psiholoških študij. V večini primerov pač gre za zakoreninjeno tradicionalistično razmišljanje, kar znajo še kako potencirati marketinške agencije, skupek tega pa lahko ustvari mit (o čemer sanja prav vsak proizvajalec). A če si nalijemo čistega vina, povsem povprečen (katerih je, roko na srce, DALEČ, DALEČ največ) kupec avtomobila nižjega srednjega razreda ne bo opazil drastičnih voznih razlik med povprečno opremljenim Golfom, Leonom, Astro, Focusom in, če želite, Kio Cee'd. Kupec Golfa ga bo kupil zaradi tradicije ter podzavestnega zavedanja, da z nakupom "ne more prav nič zgrešiti", kupec Cee'da pač zaradi ugodne cene ter dolgotrajne garancije, kupec Toyote Auris pa morda tudi zaradi tega, ker mu je všeč, da tovarna "ne taji napak" ter opravlja vpoklice.
Dejstvo je, da se kupci v veliki večini NIKAKOR NE odločamo racionalno, drugače bi se že znotraj VW koncerna prav vsi odločali za cenejšo in večjo Golfovo alternativo, v obliki Škode Octavie (btw, tudi med Leonom in Golfom so bistveno manjše razlike, kolikor je končna razlika v ceni ;-)). Če pa pogledamo konkurenčne produkte, ki so lahko v akcijskih ponudbah cenejši od primerljivo opremljenega Golfa za kar par 10% (npr. Focus), pa lahko zgolj in samo argument racionalizma pri nakupu Golfa kaj hitro izpuhti.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 11, 2013 9:50 am

INFINITI je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:ja pa kaj pol če golfu 7 odteka vodo od klime v kabino ? sej je zato garancija ? a zato ne boš kupu avta ? pa ne hvalim nobene znamke sploh golfa ne

Ko boš hotel uveljaviti te tovarniške garancije pri naših tumplcih na Porsche Slovenija in naletel na totalen idiotizem in izgovarjanje, samo da jim ni treba kaj poštimati, boš spremenil mnenje ;)

Se čist strinjam z INFINITIJjem.

Jaz sem v šestih letih reklamiranja uveljavil skoraj vse napake pod garancijo. Razpadajoča voznikova vrata recimo ko je avto bil dobrih pet let star.

Če koga zanima naj si vzame čas in prebere http://www.avto-magazin.si/forum/viewto ... highlight=

Saj ne gre zato da Porshe Slovenija ekzaktno NOČE priznati garancije, ampak zato da moraš očitne napake dokazovat kot na sodišču. Namesto da bi recimo, v pol ure stranki pripeljali novo (enako) vozilo in odpeljali pokvarjenega ....to bi bilo edino prav, če gre za garancijo! A ne da ti moraš klicariti, pa 10X hoditi na servis, pa pisati, pa čakati, pa še kakšno malenkost plačati ...pa ne vem kaj še...

Ma nabijem jih! Kdor uživa v tem da se ukvarja z Porshe Slovenija (tako kot jaz v tistem linku zgoraj) naj se .....jaz ne bi, hvala! :roll:

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr sep 11, 2013 10:41 am

Še ena cvetka, sem ravno naletel na njo: http://www.zurnal24.si/vw-s-tozbo-doseg ... nek-201318

~toMmy~ je napisal/-a:Najbolj pateticne izjave so pa, da se gre nekdo v faco smejat nekomu, ki mu crkne Golf zaradi tega, ker ga ima nekdo drugi za nepokvarljivega. WTF?! To je izkljucno znak hinavscine in nicesar drugega, tak clovek je zame govedo, pa naj sam pri sebi do onemoglosti isce opravicila za taksen odnos do nekoga, ki ima tezave.

Isto delam pri renojevcih in me prav boli falus kaj si ti misliš. In tle ni nobena hinavščina ala "on si ga lahko kupi, jaz pa ne morem". Dejstvo je da si jaz golfa NOČEM kupit, ker se ne maram vozit v karjoli.
Če je narod ovca da kupi "das auto", ga naj pa trpi. In vse probleme ki pridejo v paketu.

Jp, golf 1 & 2 sta EDINA prava golfa! Ostalo pa res škoda komentirat ...

Se pa strinjam s tvojim zadnjim delom, golfa črtat (zakaj verjetno ne rabim več ponavljat, je tema dovolj obsežna), a kaj ko dan danes ni več zanesljivega avta, vsi so narejeni da bojo slej ko prej na servisu in da se bo naprej služilo na njih. Osebno sem mnenja da je bolje kupiti 10-15 let star avto, vreči vanj 1000e da se ga poštima in imaš zanesljiv avto. S tem da si lahko izbereš "top of the line" za tiste čase.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Sr sep 11, 2013 10:47 am

~toMmy~ je napisal/-a:@pskoda: A pri Leonu si pa preprican, da ni nobene take "neumnosti" kot pri Golfu? ;) Kar se cene tice, je pa treba tudi malo bolj podrobno gledat (serijsko) opremo, notranjost (npr. sedeze), ne vem kako je pri konkretno s podvozjem, bremzami pri GTD v primerjavi z Leonom. Vglavnem hitro prides na bolj realno razliko v ceni, na sreco imas pa 4 modele z istimi motorji narejene na isti osnovi in pac izbiras koliko in za kaj si pripravljen/zmozen placat. Je pa cisto logicno, da bodo na vsakem boljsem materialu/kosu opreme zeleli tudi nekaj zasluzit, ker ce ga dajo po "nabavni" ceni, nimajo nic od tega.

"You can't handle the truth" (A Few Good Men)

toMmy, če je sklepati po tvojih prispevkih (in vključenih hvalospevih VW) morda lahko sklepamo na to, da si lahko samo:

a) preveč zagreti prodajalec VW
b) vernik podoben vernikom aj bednih, smešno predragih napravic
c) imaš VW avtomobil, ki bi ga rad čimprej prodal in torej hvališ VW dokler se izdelka dokončno! ne znebiš (huh :) )
d) imaš veliko količino delnic VOW.DE

Kaj drugega težko kupim.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr sep 11, 2013 11:07 am

Tvoje sklepanje sodi med logical fallacies, pa ti ne bom utemeljeval (google it), ker logike v tvojem sklepanju res ni.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr sep 11, 2013 11:51 am

Ejj imam tenutno Krapa od VW pa kar ni stalo na nosilcih ali vijakov ( pač ni lukenj oz. navojev ) sem uporabil cenene vezice :lol: Je pa vse predrago na njemu !!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov