Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blazhie
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto?

Napisal/-a blazhie Sr sep 07, 2011 10:59 pm

aha hvala, samo za tega še me zanima: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5056263&show=1

trasher
Nov uporabnik

Napisal/-a trasher Če sep 08, 2011 2:25 pm

Pozna kdo ta avto?
Priponke
www.Avto.pdf
(215.79 KiB) Prenešeno 182 krat

šMinka
Nov uporabnik

Napisal/-a šMinka Pe sep 09, 2011 11:44 pm

Zanima me še če pozna kdo tale avto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5127572&show=1 in ali je v redu (št. km, cena..) na prvi pogled?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So sep 10, 2011 12:53 am

šMinka je napisal/-a:Zanima me še če pozna kdo tale avto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5127572&show=1 in ali je v redu (št. km, cena..) na prvi pogled?

po opisu sodeč in resnosti prodajalca da

največ pa vam bo povedal mehanik, ki ga nujno uzemi s seboj da pogleda avto!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Ne sep 11, 2011 3:15 am

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po sep 12, 2011 12:24 am

verjetnomisliš kombi :lol:
Alergičen na rjo

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Po sep 12, 2011 6:26 am

Ni mi jasn zakaj na plin če maš že za tak vuz pol pa daš na plin..hecno mal..zmankal denarja za bencin :lol: :lol: :lol:

Javornik
Nov uporabnik

Napisal/-a Javornik Po sep 12, 2011 11:22 am

Mene pa zanima kakšen se vam zdi tale Civic http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5080726&show=1
Glede na to kaj ponuja, se mi zdi zelo ugoden...

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po sep 12, 2011 12:29 pm

uvožen in že 2. lastnik v slo (torej minimalno 3 lastniki v 5letih). Dobro preglej avto predno vzameš

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Po sep 12, 2011 12:39 pm

Pa zlo mal km za dizla...malovrjetno jih nima tok k piše...

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po sep 12, 2011 12:47 pm

Osebno bi mogoče rajš pogledu za kakšno lepo Accord, res da mogoče za ta denar kšn let starejšo pa tut ni nujno, z slo. poreklom pa preverljivimi km. Pa mislm da se Accord bolš pelje, Civic je tko kao hoče bit sportiva ampak ni glih (pustmo Type-R). Plus to da uzameš Executive opremo k je res založena, maš not čist use kar rabš pa še več.

Javornik
Nov uporabnik

Napisal/-a Javornik Po sep 12, 2011 2:39 pm

Kako pa tako na prvi pogled ugotovite da je uvožen? Morda po tem, da nikjer ne piše da je slovenski?
Sicer sem pa že razmišljal o Accordu, vendar mi je Civic nekako ljubši in po zunanjosti in notranjosti.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po sep 12, 2011 3:44 pm

Tako je, avto ki ni uvožen, ima označeno "slovensko poreklo"

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po sep 12, 2011 6:27 pm

Javornik je napisal/-a:Kako pa tako na prvi pogled ugotovite da je uvožen? Morda po tem, da nikjer ne piše da je slovenski?

Zadeva je dosti preprosta. Na avto.net obstaja možnost označbe, da je vozilo slovenskega porekla, kar označi večina prodajalcev označi. Obstajajo pa tudi nekateri drugi indikatorji, ki pa jih opazijo predvsem tisti ki določen model poznajo malce bolj v detajle. Prva takšna stvar je servisna knjiga, ki je pogosto slikana, če ni v slovenskem jeziku je avtomobil 100% uvožen. Obstajajo tudi paketi opreme, ki so tipični le za določene dežele. Včasih pa o vozilu veliko pove natančen ogled vozila, kjer se dokaj lahko odkrije kakšna nalepka, ki indicira da je bilo vozilo servisirano ali prodano na drugem koncu kontinenta, morda kakšen listič servisa ki se skriva kje v motornem prostoru....

Če poznaš povprečne slovenske navade kupovanja vozil, hitro ugotoviš, da je večina nadpovprečno opremljenih vozil iz uvoza, saj povprečen Slovenec kupi na kredo največje vozilo ki si ga lahko privošči, pri tem pa izbere le osnoven paket opreme ali kakšen dodatek.... dobro opremljena vozila pa so več ali manj eksotika.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po sep 12, 2011 7:09 pm

kako veš da je uvožen??Homologacijski karton ima številko pred številko pa črke SA,SB ali SC.
SA= slovenski avto
SB= uvoz
SC= predelava

in kaj pol če je uvožen??

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po sep 12, 2011 7:25 pm

čare je napisal/-a:kako veš da je uvožen??Homologacijski karton ima številko pred številko pa črke SA,SB ali SC.
SA= slovenski avto
SB= uvoz
SC= predelava

Čare, že neštetokrat prežvečena tema. Z vozili iz uvoza ni nič narobe, dokler na poti iz tujine ne vozijo vzvratno in se ne zgubi servisna knjiga in še kako dokazilo o preteklosti vozila. Žal pa je tako, da 99% vozil ki pridejo v našo ljubo državo doživi tako usodo.... Potem pa med okvarami in popravili beremo kako ribajo turbine z magičnimi 120.000km in podobne...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

dareerad
Nov uporabnik

Napisal/-a dareerad Po sep 12, 2011 8:45 pm

Še enkrat glede tega: http://www.avto.net/...=5112842&show=1
Prevoženih 180k, 06 letnik, za menjat vztrajnik, cena 7,5k. Se splača kupit? Kako je s kilometri? 180 se mi zdi kar veliko...? Koliko stane menjava vztrajnika?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To sep 13, 2011 12:16 am

tristan01 je napisal/-a:
čare je napisal/-a:kako veš da je uvožen??Homologacijski karton ima številko pred številko pa črke SA,SB ali SC.
SA= slovenski avto
SB= uvoz
SC= predelava

Čare, že neštetokrat prežvečena tema. Z vozili iz uvoza ni nič narobe, dokler na poti iz tujine ne vozijo vzvratno in se ne zgubi servisna knjiga in še kako dokazilo o preteklosti vozila. Žal pa je tako, da 99% vozil ki pridejo v našo ljubo državo doživi tako usodo.... Potem pa med okvarami in popravili beremo kako ribajo turbine z magičnimi 120.000km in podobne...

LP Tristan01
kaj pa če ti povem, da tut slovenski avti z malo nad 100k km lahko doživijo to? Pa šele ko vidiš, da je človek dejansko 1. lastnik in poklicni šofer vrjameš da nima "magičnih kilometrov".
Tut slovenski avti majo zbite kilometre, kar je meni zdej že čisto logično. Če te kliče nekdo za 12 let starega polota z 200k km, al pa 7 let starega 318d s 235k km in jim je to ful velik kilometrov, ti očitno ne ostane drugega, razen če se ti ne mudi prodat avta.
LP Rok

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 To sep 13, 2011 7:43 am

Drocky je napisal/-a:kaj pa če ti povem, da tut slovenski avti z malo nad 100k km lahko doživijo to? Pa šele ko vidiš, da je človek dejansko 1. lastnik in poklicni šofer vrjameš da nima "magičnih kilometrov".
Tut slovenski avti majo zbite kilometre, kar je meni zdej že čisto logično. Če te kliče nekdo za 12 let starega polota z 200k km, al pa 7 let starega 318d s 235k km in jim je to ful velik kilometrov, ti očitno ne ostane drugega, razen če se ti ne mudi prodat avta.

Mi je povsem jasno kakšno je stanje na trgu. Tudi marsikateri SLO avto ni boljši. Je le ta razlika, da če je bil avtomobil kupljen in servisiran v naši mali deželici nekoliko lažje izbrskaš kdaj in koliko je bil avtomobil vzdrževan. Je pa jasno, da sledljiva servisna zgodovina ni edini indikator stanja vozila, vsekakor pa omogoči vsaj malo bolj miren spanec v primeru nakupa.

LP Tristan01

J4K4^^
Nov uporabnik

Napisal/-a J4K4^^ To sep 13, 2011 12:08 pm

Pozdravljeni.

Sem nov na forumu, z nekaj vprašanji. Kupujem rabljen avto v vrednosti do 7500€, diesel, najraje 5 vrat, klima, električni paket.. Ker sem študent, sem razne passate, serije 3 in pa A4 odpisal, ker bi sicer primerki za tak denar naredili še kar nekaj kilometrov, ampak je vzdrzevanje drago. Zato sem se nekako namenil kupiti nekaj v razredu Golf, Leon, AR 147. Če bi velikost ustrezala (velik sem 185 cm), bi pogledal tudi za Polotom ali Ibizo.
Zanima me okrog 1.4 tdi motorja, katerih je najvec v Polotih in Ibizah..je to vredu motor?? Poraba??
Kaj pa tale alfa, bo zdržala še 150.000 km? :D ve kdo kaj o tem avtomobilu??
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5135610&show=1

LP Jaka
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov