Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hahehihoh
Uporabnik

Re: Nakup C4 II 1.6 HDI - mnenja (str. 4)

Napisal/-a hahehihoh Pe jul 25, 2014 1:30 pm

Mislim, da se bom zadovoljil z 93-konjskim in ga kasneje po potrebi dal čipirati...

Gledam tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=862 ... 20Tendance

Dobra cena, avto baje brez praske razen prednje havbe, uvožen iz Francije.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jul 25, 2014 4:18 pm

hahehihoh je napisal/-a:Mislim, da se bom zadovoljil z 93-konjskim in ga kasneje po potrebi dal čipirati...

Gledam tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=862 ... 20Tendance

Dobra cena, avto baje brez praske razen prednje havbe, uvožen iz Francije.

Da ne boš razočaran, ker ima samo 5 prestav..tistega se ne bo dalo kar tako modificirati..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe jul 25, 2014 6:24 pm

Firediver je napisal/-a:
Da ne boš razočaran, ker ima samo 5 prestav..tistega se ne bo dalo kar tako modificirati..

Saj to me tudi najbolj moti... res bi rad takega s 110 konji / ta ima serijsko tudi 6 prestav / ampak res ne najdem za dobro ceno... za takega bi moral odsteti vsaj 11 ali 12 tisoc, pa se izbire sploh ni. Sedaj so trije taki na netu, cena od 10800 do 11.500, od tega sta dva avtomatika, kar odpade. Res bi rad mocnejsega, ampak ni izbire.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe jul 25, 2014 6:47 pm

če ti ni nuja menjava avtomobila, počakaj, prišparaj še nekaj denarja, potem si pa kupi kar ti je všeč in boš mel mir pa še zadovoljn boš. Tako boš pa vedno nekaj pogrešal. Čez kakšno leto bo že kakšen p308 z 115 konji že kar ugodno, ta citroen ki ga gledaš pa še bolj.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To avg 05, 2014 6:13 pm

Danes sem si ogledal tega, ki ga prodaja ABC avto. Je 1.6 HDI 93 konjev, šel pa sem ga gledat kljub temu da ni 112 konjski, in sicer zato, ker ni drag in je izgledal lepo. Avto je res odlično ohranjen (redkost, da to potem tudi drži), ima celotno servisno zgodovino in skoraj nove gume. Zadnji servis narejen manj kot tisoč km nazaj. Prodajalec je pokazal res fer odnos (g. Primož). Nato sva šla na testno vožnjo, brez vprašanja je na steklo zalepil tedensko vinjeto in šla sva en krog po obvoznici. Avto mi je bil všeč, kar me najbolj moti je da je 93 konjev. Sicer je bilo prvo navdušenje visoko, zdaj je malo upadlo, ker bi vseeno rad 112 konjev (je vendarle nekaj razlike, pa tudi dosti boljši menjalnik ima močnejši). Ponudil je celo, da grem z tem avtom na drug konec Slovenije (100 km stran) in ga dam pregledat svojemu mehaniku. Sicer bi to tako ali tako odslovil, ker bi mi bilo neprijetno voziti se s tujim avtomobilom (nikoli ne veš, kaj se zgodi; lahko bi ravno takrat prišlo do nesreče).

Skratka, avto je dober, prodajalec mi se zdi pošten. Če kdo išče C4 in mu moč motorja ni pomembna, priporočam. ;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=862 ... ance%C5%BE

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To sep 30, 2014 11:57 am

Bilo bi fer, da povem kako se je stvar razpletla. Naj povem, da še vedno nisem kupil avtomobila in se še vedno vozim s starim. V tem času sem si nabral še nekaj denarja in odločil sem se, da si avtomobil z gotovino kupim začetek naslednjega leta, ko bom imel dovolj financ za nakup in da mi še kaj malega ostane na strani.

Dnevno spremljam avto.net in opažanja so sledeča. Po mojih kriterijih je bilo na avto.netu v nekaj mesecih samo 5 C4 po mojih željah (močnejši 112-konjski HDI s 6 prestavami, navigacija), od tega noben slovenski. Niti za višjo ceno. Torej bo potrebno kupiti avto iz uvoza (iz uvoza se jih najde, trenutno je na avto.net od 19 novih dizelskih C4 le ena slovenska, žal 93-konjska).

Avto bo uvožen iz Francije in bo izpolnjeval moje pogoje. Gotovo pa bo imel kakšen kilometer več od slovenskih. Računam tudi na to, da bodo naslednje leto malo padle cene teh vozil.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 11, 2014 6:34 pm

Lepo, da nekateri mimogrede to opazijo in se potrudijo poiskat temo ter konkretno pomagat. :D

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To nov 11, 2014 6:55 pm

Če živiš na avto.net pol opaziš takele stvari... :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 11, 2014 7:58 pm

Če mu oprema (tole niti približno ni Exclusive) ne predstavlja problema, potem mogoče res.
Slika

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To nov 11, 2014 8:21 pm

Tole ni Exclusive:
- ročna zavora ni električna
- manjkajo tipke na spodnjem delu volana (svetlost armaturke, meritev park prostora in prostoročno telefoniranje)
- ni videti park senzorjev spredaj/zadaj
- ni meglenk spredaj
- ni krom letvic-obrobe okoli oken, meglenk, spodnji rob zadnjega odbijača..
- klima je ročna (morala bi biti avtomatska dvopodročna z displeji v gumbih za nastavljati temperaturo)
- dvomim v usnje na sedežih, usnjen volan ima spodaj, kjer je raven, še eno kovinsko letvico
- če bi bil vsaj kontakt vključen, bi se videla famozna oranžna "low cost" osvetlitev zaslonov in števcev..

V kolikor je 100% slovensko poreklo, je pri taki opremi edino možno, da je to paket Attraction - najbolj oskubljen paket opreme pri C4 in ne najbolj bogat Exclusive!

Lastnico je nekdo pošteno "nategnil", da je to Exclusive oprema..najbrž je nekaj od usnja notri, ampak tisto ni Attraction oprema in smrdi po sestavljenem vozilu iz več razbitin..

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To nov 11, 2014 8:29 pm

Mislim da je ni noben nategnil ampak je izbrala opremo, ki se najbolj fensy sliši, ko je a.net predlagal model avtomobila.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr nov 12, 2014 8:26 am

Vidim da so že ostali napisali. Naj povem da se v zadnjega pol leta ni prodajal noben Exclusive dizel na avto.netu.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 12, 2014 8:59 am

hahehihoh je napisal/-a:

Vidim da so že ostali napisali. Naj povem da se v zadnjega pol leta ni prodajal noben Exclusive dizel na avto.netu.

Se tudi sam čudim, da ni bilo od 2011 do sedaj večjega povpraševanja po C4..še tiste, kar jih vidim na cesti, so vse bolj ali manj oprema Furio ali Collection..takrat, ko sem nabavljal sam, je bilo med vstopnim Attraction in top Exclusive cca 5000€ razlike (obseg opreme za ta denbar je precejšen), kar ni nevem kaj glede na konkurenco.

Najbrž boš moral razmisliti o novem/testnem C4 z željeno opremo..

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr nov 12, 2014 9:02 am

Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr nov 12, 2014 9:19 am

eentox je napisal/-a:A ni to isti avto?

http://www.avto.net/avtoblisk/ad.asp?id=9050292

Ta je 93KM 1.6HDi s 5 prestavami..brez usnja, zgleda pa, da so slike iste..čeprav se je ročna klima uradno prodajala samo v paketu Attraction, mi je sumljivo glede izvora.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr nov 12, 2014 1:25 pm

Pomoje si kradeta slike.

Sta pa oba Attraction. Nasplošno veliko ljudi napiše na avtonetu višjo stopnjo opreme kot jo avto dejansko ima...

edit: Najbolje, da počakam, da bo Firedriver prodajal svojega. :D Kolikor vem ima dizla z Exclusive opremo. Pa sicer vidim veliko teh C4, res pa je da jih je največ opremljenih Collection ali Tendance, se pa najdejo tudi Exclusivi. Takih pa ljudje ne prodajajo. Sicer pa bi mi bila dovolj tudi Business oprema (serijsko v FRA - uvoženi avti), ki ima navigacijo, PDC ipd. Zanimivo je, da je slovenskih C4 na avto.netu zelo malo, trenutno razen testnih in novih le dve, obe 93-konjski. Na slovensko 112-konjsko v zadnjega pol leta nisem naletel.

Ampak, nikamor se ne mudi zato bom počakal še do pol leta, in vzel tisto kar mi bo res všeč.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če nov 13, 2014 9:36 pm

Jaz sem moj avto čakal dobre 4 mesece. Na koncu sem našel kar sem iskal. Edina stvar, ki je nisem hotel je robotiziran menjalnik. Ampak kaj čem. Kompromis.
GQ

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe nov 14, 2014 7:30 am

gepl83 je napisal/-a:Jaz sem moj avto čakal dobre 4 mesece. Na koncu sem našel kar sem iskal. Edina stvar, ki je nisem hotel je robotiziran menjalnik. Ampak kaj čem. Kompromis.

Če si pri Citroenu vzel robotiziran menjalnik, je to velik kompromis.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe nov 14, 2014 7:43 pm

Ja kr. Je pa res, da odkar imam nov software je zadeva skoraj solidna.
GQ
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov